Moderni olohuone – käytännöllinen ja alkuperäinen muotoilu

Olohuone on talomme sydän, tässä huoneessa lepäämme koko perheen kanssa raskaan päivän jälkeen, vietämme mielenkiintoista aikaa viikonloppuisin ja kutsumme vieraita kokouksiin. On selvää, että jokainen asunnonomistaja haluaa suunnitella tällaisen tärkeän, toimivan huoneen paitsi käytännölliseksi ja järkeväksi myös ulkoisesti houkuttelevaksi, omaperäiseksi ja jopa luovaksi. Moderni sisustustyyli mahdollistaa kaikkien näiden tavoitteiden toteuttamisen yhdessä huoneessa. Saat käytännöllisen ja houkuttelevan sisustuksen sekoittamalla eri tyyleistä lainattuja elementtejä, joita yhdistää yksi yhteinen käsitys modernista tyylistä – käytännöllisyys ja mukavuus ennen kaikkea.

Olohuoneen suunnitteluModerni sisustustyyli on uskomattoman demokraattinen, se sopii kaiken kokoisiin ja muotoisiin huoneisiin, joissa on useita toiminnallisia alueita. Sekoittamalla nykyaikaista tekniikkaa ja viimeistelymateriaaleja perhehuoneiden perinteisiin voit luoda tilan, joka on valmis perheenjäsentesi ja juhliin tai illallisjuhliin kutsuttujen vieraiden tarpeisiin..

Alkuperäinen sisustusModerni tyyli on alkuperäinen sekoitus tyylejä, kuten minimalismi, moderni, hi-tech, pop-taide ja retro. Ensi silmäyksellä saattaa tuntua, että tällaisten eri tyylien sekoittaminen tekee suunnitteluvirheen. Mutta minkä tahansa huoneen suunnittelun perusta on annostus ja harmonia. Jos käytät kahta tai kolmea tyyliä samassa huoneessa yhdistämällä vain jokaisen suunnan perusideat sisustukseen, saat käytännöllisen, käyttömukavuudeltaan mukavan, mukavan ja samalla esteettisen olohuoneen.

Lasi ja nahka olohuoneen suunnittelussa

Alkuperäinen sekoitus ideoitaDemokratia, linjojen ja muotojen vakavuus, kalusteiden yksinkertaisuus ja käytännöllisyys – etusijalla – kaikki nämä motiivit ovat minimalistisesta modernista tyylistä. Ei ole välttämätöntä kieltää perhehuoneesi kokonaan sisustuksessa, mutta tarpeettomaan koristeluun ryhtyminen voi olla hyödyllistä monille asuntojen omistajille ja kotitalouksille..

Minimalistinen sisustusTilava huone, jossa on minimaalinen huonekalu, yksinkertaiset ja selkeät muodot ja linjat sekä lakoniset väriyhdistelmät. Valoisia ja ilmaisia ​​huoneita, joissa ei ole viihtyisyyttä ja mukavuutta – tämä on minimalismin perimä olohuoneen moderni tyyli.

Minimalismin motiivit

Minimalistiset tunteet elävässä suoritusmuodossaHarvat maaseudun aiheista, jotka ovat niin runsaita maalaistyyliin, voidaan integroida moderniin sisustukseen. Esimerkiksi karkeasti hakatusta puusta valmistetut kattopalkit tai pieni pöytäteline, jossa on halkeamia ja siruja, tarkoituksellisesti huolimaton käsittely, voivat olla alkuperäisiä esineitä modernissa sisustuksessa. Tällaiset ajatukset ovat merkityksellisiä paitsi maalaistaloissa sijaitsevissa olohuoneissa, myös kaupunkiasuntojen huoneissa, joilla on suuri pinta -ala.

Country -tyylin kaikuja

Maapöytä modernissa olohuoneessaMyös perinteisten huonekalutyylien motiiveja on moderni. Mikä voisi olla klassisempaa kuin takkahuone? Mutta jos aiemmin tulisija oli edessään luonnonkiveä tai tiiliä, koristeltu stukolla ja marmorilaatoilla, niin nykyaikaisissa olohuoneissa takka on vuorattu keinotekoisella materiaalilla ja yleensä pariksi sen yläpuolella olevan television kanssa. Tämä järjestely ei ainoastaan ​​säästä tilaa, vaan myös auttaa tilan kaavoittamisessa..

Olohuone, jossa takka

Tilava aula, jossa takka

Sisustaa modernin olohuoneen

Modernissa tyylissä minimalismista on lainattu paljon – tämä koskee viimeistelyä. Nykyään kattojen tai seinien suunnittelun vaatimattomuutta ei pidetä suuressa arvossa, stukkomuotti haalistuu taustalle ja antaa tilaa demokraattisemmille pintojen koristamistavoille, kallis parketti on korvattu laminaatilla, joka itse asiassa osoittautuu ei vähemmän käytännöllinen, mutta samalla näyttää houkuttelevalta. Samaan aikaan moderni tyyli ei ole vieras alkuperäisille väriyhdistelmille, aksenttien käytölle koristuksessa, yksittäisten pintojen valinnalle tekstuurin tai painatuksen avulla.

Kevyt viimeistely

Seinät

Lumivalkoiset seinät – maalatut tai tapetoidut – ovat yleisin vaihtoehto pystysuorien pintojen viimeistelyyn. Tämä seinärakenne on täydellinen tausta kaikille kalusteille ja seinäkoristeille. Tämä viimeistely on helpoin vaihtaa, jos huoneen sisustus on väsynyt ja haluat innovaatioita olohuoneen sisustukseen. Lisää näihin etuihin visuaalinen laajennus tilasta, peittämällä mahdolliset arkkitehtuuri- tai sisustusvirheet, ja sinulla on loistava tapa sisustaa huone moderniin tyyliin..

Kevyt viimeistelypaletti

Lumivalkoinen olohuoneTiilimuurauksen käyttö viimeistelyaksentina on ehkä aina merkityksellistä. Tätä varten sinun ei tarvitse sisustaa koko asuntoa tai taloa loft -tyyliin. Moderni muotoilu helpottaa tiilimuurauksen yhdistämistä yhdeksi väritilaksi. Se on sinun tehtäväsi – jätetäänkö tiilen luonnollinen väri ja rajoitetaan antiseptisiin ja vettä hylkiviin pinnoitteisiin tai maalataan seinä.

Maalattu tiiliseinä

Tiilet ja kattopalkit

Tiilimuuraus aksenttina

Katto

Yleensä modernin olohuoneen katto on täysin tasainen lumivalkoinen pinta ilman sisustusta. Usein käytetään ripustettuja rakenteita, joissa on sisäänrakennettu valaistusjärjestelmä, mutta moderni sisustustyyli on hylännyt monimutkaiset, monitasoiset rakenteet, joissa on valokuvien tulostus tai kaikki graafiset kuvat yksinkertaisempien ja demokraattisempien ratkaisujen hyväksi..

Katon koristeluPalkkikattojen käyttö modernissa olohuoneessa tuo ripauksen maaseudun elämää edistykselliseen sisustukseen., «lämmitellä» huoneen luonne, tuo mukavuuden ja luonnollisen lämmön muistiinpanoja. Useimmiten löydät maalaamattomia kattoelementtejä, jotka on valmistettu vaaleasta puusta tai valkoisella maalilla tai kalkilla peitetyillä palkeilla.

Palkit kattolevyinä

Lattia

Parkettilattiat ovat yhä harvinaisempia nykyaikaisissa olohuoneissa; suosio on huonompi kuin edullinen ja käytännöllinen laminaatti, joka voidaan muun muassa laittaa itse. Sen lisäksi, että materiaalin asennuksessa on ilmeisiä säästöjä, se jäljittelee erinomaisesti kaikkia pintoja – mikä tahansa puu, paljon tekstuuri- ja väriratkaisuja, piirustus on uskomattoman lähellä luonnollista. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka vetoavat nykyaikaisiin asunnonomistajiin..

LattianpäällysteWenge -väri, joka ei menetä suosiotaan lattiamallina, näyttää hyvältä olohuoneen kontrastivalkoisten seinien kanssa. Mustavalkoisten yhdistelmien käyttö huoneen sisustuksessa ja sisustuksessa auttaa luomaan harmonisemman ilmapiirin ja alkuperäisen, dynaamisen kuvan olohuoneesta..

Wenge -väri lattioille

Tummat lattiat olohuoneessaOlohuoneessa, jonka kautta poistutaan yksityisen kotitalouden takapihalle, kivilaattojen tai posliinikivitavaran lattiasta tulee käytännöllistä ja kätevää. Ilmeinen tarve puhdistaa tilat perusteellisesti kadulle pääsemällä kompensoi lattian korkeammat kustannukset.

Laatat lattiana

Väriratkaisut käytännölliseen ja mukavaan muotoiluun

Nykyaikaisissa suunnitteluprojekteissa löydät yhä useammin neutraalin paletin olohuoneiden sisustamiseen. Voimme turvallisesti sanoa, että kaikkien valkoisten, harmaiden ja beigen sävyjen käyttö ovat suosituimpia huonesuunnitteluvaihtoehtoja koko perheelle. Tällaiset päätökset selitetään helposti neutraalien värien monipuolisuudella. Valkoiset seinät yhdistetään mihin tahansa huonekalun ja sisustuksen väriin, harmaa väri ei ärsytä silmiä päivän jälkeen, joka on täynnä kirkkaita mainoksia, ja beigen sävyt auttavat rentoutumaan ja virittäytymään lepoon.

Lumivalkoisessa ympäristössä

Vaaleat värit

Kevyt paletti rauhoittavaan tunnelmaan

Täysin valkoiset seinät ja katot, luonnonpuulattiat ja suuret ikkunat, jotka tarjoavat luonnonvaloa suurimman osan päivästä, voit sovittaa mihin tahansa kalusteeseen. Tämä monipuolisuus kiehtoo talojen ja asuntojen nykyaikaisia ​​omistajia. Jos haluat muuttaa sisustuksen olohuoneessa, sinun on vain muutettava pehmustettujen huonekalujen verhoilun väri ja päivitettävä sisustus.

Täydellinen tausta sisustukseen

valkeat seinät

Olo-ruokailuhuone vaaleissa väreissä

Kontrastinen muotoilu moderniin olohuoneeseen

Valkoisen ja mustan yhdistelmä, joka on täynnä harmaan eri sävyjä, on aina ajankohtainen. Dynaaminen mutta karu sisustus, jossa on vastakkaisia ​​design-esineitä ja huomiota herättäviä viimeistelyjä, jotka miellyttävät monia asunnonomistajia. Suunnittelijat eivät kyllästy käyttämään tummia sävyjä vaalealla taustalla korostamaan huonekalujen, perinteisten tai alkuperäisten sisustusmallien tiukkoja tai sileitä linjoja.

KontrastisuunnitteluVain yksi tumma huonekalu olohuoneessa, jossa on vaalea viimeistely, voi tuoda huoneeseen dynaamisuutta ja kontrastia. Mustavalkoiset painetut yhdistelmät verhoiluissa tai matoissa, ikkunatekstiilit tai sohvatyynyt ovat täydellisiä tällaiselle yhdistelmälle..

Tumma sohva vaalealla taustalla

Mustavalkoiset yhdistelmät

Nykyaikaiset huonekalut – järkevä lähestymistapa mukavuuteen

On selvää, että minkä tahansa olohuoneen sisustuksen perusta on pehmeä sohva tai nojatuoli, joskus molemmat kerralla. Yksi tämän alan suuntauksista on sohvien käyttö yhtenä kappaleena tai moduulirakenteina, joiden avulla voit tarjota mahdollisimman monta istumapaikkaa pienimmällä olohuoneen hinnalla..

Pehmustetut huonekalut olohuoneeseen

Ylellinen kulmasohva

Valtava pehmeä alueEpäilemättä pehmustetuilla huonekaluilla on suuri osa olohuoneen kuvan luomisessa, huoneen kokonaisvaikutelma riippuu suurelta osin siitä, millainen tekstuuri ja väri verhoilu tulee olemaan, millaisessa suunnittelussa sohvat ja nojatuolit näkyvät edessämme. Siksi yksityisten talojen ja huoneistojen omistajat käyttävät niin paljon aikaa etsimään parhaita huonekaluvaihtoehtoja olohuoneidensa pehmeälle alueelle..

Olohuone erkkeri -ikkunallaHuonekalut, joissa on nahkaverhoilu, ovat aina merkityksellisiä, koska käytön ja päivittäisen hoidon ilmeisen käytännöllisyyden lisäksi tällaiset huonekalut tuovat huoneen luonteeseen raa’utta ja luovat maskuliinisia motiiveja sisätiloihin.

Nahkaverhoilu

Alkuperäinen verhoilu

Kalusteiden valintaSohvapöydäksi modernit suunnitteluprojektit tarjoavat läpinäkyviä lasirakenteita, jotka kirjaimellisesti liukenevat avaruuteen. Näkymättömät pinnat antavat keveyttä koko huoneen ilmeelle puhumattakaan perustoimintojen suorittamisesta telineenä ja säilytysjärjestelmänä.

Lasinen sohvapöytä

Väri valkoinen-oranssiEi niin kauan sitten lähes jokaisessa venäläisten olohuoneessa oli ns «seinään». Etsimme kaupoista alkuperäistä valmiita ratkaisuja yhteiseen huoneeseen, johon mahtuu mahdollisimman paljon tavaroita ja taloustavarat. Moderneista olohuoneista löytyy yhä enemmän modulaarisia säilytysjärjestelmiä – pieniä lohkoja, laatikoita ja kaappeja, joissa on täysin sileät julkisivut. Joskus tällaiset säilytysjärjestelmät valmistetaan kiiltävässä versiossa tai himmeillä lasilevyillä. Tällaisten ripustettujen huonekalujen etuna on niiden monipuolisuus..

Olohuoneen säilytysjärjestelmät

Olohuoneen kaapitRiippuen siitä, mihin tarvitset säilytysjärjestelmiä olohuoneessasi, voit käyttää riippuvia avohyllyjä tai kokonaisia ​​hyllyjä. Avoimien säilytysalueiden ja ovien kanssa yhdistettyjen kaappien yhdistelmät näyttävät hyviltä. Lisäksi olohuoneeseen voit asentaa lipastot ja matalat kaapit, jotka «tuli» yhteisiin tiloihin makuuhuoneista ja pukuhuoneista. Moderni tyyli on erittäin joustava tässä asiassa. On tärkeää säilyttää harmonia olohuoneen säilytysjärjestelmien välillä, jos niitä on useita.

Avoimet hyllyt ja suljetut kaapitSisäänrakennettu lumivalkoinen kirjahylly on ihanteellinen säilytysjärjestelmä pieneen huoneeseen. Vaalea paletti poistaa sisäänrakennetun rakenteen massiivisuuden vaikutuksen, ja kirjojen kirkkaat piikit tuovat värin vaihtelua yhteisen huoneen palettiin.

Kirjahylly valkoinen

Käytännöllinen sisustus

Moderni sisustustyyli ei rajoita yhden tai toisen sisustustyypin käyttöä; jotkut kehykset on huomioitava vain koristeiden määrän kanssa. Yleensä missä tahansa modernin suunnittelun koriste -elementissä on toiminnallinen komponentti. Kirkkaat sohvatyynyt eivät vain monipuolista sisätilojen värivalikoimaa, vaan auttavat myös mukavasti istumaan virkistysalueella, suunnittelijalamput eivät ole vain valoasennus, vaan myös valaistuksen kohde, kaavoitus ja tapa luoda erityinen tunnelma tilavan huoneen eri kulmissa.

Alkuperäinen pöytäVain hyvin vaatimattoman olohuoneen voi tehdä yhdellä valaisimella – keskellä oleva kattokruunu. Yleensä nykyaikaisessa olohuoneessa eri toiminnallisilla segmenteillä on omat valonlähteensä, joiden avulla voit luoda halutun valaistustason, mutta myös auttaa luomaan erityistä tunnelmaa, joka vastaa tiettyä tilannetta..

Alkuperäiset lamputSeinäkoriste on yksi tärkeimmistä tavoista koristella tilaa. Se ei vaadi vapaata tilaa, mutta samalla se voi muuttaa radikaalisti huoneen kuvan. Kirkas taideteos näyttää hyvältä seinien vaaleaa taustaa vasten, joka on niin ominaista modernille sisustukselle..

Kirkas seinäkoriste

Alkuperäinen huoneen sisustusAlkuperäinen matto voi muuttaa olohuoneen ulkonäköä. Huoneessa on vaalea viimeistely ja kalusteet neutraaleilla väreillä. Kirkas painettu matto ei ainoastaan ​​lämmitä paljaita jalkojasi, vaan myös korostaa sisustusta, tuo värivaihtoehtoja ja tulee huoneen keskipisteeksi..

Epätavallinen matto

Kirkas matto olohuoneeseenErinomainen tapa sisustaa olohuoneesi on istuttaa suuria eläviä kasveja suuriin ruukkuihin ja kylpyammeisiin. Mehukkaat vihreät tuovat tuoreuden ja optimismin muistiinpanoja huoneen viileään palettiin. Kasvit sopivat orgaanisesti olohuoneeseen, jossa on lämmin värimaailma, koska luonnolliset sävyt ovat ilmeisen lähellä avaruuden beige-ruskeaa mittakaavaa.

Elävät kasvit olohuoneessaTilavissa olohuoneissa, joissa on suuret panoraamaikkunat, ei ole lainkaan tekstiilisuunnittelua tai niitä edustavat vaaleat, läpikuultavat materiaalit yksivärisissä väreissä. Olohuoneissa, jotka sijaitsevat rakennusten aurinkoisella puolella, voit käyttää roomalaisia ​​kaihtimia, jotka on valmistettu luonnonkankaista neutraaleilla väreillä. Joskus raskaiden, tiheiden kankaiden käyttäminen ikkunoiden sisustamiseen on tarkoituksenmukaista, mutta se on toivottavaa yhdessä lumivalkoisen tyllin kanssa, mikä antaa ikkunoille kevyyden ja raikkauden..

Olohuone panoraamaikkunoilla

Ikkunoiden koristelu

Monitoimihuoneen kaavoituksen ominaisuudet

Jopa pienessä olohuoneessa on mahdollista sijoittaa muita toiminnallisia segmenttejä – ruokasali, työhuone tai kirjasto. Ja tilavaan huoneeseen, jossa on avoin suunnitelma, on mahdollista sijoittaa paitsi olohuone myös keittiö, jossa on ruokailuhuone. Tässä tapauksessa kaavoitus tehdään pääasiassa kalusteiden avulla, joskus eri segmenttiratkaisujen avulla, mutta varmasti käyttämällä yleistä suunnittelukangasta. Usein lisää ehdollista kaavoitusta huonekaluilla «rajaaminen» tilat, joissa on mattoja. Esimerkiksi olohuoneessa vallitsevat nelikulmaiset esineet, ja matto valmistetaan suorakulmion muodossa, ja ruokasalia edustaa pyöreä ruokapöytä ja matto on samanlainen..

Kaavoitus olo-ruokailuhuoneessa

Avoin olohuone

Keittiö-ruokailutila-olohuoneUsein olohuoneen ruokailutila ei erottu muusta kuin yksittäisestä valonlähteestä. Tällaisissa huoneissa voit käyttää kahta riippuvalaisinta kattokruunua kunkin vyöhykkeen yläpuolella tai käyttää lattiavalaisimia olohuoneen virkistyssegmentissä ja riippuvalaisinta ruokapöydän yläpuolella..

Ruokailutila erkkeri -ikkunassa

Ehdollinen kaavoitusMinitoimistovyöhykkeen sijoittaminen olohuoneeseen on yleinen suunnittelutekniikka, joka auttaa järkevästi käyttämään kotitalouden tai asunnon käyttötilaa. Nykyaikaisissa todellisuuksissa, kun tietokoneiden näytöt ovat yleensä paperiarkin paksuisia, tarvitaan hyvin vähän neliömetriä tilaa työpaikan sijoittamiseen. Looginen ja järkevä työpöydän järjestely on pidentää yhtä olohuoneen säilytysjärjestelmän pintoja tai käyttää seinään kiinnitettyä konsolia.

Minikaappi olohuoneessa