Makuuhuoneen valinta: trendikkäitä vaihtoehtoja, tyylikkäitä ratkaisuja ja käytännön vinkkejä

Makuuhuone on kodin turvapaikka. Paikka, jossa emme vain nukku, vaan myös rentoudumme lataamalla akut seuraavana päivänä. Kaikki ovat samaa mieltä siitä, että tämä on yksi talon tärkeimmistä huoneista. Mikä on makuuhuoneen ilmapiiri, vaikuttaako se hiljaisuuteen vai päinvastoin, riippuu monista sisustusesineistä. Niiden lukumäärän ja mittojen on tietysti vastattava huoneen kokoa..

Mitkä huonekalut valita?

Huonekalut ovat käytännöllinen osa jokaista makuuhuonetta, joten laadukkaista kuulokkeista kannattaa huolehtia. Valitse oikea sänky, yöpöytä ja vaatekaappi annettujen suositusten ja kuvagallerian havainnollistavien esimerkkien perusteella.

Mikä sänky valita makuuhuoneeseen?

Sinun ei tarvitse vakuuttaa ketään siitä, että makuuhuoneeseen ostetun sängyn pitäisi olla ensinnäkin mukava. Oikein valittu patja mahdollistaa rauhallisen ja mukavan oleskelun. Mutta se ei ole kaikki. Yhtä tärkeää on telineen ja rungon rakenteen laatu. Niiden koot ovat myös tärkeitä. Mukavan yhden hengen sängyn odotetaan olevan vähintään 90 cm leveä ja kahdelle henkilölle vähintään 160 cm. Sinun on myös päätettävä, mistä materiaalista sänky ostetaan. On hyvä idea ostaa puusta valmistettuja huonekaluja, mieluiten tammea, mäntyä tai pyökkiä. Markkinoilla on myös halvempia sänkyjä, jotka on valmistettu korkealaatuisista HDF- tai MDF -levyistä. Erittäin suosittuja, etenkin viime aikoina, on tullut sängyt, joissa on pehmeä verhoilu, päällystetty luonnollisella, keinotekoisella nahalla tai kankaalla..

Patjan suhteen on parasta valita erittäin joustava, termoelastinen tai lateksi. Kaikissa kolmessa vaihtoehdossa on monia kiinnityspisteitä ja ne sopivat täydellisesti niihin makaavan henkilön siluettiin. Kuten mainittiin, nukkumismukavuus riippuu myös asennosta. Sänky, jonka runko on täynnä lautaa, on halvempi, mutta se on vähemmän mukava. On paljon parempi valita tikkaat. Lautojen välisen etäisyyden tiheys on tässä erittäin tärkeä. Mitä pienempi lautojen välinen etäisyys ja mitä suurempia lankkuja, sitä parempi.

Käytännöllinen yöpöytä

Vaatekaapit ja yöpöydät ovat pieniä, usein aliarvostettuja huonekaluja. Parivuoteelle on parasta valita kaksi yöpöytää, jotka sijaitsevat molemmin puolin. Muista, että sinun on helpompi käyttää niitä, kun rakenteet ovat hieman patjan tasoa korkeammat. Näin on helppo päästä käsiksi kaappiin tai lasilliseen makaavaan kirjaan. Toisaalta ei ole riskiä pyyhkiä jotain pöydältä kädelläsi tai peitolla nukkuessasi..

Jos haluat vain tilaa yölampulle, lasilliselle vettä, puhelimelle ja lasille, tarvitset yksinkertaisen yöpöydän, jossa ei ole hyllyjä tai laatikoita. Täysin erilainen valinta, kun kaapin täytyy tehdä enemmän, nimittäin olla paikka kirjojen tai muiden tavaroiden säilyttämiseen. Sitten yöpöytä laatikoilla ja hyllyillä toimii paremmin..

Kuinka valita makuuhuone, jossa on hyödyllinen lipasto?

Makuuhuoneessa säilytetään usein alusvaatteita, vuodevaatteita ja joskus koruja ja muita pieniä asioita. Lipasto on korvaamaton huonekalu. Erillisiin laatikoihin voit sijoittaa esimerkiksi T-paitoja, sukkia, alusvaatteita tai vuodevaatteita. Lipastoon voi myös tallentaa tavaroita, kuten kirjoja, lehtiä tai henkilökohtaisia ​​tavaroita. Laadukkaat lipastot on valmistettu erilaisista puulajeista, yleisimmin pyökistä, tammesta tai männystä. Jälkimmäisiä suositellaan erityisesti allergikoille, koska niillä on antistaattisia ominaisuuksia, minkä vuoksi pöly ei käytännössä laskeudu niihin..

Kuinka valita vaatekaappi makuuhuoneessa?

Pienessä sisätiloissa huonekalut, joissa on liukuovet, sopivat. Riippumatta etäisyydestä, joka erottaa kaapin muista laitteista, voit käyttää sitä mukavasti. Voit myös valita katosta kattoon ulottuvuuden. Tällainen tilava vaatekaappi on kätevä etenkin silloin, kun siinä säilytetään kausi- ja päällysvaatteita, kenkiä, laukkuja tai muita vaatekappaleita. Jos makuuhuone on tilava, voit sijoittaa siihen taitettavan oven sisältävän vaatekaapin. Jos sinulla on suuri ja tilava vaatekaappi, voit ohittaa lipasto..

Mikä väri valita makuuhuoneeseen?

Kun valitset makuuhuoneesi värin, valitse luonnolliset sävyt ja puu. Se voi olla muita mykistettyjä värejä, kuten valkoinen tai kerma. Lounge kirkkaissa väreissä ei ole tervetullut makuuhuoneeseen. Nämä värit eivät edistä illan rentoutumista. Näin ainakin feng shui -asiantuntijat sanovat.

Millainen tapetti valita makuuhuoneeseen?

Makuuhuoneen taustakuva on yksi helpoimmista tavoista sisustaa nopeasti ja halvalla. Saat upean vaikutuksen. Käytä vinkkejä siitä, minkä taustakuvan valitset makuuhuoneeseen. Katso myös kuvagalleria.

Taustakuvista on tullut taas trendikkäitä. Kuitenkin nyt, toisin kuin edellisinä vuosina, huoneita ei yleensä liitetä ylhäältä alas. Taustakuva makuuhuoneessa on lisäelementti, joka erottuu sileiden seinien taustaa vasten..

Käytännön neuvoja

Kuvioidut taustakuvat sopivat täydellisesti modernin makuuhuoneen sisustamiseen, koska niillä ei ole kilpailua sisätiloissa. Hyvin liimatusta tapetista tulee koriste -elementti, joka kiinnittää katseen ja antaa sisustukselle viehättävän ilmeen..

Jos moderni makuuhuoneesi on sisustettu vaaleilla, rauhallisilla väreillä periaatteen mukaisesti «sävy sävyyn», toisin sanoen saman eri sävyissä, esimerkiksi ruskeissa, vaihtoehdot, joissa on herkkä kukka- tai geometrinen kuvio, ovat ihanteellisia. Moderni makuuhuone löytää tyylikkyyttä ja lämpöä beigen ja kermanväristen raitojen tai niin sanotun damaskin (tyylitelty kukkakuvio) taustakuvan kanssa. Tyylikkäät, hieman kiiltävät aiheet samanvärisellä mattapintaisella taustalla ovat myös upeita makuuhuoneessa. Voit vapaasti valita tällaisen valinnan, jos haluat korostaa makuuhuoneen tyylikkyyttä. Ei ole väliä onko makuuhuoneesi pieni vai suuri – voit olla varma, ettet tee virhettä.

Kun moderni makuuhuone ei ole riittävästi valaistu luonnonvalolla, myös vaaleanväriset tapetit ovat hyvä ratkaisu. Sisustaminen viileillä sävyillä lisää huoneeseen syvyyttä..

Yksi tämän vuoden trendikkäimmistä sävyistä on sininen, joten sitä ei pidä unohtaa myös trendikkäässä seinäkoristeessa. Taustakuvissa ja valokuvamuodoissa näkyy meren sävyjä, erityisesti sinistä ja turkoosia. Merenkulun trendi on vahvasti piirretty sisustuksessa. Kaikki merihenkistä tunnelmaa herättävät lisävarusteet ovat trendikkäitä.

Kuinka valita verhot makuuhuoneeseen?

Makuuhuoneen verhot ovat aina sopivia. Kangas tarjoaa yksityisyyttä taukohuoneessa, joten varmista, että tunnet olosi mukavaksi alueella, jossa nukut. Jos valitset makuuhuoneeseen oikeat verhot, korostat myös sisustusta..

Riippuen vaikutuksesta, jonka haluat saavuttaa valitsemallasi makuuhuoneen verholla, voit valita erityyppisistä moderneista verhoista:

  • Läpikuultava – sopii huoneisiin, joissa on pohjoiseen päin olevat ikkunat. Tämä malli on tarkoitettu ensisijaisesti sisustukseksi, vähemmässä määrin suojaksi auringolta. Ne on yleensä valmistettu ohuista läpikuultavista kankaista ja huntuista..
  • Kiinteä – valmistettu läpinäkymättömästä materiaalista, väristä riippumatta, vangitsee suurimman osan valosta ja toimii huoneissa, joissa on etelään tai länteen päin olevat ikkunat, joissa voimakas auringonvalo voi olla väsyttävää.
  • Paneeli – ne toimivat ikkunan asennosta riippumatta, suorittavat koristeellisen toiminnon, mutta estävät jossain määrin myös valon ja takaavat yksityisyyden.

Yksiväriset verhot makuuhuoneessa – pimennys ja sisustus

Monille sisustussuunnittelijoille verhot ovat aurinkosuoja ja yksityisyys, mutta se ei ole kaikki. Ne ovat erittäin vakava elementti huoneen sisustamiseen. Jos arvostat maltillisuutta, mutta myös modernia ulkoasua sisätiloissa, pidät varmasti yksinkertaisista sileästä kankaasta valmistetuista verhoista. Hyvä idea tällaisen koostumuksen monipuolistamiseksi olisi käyttää lisäkoristeita: tupsuja, nauhoja ja muita tarvikkeita. Ne korostavat ikkunasi sisustusta ja makuuhuoneen tyyliä: klassista, skandinaavista tai lumoavaa..

Makuuhuoneen valinnassa on paljon ideoita. Käytä valmiita valokuvia sisätiloista päättääksesi lopulta lepo- ja nukkumahuoneen sisustuksesta.