Makuuhuoneen sänky on keskeinen sisustuselementti

Vietämme liian paljon aikaa nukkumiseen, jotta voimme valita kevyesti sängyn. Mukavaa ja terveellistä lepoa on vaikea yliarvioida. Jotta saisimme hyvän unen ja rentouttavan lepoa, jotta voisimme tuntea olosi energiseksi ja täynnä energiaa aamulla, meidän on vietettävä yö mukavassa asennossa sängyllä, jolla on hyvä ortopedinen tuki. Jos kysymys suunnittelun ja sängyn sijainnin valinnasta on ensisijaisesti suunnittelijoille tärkeä, sängynrungon, alustan ja patjan materiaalien laadun valintakriteerit tulevat ensisijaisiksi ostajille. Tässä julkaisussa yritämme selvittää sekä sängyn valinnan että sängyn tehokkaan sijoittamisen makuuhuoneeseen..

Sänky moderniin makuuhuoneeseen

Ylellinen lumivalkoinen pitsi

Sängyn valintakriteerit

Ei ole mikään salaisuus, että sohvalla nukkuminen, olipa se sitten kuinka laadukasta tahansa, ei ole mukavaa ja turvallista terveydelle. Kokoontaitettava rakenne ei pysty tarjoamaan asianmukaista ortopedistä pohjaa ihmiskehon tukemiseksi. Siksi kaikki asiantuntijat suosittelevat sängyn ostamista hyvän ja rauhallisen unen saavuttamiseksi. Vaikka kotisi ei salli erillisen huoneen varaamista makuuhuoneen järjestämiseen, on parempi käyttää moderneja taitettavia sängyn mekanismeja ja rakentaa ne pieneen tilaan yhteisessä huoneessa. Itse asiassa jopa tällaisille vuoteille voit valita ortopedisen patjan, joka tukee täydellisesti kehoasi unen aikana ja tarjoaa mukavan asennon melko jäykällä alustalla..

Sänky kaapissa

Taittosänky

Taitettavat vuoteet on yleensä rakennettu mataliin kaappeihin, jotka näyttävät tavalliselta säilytysjärjestelmältä päivällä ja ovat osa olohuoneen sisustusta. Yöllä omistajat yksinkertaisesti avaavat ovet, muuttavat sängyn ja huoneesta tulee makuuhuone. On selvää, että tällaiset mallit eivät sovellu erittäin ylipainoisille ja vanhuksille..

Makuuhuone ja olohuone, 2 in 1

Taitettavaa sänkyä valittaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakenteen runkoon (pääsääntöisesti se on valmistettu metallista) ja liitoselementteihin. Joskus valmistajat säästävät liittimissä ja peittävät muovielementit metalliruiskutuksella. Sänky, jossa on samanlainen osien koostumus rungossa ja taittomekanismi, ei kestä kauan, koska käytät rakennetta joka päivä.

Vaihdettava sänky

Taitettava muotoilu

Kestävimmät ovat sängyt, joiden runko on valmistettu metallista tai massiivipuusta. Retrotyyliset metallisängyt ovat nyt saavuttaneet ennennäkemättömän suosion moderneissa makuuhuoneen suunnitteluprojekteissa. Luonnonvärinen ja maalattu, kromattu ja jäljitellyt kultausta ja hopeoitusta – metallikehykset ovat kestäviä ja käytännöllisiä. Laaja valikoima malleja ja kyky sovittaa tällainen muotoilu orgaanisesti erilaisiin vaihtoehtoihin tyylisuuntaan makuuhuoneiden suunnittelussa houkuttelevat nykyaikaisia ​​ostajia.

Metallinen sänky

Metallisänky voidaan integroida orgaanisesti sekä moderniin että klassiseen sisustukseen. Runsaasti väärennettyjä yksityiskohtia, sisustusta ja kiiltoa vetää puoleensa perinteisen metallisen sängyn käyttö, yksinkertaiset ja lakoniset muodot näyttävät harmonisesti modernilta tyyliltään, miellyttävään minimalismiin.

Metallinen runko sänky

Metallisänky modernissa makuuhuoneessa

Valkoiseksi maalatusta metallisängystä voi tulla orgaaninen osa romanttista sisustustyyliä. Provencen tyyli tai nuhjuinen tyylikkyys muuttuvat värikkäämmäksi tällaisella sängynmallilla, jos maali on hieman irronnut.

Lumivalkoinen metallisänky

Provence -tyylinen makuuhuone

Sänky, jossa on metallirunko ja kromattu, näyttää modernilta, alkuperäiseltä ja jopa lumoavalta. Muunnelmista nykyaikaiseen sisustustyyliin tällaisista malleista tulee orgaaninen katseen vetovoima..

Kromattu katoskehys

Kiiltävät pinnat

Kestävimmät sängynrunot ovat tällä hetkellä metallia ja massiivipuuta. Lastulevystä valmistettu rakenne on huomattavasti halvempi kuin luetellut vaihtoehdot, mutta se ei palvele sinua yli 5 vuotta. Ennen kuin ostat haluamasi sängyn, muista testata sen mukavuus. Sängynrunko tarjoaa lujuutensa, mutta tämä laatu voidaan testata vain ajan mittaan. Mutta sängyllä olemisen mukavuus takaa terveytesi ja hyvän unen, voit arvioida sen jopa myymälässä..

Sänky pienessä makuuhuoneessa

Uusklassinen makuuhuone

Ylellinen sänky

Ennen kuin valitset tietyn sängyn mallin, kysy valmistajalta. Jos tuotemerkkiä mainostetaan riittävästi, liikaa maksaminen on mahdollista vain nimestä. Liian alhaisen hinnan pitäisi kuitenkin hälyttää – tuote voidaan valmistaa ilman laadunvalvontaa (tuotantotekniikan rikkominen), käyttämällä liimaa tai lakkaa, joka voi olla haitallista terveydelle. Kuten aina, «kultainen keskitie» – paras vaihtoehto ostaa.

Mustissa

Kevyt muotoilu

Universaali vaihtoehto

Kiinnitä erityistä huomiota varusteiden ja varusteiden laatuun. Suosittelemme, että hylkäät muoviosat heti – tällaiset rakenteet eivät kestä kauan. Seuraavaksi tutkimme runkoa ja pohjaa patjan alla. Pohjan kanssa kaikki on melko yksinkertaista – sen on oltava ortopedistä, eli riittävän joustavaa (siksi jätämme vankan alustan lastu- tai kuitulevystä), jotta henkilö voi ottaa mukavan nukkumisasennon. Sälepohjapatja on suosituin tukimuoto (sen turvallisuuden ja saatavuuden vuoksi). Säleiden joustavuuden ansiosta sängyssä nukkuva voi ottaa anatomisesti oikean asennon.

Sisustus harmailla sävyillä

Luonnolliset sävyt

Uskotaan, että mitä enemmän säleet tukevat patjaa, sitä parempi henkilö (mutta myös korkeammat kustannukset). Luotettavan tuen luomiseen on olemassa standardeja – yhden hengen vuoteessa on oltava vähintään 15 liuskaa, parivuoteessa – 30 tai enemmän. On myös otettava huomioon, että lamellien välinen etäisyys ei saa ylittää itse nauhan leveyttä..

Alkuperäinen värimaailma

Massiivipuinen sänky

Klassiseen sisustukseen ja uusklassiseen tyyliin sisustetuissa huoneissa kangasverhoillut sängymallit ovat täydellisiä. Tällaisissa rakenteissa on pääsääntöisesti pehmeät sängynpäädyt, joskus jalat koristavat pehmusteita. Kun valitset tällaisen sängyn, rungon valmistusmateriaalia ja alustan järjestelyä, patjan mallia koskevien tavanomaisten ongelmien lisäksi sinun on myös ratkaistava vaikea kysymys verhoilun kankaan valitsemisesta. Tässä tapauksessa sinun tulee ohjata mieltymyksiäsi ja elämäntapasi – vain sinä tiedät, kuinka usein sängyn verhoilu on puhdistettava (pienet lapset ja lemmikit ovat tässä asiassa tärkeimmät sabotaasin haastajat). Kiistaton tosiasia on vain yksi asia – luonnollisia kankaita on vaikeampi hoitaa ja ne ovat kalliimpia, eikä synteettisiä analogeja voida kutsua ympäristöystävällisiksi raaka -aineiksi..

Pehmeä runko verhoilu

Sänky, jossa pehmeä pääty

Nukkumapaikka klassikoille

Perinteinen sänky

Rungon verhoilu kankaalla tiivisteellä mahdollistaa paitsi alkuperäisen suunnittelun luomisen kauniilla tekstiileillä ja kirkkailla väreillä, mutta myös suojaa sinua törmäämästä teräviin kulmiin. Tällaiset mallit ovat merkityksellisiä asunnoissa ja taloissa, joissa on pieniä lapsia..

Kirkas aksentti

Turvallinen ja värikäs verhoilu

Koko rakenteen verhoilu

Paikka sängylle

Pidetään ihanteellisena asentaa sänky huoneen keskelle, työntäen yhtä vapaista seinistä. Huoneen muodosta (neliö tai suorakulmio) ja koosta riippuen sänky voidaan siirtää joko makuualueen pitkälle tai lyhyelle puolelle. Tärkeintä on, että sängylle on vapaat kulkut molemmin puolin (vähintään 50 cm). Ihannetapauksessa jalusta- tai yöpöydät asennetaan sängyn sivuille, mutta pienissä huoneissa ne voidaan jättää huomiotta. Tässä tapauksessa pöytälamppujen sijasta voit käyttää sängynpäähän tai seinään kiinnitettyjä seinälevyjä..

Sänky huoneen keskellä

Pieni huoneen sänky

Sänky keskikokoisessa makuuhuoneessa

Pienissä huoneissa ei ole muuta ulospääsyä kuin asentaa sänky huoneen nurkkaan. Lähestymistapa tällaiseen suunnitteluun rajoittuu vain toiselle puolelle, mutta pienen huoneen hyödyllinen tila säästyy. Jos puhumme yhden hengen vuoteesta, laituripaikan sijoittamisessa ei ole ongelmia. Jos huoneen nurkkaan on asennettava parivuode, sinun on ainakin varmistettava, että makuutilaan on päästävä nukkumapaikan juurella eikä vain toiselta puolelta. rakenne.

Pienessä makuuhuoneessa

Pienessä makuusalissa

Jos joudut asentamaan sängyn huoneen nurkkaan säästääksesi tilaa makuuhuoneessa, sinun on huolehdittava seinäkoristeiden suojaamisesta. Erinomainen ulospääsy voi olla jotain, kuten pehmeä pääty, mutta se sijaitsee kulmarakenteen muodossa. Siten et ainoastaan ​​suojaa seiniä hankaukselta, vaan myös suojaudut törmäyksiltä kovien pintojen kanssa..

Sänky huoneen nurkassa

Kulmapäätyverhoilu

Hyvin pienessä makuuhuoneessa

Joissakin huoneissa alue on niin pieni, että sänky on asennettava paitsi seinää vasten myös pääty ikkunaa kohti. Tietäen tästä järjestelystä, aiot ostaa sängyn, jossa on matala pääty, läpikuultava rakenne tai ilman sitä..

Sänky ikkunan vieressä

Asettelu pienelle makuuhuoneelle

Jos makuuhuoneeseen on asennettava kaksi sänkyä, sijoittelu on optimaalinen, jossa pääsy molempiin nukkumapaikkoihin on avoin kaikilta puolilta – kaksi sänkyä asennetaan saariksi. Mutta huoneessa ei aina ole riittävästi tilaa tällaiselle järjestelylle. Pienissä huoneissa voit siirtää sängyt seinää vasten ja asentaa ne rinnakkain, jolloin keskelle jää tilaa yhdelle yhteiselle yöpöydälle.

Makuuhuone kahdella vuoteella

Kaksi laituripaikkaa

Kaksi sänkyä pienessä huoneessa

Makuuhuoneen sängyn alkuperäinen muotoilu

Riippusängyt ovat olleet pitkään omaperäisimpiä. Asennuksen erikoisuus (rakenteen ripustaminen paksuihin köysiin tai metalliketjuihin) on sinänsä omaperäisyys. Mitattu heiluminen ennen nukkumaanmenoa ja makuuhuoneen järjestelyn epäkeskisyys houkuttelevat samankaltaisten mallien ostajia ympäri maailmaa. Maanmiestemme joukossa on myös monia alkuperäisten rakenteiden faneja, jotka kestävät paljon painoa..

Riippuvat sängyt

Riippuvan sängyn asentamisesta on parempi tietää etukäteen, jotta voit suunnitella pintojen, myös katon, viimeistelyn, jotta keinurakenteen kiinnitys onnistuu. Kaikki huoneet eivät periaatteessa ole valmiita tällaisiin kuormituksiin – kattojen valmistusmateriaalin suunnittelu ja tekniset ominaisuudet on selvitettävä etukäteen.

Epätavallinen riippuva sänky

Minkä tahansa makuuhuoneen sänky toimii keskipisteenä, saarina, joka kiinnittää kaiken huomion. Jos nukkumapaikka on ripustettu rakenne, huomio kaksinkertaistuu. Sängystä ei tule helppo huonekalu, vaan lähtökohta koko huoneen suunnittelulle.

Alkuperäinen muotoilu

Sängyn mallit näyttävät alkuperäisiltä, ​​joiden ulkoiset elementit on liitetty peilipintoihin. Tällaiset mallit edistävät tilan visuaalista laajentumista – sänky itsessään näyttää liukenevan makuuhuoneen luomaan kuvaan heijastamalla kaikki sen elementit. Tällainen muotoilu näyttää orgaanisesti sekä nuoren tytön makuuhuoneessa että vanhempien makuuhuoneessa..

Epätavallinen muotoilu

Käytetyistä materiaaleista valmistettu sänky on tietysti alkuperäinen huonekalu, josta voi tulla sen kohokohta. Esimerkiksi rakennuspuisista lavoista valmistettu laituripaikka on erittäin vankka rakenne, joka voi kestää monta vuotta. On tärkeää vain pyrkiä omaperäisyyteen ja talouden säästöön, jotta et unohda ergonomiaa ja turvallisuutta tällaisen sängyn terveydelle – ortopedisen alustan ja patjan on täytettävä kaikki nykyaikaiset vaatimukset.

Kuormalavavuode

Käytettyjen materiaalien sänky

Sänky voi olla paitsi nukkumis- ja lepopaikka, myös tilava säilytysjärjestelmä. Olisi sääli olla käyttämättä tätä määrää vapaata tilaa rakenteen alla, varsinkin pienissä ja keskikokoisissa asunnoissa. Säilytysjärjestelmiä voidaan järjestää sängyn pohjaan useilla tavoilla. Ensimmäinen ja yksinkertaisin on nostomekanismin läsnäolo, kun koko alusta patjan kanssa nousee, mikä vapauttaa pääsyn tilavaan säilytysjärjestelmään. Tietenkin tämä muotoilu lisää merkittävästi sängyn hintaa. Mutta saat helppokäyttöisen (ei ole vaikeaa nostaa patjaa jalustalle) säilytystilaa pastellitarvikkeille, ylimääräisille huopia ja peittoja varten.

Nosto mekanismilla

Suuri sänky, jossa on kontrasti

Sänky kaasunostomekanismilla

Toinen vaihtoehto säilytysjärjestelmien järjestämiseksi sängyn pohjalle on laatikot. Tällaisten laitteiden käyttö on uskomattoman yksinkertaista ja kätevää. Räätälöidyt säilytysjärjestelmät maksavat enemmän kuin valmistajien valmiit makuuhuoneratkaisut.

Laatikoilla

Sängyt säilytysjärjestelmillä

Säilytys sängyn pohjassa

Laatikoiden lisäksi on mahdollista järjestää varastosoluja, jotka avataan liukuvilla verhoilla, jotka on valmistettu samasta materiaalista kuin koko rakenne. Välttääksesi traumaattisia tilanteita, jotka liittyvät ulkoneviin säilytysjärjestelmien liittimiin, voit käyttää liukuverhoihin tehtyjä reikiä kahvoina..

Alkuperäiset säilytysjärjestelmät

Toinen tehokas tapa järjestää varastointijärjestelmiä on järjestää avoimet solut sängyn pohjan kehän ympärille. Vuodevaatteiden säilyttäminen tällaisilla hyllyillä ei ole esteettisesti miellyttävää, mutta kirjoille ja muille pienille asioille avoimet solut ovat täydellisiä.

Epätavalliset hyllyt

Pylvässänky (tai ainakin sen muotoilu) luo aina romanttisen tunnelman makuuhuoneen sisustukseen. Muistot niistä ajoista, jolloin tällaiset rakenteet nukkumapaikan päällä olivat välttämättömiä – ne pysyivät lämpiminä ja suojattuina hyönteisten tunkeutumiselta, korvattiin yksinomaan esteettisellä komponentilla. Sängyn alkuperäinen muotoilu katoskehyksellä, jonka avulla voit tuoda makuuhuoneen sisustukseen omaperäisyyden lisäksi myös ripauksen romantiikkaa.

Ylellinen pylvässänky

Sänky verhojen takana

Moderni katos

Yksi kodikkaan sängyn järjestämisen muunnelmista on asentaa kaksi verhoilla varustettua telinettä sängyn sivuille. Yleensä tällaisten verhojen kangas valitaan yhdessä nukkumapaikan tekstiilikoristeiden kanssa, joten yhdistäminen ikkunan aukkojen koristeelliseen muotoiluun on mahdollista.

Epätavallinen katos

Massiiviset puiset vuoteet kauniilla kaiverruksilla eivät koskaan mene pois muodista. Materiaalin luonnollisuus, taitava puunveistäminen ja mittatilaustyön ainutlaatuisuus sopivat täydellisesti paitsi klassisiin sisätiloihin. Moderni makuuhuone, jossa on vähintään sisustus ja maksimaalinen toimivuus, tällainen sänky on «esityksen tähti».

Rikas veistos

Veistetty sisustus

Uusi sana sängyn muotoilun maailmassa – luonnollista rottinkia. Tällaisten tuotteiden riittävän kevyydestä huolimatta sänky on vahva ja kestävä. Suorituskyvyn omaperäisyys, laaja värivalikoima ja mallien rakenne mahdollistavat sen, että niistä tulee todellinen sisustus. Jos makuuhuoneesi on sisustettu trooppiseen tyyliin, rottinkisänky on enemmän kuin sopiva..

Rottinkisänky

Trooppisen tyylin, luonnonmateriaalien ja kudonnan teeman jatkaminen – suunnitteluprojekti makuuhuoneelle, jossa on alkuperäinen vuode, koristeltu viiniköynnöksellä. Suunnittelun läpinäkyvyydestä ja visuaalisesta keveydestä huolimatta sänky on melko vahva, koska runko itse on valmistettu metallista ja kudonta on vain mallin koristeellinen osa.

Iso

Sängyn mallit näyttävät yhtä alkuperäisiltä, ​​valmistettu luonnollisista elementeistä – oksista, oksista, palkeista. Samaan aikaan uskotaan, että mitä vähemmän käsittelyjä materiaali on käynyt läpi, sitä alkuperäisempi malli on. Tällaiset ainutlaatuiset luonnonmateriaalit voivat toimia koriste -elementtien lisäksi myös kantavina pintoina – sängyn rungon osina.

Luonnolliset materiaalit

Oksat, oksat ja tukit

Taonta valaistuksella on alkuperäinen, edullinen ja moderni. Rakenteen alaosan korostaminen jaloilla, jotka sijaitsevat rakenteen takana, luo hämmästyttävän visuaalisen vaikutelman. Näyttää siltä, ​​että sänky kelluu ilmassa..

Taustavalaistu sänky