Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet

Koska makuuhuoneessa pitäisi yhdistää mukavuus ja viihtyisyys, on tarpeen lähestyä makuuhuoneen kaavoitusta erittäin perusteellisesti. Esineiden oikea järjestely ja avaruuden kokonaisjärjestely ovat tärkeimmät työkalut tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Kaikkien huoneiden kaavoitusprojekti alkaa alueen teknisillä mittauksilla ja tässä huoneessa olevien tehtävien ja toimintojen määrittelyllä. Suurella alueella voit suunnitella yhdistetyn makuuhuoneen järjestelyn, joka täydentää klassista kaavoitusta lisävyöhykkeillä. Ensisijaisuus on kuitenkin aina makuuhuoneiden kaavoituksen perusteet..

Kuvassa pieni makuuhuone Makuuhuoneen ikkuna Makuuhuone, jossa on suuri ikkuna Makuuhuone suurella ikkunalla Epätavallinen makuuhuone Moderni makuuhuone Matto makuuhuoneessa Puulattia makuuhuoneessa Valoisa makuuhuone Puu makuuhuoneessa

Makuuhuoneen järjestelyn ja kaavoituksen perusteet

Ensimmäinen vaatimus makuuhuoneen tilan järjestämisessä on luoda lepo- ja nukkumisolosuhteet. Valitse tämän periaatteen mukaisesti huoneiston tai talon käytettävissä olevista huoneista se, joka sijaitsee mahdollisimman kaukana etuovesta, kylpyhuoneesta ja keittiöstä. Huoneen koko on vähemmän tärkeä kuin sen sijainti..

Kaunis valoisa makuuhuone

Pääalue on virkistysalue. Koska huoneessa on pulaa neliömetreistä, virkistysalue voi olla ainoa ilman muita täydentäviä vyöhykkeitä. Joka tapauksessa sen järjestämiseen kiinnitetään enemmän huomiota kuin mihin tahansa muuhun alueeseen..

Nukkumapaikka

Suuret makuuhuoneet voidaan sisustaa eri tavoilla: niissä on yksi oleskelualue tai niitä voidaan täydentää toiminnallisilla alueilla. Prosentuaalisesti virkistysalueen, johon sänky ja kaikki tarvittavat lisäosat sijoitetaan, tulisi olla vähintään 50% käytettävissä olevasta tilasta. Tämä on tarpeen nukkumiseen tarkoitetun huoneen eheyden säilyttämiseksi..

Tapetti makuuhuoneen sisätiloissa Takka makuuhuoneessa Valkoinen sänky makuuhuoneessa Suuri makuuhuone

Päämakuuhuoneen on sijaittava keskellä tai heti huoneeseen tultaessa. Jos makuuhuoneessa on muita alueita, ne on erotettava seulalla tai «näkymätön seinä».

Huomaa: näkymätön seinä on termi, jota käytetään arkkitehtuurissa, sisustuksessa ja huoneiden suunnittelussa. Näkymätöntä seinää kutsutaan tilan ehdolliseksi jakamiseksi kahteen tai useampaan vyöhykkeeseen sisustuksen ja kalusteiden eron avulla, pakollisella sisennyksellä toisistaan, 20 cm. Käytetään usein suuren huoneen varustamiseen, jossa on kaksi vyöhykettä, joita ei ole erotettu näytöllä.

Makuuhuoneen kaavoituksen pakollinen piirre on kunkin vyöhykkeen sijainti. Mikään lisäalue ei saa täydentää tai koskea pääistuinta. On tärkeää sijoittaa mahdolliset lisäykset mahdollisimman kauas ja järjestää ne erikseen..

Kaunis makuuhuoneen sisustus

Pääalueen sijainti riippuu suurelta osin luonnonvalon lähteestä. Ikkunan tulisi sijaita sängyn sivujen oikealla tai vasemmalla puolella. Virkistysalueen sijainnin etu- tai takaversio suhteessa ikkunaan on erittäin valitettava.

Valaistus makuuhuoneessa

Toiminnallisten alueiden jakaminen makuuhuoneeseen

Klassinen, laajamittainen makuuhuoneprojekti sisältää suoran pääsyn kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen sisäänkäynti sijaitsee mahdollisimman kaukana sängystä, jos asettelu sen sallii. Se on kätevä ja käytännöllinen, mutta olosuhteet ja standardiasunnot huomioon ottaen tämä on harvinaisuus. Kylpyhuoneen lohko sijaitsee usein samassa vesijohtoverkossa keittiön kanssa ja samassa paikassa.

Tumma makuuhuone

Pienten pienikokoisten huoneistojen olosuhteissa makuuhuone suorittaa useiden tilojen tehtävän, joten makuuhuoneessa on järkevä kaavoitus ja työalueiden järjestely. Toiminnallisten alueiden jakaminen makuuhuoneessa suoritetaan vaiheittain:

kokonaisalue

Jokaisella vyöhykkeellä on oltava tietty kvadratuuri, jotta sille voidaan sijoittaa tarvittavat toiminnalliset objektit. Pääalue jää aina – makuuhuone ja puolet koko käytettävissä olevasta alueesta on varattu sille. Käytettävissä olevan tilan käytännöllisempää jakamista varten on tarpeen sijoittaa päävyöhyke huoneen keskelle ja tehdä kaksi lisävyöhykettä sivuille. Tilan jakaminen kahteen vyöhykkeeseen ei ole yhtä tehokasta, mutta virkistysalueen tulisi ottaa enemmän tilaa kuin lisäalue..

Kaunis makuuhuone Kaunis makuuhuone kuvassa

Avaruuden tarkoitus

Jotta käytettävissä oleva tila täyttäisi vaatimukset mahdollisimman paljon, on tarpeen laatia luettelo pakollisista vyöhykkeistä. Makuuhuoneessa voi olla yhdestä kolmeen eri merkitysaluetta. Suurin osa siitä on varattu kohdealueelle, pääalueelle, loput jaetaan missä tahansa suhteessa lisävyöhykkeiden majoittamiseksi.

Makuuhuoneen kaavoitus Kuva makuuhuoneen kaavoituksesta Makuuhuoneen kaavoituskuva sisätiloissa Kaunis valoisa makuuhuone

Useimmiten makuuhuoneen lisäalue on työskentelyalue, jossa pöytä sijaitsee. Lisäksi lisävyöhykkeen muodossa voi olla säilytystilaa – vaatekaappi, lipasto. Helpoin tapa määrittää kaikki tietyn tilan vaatimukset on luoda luettelo huonekaluista, joita käytetään huoneen järjestelyssä. Luettelon luomisen jälkeen huonekalut jaetaan ryhmiin: työ, vapaa -aika ja varastointi. Huonekalujen käyttötarkoituksen mukaan ne tulisi sijoittaa niitä varten erilliselle alueelle..

Vaatekaappi makuuhuoneessa

Suunnittelutoimintojen oikea käyttö

Makuuhuoneella voi olla erilaisia ​​eritelmiä. Tiukkoja geometrisia muotoja, kuten suorakulmaisia, neliömäisiä ja puolisuunnikkaan muotoisia, mitataan viidellä tavalla:

  • Yksittäinen. Koko huone on suunniteltu yhdeksi virkistysalueeksi.
  • Rinnakkainen. Oleskelualue on yhdensuuntainen ikkunan kanssa ja vie suurimman osan tilasta. Ikkunan puolella on työskentelyalue, jonka pakollinen sisennys on puolen metrin päässä virkistysalueesta.
  • Poikkileikkaus. Huone on jaettu tasan kahteen osaan (vastakkaisten kulmien liitäntä). Huoneen osa, joka sijaitsee lähempänä sisäänkäyntiä, on asetettu virkistysalueeksi; päinvastoin – työntekijänä.
  • Kaksinkertainen osa. Tämän tyyppistä järjestelyä käytetään kahden lisävyöhykkeen yhdistämiseen virkistysalueeseen. Huoneen alue on perinteisesti jaettu neljään osaan käyttämällä kaaviomaisesti vastakkaisia ​​kulmia. Kaksi lisävyöhykettä on järjestetty kahdelle vastakkaiselle puolelle, ja keskiosa, joka koostuu kahdesta kolmiosta, on varattu päävyöhykkeelle.
  • Ostrovnoy. Lähes koko tila on virkistysalueella, ja huoneen toisessa osassa on mahdollisimman kaukana sängystä itsenäinen toiminnallinen alue..

Alue, jossa on enemmän kuin neljä kulmaa, on tehokkaasti kaavoitettu jakamalla tila osittain. Huoneen luonnoksessa on tarpeen jakaa huone siten, että jokainen seinän ulkoneva osa muodostaa oman neliönsä. Työalue sijaitsee pienemmällä neliöllä ja lepoalue suuremmalla.

Vyöhykkeiden yhdistäminen

Kaavoitetun tilan perusvaatimuksista riippuen voidaan käyttää erilaisia ​​vyöhykkeitä, jotka on onnistuneesti yhdistetty pääalueeseen. Yhdistämällä vyöhykkeitä voit varustaa pienen makuuhuoneen, mikä tekee siitä paitsi viihtyisän myös toimivan. Makuuhuoneen perusvaatimukset huomioon ottaen käytetään neljää eri yhdistelmävyöhykettä:

Makuuhuone ja päiväkoti

Imeväisten tulee olla vanhempiensa jatkuvassa valvonnassa. Sekä vanhemmille että lapselle on tässä elämänvaiheessa kätevintä järjestää yhteinen makuuhuone. Saarimenetelmä sopii vyöhykkeiden sopivimpaan sijaintiin.

Lastenhuone + makuuhuone

Vauvansänky sijaitsee huoneen hyvin valaistussa osassa pääalueen päätypuolella. Mukavuuden vuoksi pinnasänky on parasta sijoittaa puolen metrin etäisyydelle vanhempien sängystä. Jos haluat korostaa vyöhykettä sisätiloissa, käytä kontrastisia koriste -tekniikoita, jotka erottavat lastentarha -alueen visuaalisesti makuuhuoneen yleisestä sisustuksesta..

Makuuhuone ja olohuone

Tätä yhdistelmää käytetään harvoin, mutta jos katsomme, että puhumme yhden huoneen huoneistosta, jossa ainoaa huonetta käytetään sekä makuuhuoneena että vieraiden vastaanottopaikkana, kaavoitus on välttämätöntä. Suunniteltaessa tällaista olohuonealueiden yhdistelmää suurin osa tilasta annetaan, koska makuuhuoneessa on tässä versiossa täydentävä rooli.

makuuhuone yhdistettynä olohuoneeseen

Helpoin ja edullisin tapa on jakaa tila huonekaluilla. Oleskelutila sijaitsee ikkunan kauimpana kulmassa, ja se on erotettu olohuoneesta hyllyillä tai vaatekaapilla. Sama vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä katosta, kuten sokea jako, tai itsenäisesti.

Nykyaikaiset sisustustyylit tarjoavat ylellisen tavan jakaa alueet makuuhuoneeseen yhdistettynä olohuoneeseen. Makuutila sijaitsee portaalla missä tahansa huoneen osassa. Tämän menetelmän avulla voit saavuttaa maksimaalisen tilanrajoituksen ja voit käyttää ristiriitaisia ​​sisustustyylejä koristeluun.

makuuhuone yhdistettynä olohuoneeseen

Jos huoneessa on pienin neliö, siihen on mahdollista järjestää kaksi vyöhykettä: olohuone ja makuuhuone vain käyttämällä moderneja monitoimisia muuntavia huonekaluja. Kaikki vaihtelut sopivat tavallisista ulosvedettävistä sohvista hienostuneisiin huonekalumalleihin..

makuuhuone yhdistettynä olohuoneeseen

Makuuhuoneen buduaari

Boudoir on yksi makuuhuoneen täydellisistä osista, joka on erotettu alueeksi vain mukavuuden vuoksi. Buduaarin suora tarkoitus on kosmetiikan, vaatteiden säilyttäminen ja sopivan paikan järjestäminen kosmeettisille toimenpiteille. Boudoir voi olla osa kylpyhuonetta, mutta on käytännöllisempää sijoittaa se makuuhuoneeseen..

Makuuhuoneen buduaari

Buduaarin kätevin sijainti on vyöhykkeen erottaminen koristetun näytön avulla. Buduaarille varattua paikkaa voidaan käyttää yhdistettynä alueena, kun kaikki huonekalut on asennettu sinne tavaroiden säilyttämistä varten.

Koska buduaarilla ei ole ristiriitaa yleisen istuinalueen kanssa, voit välttää jakamisen käyttämisen asettamalla vyöhykkeet huoneen vastakkaisille puolille ja luomalla monimutkaisen koostumuksen. Suuri, kehyksetön seinäpeili sopii hyvin vyöhykkeiden yhdistämiseen. Buduaarin täydentävän vyöhykkeen korostaminen voidaan korostaa aktiivisen lisävalaistuksen avulla.

Makuuhuone ja työhuone

Yleisin tandem henkilökohtaisen tilan suunnittelussa. Istuinalue ja työskentelyalue näyttävät toisaalta hyviltä, ​​joten selkeä erottaminen huonekalujen avulla on tärkeää. Jos haluat tuoda vyöhykkeiden vastakkaiset suhteet, voit järjestää ne eri tyyleihin, lähellä värimalleja vyöhykkeen aiottuun tarkoitukseen..

Makuuhuone ja työhuone

Kaikki huonekalut ja yleinen sisustus valitaan alueen käyttötarkoituksen mukaan. Mitä suurempi ero huonekalujen tyylillä, värillä ja muodolla on eri vyöhykkeillä, sitä harmonisempia ne näyttävät unionissa.

Makuuhuone ja työhuone

Pakollinen sääntö, jota käytetään makuuhuoneen ja toimiston sisustamiseen samassa huoneessa: työskentelyalue ikkunan vieressä, rentoutumisalue ikkunan vastakkaisella puolella.

Makuuhuone ja työhuone

Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet

Mikä tahansa alue on aina hyvä syy kokeilla. Kun aloitat makuuhuoneen kaavoitusprojektin, voit käyttää tämän tavoitteen saavuttamiseksi kaikkein epätyypillisimpiä menetelmiä – luoda viihtyisyyttä ja mukavuutta lepohuoneeseen.

Kuinka lisätä makuuhuoneen aluetta kaavoituksen avulla?

Pinta -alan visuaalinen lisäys saavutetaan käyttämällä vaaleita sävyjä sisätiloissa ja minimoimalla pienet huonekalut. Kaavoituksen avulla voit tehdä makuuhuoneesta tilavamman ja mukavamman. Ensinnäkin on tarpeen sijoittaa virkistysalue aivan keskelle, jättäen paljon tilaa molemmille puolille. On parempi sijoittaa työskentelyalue johonkin kulmaan ilman ristiriitaa virkistysalueen kanssa.

Pieni makuuhuone

Suunnittelijat suosittelevat pyöreän tai puolipyöreän sängyn käyttöä. Sitä enemmän «ilmaa» sisätiloissa ja vähemmän massiivisissa, suurissa esineissä, sitä tilavampi huone näyttää. Tämän säännön perusteella voit kompensoida tilan puutteen matalalla sängyllä ilman jalkoja itämaiseen tyyliin..

Kuinka käyttää parveketta ja ikkunoita?

Jos makuuhuoneesta on uloskäynti loggialle tai parvekkeelle, sitä voidaan käyttää tilan kaavoittamiseen. Koko makuuhuonealue on muodostettu yhdellä vyöhykkeellä (yhtenä pääistuinalueena), ja lisäalue viedään parvekkeelle. Tietenkin parveke on eristettävä ja lämmitettävä mahdollisimman paljon..

Parveke ja makuuhuone

Tätä vaihtoehtoa on vaikea hakea sellaiselle lisäalueelle kuin lastentarha, mutta työalue tai buduaarialue yhdistetään täydellisesti loggian tai parvekkeen alueen mahdollisuuksiin.

Mielenkiintoinen tapa jakaa suuren huoneen tila yhdellä ikkunalla, jossa sisäänkäynti sijaitsee ikkunaa vastapäätä: ikkuna kaksinkertaistuu ja osion avulla huone on jaettu kahteen eriarvoiseen osaan, joista jokainen on sisustettu erikseen. Suurin osa on virkistysalue, pienempi osa on lisäalue.

Parveke ja makuuhuone Parveke ja makuuhuone Parveke ja makuuhuone

Ideoita vyöhykkeiden jakamiseen

Voit jakaa vyöhykkeet millä tahansa tavalla. Läpiviennit sopivat paremmin pieniin tiloihin, koska suuret erottavat kohteet vievät paljon tilaa ja leikkaavat tilaa, mikä vähentää käyttökelpoista lattiatilaa. Jos kriittistä alijäämää ei ole, voit käyttää mielenkiintoisia vaihtoehtoja vyöhykkeiden jakamiseen:

Osaston ovet. Kiinteät lokero -ovet, jotka on valmistettu läpinäkyvästä tai läpikuultavasta lasista, jakavat täydellisesti kaiken tilan. Läpinäkyvyyden ansiosta luonnonvalo tunkeutuu huoneen kaikkiin kulmiin. Ilmeinen etu on, että liukuovissa on kätevä avaus-sulkumekanismi, joka ei käytä käyttöaluetta..

Liukuovet makuuhuoneessa

Verhot ja lasimaalaukset. Tämä on yksinkertaisin ja esteettisin tapa jakaa makuuhuone. Tekstiilit ja lasimaalaus lisäävät sisustuksen arkuutta ja täydellisyyttä. Mutta tämäntyyppinen jako sopii vain makuuhuoneen jakamiseen kahteen vyöhykkeeseen..

Verhot makuuhuoneessa

Melko mielenkiintoinen vaihtoehto verhojen ja lasimaalausten käyttämiseen virkistysalueen ympäröimiseksi, jos se sijaitsee lähellä yhtä seinistä, mikä toistaa pohjimmiltaan katostekniikan. Tämä mahdollistaa läheisyyden makuuhuoneen osassa, jossa sänky sijaitsee. Jos kahden vyöhykkeen sisustus on erilainen, virkistysalueen alle valitaan verhot tai lasimaalaukset korostamalla sitä.

«NS» muotoinen osio. Voit säästää tilaa huoneessa käyttämällä «NS» muotoinen osio. Sänky sijaitsee huoneen keskellä, ja sen päätyyn on asennettu kirjaimen muotoinen väliseinä «NS», ei minkään seinän vieressä. Väliseinän keskellä on työskentelyalue, jota ympäröivät kolme puolta.

`` P '' muotoinen osio

Hallussa

Vyöhykkeiden sijaintia makuuhuoneessa ei voida käyttää vain rakentavasta näkökulmasta käytettävissä olevan tilan tehokkaimpaan käyttöön. On tärkeää kiinnittää riittävästi huomiota viihtyisyyteen ja lähestyä kaavoitusta kokeellisesta näkökulmasta. Erilaiset kaavoitukset auttavat sinua päättämään, kun valitset sisustuksen huoneen sisustamiseen sekä koristeellisia lisävarusteita ja huonekaluja.

Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet Makuuhuoneen kaavoituksen salaisuudet

Tärkeintä on, että vyöhykkeiden jakautumissuunnitelman laatimisprosessissa, joka alkaa mittauksista ja päättyy sisätilojen järjestelyyn, on tärkeää viitata aina yksinomaan omiin mieltymyksiinne mukavuuden ja toiminnallisten vaatimusten suhteen makuuhuone..