Lastenhuone tytölle: 100 modernia muotoiluideaa

Lastenhuoneen sisustaminen on yhtä nautittavaa kuin vastuullista. Ennen kuin siirryt rakastetuimpaan esineeseen huoneen sisustamiseen useimmille äideille ja isille, sinun on käytävä läpi useita vaikeita ongelmia viimeistelymateriaalien, suunnittelun ja huonekalujen järjestelyn valinnassa löytääksesi optimaalisen yhdistelmän turvallisuutta, käytännöllisyyttä, ympäristöystävällisyyttä ja jokaisen huonekalun hinta. Kaiken tämän kanssa on tärkeää ottaa huomioon lapsen itsensä mieltymykset ja edut, olla alistumatta stereotypioihin huoneiden sisustamisesta pojille ja tytöille jaettavaksi ja ottaa huomioon tietyn tilan vivahteet – sen koko, muoto , ikkunoiden lukumäärä ja sijainti suhteessa pääpisteisiin. Tässä julkaisussa haluamme käsitellä tytön huoneen suunnitteluvaihtoehtoja. Vaikuttava valikoima moderneja suunnitteluprojekteja, jotka ovat luoneet asiantuntijat planeetamme eri osissa. Toivomme, että yli sata alkuperäistä, käytännöllistä ja viihtyisää kuvaa lastenhuoneesta tytölle auttaa sinua laatimaan suunnitelman huoneen sisustamisesta prinsessallesi..

Huoneen suunnittelu tytölle, jolla on epätavallinen geometria

Alkuperäinen aksenttiseinä

Taidemaalausta seinälle

Kriteerit tytön huoneen suunnittelun valitsemiseksi

Lapset kasvavat, heidän intohimonsa, kiinnostuksensa ja tarpeensa muuttuvat niin nopeasti, että vanhemmilla on vain aikaa seurata lapsensa kanssa tapahtuvia muodonmuutoksia. Ikä on tietysti tärkein kriteeri lastentarhan suunnittelun valinnassa, koska jokaisella tyttöjen ikäryhmällä on omat mieltymyksensä, kykynsä ja taitonsa sekä itsenäisyyden taso. Mutta on monia muita näkökohtia, joilla on suora vaikutus suunnitelman laatimiseen huoneen korjaamiseksi tai jälleenrakentamiseksi pienelle naiselle:

  • huoneen koko ja muoto;
  • ikkuna- ja oviaukkojen lukumäärä;
  • huoneen sijainti suhteessa pääpisteisiin;
  • lastentarhassa asuvien tyttöjen määrä;
  • lapsen edut, harrastukset, harrastukset;
  • lapsen luonne (rauhallinen tai aktiivinen, joka tarvitsee rauhoittumista tai hyvässä kunnossa);
  • vanhempien taloudelliset mahdollisuudet ja korjausten suunnittelu tietyn ajan (kaikki eivät voi muuttaa lastentarhan sisustusta 3-4 vuoden välein, kuten asiantuntijat suosittelevat);
  • asunnon tai omakotitalon sisustustyyli.

Valoisa työpaikan suunnittelu

Kirkas korallisävy

Epätavallisia väriyhdistelmiä

Varastointijärjestelmät lastentarhassa

Avoimet hyllyt päätyyn

Lastentarhan tekeminen tytön iän mukaan

Alle 1 -vuotiaan vauvan huoneessa muotoilu liittyy enemmän vanhempien taipumuksiin. Vauva ei edelleenkään välitä tapetista tai huonekalusuunnittelusta, tärkeintä on miellyttävä mikroilmasto valoisassa huoneessa, joka ei ole ylikuormitettu yksityiskohdilla (vähemmän sisustusta – vähemmän pölyä). Asiantuntijat suosittelevat peruskorjauksen luomista, joka on myöhemmin helppo koristella tytölle, joka on jo oppinut kävelemään ja joka haluaa oppia ympäröivästä maailmasta kaikin mahdollisin tavoin. Vaaleat, pastellisävyt seinien koristeluun – ihanteellinen taustan luomiseen, jolle voit myöhemmin levittää taidemaalausta, piirroksia kaavaimilla tai kiinnittää tarroja suosikki satujesi, sarjakuvien hahmojen kanssa.

Vauvan tytön huone

Huoneessa, jossa on pinnasänky

Luomalla vauvan huoneen suunnittelun luot perustan seuraaville 3-4 vuodelle. Ihmisille ja ympäristölle turvallisten materiaalien valinta sisustukseen ja raaka -aineiksi huonekalujen ja muiden sisustustuotteiden valmistuksessa on ilmeistä. Jotta voit tehdä mahdollisimman vähän muutoksia tulevaisuudessa, muista alkuvaiheessa, että pinnasänky on vaihdettava suurempana, tarvitset paikan pöydän asentamiseen (pelejä, luovuutta, luokkia varten) ), ja tarvitsemasi pieni lipasto (eli muuttuva pöytä) korvaa tai lisää vaatekaapin siihen. Hyllyyksikkö tai muu lelujen säilytysjärjestelmä voidaan asentaa aluksi ajoittamalla jatkuvasti pelejä, urheiluvälineitä ja kirjoja varten.

Vastasyntyneen huoneen suunnittelu

Yhden vuoden – noin 4 -vuotiaan tytön huoneessa suurin osa huoneesta tulee antaa leikkialueelle. Nukkumistilan ja säilytysjärjestelmien lisäksi tarvitset pienen kulman luovuudelle – tämä voi olla ikkunan vieressä oleva pienikokoinen pöytä tai pieni konsoli, jota voidaan siirtää myöhemmin. Jokaisen toiminnallisen segmentin on oltava optimaalisesti valaistu – se ei rajoitu yhteen valonlähteeseen pienimmissäkään tiloissa.

Kirkkaat aksentit

Esikouluhuoneessa

Päiväkodissa, joka on pieni maailma 5-6-vuotiaille ja sitä vanhemmille tytöille, suurin osa huoneesta on edelleen varattu peleille. Pelien ja luovuuden segmentin rinnalle ilmestyy kuitenkin työpaikan alue. On parempi valmistautua kouluun täysimittaisen pöydän ääressä (mieluiten pöytälevyn korkeuden säätö – näin huonekalut «kasvaa» yhdessä lapsen kanssa) mukavalla tuolilla tai nojatuolilla (säädettävä istuinkorkeus, selkänojan kallistus).

Värikkäitä tekstiilejä

Viimeistele korostusseinällä

Värikkäitä aksentteja

Klassinen tyyli

Esikouluikäisen tytön huoneessa sisustus on vanhempien ja lapsen yhteinen toiminta. Vauvan ikä mahdollistaa jo puhumisen tietoisesti lempiväreistään, suunnitteluteemoista (satujen, kirjojen, sarjakuvien sankareista), harrastuksista ja mieltymyksistä. Jos lapsi ei ole kiinnostunut menemään viimeistelymateriaalien pohjalle vanhempiensa kanssa, vauva voi valita huonekalumalleja Internetistä tai kaupasta, todennäköisesti hän haluaa osallistua valintamenettelyyn huoneen tekstiilikoristelu – vuodevaatteet ja päiväpeitteet, verhot ikkunoille, matto.

Vaaleanpunaisissa sävyissä

Lakoninen sisustus

Valoisa huoneen sisustus

Suunnittelu valkoisilla huonekaluilla

Provence -tyylinen huone

Teini -ikäisen huoneen suunnittelusta ei tule vain vanhempien ja lapsen yhteistä toimintaa, vaan siitä tulee usein täysin kasvavan suunnittelijan vastuu. Teini -iässä tyttöjen on osoitettava itsenäisyytensä, järjestettävä henkilökohtaisesti eristäytynyt kulma, jotta he voivat olla yksin. Siksi vanhempien on oltava kärsivällisiä ja kuunneltava kaikkia ehdotuksia lastenhuoneen sisustamiseksi. Loppujen lopuksi vain tyttö itse tietää, kuinka hän haluaa nähdä pienen maailmansa, maailmankaikkeutensa, suljettuna muutamaan neliömetriin. On mahdollista löytää kompromissi, koska nykyaikaiset kaupat tarjoavat laajan valikoiman viimeistelymateriaaleja, valmiita huonekaluratkaisuja, valaisimia ja tekstiilejä laiturin koristeluun ja verhoiluun.

Peilipöytä

Teini -ikäisen tytön huoneessa

Lastenhuone lumivalkoisella koristelulla

Koulutytön huoneessa

Kirkkaita yksityiskohtia

Kapea ja pitkä huone

Teini -ikäisessä huoneessa on tehtävä erityinen ennakkoluulo nukkumistilojen laajentamiseksi ja «saada» toimivan segmentin asetus. Kasvupiikkejä esiintyy usein nuorilla murrosiässä – huonekaluissa pitäisi olla tarvikkeita tällaisiin tapauksiin, on parempi ostaa sänky «kasvua varten», ja tuoli (nojatuoli) työpöydälle ja tietokonepöydälle, jolla on mahdollisuus säätää istuimen ja selkänojan korkeutta. Teini -ikäisessä huoneessa ei yleensä ole leluja (jos vain keräilyesineitä), joten kaikki säilytysjärjestelmät telineiden ja tavallisten hyllyjen muodossa on varattu kirjoille, paperitavaralle.

Kirkkaat tummat sävyt

Nukkumapaikka korokkeella

Kevyt kuva huoneesta

Teini -ikäisen huoneen sisustus

Teini -ikäisen huoneen sisustus

Rinnakkainen asettelu

Lastenhuone vaaleissa sävyissä

Väripaletti pienen naisen huoneessa

50 vaaleanpunaista sävyä, jotka ovat asettaneet hampaat reunaan useimmille vanhemmille ja joiden kanssa heidän täytyy usein laittaa lasten vaatekaappi, suunnittelevat siirtymistä lapsen huoneen suunnitteluun. Eikä kyse ole stereotyypeistä jakaa kaikki, mikä muuttaa tytöt vaaleanpunaisiksi ja pojat sinisiksi. Useimmat tytöt pitävät todella vaaleanpunaisesta ja he pyytävät vanhempiaan käyttämään sitä sisätilojensa suunnittelussa – huoneessa, jossa he rentoutuvat, leikkivät, tutkivat maailmaa, tekevät luovuutta ja urheilevat. Lisäksi vaaleanpunaisella on monia sävyjä, joista varmasti löydät «Kaivos», sopii päätaustan rooliin.

Vaaleanpunaisella taustalla

Vaaleanpunainen huone

Vaaleanpunainen ja valkoinen

Kaikki vaaleanpunaiset sävyt

Prinsessan huoneessa

Vaaleanpunainen paletti

Lastenhuone erkkeri -ikkunalla

Mitkä värit on paras yhdistää vaaleanpunaiseen ja sen sävyihin? Ei ole yleispätevää neuvoa, paljon riippuu huoneen koosta, sen muodosta, ulkoasusta, luonnonvalon voimakkuudesta ja tuloksesta, jonka huoneen pieni emäntä ja hänen vanhempansa haluaisivat saada. Vaaleanpunaisen ja valkoisen yhdistelmä luo herkän ja kevyen kuvan huoneesta. Voit lisätä harmaan sävyn tai vaaleasta puusta valmistettuja pintoja tällaiseen liittoon. Asiantuntijat eivät suosittele yli kolmen värin (tai niiden sävyjen) käyttöä.

Vaaleanpunainen ja harmaa paletti

Lumivalko-vaaleanpunainen alue

Vaaleanpunaiset seinät

Ja hieman enemmän harmaasta sävystä, joka on yksi lastenhuoneen pääväreistä. Vain ensi silmäyksellä saattaa tuntua siltä, ​​että kaikki harmaan sävyt tytön huoneessa ovat melankoliaa ja tylsyyttä. Tämä väri, joka on kaikilta osin neutraali, on yhdistetty täydellisesti valkoiseen ja toiseen tyydyttyneempään sävyyn. Kolme pääväriä, joista kaksi lisäävät tilan visuaalista laajenemista (valkoinen ja vaaleanharmaa) ja luovat rauhallisen ja rauhallisen ilmapiirin – erinomainen valinta lastentarhaan. Kolmantena värinä tässä tapauksessa voit käyttää suosikki vaaleanpunaista tai tyydyttyneempää sävyä – karmiininpunainen, sininen tai turkoosi, violetti, liila ja jopa oranssi. Tärkeintä on kohtuullinen annos kirkasta sävyä..

Vaalean harmaa tausta

Vaalean harmaa sävy lastentarhan suunnittelussa

Harmaa ja valkoinen rohkeilla aksentteilla

Värikäs tapetti

Huoneessa, jossa on harmaat seinät

Valkoinen ja sen sävyt viimeistelyn päävärinä ovat erinomainen tilaisuus luoda kevyt ja puhdas ilme. Jos puhumme pienistä huoneista ja jopa monimutkaisesta geometriasta, synteistä suunnittelussa tai arkkitehtuurissa, valkoisesta väristä tulee usein ainoa voittava vaihtoehto seinien ja kattojen koristeluun. Lisäksi kaikki huonekalut ja sisustus näyttävät hyvältä valkoisella taustalla. Sinun ei tarvitse ajatella yhdistelmävärejä, valkoinen sävy yhdistetään kaikkiin väriratkaisuihin.

Lumivalkoisten seinien taustalla

Kevyt viimeistely

Valkoinen monimutkaiseen arkkitehtuuriin

Valkoinen sävy viimeistelyyn

Valkoinen viimeistely pieneen huoneeseen

Lumivalkoinen kuva

Beige on toinen monipuolinen vaihtoehto, josta voi tulla paitsi erinomainen vaihtoehto pääväreille, myös visuaalisesti «lämmitellä» sisätiloja, jotka tuovat tunnelmaan pehmeyttä ja mukavuutta, keveyttä ja raikkautta. Beigellä on monia sävyjä, mutta pastellisia, lämpimiä sävyjä käytetään lasten kulhon seinien koristamiseen. Yhdessä valkoisen ja vaaleanpunaisen kanssa beige pystyy luomaan yllättävän kevyen ja uskomattoman «Koti» kuvia. Samanlainen vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä persikan väriä tytön lastentarhan paletin pääratkaisuna..

Vaaleanbeige

Beige verhoilu

Vaaleanbeige paletti

Tyydyttyneet beigen sävyt

Romanttisessa tyylissä

Hienoja beigejä sävyjä

Jos sinä ja lapsesi pidät erilaisista sinisistä sävyistä, voit vapaasti hylätä stereotypiat ja käyttää niitä huoneen sisustamiseen pääasiallisena tai lisävärinä. Pehmeät siniset sävyt näyttävät hyvältä sekä kaikkien seinien koristamisen päävärinä että aksenttipinnan luomiseksi (jos esimerkiksi muut on sisustettu valkoisella). Taivaansininen, vaalea turkoosi, mentoli tai ultramariini, jossa on ripaus valkoista – kaikki nämä sävyt voivat olla erinomainen ratkaisu tytön huoneeseen. Mutta on tärkeää ymmärtää, että kaikki siniset sävyt ovat kylmiä ja sopivat huoneisiin, jotka sijaitsevat rakennuksen eteläpuolella ja joissa on hyvä luonnonvalo. Muussa tapauksessa sisätilojen värilämpötilan on oltava «nostaa» lämpimiä sävyjä, lisää lämpöä käyttämällä luonnon puuraaka -ainetta.

Viileät värit

Pastellisävyt raidalliseen viimeistelyyn

Vaaleansininen viimeistely

Viileä paletti

Kirkassiniset seinät lastentarhassa

Korostus katon koristeluun

Lasten makuuhuone vaaleansininen

Viileät sävyt

Epätavallinen tulostusvalinta

Toinen paletti, joka on luotu ikään kuin erityisesti tytöille, on lila, violetti. Herkät violetit seinät voivat olla erinomainen tausta kevyen ja raikkaan kuvan luomiseen tytön huoneesta. Voit laimentaa pastellin violetin valkoisella, tumman violetilla ja jopa harmaalla..

Neitsyt huoneen sisustus

Vaalean violetti sävy

Makuuhuone violetilla sävyllä

Kirkkaat aksentit ja sisustus

Vaalean violetti sävy seinille

Värimiehet väittävät, että useimpia vihreitä sävyjä voidaan käyttää lastentarhan koristamisen päävärinä. Väri sävyttää positiivisesti, herättää luovuuden ja pystyy rauhoittamaan hyperaktiivisia lapsia. Vain varjossa on tarpeen päättää oikein. Mitä enemmän vihreitä sinisiä sävyjä on, sitä viileämpi sävy, sitä keltaisempi, sitä lämpimämpi. Valitse oliivin vaaleat pistaasisävyt rakennuksen pohjoispuolella oleviin huoneisiin.

Hienot väriyhdistelmät

Vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmä

Pienen huoneen suunnittelu

Kontrastisia yhdistelmiä päiväkodissa? Miksi ei! Jos haluat korostaa huoneen geometriaa, korostaa tätä tai sitä toiminnallista osaa ja tuoda dynamiikkaa lastentarhan kuvaan, vaaleiden ja tummien pintojen vaihto on ihanteellinen tähän. Usein tummat täplät lastenhuoneen sisustuksessa ovat mustia magneettitauluja, joille voit piirtää värikynillä, liittää piirustuksia, valokuvia ja muita luovuuden tuloksia. Vastaanottaja «tukea» kontrastisia teemoja, voit käyttää kontrastipainatusta koristetyynyissä, laituripaikan tai ikkunoiden verhoissa, matossa (on parempi ostaa pieniä yöpöydän mattoja, jotka voidaan helposti vetää ulos huoneesta puhdistusta varten)

Kontrastiset yhdistelmät

Kontrastien pelejä

Tummat kontrastit

Alleviivaa muoto

Tumma magneettilevy

Epätavallisia kontrasteja

Tummat ja vaaleat pinnat

Suunnittelu kahden tytön huoneeseen

Huoneessa, jossa sisaret asuvat, tärkein valintaongelma ei ole värivalikoima tai huonekalumallit, vaan oikea, järkevä ja ergonominen tilanjako. Kahden prinsessan ei ole helppoa luoda ympäristöä, jossa olisi mukava rentoutua, leikkiä, opiskella, olla luova ja mitä he rakastavat. Tehtävä muuttuu monimutkaisemmaksi, jos huone on pieni ja tytöillä on suuri ikäero ja siksi heillä on erilaiset kiinnostuksen kohteet, mieltymykset ja jopa elämäntapa. Mutta kompromissi löytyy aina, ainoa kysymys on, että joudut käyttämään enemmän aikaa ja mahdollisesti budjetin huoneen uusimiseen tai täydelliseen kunnostamiseen.

Kahden tytön huoneessa

Sisar huoneen suunnittelu

Kerrossänky on loistava tilaa säästävä ratkaisu pienessä huoneessa, jonka jakavat kaksi tyttöä. Tämä lähestymistapa nukkumapaikkojen järjestämiseen on täydellinen pienille prinsessoille, joilla on pieni ikäero (ja siksi korkeus). Kahden sänkykerroksen sängyn asentamisen seurauksena tilaa vapautuu aktiivisille peleille, työpaikkojen asentamiselle säilytysjärjestelmillä.

Säästämme tilaa

Huoneessa on kerrossänky

Järkevä tilankäyttö

Kaikki sisaret eivät kuitenkaan sovellu kaksitasoisten rakenteiden käyttöön. Jos huoneen pinta -ala sallii, sänkyjen asentaminen rinnakkain toistensa kanssa niin, että nukkumapaikkoja lähestytään kaikilta puolilta, voidaan pitää ihanteellisena. Tällaisessa tilanteessa on mahdollista asentaa yöpöytä tai pöytäjalusta jokaisen sängyn viereen. Jos huoneen neliö on vaatimaton, sängyt asennetaan seiniin ja niiden väliin sijoitetaan kaappi tai pieni lipasto. Mutta ainakin on tarpeen järjestää valonlähde sängyn jokaiseen päähän..

Huoneessa, jossa on kaksi sänkyä

Kodikas huonesuunnittelu kahdelle

Muutamia ideoita tytön huoneen sisustamiseen

Koristelu, jota aikuiset pojat haluavat usein laiminlyödä, on välttämätön tytön huoneessa. Loppujen lopuksi juuri yksityiskohdat ovat sydämelle rakkaita, mikä tekee sisätiloista paitsi moderneja, tyylikkäitä, kauniita, myös söpöjä ja viihtyisiä. Rypyt verhoissa, pitsi vuodevaatteissa, maalauksia ja valokuvia seinillä, piirustuksia, kuvia suosikkihahmoistasi kaikilla mahdollisilla pinnoilla. Tarjoamme sinulle useita ideoita huoneen sisustamiseen tytölle, joista monet kantavat paitsi esteettistä taakkaa myös käytännöllisiä sisustusesineitä.

Sisustus tytön huoneessa

Upeat helmien ripustimet

Teline lakoille

Sisustus ja valaistus

Seinien koristelu

Teltta lastentarhassa

Lukukulma

Katos ja sen sisustus

Työpaikan ympärillä

Pääpaino tekstiilisuunnittelussa