Kylpyhuoneet 5 ja 6 neliömetriä – mukava ympäristö ja esteettinen valitus

Kylpyhuoneessa, jonka pinta-ala on 5-6 neliömetriä, sinun ei tarvitse huolehtia jokaisesta senttimetristä, on kätevää sijoittaa kaikki tarvittavat putkisto-, varastointijärjestelmät ja sen seurauksena saada huone, jossa on vapaata tilaa. Melko tilavan huoneen väripaletin valinta (keskikokoisten utilitarististen huoneiden osalta) tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia – kirkkaiden ja jopa tummien sävyjen käyttö mitoitetussa versiossa on varsin tarkoituksenmukaista. Ja silti 5-6 neliötä m – tämä ei ole kylpyhuoneen alue, jossa voit suunnitella kylpyammeen asentamista keskelle tai peilipöytää, jossa on valtava peili. Tällaisella neliöinnillä sinulla on varaa paljon, mutta menemättä putkiston ja mahdollisten huonekalujen ergonomisen järjestelyn ulkopuolelle. Katsotaanpa tiettyjä suunnitteluprojekteja, kuinka voit varustaa keskikokoisen kylpyhuoneen mukavuudella, järkevästi ja visuaalisesti houkuttelevalla.

Pieni kylpyhuone

Putkiston sijoittaminen keskikokoiseen kylpyhuoneeseen

Putkiston sijainnin kannalta 5-6 neliömetrin pinta-ala ei riitä kylpyammeen ja suihkun asentamiseen. Mutta kahden toiminnon yhdistäminen yhteen tilaan on helppoa. Tätä varten riittää, että asennat kylpyyn joustavan letkun suihkun lisäksi lisäsuihkun, jota kutsutaan usein trooppisen suihkun jäljitelmäksi. Pääsääntöisesti suojataksesi kylpyammeen lähellä olevaa tilaa roiskeilta asenna lasiseinä, joka kestää noin kolmanneksen tärkeimmistä LVI -laitteistasi..

Kylpy + suihku

Beige paletti

Harmaan sävyissä

Jos asennat kylpyamme pitkän seinän viereen, jota käytetään myös suihkualustana, voit käyttää lyhennettyä versiota, ns. «istumaton» malli. Tässä tapauksessa osa käytettävissä olevasta tilasta vapautuu tilavien säilytysjärjestelmien upottamiseen..

Kylpyhuoneen säilytysjärjestelmät

Keskikokoisessa kylpyhuoneessa tilan säästämistä ei ole peruttu. Asentamalla ulokekäymälä, jonka säiliö on piilotettu seinään, säästät 25-30 cm käyttötilaa, puhumattakaan tällaisen mallin esteettisestä ulkonäöstä.

Mosaiikki

Konsolin wc

Jos sinulla on erillinen kylpyhuone ja sinun ei tarvitse asentaa wc: tä kylpyhuoneeseen, voit käyttää pitkän seinän tilaa (jos huone on suorakulmainen) asentamaan pari pesuallasta. Tämä pieni taloudellinen investointi säästää aikaa aamuisin, kun koko perhe hoitaa hommansa. Jopa lapsettomat avioparit, joissa on kaksinkertainen pesuallas, säästävät paljon aikaa ruuhka -aikana.

Kaksi pesuallasta

Soikeat pesualtaat

Toinen hyvä tapa säästää aikaa ruuhka -aikana on asentaa kaksi suihkupaikkaa yhden kylpyammeen sijasta. Tässä tapauksessa olisi järkevintä asentaa tyhjennysaukko kahden suihkuhuoneen keskelle varmistaen tarvittava lattian kaltevuus molemmin puolin..

Kahdelle sielulle

Kylpyhuoneen pintojen viimeistelyn valinta

Jos tavallisessa kylpyhuoneessa, jonka pinta-ala on enintään 4 neliömetriä, melkein kaikki pinnat altistuvat suuremmalle alttiudelle kosteudelle ja äärilämpötiloille, suuremmissa huoneissa pintakäsittelyjä, joissa käytetään kosteutta kestäviä materiaaleja, kuten kivilaatat ja vähemmän ovat jo mahdollisia. vedenkestävä – kipsi ja maali, vedenpitävä vinyylitapetti.

Kevyt paletti

Puiset hyllyt

Keraamiset ja kivilaatat pintaverhoiluun

Ei ihme, että keraamiset laatat ovat kylpyhuoneiden pintojen suosituin verhousmateriaali. Loppujen lopuksi se on laatta, jolla on korkeimmat kosteutta kestävät ominaisuudet, se on käytännöllinen hoidon kannalta, kestävä ja kestää mekaanista rasitusta. Erilaiset värit, tekstuurivaihtoehdot, kaikenlainen jäljitelmä pinnan alla – kivestä puuhun – mahdollistivat keraamisten laattojen tulevan maamme yleisimmäksi viimeistelymateriaaliksi. Lisäksi meidän ei tarvitse epäillä tämän pinnoitemateriaalin ympäristöturvallisuutta ihmisille ja ympäristölle..

Keraaminen tiili

Laatoitettu verhous

Suihkuverho

Mosaiikki pääkoristeeksi ja sisustukseksi

Mosaiikkilaatoilla on kaikki keraamisille viimeistelymateriaaleille ominaiset tekniset edut, mutta niiden pienen koon vuoksi niitä voidaan käyttää monimutkaisten pintojen verhoamiseen – puolipyöreät ja aaltoilevat muodot, kapeat, kaaret, voivat toimia kylpyammeen pohjan tai pesuallas.

Mosaiikki koristeluun

Mosaiikkikoriste

Yhdistämällä mosaiikit ja keraamiset laatat tai posliinikivitavarat voit luoda mielenkiintoisen sisustuksen. Älä unohda avaruuden visuaalisen laajentamisen yksinkertaisia ​​sääntöjä – vaakasuorat raidat laajentavat tilaa, pystysuorat raidat – «lisääntyä» katon korkeus.

Keramiikka ja mosaiikit

Mosaiikki esiliina

Mosaiikkireunus

Muoviset seinäpaneelit

Edullinen päällystysmateriaali, jossa on suuri värivalikoima ja kuvio, voi tulla huoneen sisustuksen kohokohdaksi vesitoimenpiteitä varten. Muovi on helppo asentaa itse, sillä on korkeat kosteutta kestävät ominaisuudet ja se on helppo puhdistaa. Mutta ympäristöystävällisyyden kannalta – tällä materiaalilla on epämiellyttävä osallistuminen myrkyllisiin aineisiin (erityinen liima) valmistusprosessiin.

Alkuperäinen viimeistely

Kohokuvioituja seinäpaneeleita kylpyhuoneen seiniin ei käytetä niin usein. Ja tähän on hyvin ilmeisiä syitä – poistumisvaikeudet. Sileät, kiiltävät pinnat on paljon helpompi puhdistaa kuin pestä kaikki kuoppia ja kolhuja. Mutta tällaiselta sisustukselta ei voida kiistää omaperäisyyttä. Jopa kaikkein neutraali kaikista väreistä on harmaa, se näyttää mielenkiintoiselta ja ei-triviaalilta.

Kohokuvioidut paneelit

Yhdistetyt menetelmät pintojen viimeistelyyn kylpyhuoneessa

Keraamiset laatat eivät ole halvin vaihtoehto kylpyhuoneen viimeistelymateriaaleille. Lisäksi vain ammattilaiset voivat asentaa laatat itse, mikä tarkoittaa, että korjausbudjetti kasvaa asennustöiden kustannuksella. Säästääksesi rahaa voit käyttää keraamisia laattoja kylpyammeen ympärillä esiliinana ja viimeistellä loput pinnat esimerkiksi kosteutta kestävällä kipsillä.

Sisustus valkoinen ja liila

Laatta + maalaus

Epätavallinen kylpyhuone

Jos puhumme säästämisestä viimeistelyssä kylpyhuoneessa, jossa on suihku, sinun on laatoitettava tai mosaiikattava koko suihkutila ja asetettava esiliina pesualtaan lähelle. Lattiapäällysteisiin ihanteellinen vaihtoehto on posliinikivitavara. Se on vahva ja kestävä. Mutta muut pinnat voivat olla turvallisesti «antaa pois» maalaamiseen ja jopa liimaamiseen kosteutta kestävällä vinyylitapetilla.

Mosaiikki ja kipsi

Muurauksen tai irtokivikerroksen käyttäminen kylpyhuoneessa on rohkea muotoiluliike. Emme unohda tällaista sisustusta, se on ainutlaatuinen ja uskomattoman yksilöllinen. Maalaistalossa sijaitsevalle kylpyhuoneelle tällainen muotoilu on erityisen tärkeä..

Kivi kaikkialla

Värivalikoima – monia vaihtoehtoja jokaiseen makuun

Vaaleat värit – rauhallinen tunnelma kylpyhuoneessa

Riippumatta kylpyhuoneen alueesta, vaalea paletti on aina suosikkeja viimeistelyvaihtoehtojen valinnassa. Eikä vain siksi, että valkoiset sävyt laajentavat visuaalisesti tilaa ja yhdistyvät kaikkiin LVI- ja huonekalujen sävyihin, vaan myös siksi, että valoalue rauhoittaa tunteitamme, antaa sinun rentoutua vaikean päivän jälkeen, tyhjentää ajatuksesi ja rentoutua..

Laatta

Valkoisena

Monet ihmiset pelkäävät käyttää valkoisia keraamisia laattoja kylpyhuoneen sisustamiseen, jotta ne eivät päädy steriiliin leikkaussaliin. Mikä tahansa pastellisävy voi olla vaihtoehto valkoiselle – seurauksena säilytät huoneen vaalean värimaailman, mutta voit välttää sairaalayhdistyksiä ja saada huoneen mukavan ja rentouttavan ilmapiirin vesihoitoihin.

Pastellivärit

Neutraali paletti

Monipuoliset mallit ja kirkkaat värit – korosta kylpyhuonetta

Värikkäiden kuvioiden käyttö keraamisissa laatoissa antaa sinun luoda ei-triviaalin kylpyhuoneen sisustuksen. Epätavalliset vesimallit näyttävät erityisen vaikuttavilta kirkkaiden tulosteiden taustalla. Mutta kullattujen pintojen kylpyhuonetarvikkeet eivät muuta helposti kylpyhuoneen muotoilua, mutta tekevät siitä ainutlaatuisen ja ikimuistoisen..

Sekalainen piirustus

Mosaiikkilaattojen kirkkaan sininen väri, josta on tullut kylpyhuoneen pintojen verhouksen perusta, luo viileän ilmapiirin, josta merituuli kirjaimellisesti puhaltaa. Yhdessä lumivalkoisen saniteettitavaran ja kalusteiden kanssa mosaiikin väri näyttää ylelliseltä.

Kirkas sininen sävy

Jäljitelmä «marmori» Keraamisten laattojen kuviot voivat luoda hyvin värikkäitä värejä kylpyhuoneen verhoukseen. Eri kokoisten ja vaihtelevien laattojen avulla voit luoda ainutlaatuisen viimeistelyn kussakin tapauksessa..

Kirjava kivikuvio

Kontrastinen sisustus tai klassisen mustan ja valkoisen yhdistelmän käyttö

Mustavalkoisesta keraamisesta laatasta voi itse tulla minkä tahansa sisustuksen kohokohta. Värikäs koriste näyttää hankaavan kylpyhuoneen pintojen välisiä rajoja. Kun lisäät värikkäisiin sisustuksiin vesiputkien valkoisuuden ja ovien ja huonekalujen mustan värin, saat todella ainutlaatuisen muotoilun huoneesta vesihoitoihin..

Mustavalkoinen painatus

Tummien kivilaattojen käyttö lattian ja valkoisten seinien verhouksessa on klassinen yhdistelmä, joka lisää tilaa visuaalisesti. Peilien ja lasipintojen runsaus vain parantaa viimeistelyn luomaa vaikutusta..

Tumma pohja, vaalea yläosa

Lumivalkoisten laattojen tumman laastin yhdistelmät luovat mielenkiintoisen kontrastin. «maanalainen» suihkuseinien koristeluun ja käänteisiin yhdistelmämosaiikkilaattoihin lattian koristeluun. Lumivalkoiset kylpyhuonekalusteet ja mustat kylpyhuonetarvikkeet täydentävät alkuperäisen mutta erittäin käytännöllisen ilmeen..

Valkoinen ja musta muotoilu

Kontrastit

Tässä on epätavallinen mustavalkoisten yhdistelmien käyttö kylpyhuoneen sisätiloissa. Lattialaattojen värikäs ornamentti muuttuu keraamisten laattojen avulla tasaisesti niin sanotun esiliinan lumivalkoiseksi viimeistelyksi, mikä puolestaan ​​on ristiriidassa mustien maalattujen seinien kanssa ja täydentää lumivalkoisen katon kuvan samalla valkoinen kattojalusta. Tuloksena oleva kuva on universaali. Jos haluat antaa kirkkauden tällaiselle huoneelle, sinun tarvitsee vain ostaa värikkäitä pyyhkeitä tai mattoa, laittaa elävä kasvi.

Mustat seinät kylpyhuoneessa

Ja pimein mahdollisista vaihtoehdoista kylpyhuoneen viimeistelemiseksi tummalla värillä näkyy seuraavassa kuvassa. Tummat posliinikivilaatat yhdessä lumivalkoisen saniteettitavaran kanssa näyttävät enemmän kuin ilmeikkäiltä. Tällaisella viimeistelyllä kylpyhuoneen muotoilu osoittautuu poikkeukselliseksi, ikimuistoiseksi..

Tumma gamma

Tumma väripaletti

Valkoisen ja suklaan sävyjen yhdistelmä ei ole yhtä kontrastinen kuin mustan tai tummanharmaan kanssa, mutta se on erittäin lämmin. Suklaasävyinen sisustus huokuu kirjaimellisesti jaloutta, lämpöä ja rauhaa. Luonnolliset sävyt ovat aina parempia huoneissa, joissa rentouttava ilmapiiri on tärkeä.

Suklaan sävyjä

Ruskea ja valkoinen muotoilu

Kontrastien peli

Epätavallinen kylpyhuoneen sisustus ja valaistus – viimeistely sisätiloissa

Kun huoneen sisustus, putkistojen ja huonekalujen asennus on ohi, voit miettiä, miten sisustaa tuloksena oleva kuva, äläkä unohda asian käytännön puolta. Kauniiden kattokruunujen ja kahden suuren peilin kummallakin puolella sijaitsevan seinävalaisimen avulla voit antaa tavallisimpaankin sisustukseen ripauksen ylellistä eleganssia – lasista tai läpinäkyvästä muovista tehdyt rakenteet ovat kevyitä ja ilmavia, huone lennon tunne.

Valaistus

Sisäänrakennetun valaistuksen avulla on mahdollista tarjota riittävä valaistus kaikille kylpyhuoneen toiminnallisille osille, mutta myös muuttaa täysin kevyt viimeistely, laajentaa tilaa visuaalisesti.

Taustavalo

Taustavalaistu

Peili epätavallisella kehyksellä on loistava tilaisuus käyttää käytännöllistä huonekalua, joka antaa huoneelle enemmän yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta. Ja jos tällaisia ​​peilejä on koko koostumus, kylpyhuoneen muotoilu osoittautuu ehdottomasti unohtumattomaksi ja vähäpätöiseksi..

Peilien koostumus

Alkuperäinen peili

Helpoin tapa lisätä kirkkautta huoneeseen, jossa on kiinteä ja kevyt viimeistely, on helposti vaihdettavan mutta käytännöllisen sisustuksen avulla – suihkuverhot, matto, pyyhkeet, ikkunaverhot (jos niitä on kylpyhuoneessa).

Kirkkaus yksityiskohdissa

Joskus kaikkein toimivimmat esineet – putkistot – voivat toimia kylpyhuoneen sisustuksena. Alkuperäiset kylpyamme-, wc- ja pesuallamallit täyttävät pääasiallisen toiminnallisuutensa lisäksi omaperäisyyden sisustukseen, tekevät siitä ainutlaatuisen ja mielenkiintoisen.

Alkuperäinen pesuallas

Epätavallinen putkisto

Keskity kylpyyn

Kylpyhuoneen sisustus voi olla kylpyammeen ja pesualtaan alla olevien tilojen sisustus. Maalaamattoman (mutta antiseptisillä aineilla käsitellyn) puun avulla voit tuoda maalaistyylin henkeä sisätiloihin ja saada lumivalkoisen putkiston entistä kiiltävämmäksi.

Maan motiivit