Kulma -keittiö

Sisältö:

Keittiökalusteiden valitseminen on suuruusluokkaa vaikeampaa kuin olohuoneen sisustussuunnitelman laatiminen. Suurimmat vaikeudet johtuvat tarpeesta yhdistää eri valintakriteerit: toimivuus, ergonomia, huonekalujen esteettiset vaatimukset ja käytettävissä olevan tilan tekniset ominaisuudet.

6 neliömetriä. Kulmakeittiö 6 m2 nro 1 Kulmakeittiö 6 neliömetriä M.Nro 2 Kulmakeittiö 6 m2 nro 3 Kulmakeittiö 6 neliömetriä M. nro 4 Kulmakeittiö 6 m2 nro 5 Kulmakeittiö 6 neliömetriä M. # 6 Kulmakeittiö 6 neliömetriä nro 7 Kulmakeittiö 6 neliömetriä M. # 8 Kulmakeittiö 6 neliömetriä nro 9 Kulmakeittiö 6 neliömetriä nro 10 9 neliömetriä. Kulmakeittiö 9 m2 nro 1 Kulmakeittiö 9 m2 №2 Kulmakeittiö 9 neliömetriä nro 3 Kulmakeittiö 9 neliömetriä nro 4 Kulmakeittiö 9 m2 nro 5 Kulmakeittiö 9 m2 nro 6 Kulmakeittiö 9 m2 nro 7 Kulmakeittiö 9 m² №8 Kulmakeittiö 9 neliömetriä nro 9 Kulmakeittiö 9 m2 nro 10 Pieni Pieni kulma -keittiö nro 1 Pieni kulma -keittiö nro 2 Pieni kulma -keittiö nro 3 Pieni kulma -keittiö nro 4 Pieni kulma -keittiö nro 5 Pieni kulma -keittiö nro 6 Pieni kulma -keittiö nro 7 Pieni kulma -keittiö nro 8 Pieni kulma -keittiö nro 9 Pieni kulma -keittiö nro 10 Hruštšovissa Kulmakeittiö Hruštšovissa # 2 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 3 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 4 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 5 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 6 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 7 Kulmakeittiö Hruštšovissa # 8 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 9 Kulmakeittiö Hruštšovissa nro 10 Kulma -pesuallas Kulma -pesuallas keittiöön nro 2 Kulma -pesuallas keittiöön nro 3 Kulma -pesuallas keittiöön nro 4 Kulma -pesuallas keittiöön nro 5 Kulma -pesuallas keittiöön nro 6 Kulma -pesuallas keittiöön nro 7 Kulma -pesuallas keittiöön nro 8 Kulma -pesuallas keittiöön nro 9 Kulma -pesuallas keittiöön nro 10

Kulmakeittiöiden valintakriteerit

Kun etusija annetaan nurkkakeittiöille, on tärkeää tietää tämän tyyppisten työkalusteiden edut ja haitat..

Edut Haitat

Mitat (muokkaa)

Tulevan keittiösarjan mitat valitaan yksilöllisesti alueen teknisistä ominaisuuksista riippuen. Kulmakeittiön kokoa koskevat tärkeimmät vaatimukset ovat pysty- ja vaakasuuntaiset parametrit (korkeus ja leveys) sekä kokonaismitat.

Pystysuuntaiset mitat määrittävät kunkin kuulokemikrofonin korkeuden. Huonekaluelementtien oikean korkeuden ansiosta voit varustaa ergonomisen ja mukavan työskentelytilan.

Neljä pystysuoraa vyöhykettä
                Korkeus (cm)                 Nimittäminen
Erittäin matala 0-450 Erittäin matala pystysuora asento, joka sopii suurten ja raskaiden keittiövälineiden säilyttämiseen, joita ei käytetä päivittäiseen ruoanlaittoon.
Matala 450-650 Käytetään suurten päivittäisten tavaroiden säilyttämiseen.
Keskiverto 650-850 Pöydän työalueen pystysuora sijainti.
850 – 1400 Sopii kodinkoneiden ja jatkuvasti käytettyjen astioiden sijoittamiseen.
Korkea 1400 – 1650 Kätevästi pystysuorassa voit säilyttää ruokia ja tarjoilutuotteita sekä päivittäisiä tuotteita.
1650-1900 Paikka harvinaisten pienten astioiden sijoittamiseen.
1900+ Sopii harvoin käytettyjen särkymättömien astioiden säilytykseen.

Pohjakaappien ja työtason korkeus on keskellä pystysuoraa. Seinäkaappien sijainnin alaraja on 850 cm ja ylemmän – 1900+.

Keittiöyksikön vaakasuoria viivoja voi olla kahta tyyppiä: yksi tai eri taso. Yksittäisen avulla voit helposti siirtää astioita ja käyttää koko työtasoa. Eri tason vaakasuorassa on työpöytä, joka sijaitsee liesin alapuolella 2-8 cm, ja pesuallas on yliarvioitu 10 cm.

Perusyksiköiden ja riippukaapien syvyys määräytyy keittiöyksikön kokonaismittojen mukaan. Keskimääräinen syvyys (päätyleveys) on 450 cm, tämä koko otetaan huomioon paitsi laskettaessa putkien ja kaappien kapasiteettia myös kokonaismittoja laskettaessa. Työ- ja ruokailutilojen sijainnin tulee olla vähintään puoli metriä rajaava tila.

Materiaalit (muokkaa)

Valmistusmateriaali määrää huonekalujen käyttöiän ja esteettiset ominaisuudet. Kokoonpanoperiaatteen mukaan keittiökalusteet eivät eroa muista kaappikalusteista. Kuitenkin paljon enemmän huomiota kiinnitetään valmistusmateriaalien ominaisuuksiin, koska puhumme huonekalujen käytöstä huoneessa, jossa on korkea kosteus ja jatkuvat lämpötilan muutokset..

Runko ja julkisivu

Kalusterakenteen perusta on runko. Se voidaan valmistaa mistä tahansa kestävästä materiaalista. Yleisimmin käytetty lastulevy on puumateriaali, jossa on laminoitu pinta kulutuskestävyyden parantamiseksi. Vahvempia runkomateriaaleja käytetään harvoin.

Julkisivu (etuosa) voi olla valmistettu MDF-, puu- tai alumiiniprofiileista. Puumateriaalit kuuluvat keittiökalusteiden julkisivutyyppien eliittityyppeihin, ja ne erottuvat korkeasta lujuudestaan ​​ja koristeellisesta vaikutuksestaan. Kulutusta kestävillä alumiinijulkisivuilla on kapea tarkennus, ja niitä käytetään vain nykyaikaisiin sisustustyyleihin.

Yleisimmin käytetty materiaali on MDF, koska sillä on riittävä jäykkyys, se ei reagoi kosteuteen ja lämpötilaan. MDF: n tärkein etu on erilaiset värit ja tekstuurit..

Keittiön kulmajulkisivu

Materiaali keittiön julkisivulle – laminoitu MDF.

Pöytälevy

Työtasomateriaalin valintaa tulisi lähestyä yksityiskohtaisemmin. On tärkeää ottaa huomioon sekä lujuusominaisuudet että materiaalin koristeelliset ominaisuudet samassa suhteessa. Valmistuksessa käytetään: terästä, tekokiveä, luonnonkiveä, lasia, lastulevyä ja muovia.

Teräs on kestävä materiaali, mutta kromattuja metallipintoja voidaan käyttää vain tietyissä sisustustyyleissä. Luonnonkivi on paras materiaali, koska se on erittäin koristeellinen ja kestävä, ainoa haittapuoli on hinta. Vaihtoehtoisesti käytetään keinotekoista kiveä, jolla on kaikki luonnon koristeelliset ominaisuudet ja jonka lujuus on hieman huonompi. Iskunkestävää lasia käytetään harvoin työtasojen materiaalina, koska materiaalin monimutkainen käsittely lujuuden lisäämiseksi vaikuttaa lopulliseen hintaan, ja lisäksi lasipintoja voidaan käyttää vain joissakin nykyaikaisissa suunnittelusuunnissa. Lastulevy, joka toimii työtason ja muovin pohjana, on riittävän luja ja tarjoaa samalla erittäin laajan värivalikoiman.

Materiaalit työtasoille

Valkoinen graniittinen työtaso

Liittimet

Huonekalujen käyttöikä on suoraan verrannollinen varusteiden laatuun. Täydentävien modernien varusteiden ansiosta huonekaluista tulee toimivampia ja kätevämpiä käyttää..

Laatikoissa ja koreissa on oltava teräskiskot. Liikkuvien osien muovi- ja alumiiniliittimet kestävät enintään kaksi vuotta. Sulkijoilla on tärkeämpi rooli, ei pelkästään käytön helppous. Oven pehmeän sulkemisen ansiosta säilyvyysaika kasvaa 5-7 vuotta. Suljin on valmistettava metalliseoksesta, jossa on kumiset mutkat. Saranoiden tulee olla muodoltaan alkeellisimpia ja valmistettu lujista metalleista.

Koristeellisten varusteiden (kahvat ja jalkalistat) osalta riittää, että valitset mallit, jotka ovat lähellä yleistä tyyliä. Mitä yksinkertaisempi kahvien ja jalkalistojen sisustus, sitä kauemmin ne kestävät.

Keittiökalusteiden varusteet.

Kalusteet keittiökalusteiden suunnittelun lisäyksenä.

Tilauksesta tai tehtaalta?

Mittatilaustyönä valmistetuilla huonekaluilla on useita etuja, mutta tehdaskalusteiden kysyntä ei ole huonompi. Helpoin tapa määrittää on vertailla kunkin vaihtoehdon kaikkia etuja ja haittoja.

Tehdaskalusteiden ja mittatilaustyönä tehtyjen huonekalujen vertailevat ominaisuudet.

Ominaisuudet Räätälöidyt huonekalut Tehtaan huonekalut
Mitat (muokkaa) Mittatilaustyönä tehdyt huonekalut kehitetään yksilöllisesti käyttäen kaikkia alueen elementtejä. On olemassa standardeja, joiden perusteella keittiösarjat on suunniteltu. Standardit on suunniteltu keskimääräisille keittiöalueille.
Design Räätälöidyt huonekalut täyttävät kaikki asiakkaan esteettiset vaatimukset. Ostoshalli tarjoaa kaikkien olemassa olevien tyylien kirkkaimmat edustajat.
Laatu Asiakas valitsee itse materiaalit ja tarvikkeet, jotka määrittävät tuotteen laadun. Vahvistettujen laatustandardien mukaan.
Hinta Kustannuksia voidaan säätää materiaalien, suunnittelun monimutkaisuuden ja lisäominaisuuksien vuoksi. Kustannukset määritetään ottaen huomioon materiaalien kulutus, suunnittelun monimutkaisuus sekä myynnin prosenttiosuus (vähittäismyynti).

.avia-table-1 td: nth-of-type (1): before {content: ‘Features’; } .avia-table-1 td: n-tyyppinen (2): ennen {content: ‘Custom Furniture’; } .avia-table-1 td: n-tyyppinen (3): ennen {content: ‘Factory Furniture’; }

Huonekalujen ja kodinkoneiden esineiden järjestely

Keittiön työskentelyalue on järjestetty siten, että se muodostaa kolmion säilytystilan, pesualtaan ja keittoalueen väliin. Koska puhumme kulma -keittiöstä, on paljon helpompaa luoda kolmikulmainen järjestely..

Useimmiten suunnittelijat ja sisustussuunnittelijat järjestävät vyöhykkeet seuraavasti: säilytystila (jääkaappi), sen jälkeen – ruoanvalmistusalue (pesuallas ja leikkuupöytä) ja kolmio päättyy keittoalueeseen (uuni).

Tiskiallas

Ergonomisesta näkökulmasta nurkassa oleva pesuallas ei ole kätevin vaihtoehto, jos pesualtaan yläpuolella on kaappeja. Kulma -altaan etu on, että se säästää tilaa. Saat helpomman sijainnin valitsemalla pesualtaan paikan nurkan läheltä, mutta yhdeltä seinän vierestä.

Tiskiallas

Jos seinäkaappi sijaitsee suoraan pesualtaan yläpuolella, on parempi valita keittiökalusteiden malli, jossa on ulkoneva kulmaosa. Pesualtaalle suunniteltu lattiakaappi, jonka jatke on 20-40 cm. Se on paljon kätevämpi käyttää.

Tiskialtaan muoto voi olla suorakulmainen tai pyöreä, ja siinä on erilaisia ​​muunnelmia: viistot kulmat, jako useisiin osiin jne. Pyöreät pesualtaat ovat vähemmän käytännöllisiä ja niitä käytetään vain, jos on kiireellisesti säästettävä senttimetrejä molemmilta puolilta. Suorakulmaisia ​​vaihtoehtoja on helpompi käyttää.

Pesuallas kulma -keittiössä

Paras käyttötapa kulmatilaan.

Uuni ja liesituuletin

Uuni ja polttimet, yhdistettynä yhteen sarjaan tai valmistettu erikseen, sijaitsevat ulostulon kaukaisessa kulmassa. On tärkeää ottaa huomioon, että jos liesi sijaitsee suoraan ikkunan vieressä, vaaditun etäisyyden seinästä liesiin on oltava vähintään 0,4 m. Uunin korkeus valitaan pöydän työtason kanssa. Konepellin tulee olla 65-75 cm: n korkeudella uunista.

Liesituulettimet ja liesituulettimet sisätiloissa

Uuni ja liesituuletin, jotka sijaitsevat sarjan kulmassa.

Jääkaappi

Jääkaapin sijainnissa voi olla kaksi vaihtelua. Ensimmäisessä tapauksessa jääkaappi toimii osana huonekalusarjaa, toisessa – erillisenä esineenä. Kun valitset jääkaappia, on tärkeää ottaa huomioon sen tekniset ominaisuudet ja sitä koskevat perusvaatimukset, kuten kodinkoneille.

Jääkaappi kulma -keittiössä

Jos jääkaappi toimii osana kulma -keittiötä ja jatkaa huonekaluriviä, sen värin ja muodon on vastattava täysin kuulokkeiden geometriaa..

Jääkaappi kulma -keittiössä

Kulmakeittiöstä erillään olevaa jääkaappia käytetään harvemmin. Tämän tyyppisen viestinnän haittapuolena säilytystilan ja keittiön kahden muun työskentelyalueen välillä on haittaa. Lisäksi erillinen jääkaappi vie ruokailutilan, mikä rikkoo keittiön jakamisen logiikkaa. Jos tällainen järjestely on kuitenkin väistämätön, jääkaapin väri ja muoto valitaan sisustustyylin perusteella samoin vaatimuksin kuin suurille huonekalutavaroille..

Jääkaappi sisätiloissa

Jääkaappi osana sisätilojen värimaailmaa.

Tyyli valinta

Kulma -keittiötä voidaan käyttää mihin tahansa sisustustyyliin. Jopa monimutkaisimmat ja koristeellisimmat sisätilat voidaan sisustaa keittiössä kulmakalusteilla.

Kaikki olemassa olevat sisustustyylit on jaettu luokkiin, jotka määrittelevät arkkitehtonisen tyylin aikakauden ja alueelliset perinteet..

 • Klassiset tyylit: goottilainen

  Klassisten sisustustyylien käyttö ei sulje pois modernia lähestymistapaa mukavan tilan järjestämiseen..

  Vieraatyyliset huonekalut

 • Tyylien yhdistelmä

  Eri tyylien yhdistelmän ansiosta voit käyttää moderneja kodinkoneita ja klassisen ja eurooppalaisen sisustuksen sisustusta.

  Klassinen keittiö

 • Kodinkoneiden rooli

  Kodinkoneet ovat sisätilojen erityisosa, ja ne on valittava tyylin perusvaatimusten mukaan..

  Minimalismi keittiön sisätiloissa

 • Kulmakeittiön edut

  Klassisia tyylejä sekä tummia värejä käyttäviä tyylejä täydentää onnistuneesti nurkkakeittiö, joka käyttää järkevästi tilaa.

  Kulma -keittiö sisätiloissa

 • Rakentamisen muodot

  Kulmakeittiö voi olla ehdottomasti geometrinen tai siinä voi olla pehmennettyjä kulmia pinnan ja portaiden edessä.

  Jugendtyylinen sisustus

EdellinenSeuraava1234

Klassiset tyylit

Klassiset tyylit vaativat paljon tilaa aktiiviseen sisustamiseen ja suuriin huonekaluihin. Silmiinpistäviä edustajia ovat antiikin tyyli, goottilainen ja romaaninen tyyli sekä imperiumi, barokki ja uusklassismi..

Klassinen kulma -keittiö

Antiikin tyylillä varustetuissa keittiökalusteissa on yleensä yksinkertaiset geometriset muodot ja ne on valmistettu vaaleasta puusta tai maalattu vaaleilla beigen sävyillä. Koriste -elementtejä ovat veistetyt pinnat ja seinäkaappien gallerialasit. Tummissa metalliliittimissä on kaarevat kukkakuviot.

Antiikkityylinen nurkkakeittiö

Romaaninen tyyli saa luonteensa tumman puun ja luonnonkiven ansiosta. Karkeat ja raskaat huonekalut on koristeltu pehmeillä veistetyillä viivoilla ja suurilla varusteilla. Seinäkaapit voivat olla joko suljettuja tai lasitettuja. Pienet yksityiskohdat antavat erityistä estetiikkaa: astiat ja keittiövälineet romaaniseen tyyliin.

Tumma puuta käytetään myös goottilaiseen tyyliin, mutta täällä ei ole ylellistä sisustusta. Koko koristeellinen rooli annetaan veistokselle ja muodolle. Suurilla metalliliittimillä on erityinen rooli. Lasitusta voidaan käyttää pieninä määrinä.

Empire -tyyli ehdottaa ylellisten klassisten muotojen ja tarttuvien värien yhdistämistä. Elite -puulajeista valmistetut huonekalut, joissa on veistoksia ja tyhjiä vaatekaappeja, koristeltu kullan ja okran väreillä ja joita täydentävät tummat puun sävyt. Kahvat ja muut varusteet on valittu vastaamaan huonekalujen taustaväriä eivätkä ne toimi suurena kontrastielementtinä. Koska Empire -tyylillä on hyvin syvä rakenne, koristelu tehdään kukilla ja hedelmämaljakoilla..

Empire -tyylinen kulma -keittiö

Pehmeät beigen sävyt kultaa jäljittelevien koriste -elementtien lisäksi määrittävät barokkityylin. Suuret ja massiiviset puukalusteet on sisustettu sävyllä, joka on lähellä seinien väriä, ja tärkeimmät aksentit asetetaan koriste -elementtien, piirustusten ja arvokkailla väreillä maalatun kiharan stukkomuovin avulla.

Romansi -tyyliset keittiökalusteet Vieraatyyliset huonekalut

Uusklassismi on yleisin keittiökalusteiden tyyli, ja se tarjoaa geometrisia muotoja pehmeillä kulmilla, tummilla puilla ja kevyillä sisustusvaihtoehdoilla. Kiharat kaiverrukset, siistit tummat liitokset ja osittaiset lasit ovat ainoita lisäyksiä tähän huonekalutyyliin..

Klassinen keittiö Empire -tyyli modernissa suunnittelussa

Moderni tekniikka klassiseen tyyliin

Antiikki- ja klassiset sisustustyylit eivät suosi nykyaikaisia ​​kodinkoneita. Yhdistelmän monimutkaisuus ei ole pelkästään nykyaikaisten kodinkoneiden korkeassa toiminnallisuudessa, vaan myös materiaaleissa, joista se on valmistettu.

Klassisten tyylien perustamisajat rajoittivat materiaaliluettelon puuhun ja luonnonkiveen, joka toimi perustana sisustuksen luomiseen. Metallia ja lasia päällystys- ja koristemateriaalien muodossa alettiin käyttää paljon myöhemmin, jo modernien sisustustyylien vaihtuessa. Käytännölliset kodinkoneet ilmestyivät 1900 -luvun puolivälissä..

Tyylittely on ensimmäinen kodinkoneiden sovelluksista, joita käytetään useimmiten klassisen sisustustyylin nykyaikaisissa tulkinnoissa. Kaikki keittiön työalueelle asennetut kodinkoneet on tyylitelty tämän tyyppiseksi klassiseksi versioksi. Huppu on savupiipun muodossa, liesi on puulämmitteinen. Muut laitteet on peitetty ja asennettu kuponkikuulokkeiden suljettuihin osiin.

Sisustukseen tyyliteltyjä kodinkoneita kehitetään yksilöllisesti, koska niiden on vastattava sisustusta, värejä ja yleisiä ajatuksia mukavuudesta ja tyylistä.

Toinen menetelmä ei vaadi lisäkustannuksia, mutta vaikeuttaa sisustusprojektin luomista. Nykyaikaisuuden ja klassikoiden kaanonien yhdistäminen on vaikea tehtävä, jossa on käytettävä sisätilan helppoa versiota täydentämällä sitä kodinkoneilla. On erittäin tärkeää, että tekniikka ei erottu ja kiinnitä huomiota itseensä, koska se, että se on valittu yhdessä tyylin kanssa, ei anna sille valtuutta toimia erillisellä roolilla klassisen sisustuksen koostumuksessa..

Viimeinen yhdistelmä on tyylin korjaus tai muokkaaminen. Klassinen tyyli, jossa otetaan huomioon kaikki huoneen geometriaa, värejä ja materiaaleja koskevat vaatimukset, yhdistetään sisustuksen moderniin tyyliin, joka on taipuvainen tekniikan käyttöön. Tämä vaihtoehto voidaan suorittaa jakamalla tila, jossa moderni sisustus kodinkoneilla on järjestetty yhdelle vyöhykkeelle ja yksinomaan klassinen toiselle. Voit myös muokata tyyliä korvaamalla jonkin materiaalista metallilla tai muovilla (väri vastaa valitun klassisen tyylin päämateriaaleja). Tässä tapauksessa kodinkoneet eivät erotu kokonaisuudesta..

Kodinkoneet klassiseen sisustukseen

Muotoile modernia tekniikkaa vastaamaan sisätilojen vaatimuksia.

Eurooppalaisia ​​tyylejä

Sisustustyylillä eurooppalaisissa arkkitehtuuriperinteissä on hyvin hämärtyvät rajat, jotka leikkaavat klassista ja modernia tyyliä. Jokainen eurooppalainen tyyli heijastaa eri ajanjaksojen ja maiden olemassaoloa. Suuresta luettelosta sisustustyyleistä voidaan erottaa Provence (ranskalainen), renessanssi, biedermeier, eklektisyys, mökit, romantiikka, ruotsi, englanti, jotka edustavat klassisia normeja sekä modernia, klassisen ja modernin rajana. . Eurooppalaisen sisustustyylin uudessa sukupolvessa erottuvat art deco, grunge.

Provence käyttää pehmeitä värejä, luonnollisia sävyjä ja runsaasti sisustusta kotitaloustavaroilla. Provence -tyyliset keittiökalusteet on valmistettu puusta ja maalattu beigen, persikan, hiekan tai valkoiseksi. Harvinaisissa tapauksissa käytetään luonnollista puumaista väriä, vaaleita sävyjä. Yksinkertaiset kulmaiset muodot, joita korostavat avoimet lattiajalat ja sokkariippuvat kaapit. Läpikuultavia lasituksia käytetään koristeena.

Provence -tyylinen kulmakeittiö

Renessanssityylin kaanonien mukaisen sävellyksen luominen vaatii erityistä huomiota sisustukseen. Huonekaluilla on tärkeä rooli värivaihteluiden rakentamisessa. Renessanssille on ominaista tummat taustavärit, joilla on jatkoa ja jotka muuttuvat vaaleammiksi huonekaluiksi. Varhainen renessanssi käyttää veistettyjä puukalusteita geometrisilla muodoilla. Myöhäisen renessanssin huonekalut tarjoavat yksinkertaisempia huonekaluja, joissa on tiukka muoto ja ilman röyhelöitä.

Empire -tyylin lakonismi ja eurooppalaisten tyylien romantiikka edustavat yhdessä biedermeierin sisätiloja. Käytännöllisyyden ja hyvän laadun korostusta korostavat kalliit puulajit ja kulmakeittiön yksinkertainen muoto. Suunnittelu ilman arkkitehtonista sisustusta ja mukavat, toiminnalliset varusteet täydentävät tyylin pääideaa.

Eklektisyys avaa uusia puolia klassisille huonekaluille. Ilmeikäs sisustus ei keskity puusepäntyön laatuun, vaan eurooppalaisen muotoilun tyylikkäisiin klassisiin muotoihin. Suuria koristeita eivät painota tyylikkäät puukalusteet, jotka on maalattu lämpimin sävyin, ja niitä täydentävät kohokuvioidut lasit ja suuret työtasot.

Keittiö vanhassa provence varhainen renessanssi Kulma -keittiö sisätiloissa

Mökin sisätiloissa käytetään yksinomaan luonnonmateriaaleja, joista tärkein on puu. Kulmakeittiö voidaan tehdä mistä tahansa puun sävystä, muoto on paljon tärkeämpi. Keittiön huonekalujen yksinkertaiset vaaka- ja pystyviivat korostuvat luonnonmateriaalien kontrastilla ja tekstuurilla. Tyylin tunnusmerkki on massiivinen pöytälevy, joka on valmistettu luonnonkivestä tai puusta..

Romantiikka on keveyttä ja hienostuneisuutta, jota täydentävät muoviset ja tyylikkäät huonekalumuodot. Päämateriaali on puu ja valkoinen marmori, toisin kuin varusteiden tummat metallielementit. Yksinkertaiset huonekalumallit, pehmeät koristeelliset linjat ja siistit mutta käytännölliset työtasot. Suositaan maitomaisia, valkoisia, harmaita tai vaaleanpunaisia ​​värejä. Aaltomaisesta läpikuultavasta lasista valmistetut lasit toimivat lisäyksenä, mutta pääosa seinäkaappeista, joissa on sokeat ovet. Romantiikka pyrkii korostamaan tilan yksilöllisyyttä jokapäiväisten esineiden kustannuksella, joten sisustuksessa on usein astioita, ruokailuvälineitä ja maljakoita, joissa on hedelmiä..

Eklektinen sisustustyyli Chalet -tyylinen keittiö Romanttinen keittiö

Tarkkuuden ja nykyaikaisuuden edustaja on ruotsalainen (norjalainen) tyyli, joka tarjoaa päästä eroon muotokultista ja värikylläisyydestä. Ruotsalaistyylisen nurkkakeittiön päävaatimukset ovat selkeys, geometria ja pääasiassa valkoinen väri. Puukalusteita täydentävät pakolliset varusteet ja kodinkoneet. Ilman lasitusta, ilman kuvioita ja ilman värikontrastia ruotsalaiset keittiösarjat ilmaisevat itseään pieninä mutta kirkkaina koristeina: hedelmät, keittiövälineet, värikkäät mosaiikit seinällä työtason lähellä täyttävät koostumuksen merkityksellä.

Englantilaisella tyylillä on korkeat vaatimukset materiaalien laadulle sekä tiukka kaavoitus, joka korostaa hillintää ja tyylikkyyttä. Kulmakeittiön tulee olla valmistettu yksinomaan massiivipuusta, minkä tahansa sävyn mukaan, sisustuksen yleisestä värimaailmasta riippuen. Sileät, loogiset huonekalulinjat korostuvat perinteisen englantilaisen tyylin täytteisen sisustuksen avulla. Pöytälevyn tulisi erottua kokonaisuudesta ulkonevilla osilla tai tumman puun värillä. Läpinäkyvästä lasista valmistettujen seinäkaappien ovien lasitus antaa sinun lisätä koristeellisuutta posliiniastiasta johtuen.

Modern on tyyli, joka on avoin kokeiluille. Modernismin estetiikka vaatii eroon tiukoista muodoista ja uusien materiaalien käyttämistä päämuodoina. Koska tyylin suunnittelulle ei ole lainsäädännöllisiä normeja, kannattaa ohjata useita ominaisuuksia, jotka erottavat modernit kulmakeittiöt. Ensinnäkin nämä ovat monimutkaisia ​​taiteellisia linjoja. Klassisessa jugendtyylisessä esityksessä etusijalla ovat satu-aiheet, puukalusteet, joissa on kukkakuvio. Nykyaikaiset muunnelmat mahdollistavat tiukasti suljettujen huonekalujen käytön, kirkkaat värit ja kiiltävät pinnat. Lasilla on erityinen rooli, ja sitä käytetään laajalti koristeellisiin tarkoituksiin.

Norjalainen sisustustyyli Klassinen keittiö Jugendtyylinen sisustus

Art Deco suosii viileiden värien tummia sävyjä ja klassista juonta. Puusta valmistettu kulma -keittiö, joka on maalattu tummilla tai vaaleilla väreillä ja jossa on runsaasti puusepänkoristeita ja lasituksia, voidaan täydentää suurilla metalliosilla. Keskity tekstuuriin ja kontrastiin. Art Deco on boheemi tyyli, jolle on ominaista poikkeuksellinen ihmisarvo ja taiteellinen väriyhdistelmä.

Grunge on asuintilojen sisustustaide, joka tarjoaa demokraattisen ilmeen esineistä ja väreistä. Yksinkertaisuuden ja vintage-filosofian ansiosta geometrisia keittiökalusteita voidaan käyttää tyylikkäästi lähellä 60-70-luvun standardeja. Tyylin värit luovat luovan tilan koostumuksen korostamatta pääelementtejä, mutta ilmeikkäällä juonella. Kulma -keittiöön valitaan beige, hiekan värit ja yksinkertaiset muodot. Huomiota kiinnitetään tekstuuriin – keinotekoisesti vanhennetut huonekaluelementit, jotka korostavat ylellisyyttä, ovat tämän tyylin pääelementti.

Grunge sisätilat Art deco -periaatteet sisätiloissa

Kodinkoneet eurooppalaiseen tyyliin

Eurooppalaiset tyylit ovat moninaisuudestaan ​​huolimatta helposti yhdistettävissä nykyaikaisiin kodinkoneisiin. Eurooppalaisen kulttuurin kehittyminen kokonaisuutena antaa jälkensä sisätiloihin, muuttaa ja parantaa tyyliä, mukauttaa kaanonit nykyajan ihmisen vaatimuksiin.

Keraamisia pintoja, lasia tai tummia värejä käyttävät sisustustyylit täydentävät helposti kaikki kodinkoneet, jotka vastaavat yleisiä vaatimuksia.

Rakentavammilla sisätyyleillä, jotka soittavat puolisäveillä, on henkilökohtainen ominaisuus – yhteensopivuus tekniikan kanssa «uusi sukupolvi». Hienot ja hienostuneet muodot sulautuvat saumattomasti nykyaikaisiin, uusimpiin kotitaloustarvikkeisiin. Älä kuitenkaan unohda, että värin ja muodon yhdistelmä on tarpeen myös tässä tapauksessa..

Yksinkertaiset, demokraattiset sisustustyylit, joiden tehtävänä on luoda kodikkuutta, kodin sisustus voidaan myös mukauttaa nykyaikaan. Koska missään demokraattisessa tyylissä ei ole erityisiä värivaatimuksia, käytä tummempia värejä, jotka yhdistetään kodinkoneisiin.

Kodinkoneet eurooppalaisissa sisätiloissa

Perinteisen tyylin ja uuden modernin tekniikan yhdistelmä.

Nykyaikaisia ​​tyylejä

Sukupolvemme sisustustyyleissä on yksi yhteinen piirre – mukavuus. Kunkin modernin tyylin pääidea on luoda tilaa, joka on kaikin puolin mukava, käyttämällä paitsi suunnittelu- ja sisustustapoja myös tapoja rakentaa taiteellinen koostumus. Nykyaika hylkää yleisen mukavuuden käsitteen keskittymällä tilan yksilöllisyyteen.

Ekspressionismi asettuu vastapainoksi värien kaaokselle, järjestykselle ja luo harmonian kirkkaimpien ja vaihtelevimpien värien välillä samalla alueella. Kulmakeittiö voidaan valmistaa millä tahansa värillä, koska huonekaluelementit jäävät huomiotta, värien koostumuksella koko sisustuksessa on suurempi merkitys. Koska käytetään muovisävyjä, keittiö voidaan valmistaa paitsi puusta myös muovista, metallista ja lasista. Keittiösarjan muoto on pääsääntöisesti ehdottomasti geometrinen, lähellä minimalismia. On erittäin tärkeää, että varusteet ovat erittäin toimivia, koska moderni tyyli ekspressionismin sisätiloissa vaatii mukavuutta ja kehittyneitä ominaisuuksia..

Avantgarde käyttää huonekaluja osana sisustustaan. Tälle tyylille on tyypillistä luoda koostumus kolmesta väristä, joista kirkkain (hallitseva) korostaa sisätilojen pääkohteita. Kulmakeittiö on kuvan rakentamisen tärkein huonekalu, joten se on valittava hallitsevan värin mukaan. Sisustustyyleissä, joissa käytetään väriä tontin rakentamisen pääelementtinä, ei käytetä koristeellisuutta ja tekstuuria. Kiiltävät ja lasipinnat ovat paras valinta keittiösarjalle.

Avantgarde keittiö

Modernismin toisena puolena minimalismi kieltää kirkkaita ja tarttuvia värikoostumuksia käyttämällä muodon, värin tai sisustuksen liiallisuutta. Tiukasti geometriset huonekalut, joissa on kiiltävät pinnat perinteisissä minimalistisissa väreissä (musta, valkoinen, punainen), ovat aina sopiva lisä tämän tyyppiseen sisustukseen. Pääasiassa muovia käytetään päämateriaalina, himmeä lasi voi toimia lisäaineena.

Avangardinen keittiön sisustus minimalistinen keittiö Moderni ekspressionismi

Parvi käyttää tummia värejä, joten se sopii vain keittiöihin, joissa on suuri neliö. Loft-tyyliset huonekalut ovat nykyaikaisin lähestymistapa keittiökalusteisiin. Tiukat, sinetöidyt kuulokkeet metallisella, harmaalla mustalla ja tummanruskealla värillä, joita täydentävät modernit kodinkoneet. Kontrasti luodaan työtasolla, jossa on vaalea sävy. Mitään tarpeetonta, erilaisia ​​lisäyksiä ja taloustavarat ovat täysin piilossa kaihtimien kaapin ovien taakse ilman lasitusta.

Parvi kulma -keittiön sisätiloissa

Techno on nykyaikaisuuden viimeinen tyyli, jossa tekninen kehitys on pääroolissa. Koostumus on rakennettu kahdesta toisiaan täydentävästä väristä ja lomakkeen tiukasta geometriasta. Pääteeman korostamiseksi toinen väri on metallinen. Kaikki kodinkoneet näytetään ulkona ilman kaappeja. Kuulokkeet eivät tarvitse lisäkoristeita, mattalasituksella voidaan korostaa yläosan yksittäisiä alueita.

Parvi sisätiloissa Techno -tyylinen keittiön sisustus

Moderni tyyli ja kodinkoneet

Useimmat nykyaikaiset tyylit perustuvat sen vuosisadan konseptiin, jossa teknologian kehitys sellaisenaan alkoi. Lähes kaikkia moderneja sisätiloja täydentää helposti monenlaiset monitoimikoneet, uunit, jääkaapit ja muut työalueen olennaiset ominaisuudet..

Jotkut tyylit vaativat erityistä huomiota kodinkoneiden nykyaikaisuuteen ja merkityksellisyyteen. Vanhentuneet mallit näyttävät raskauttavilta ja tuhoavat modernin käsitteen. Tyylin yksityiskohtia miettiessä kiinnitetään erityistä huomiota tietyn kodinkoneen mallin merkityksellisyyteen ja sen yhdistelmään tyylin perusvaatimuksiin.

Minimalismi keittiön sisätiloissa

Yhdistelmä nykyaikaisia ​​tyylejä ja kodinkoneita.

Valaistus

Valaistuslaitteiden sijainti on erittäin tärkeä ja aiheellinen alaosa, joka otetaan huomioon kulma -keittiön tyylin ja suunnittelun valinnassa. Koska kuulokkeet on suunnattu kulmaan, valaistus ei ole niinkään suunnitteluvaatimuksia kuin mukavuuden järjestämisen välttämättömyys.

Klassisten keittiösarjojen perinteiden mukaan lisävalaistusta ei ole. Koko keittiö on valaistu keskusvalaisimilla. On tärkeää korostaa, että perinteisten klassisten kaanonien noudattaminen ei tarkoita asuintilan sisustamista menneiden vuosisatojen mukavuuden tasolla. Koostumus, värit, muodot ja koko sisustus eivät estä nykyaikaisten valaistusmenetelmien käyttöä. Tyylin säilyttämiseksi on parempi käyttää piilotettua valaistusta, joka sijaitsee seinäkaappien alla ja valaisee työalueen täysin..

Eurooppalaisilla ja klassisilla sisustustyyleillä on oma valaisintyylinsä, joka ei sisällä kulma -keittiön työosan paikallista valaistusta. Koska eurooppalaiset tyylit voidaan helposti yhdistää nykyaikaisuuden vaatimuksiin, on mahdollista käyttää paitsi seinäkaappien alle asennettua piilotettua valaistusta. Voit myös täydentää sisustusta tyyliteltyjen lamppujen ja lattiavalaisimien avulla, jotka sijaitsevat esiliinan yläosassa (seinätaso keittiön työskentelyalueella).

Valaistus keittiössä

Keski- ja piilovalaistus työalueelle.

Nykyaikaiset sisustustyylit ovat alkaneet soveltaa lisävalonheittimiä mukavuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Kaikkia olemassa olevia tyyppejä LED -nauhasta avovalaisimeen voidaan helposti käyttää moderneissa sisätiloissa. Tärkein ominaisuus on valaisimen yhdistelmä tyyli- ja värivaatimusten perusteiden kanssa..

Kaikille sisustustyyleille, valon voimakkuudelle ja häipymiselle valaistuksen lämpö valitaan yksilöllisesti valittujen värien mukaan. Vaaleita värejä tai kylmien värien korostamista varten tarvitaan viileää valaistusta. Lämmin valaistus täydentää tummia sisätiloja ja lisää kodikkuutta beige -sävyihin perustuviin sävellyksiin.