Kulma -amme – laatu, kestävyys ja kauneus

Kylpyhuone ei ole helppo paikka vesiproseduureille, huone, jossa kaikki perheenjäsenet vierailevat useita kertoja päivässä, on rentoutumisen, rauhoittamisen, kehon ja mielen puhdistamisen tila. On vaikea kuvitella huoneen rentouttavaa ympäristöä vesi- ja saniteettitoimenpiteille ilman mukavaa ja tilavaa kylpyhuonetta. Suihkujen aktiivisesta käytöstä huolimatta nykyaikaiset asunnon omistajat yrittävät säilyttää mahdollisuuden ottaa vesiprosessit vaakasuoraan asentoon, mahdollisuuden todelliseen rentoutumiseen. Tässä julkaisussa tarkastellaan vesijohtolaitteen, kuten kulma -ammeen, valitsemista. Aktiivinen kysyntä kylpyammeille, joilla on tarkasti kulmamuutos, sai meidät luomaan laajan valikoiman moderneja kylpyhuoneen suunnitteluprojekteja, joihin nämä saniteettimallit on onnistuneesti integroitu. Jos aiot peruskorjata kodinhoitohuoneen tai olet yksinkertaisesti valmis vaihtamaan vanhan kylpyammeen uuteen malliin, toivomme, että seuraavat tiedot ovat hyödyllisiä sinulle..

Kulma -amme portailla

Kulma -kylpytynnyri verhouksella

Kulma -ammeen valinta valmistusmateriaalin mukaan

Nykyään suosituimmat materiaalit eri modifikaatioiden kylpyammeiden valmistukseen ovat valurauta, teräs ja akryyli. Mutta on myös mahdollista käyttää materiaaleja, jotka ovat venäläiselle ostajalle omaperäisempiä – lasia, puuta, nestemäistä marmoria ja kvartsia. Ymmärrämme kulma -ammeiden valmistuksessa käytettävien raaka -aineiden edut ja haitat.

Kulma -amme ja suihku

seinästä seinään

«Vanha kunnon» valurauta

Yksi vanhimmista ja perinteisimmistä kylpyammeiden valmistusmateriaaleista on valurauta. Noin kaksikymmentä tai kolmekymmentä vuotta sitten missä tahansa maamme asunnossa voitiin löytää valurautaisia ​​LVI-laitteita kylpyhuoneesta. Merkityksettömät koon ja suunnittelun erot tekivät kaikista Venäjän kylpyistä käytännössä kaksosia. Nykyään tämän vahvan ja kestävän materiaalin suosio mahdollistaa sen pysymisen myydyimpien tuotteiden listan kärjessä..

Kevyt kuva kylpyhuoneesta

Suorakulmainen malli

Valurautakylpyjen edut ovat seuraavat:

 • lujuus ja kestävyys – asianmukaisen toiminnan ja tuotannon vikojen puuttuessa valurautakylpyä voidaan käyttää yli 30 vuoden ajan;
 • kaikissa valurauta-kylpyammeissa on emalipinnoite, joka on helppo hoitaa;
 • emalipinta kestää paljon naarmuja ja halkeamia kuin akryylituotteet;
 • valurauta kestää erittäin korkeita lämpötiloja vaikuttamatta materiaalin teknisiin ominaisuuksiin;
 • valurautamalleilla on korkeat lämmönjohtavuusominaisuudet.

Kulma -kylpyhuone - pentaedri

Perinteinen valurautainen kylpyamme

Mutta kuten millä tahansa mitalilla on haittapuoli, valurautatuotteilla on haittoja:

 • valurautakylvyt ovat erittäin painavia (noin 80 kg) – kuljetuksen ja asennuksen monimutkaisuus lisää vanhan kylpyammeen korvaamisen kustannuksia uuteen eikä anna mahdollisuutta suorittaa kaikkia toimia itsenäisesti;
 • itse valurautatuotetta on vaikea vahingoittaa, mutta emalipinnoite on erittäin altis mekaaniselle rasitukselle, sirujen ja halkeamien muodostumiselle, kun raskaat esineet putoavat;
 • jos emalipinnoite levitettiin teknisen prosessin rikkomisella, kylpyhuone menettää esitystään jo ensimmäisen käyttövuoden aikana (mutta tämä haitta voidaan poistaa soveltamalla uutta «kuori» valurautatuotteille);
 • valuraudasta tehtyjen vesijohtolaitteiden valmistuksen erityispiirteet rajoittavat merkittävästi tuotteiden kokoa ja mallivalikoimaa (perinteisen muotoilun kylpyammeet ovat pääasiassa myynnissä).

Sisäänrakennettu kylpyamme

Nelikulmio

Kun valitset kulmatyyppistä valurautakylpyä, on tärkeää kiinnittää huomiota tuotteen pintaan – jos se on kuoppainen, tuote on valmistettu tuotantoprosessitekniikan rikkomusten, valurautaan muodostuneiden onteloiden ja huokosten vuoksi. Sinun on kieltäydyttävä ostamasta tällaista tuotetta, vaikka hinta olisi alhainen..

Upotettu malli

Suorakulmaiset muodot

Nykyaikainen akryyli ja kvaril

Akryylituotteet ovat erittäin suosittuja venäläisten ostajien keskuudessa. Tämä johtuu suhteellisen alhaisista kustannuksista (verrattuna valurautatuotteisiin ja keinotekoisiin marmorikylpyihin) ja laajaan valikoimaan kokoja ja malleja..

Klassiseen sisustukseen

Neliönmuotoinen

Akryylituotteiden etuja ovat seuraavat:

 • akryylihauteet ovat kevyitä (15-30 kg), ne on helppo kuljettaa ja ne voidaan asentaa itsenäisesti;
 • monimutkaiset ja alkuperäisen muotoiset tuotteet valmistetaan akryylistä (suunnitteluideoille ei käytännössä ole esteitä);
 • akryylimallien lämmöneristysindikaattorit ovat paljon korkeammat kuin teräksen ja valuraudan;
 • akryylipinta on altis naarmuille, mutta sen voi hioa kulumisensa aikana.

Tyylikäs muoto

Kontrastisuunnittelu

Akryylituotteiden haittoja ovat seuraavat:

 • painorajoitukset – akryylituotteiden ohuet seinät voivat taipua ja muodonmuuttua suurten massojen vaikutuksesta;
 • akryyli ei kestä korkeita lämpötiloja – asiantuntijat eivät suosittele kaatamaan kiehuvaa vettä tällaiseen kylpyyn;
 • akryylikylpyä ei voi puhdistaa hankaavilla tuotteilla, myös pinnoilla «pelko» putoavat raskaat esineet;
 • pienet kaikki tuotteet ovat sekä etu että haitta – kevyet akryylihauteet tarvitsevat metallikehyksen tuen;
 • ajan myötä kylpyamme voi menettää loistonsa ja lumivalkoinen väri muuttuu kellertäväksi, käyttöikä huolellisella käytöllä on enintään 15 vuotta.

Akryyli kylpyamme

Sektorin muodossa

Kun valitset kulma-akryyli-kylpyammeen, on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota valmistajaan ja antaa etusija vain tunnetuille yrityksille, joilla on pitkäaikainen maine, muuten voit ostaa muovituotteen, joka on päällystetty akryylillä, joka tulee käyttökelvottomaksi kaksi ensimmäistä toimintavuotta..

Pentaedrinen muoto

Säästää tilaa

Parannettu versio akryylistä on cvar -materiaali. Tämä on sama akryyli, mutta karkaistu hienojakoisilla kvartsilastuilla. Tällaisista raaka -aineista valmistetut tuotteet ovat kestävämpiä ja kestävät erityyppisiä iskuja kuin akryylimallit, mutta tällaisen saniteettitavaran hinta on korkeammassa hintaluokassa..

Ruskea muotoilu

Keraamisten laattojen edessä

Budjetti valinta – teräs kylpy

Teräshauteiden käytöllä on pitkä historia. Lähes kaikki terästuotteiden tekniset ominaisuudet ovat valurauta- ja akryylimallien ominaisuuksien välillä. Terästuotteiden etuja ovat:

 • suhteellisen pieni paino (noin 30 kg), helppo kuljettaa ja asentaa;
 • lujuusominaisuudet ovat korkeammat kuin akryylituotteilla, mutta alhaisemmat kuin valuraudalla;
 • demokraattiset kustannukset toimivat monien ostajien pääkriteerinä (kulmamallien joukossa teräskylpy on edullisin nykyaikaisilla markkinoilla).

Ovaali kaiverrettu kulmaan

Kompakti kylpyamme

Terästuotteilla on vähän haittoja, mutta ne voivat olla ratkaisevia kulma -ammeen valinnassa:

 • voimakas ääni, jolla vesisuihkut putoavat kylpyammeen pintaan, kun säiliö valitaan;
 • paljon alhaisempi lämmöneristyskyky verrattuna valurauta- ja akryylimalleihin;
 • terästuotteelle tarvitaan laadukas äänieristys- ja lämpöeristyspinnoite.

Alkuperäinen kylpyamme

Perinteisessä suunnittelussa

Teräsmallien peittämiseen useimmiten käytetty emali voi tummua ajan myötä ja jopa halkeilla, jos sitä käsitellään väärin. Mutta tämä voidaan helposti korjata levittämällä kulhoon uusi pinnoite. Edullisten kustannusten vuoksi teräsmallien haitat voidaan jättää huomiotta.

Nelikulmaisten muotojen aktiivinen käyttö

Alkuperäinen kylpyammeen verhous

Päätämme putkiston muodosta, joka voidaan integroida huoneen kulmaan

Kulma -kylpyä valittaessa myyjät tarjoavat useimmiten ympyrän sektorin muodossa valmistettuja tuotteita. Mutta on mahdollista integroida huoneen kulmaan sekä suorakulmainen, neliö- että polyhedron-muotoinen kylpyamme. Ja jopa näissä useissa LVI -tuotteiden muodoissa on eroja toteutuksessa – selkeä geometria tai sileät linjat, mutkat, lisäelementit (sivut, pienet tasot).

Monipuolinen kylpyamme

Kompakti mutta tilava vaihtoehto

Valmistajat mainostavat aktiivisesti kulmakylpyjä. Ja heidän yrityksensä tärkein argumentti on, että putkiston kulmamalli voi säästää merkittävästi kylpyhuoneen hyödyllistä tilaa, koska kulma on vähiten käytetty paikka utilitaristisessa huoneessa. Tätä väitöskirjaa voidaan pitää osittain oikeana. Kulmamalli sopii todella pieneen huoneeseen. Mutta jos verraamme suorakulmaisen kylpy- ja kulma -ammeen käyttämää tilaa, säästöetu ei ole jälkimmäisen puolella..

Yhdistettynä säilytysjärjestelmiin

Rakennamme suorakulmaiseen kylpyammeeseen

Kulma -kylpyammeet myydään luokassa «kompakti» ja «standardi», yleensä on «viive» Suorakulmaisten mallien koot noin 20 cm. Jos ostat 170 cm pitkän kylpyammeen, saat säiliön, jonka käyttökelpoinen tila on enintään puolitoista metriä.

Lumivalkoinen kuva

Paletti luonnollisia sävyjä

Voit myös verrata suorakulmaisen ja kulma -ammeen käytössä olevaa aluetta:

 • suorakulmainen – kerromme vakiopituuden leveydellä 1,5×0,7 = 1,05 m2;
 • kulmikas – suoritamme samat manipulaatiot, mutta käytämme kerrointa, joka vastaa puolet kolmiosta (kylpyamme on sektorin muotoinen) – 1,7×1,2 / 1,4 = 1,45 m2.

Suorakulmainen kylpyamme kulmassa

Lumivalkoinen suorakulmainen versio

Tuloksista voidaan nähdä, että kulmamuutoksen kylpyhuone vie edelleen hyödyllisemmän huoneen hyödyllisempää tilaa. Jos kylpyhuoneesi on kooltaan hyvin vaatimaton ja haluat käyttää kylpyammeen suihkutilojen sijasta, olisi tarkoituksenmukaisempaa ostaa suorakulmainen malli. Mutta keskikokoisten ja suurten vesikäyttöön tarkoitettujen huoneiden läsnä ollessa kulmamalli ei voi vain tyydyttää kaikkia omistajien tarpeita rentoutumiseen ja pesuun, vaan myös tulla sisätilojen, sen sisustuksen keskeiseksi osaksi.

Onnistunut integraatio

Kylpyhuone harmailla sävyillä

Yksi kulma -ammeen tärkeimmistä eduista on erilaisia ​​malleja – jokainen asunnon omistaja voi löytää parhaan vaihtoehdon. Tasaiset käyrät, alkuperäiset suunnitteluratkaisut – nurkka -kylpyhuone lakkaa olemasta pelkkä vesijohtolaite ja siitä tulee huoneen keskipiste, josta kaikkien muiden sisustuselementtien valinta riippuu.

Tilavan huoneen nurkassa

Epätavallinen viimeistely

Yksi suosituimmista kulma -altaiden malleista on putkityöt ympyrän sektorin muodossa – kaksi tasapuolista on yhdistetty kaarella. Muotojen sileys tuo harmoniaa kylpyhuoneen sisätiloihin, ja omistajille annetaan melko tilava säiliö vesitoimenpiteiden suorittamiseksi istuvassa ja makuuasennossa.

Kulma-kylpy-ala

Kylpyhuone suklaan sävyissä

Yksi alateeman muunnelmista kulmakylpyvalikoimassa on tuote, jonka toinen puoli on paljon pidempi kuin toinen. Kylpyammeella olisi suorakulmaisen kolmion muoto, ellei molempien sivujen sujuvaa yhdistämistä kaaria pitkin. Joissakin huoneissa (kaikki riippuu muiden vesi- ja varastointijärjestelmien koosta ja asettelusta) juuri nämä mallit auttavat käyttämään käytettävissä olevaa tilaa tehokkaimmin. Tällaisessa säiliössä on helppo istua, venyttää jalkasi kokonaan ja ottaa vesitoimenpiteet mukavasti..

Epätavallinen muoto

Keskikokoisissa ja suurissa kylpyhuoneissa monikulmion muotoinen kulma -amme (yleensä viisi tällaista kasvoa), jossa on terävät tai pyöristetyt kulmat, voi olla onnistunut hankinta. Tämän muotoiset kylpyammeet ovat riittävän tilavia, joten jopa kaksi ihmistä voi käydä vesiprosesseissa. Alkuperäinen muoto ja muotoilu koristavat modernin utilitaristisen tilan sisustusta.

Monipuolinen kulmamalli

Steriili valkoinen kylpyhuone

Marmoripinnoitteella

Klassisessa suunnittelussa

Suorakulmainen saniteettitavara, jossa on yksi pyöristetty kulma, on integroitu tehokkaasti kylpyhuoneen kulmaan. Tällainen fontti tarjoaa hieman vähemmän hyödyllistä kapasiteettia kuin tavallinen suorakulmainen kylpyamme, mutta samalla se näyttää alkuperäiseltä eikä aiheuta mustelmia tuotteen terävissä reunoissa..

Pyöreillä reunoilla

Muoto, joka voidaan helposti integroida kulmaan

Pyöreät kulmat

Tulkinta suorakulmion teemasta

Tilava kylpyamme

Valkoisena

Neliönmallit eivät ole yhtä tehokkaita, kun ne on integroitu huoneen kulmaan. Tässä tapauksessa vain rakenteen runko voi olla nelikulmainen, kun taas kulho itse on pyöreä. Samanlainen tilanne on suorakulmaisten kehysten ja niihin merkittyjen soikeiden fonttien kanssa..

Kylpyammeen verhous keramiikalla

Beigeillä sävyillä

Soikea kylpyamme huoneen nurkassa

Lumivalkoinen utilitaristinen huone

Teräviä kulmamalleja

Pyöreä tai soikea kulho voidaan myös kirjoittaa monikulmion muotoiseen kylpykehykseen. Samaan aikaan säiliön hyötykapasiteetti pienenee, mutta helppokäyttöisyys ja houkutteleva ulkonäkö poistavat tämän haitan..

Käytännöllinen lähestymistapa

Paradoksaalisesti pyöreä tai soikea kylpyamme voidaan rakentaa myös huoneen kulmaan. Fonttilla itsellään voi olla mikä tahansa muoto, vain ominaisuus rakenteen kehyksen järjestämisessä on tärkeä. Esimerkiksi kylpyhuoneissa, joissa on erkkeri -ikkuna (yksityisissä taloissa ja tämä on mahdollista), tällainen malli voi olla jumalattu..

Erkkeri -kylpyamme

Soikea viilutettu

Kompakti ulkoasu

Tietysti kulma -ammeen muodon on oltava yhdenmukainen muun sisustuksen kanssa. Virtauslinjoilla varustetut vesi- ja varastointijärjestelmät täydentävät täydellisesti sektorin, soikean tai ympyrän muotoisen kylpyammeen tai pyöristettyjen kulmien säiliön. Suorakulmaiseen tai neliömäiseen kylpyyn sopivat vesijohtolaitteet ja säilytysjärjestelmät, joilla on samat selkeät linjat ja muodot..

Hi-tech tyyli

Vahvat linjat ja muodot

Suorakulmaiset muodot moderniin tyyliin

Kulma -amme tehokas integrointi moderniin sisustukseen

Itse akryylikulma -ammeessa on kauniit muodot, kaarevuudet ja sileät viivat, usein malleihin liittyy erilaisia ​​puskureita, syvennyksiä ja syvennyksiä. Ei ole mitään järkeä piilottaa tällaista kulhoa silmiltä näytöillä tai verhoilla keraamisilla laattoilla. Joka tapauksessa säiliön alla olevaa tilaa ei voida käyttää millään tavalla, ellei sen sisäpuolella ole laitteita vesihieronnan luomiseen, valaistukseen ja muihin lisävaihtoehtoihin.

Suuri akryylinen kulma -amme

Perinteinen kulma -amme

Kontrastinen sisustus

Kulma -ammeen julkisivu peitetään usein suunnittelijoilla ja heidän asiakkaillaan verhouksella. Pääsääntöisesti valmistetaan pieni taso (yleensä samasta materiaalista kuin pesualtaiden työtaso), johon voidaan sekoittaa sekoitin ja muut putkityökalut. Asiantuntijat suosittelevat katseluikkunasta poistumista tai oven avaamista, kun he katsovat kylpyammeen julkisivua. Korjauksen aikana voit olla varma kaikkien viestimien toimivuudesta, mutta ajan myötä tekniset järjestelmät voivat epäonnistua ja on parempi päästä niihin käsiksi tuhoamatta julkisivua..

Harmoninen huoneen suunnittelu

Kylpyaskelma korkeilla sivuilla

Yhdessä värimaailmassa

Kulma -ammeen julkisivu on mahdollista verhoilla paitsi keraamisten laattojen tai mosaiikkien avulla myös käyttämällä materiaalia, josta kylpyhuoneesi säilytysjärjestelmät on tehty. Tuloksena on uskomattoman harmoninen kuva koko huoneesta, jossa sisustuselementit yhdistyvät täydellisesti toisiinsa..

Julkisivun viimeistely sisustusta varten Puinen verhous

Harmoninen kylpyhuone

Pastelliväreissä

Riippuen kulma -ammeen syvyydestä ja siitä, onko omistajien joukossa vanhuksia, joiden on vaikea astua saniteettitilojen korkealle puolelle, fontin julkisivu voidaan varustaa portaalla. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että tässä tapauksessa et voi enää tarkistaa sisäisen viestinnän toimivuutta..

Kylpyyn portaissa

Sinisillä sävyillä

Klassinen kylpyhuone

Tässä on esimerkki siitä, kuinka kulmakylpyjulkisivu voidaan laatoittaa erittäin hienoilla mosaiikkilaatoilla. Keraamisen mosaiikin etuna on se, että se pystyy toistamaan kaikki rakenteiden sileät kaaret ja luomaan luotettavan ja visuaalisesti houkuttelevan verhouksen, joka suojaa pintoja kosteudelta ja erilaisilta vaikutuksilta.

Julkisivuverhous mosaiikilla

Mosaiikki koristeena