Kuinka varustaa keittiön ruokakomero käytännöllisellä ja järkevällä tavalla

Jokainen emäntä vahvistaa, että säilytysjärjestelmiä ei ole koskaan paljon, varsinkin tämä opinnäytetyö koskee keittiötilaa. On hyvä, jos on mahdollisuus sijoittaa pieni ruokakomero keittiön lähelle, jonne on mahdollista sijoittaa monia tarvittavia esineitä, joita tarvitaan keittiön prosessien suorittamiseen. Mitä tehdä niille, joilla ei ole kaupunkiasunnon tai omakotitalon puitteissa mahdollisuutta varata arvokkaita neliömetrejä lisävarastojärjestelmiin? Tässä julkaisussa haluamme näyttää esimerkkejä siitä, kuinka voit järjestää ruokakomero suoraan keittiössä ja sen ulkopuolella. Toivomme, että käytännölliset ja järkevät kuvat säilytysjärjestelmistä auttavat sinua luomaan järjestelmällisen säilytyksen elintarvikkeille, joita ei tarvitse laittaa jääkaappiin, mausteille, juomille, öljyille ja erilaisille keittiövälineille..

Kaappi-ruokakomero

Lumivalkoiset hyllyt

Keittokomero keittiössä osana huonekalukokonaisuutta

Eri kokoisten keittiöiden ulkomaisista suunnitteluprojekteista löydät usein suuren keittiön kaapin, jonka sisään on sijoitettu koko maailma mausteiden, öljyjen ja muiden mausteiden säilyttämiseen. Tällaisista tallennusjärjestelmistä on tulossa suosittuja maanmiestemme keskuudessa. Tämä on erittäin kätevä tapa järjestää pääsy ruoanlaittoon usein tarvittaviin esineisiin ja mahdollisuus tehdä ilman erillistä ruokakomeroa..

Kevyt vaatekaappi

Voit tehdä vaatekaapin sisältä saman värin kuin keittiöyksikön etuosat, tai voit lisätä kontrastia keittiön valoisaan huoneeseen ja sisustaa hyllyt ja laatikot tummemmilla väreillä..

Valkoinen ulkopuolelta, tumma sisältä

Hyllyt ja laatikot

Kaappiisi voidaan tehdä mitä tahansa muutoksia. Tässä on mielenkiintoinen versio suunnittelusta – puolipyöreä muoto. Tällaisen kaapin syvyyteen sijoitetaan paljon mausteita ja pulloja kaikenlaisilla öljyillä ja kastikkeilla. Hauska tapa estää lasipullojen törmääminen on ohuilla puurajoittimilla, jotka luovat minipaikat jokaiselle hyllyllä olevalle tuotteelle.

Vaatekaappi puoliympyrässä

Jopa pieni kulmarako voi olla loistava vaihtoehto säilytyskaapin asentamiseen. Kyllä, siinä on paljon vähemmän tilaa kuin täysimittaisessa syvässä kaapissa, johon keittiövälineet usein toimitetaan, mutta on tärkeää käyttää kaikki tilaisuuden tarjoamat mahdollisuudet varastointijärjestelmien järjestämiseen.

Kulmarako

Keittiökaapin sisällä on monia vaihtoehtoja tuotteiden varastointi- ja jakeluprosessin järjestämiseksi käytettävissä olevassa tilassa. Joillekin kotiäidille riittää, että sinulla on useita hyllyjä, joille astioita, joissa on pieniä esineitä ja suurikokoisia astioita tai raunioita. Toiset tarvitsevat virtaviivaisemman järjestelmän – pienet hyllyt ovissa, joissa on erittäin kätevää säilyttää pieniä purkkeja mausteita ja kastikkeita.

Keittiöalueella

Hyllyt ovissa

Kaapin oviin on mahdollista lisätä hyllyjä varastointijärjestelmien käytön aikana. Vaikka alun perin heidän läsnäoloaan ei ollut suunniteltu ja myöhemmin kävi ilmi, että kaapissa on paljon vapaata tilaa, voit käyttää ohuita metallihyllyjä, jotka on helppo löytää mistä tahansa rauta- tai rautakaupasta.

Metalliset hyllyt

Useimmiten käyttämäsi mausteet ja mausteet on kätevintä sijoittaa ruokakomerokaapin yläosaan. Varusta säilytysjärjestelmän alaosa laatikoilla, joissa säilytetään harvoin käytettyjä astioita tai keittiövälineitä. Voit nopeuttaa halutun kohteen etsimistä järjestämällä laatikoiden ja säiliöiden merkinnät. Voit tehdä tämän joko itse tai tilata tämän toiminnon huonekalujen valmistusvaiheessa..

Laatikot merkinnöillä

Järjestetty järjestelmä

Esimerkiksi ulosvedettävät lokerot, kuten leivän kuljetukseen käytetyt, ovat erittäin käteviä varastointiprosessin järjestämisessä vaatekaapin alaosassa. Ne ovat tilavia, mutta eivät vaadi erityisiä kustannuksia valmistuksen aikana..

Ulosvedettävät lokerot

Puun ympärillä

Vessakaapin alaosassa olevat ulosvedettävät lokerot voidaan valmistaa joko pääkalusteiden materiaalista-puusta tai metallista, esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä. Tässä tapauksessa kaapin sisäosien järjestely näyttää harmonisemmalta, jos ruostumatonta terästä voidaan käyttää esimerkiksi avohyllyjen rajoittimina.

Metalliset lokerot

Matalassa hyllyssä, joka voidaan vetää ulos ja taittaa kuin kirja. On kätevää säilyttää paitsi maustepurkkeja että viljaastioita, mutta myös aamiaismurojen pakkauksia.

Kirjahyllyt

Toinen mielenkiintoinen tapa järjestää varastointi riittävän syvälle kaappiin on kääntää metallihyllyjä, jotka on asennettu yhdelle pystysuoralle jalustalle. Tämän seurauksena on erittäin helppoa saada ruokaa tai mausteita kaapin tilan syvyyksiin ja tarkistaa pienten hyllyjen-lokeroiden sisältö..

Jalustan hyllyt

Jos kaapistasi pääsee pistorasiaan, voit varustaa aamiaisen valmistuspaikan suljetussa säilytysjärjestelmässä – aseta kahvinkeitin tai kahvinkeitin ja leivänpaahdin erilliselle hyllylle.

Vaatekaappi keittiössä

Jos aiot järjestää aamiaisalueen kaappisi, sähkö tulee varmasti tähän tilavaan huonekaluun. Tässä tapauksessa sinun ei ole vaikeaa huolehtia kaapin sisätilan ja erityisesti kodinkoneiden hyllyjen valaistuksesta..

Hyllyvalaistus

Joku säilyttää mausteita ja erityyppisiä öljyjä avoimilla hyllyillä tai lieden lähellä olevissa kaappeissa, ja täysin erilaiset esineet on tarkoitettu sijoitettavaksi vaatekaappiin. Katso, kuinka voit järjestää tällaisten suurten kodinkoneiden varastoinnin pölynimurina. Kaapissa, joka on suljettu uteliailta silmiltä, ​​voit «piilottaa» vedenlämmitin tai kaasulämmitin, kaikki riippuu tarpeistasi ja toiveistasi keittiön työprosessien järjestämisessä.

Kodinkoneet kaapissa

Jos keittiön tila sallii, voit järjestää paitsi tilavan vaatekaapin, mutta myös huonekalun, johon voit kirjoittaa halutun esineen. On erittäin kätevää asentaa liiketunnistin tai avata ovi tällaisiin minikaappeihin, jotta valo syttyy heti ja näet koko tilavan säilytysjärjestelmän sisällön.

Sisäänkäynti kaappiin

Toinen tapa järjestää säilytysjärjestelmiä keittiösarjan sisällä on ulosvedettävät telineet, joissa on metalliset rajoitinhyllyt. Tämä jäähdyttämätön säilytysvaihtoehto on täydellinen asunnonomistajille, jotka haluavat luopua perinteisistä ratkaisuista ja kokeilla jotain uutta keittiökalustealalla..

Ulosvedettävät telineet

Erillinen huone ruokakomeroon

Jos keittiön lähellä on mahdollisuus järjestää erillinen huone kaikkien keittiövälineiden ja tuotteiden säilytykseen, tätä mahdollisuutta ei pidä hukata. Pieneenkin nurkkaan mahtuu kokonainen varastointijärjestelmä, joka vapauttaa paljon keittiötilaa, jossa on aina pulaa hyllyistä ja kaappeista.

Puiset hyllyt

Hyllyt ruokakomeroon

Keittiön erilliseen sijaintiin sopii huone tai sen osa, joka on absoluuttinen muoto – monimutkainen geometria, vahva katon viiste, mikään ei estä sinua rakentamasta telinettä, joka toistaa tarkasti ruokakomeroosi muodot. On selvää, että jokaisen käytettävissä olevan asuintilan neliömetrin käyttäminen ei ole vain järkevää, vaan myös miellyttävää asunnon omistajalle..

Varastointijärjestelmät

Yleensä asukkaat ympäri maailmaa asentavat erillisen ruokakomero hyvin samalla tavalla – katosta avoimet hyllyt yhdistyvät laatikoihin tai saranoituihin matalakaappeihin säilytysjärjestelmien pohjassa. Jos ruokakomeroosi katot ovat riittävän korkeat ja kaikki kotitaloudet ovat keskikokoisia, on parempi huolehtia etukäteen mahdollisuudesta päästä käsiksi ylimpien hyllyjen kohteisiin. Tikkaat, jotka voidaan kiinnittää ylhäältä kaiteeseen, mikä mahdollistaa niiden siirtämisen ruokakomeroiden kehän ympäri – erinomainen tapa päästä käsiksi astioihin tai astioihin aivan katon alla.

Tikapuut

Kaikki puusta

Tikkaiden kolmijalka

Tilava ruokakomero

Avoimet puiset hyllyt yläosassa ja suljetut kaapit, kuten keittiössäsi, ovat täydellinen vaihtoehto ruokakomeroon. On erittäin kätevää käyttää lasiovilla varustettuja kaapin ovia, joten näet kaiken alemman tason säilytysjärjestelmien sisällön.

Yhdistetyt järjestelmät

Maalaistyyli

Valkoinen hyllyjen toteuttamiseen ruokakomeroon – paras vaihtoehto pieneen tilaan. Kevyet hyllyt ja koristeet laajentavat visuaalisesti vaatimatonta tilaa ja helpottavat psykologiselta kannalta kestämistä pienessä suljetussa tilassa.

Lumivalkoiset hyllyt

Valkoisena

Kevyt muotoilu

Valkoinen ruokakomero

Melko tilavaan ruokakomeroon voit käyttää maalaamatonta puuta varastointijärjestelmien valmistusmateriaalina. Ja itse järjestelmät eivät välttämättä ole hyllyjä, joissa on avoimet hyllyt, vaan saranoitujen ovien kaappien muokkauksessa, jos niiden avaamiseen on tarpeeksi vapaata tilaa. Tällaisessa ruokakomeroissa voit paitsi säilyttää tarvittavat keittiövälineet ja ruoat, mutta myös suorittaa osan työprosesseista kivitasoilla.

Suljetut vaatekaapit

Jos ruokakomeroissa on ikkuna, sinun ei tarvitse huolehtia riittämättömästä valaistuksesta ja suljetun tilan vaarasta. Tämä tarkoittaa sitä, että tallennusjärjestelmien järjestämiseen voi käyttää kontrastisempia yhdistelmiä. Esimerkiksi tummat hyllyt, joissa on avoimet hyllyt, näyttävät erittäin vaikuttavilta seinän koristeen vaaleaa taustaa vasten..

Kontrastinen sisustus

Jos ruokakomeroissasi ei ole ikkunaa, tilan valaistus on melko akuutti. Avoimien hyllyjen sisäänrakennetun valaistuksen järjestämisestä tulee paitsi luotettava ja käytännöllinen vaihtoehto riittävän valaistuksen luomiseksi, mutta se antaa myös ruokakomeroille omaperäisyyden ja houkuttelevuuden.

Taustavalaistu ruokakomero

Ruokakomeroon tai sen lähelle voit asentaa jääkaapin viinijuomille. Viinin ystäville ja keräilijöille on helpompaa integroida kodinkone kaappiin. Näin voit paitsi säästää ruokakammion hyödyllistä tilaa, mutta myös tuoda sen estetiikkaan..

Viininjäähdytin

Jopa niin pienessä tilassa kuin varastotila voit löytää itsensä ilmaisutavan huoneen järjestämisessä tietyn tyylin mukaisesti. Esimerkiksi käyttämällä karkeita avoimia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja hyllyjä lähestyt korkean teknologian teknologista tyyliä. Asentamalla maalaamattomia puuhyllyjä ja käyttämällä korikoria astioina tai ulosvedettävinä lokeroina tuot ruokakomeroiden esteettisyyden lähemmäksi maalaistyyliä..

Korit tarjottimien sijaan

Jos keittiösi sijaitsee lähellä toiseen kerrokseen johtavia portaita, tämän portaikon alla olevan vapaan tilan käyttämättä jättäminen on anteeksiantamatonta. On hämmästyttävää, kuinka tilava voi olla markkinarako, jota ei yksinkertaisesti ole aiemmin käytetty. Säännölliset avoimet hyllyt, jotka voit asentaa itse, järjestävät sinulle tilavan säilytystilan portaiden alle.

Ruokakomero portaiden alla

Minikaappi ruokakomeroon

Pienen työpaikan järjestämiseksi ruokakomeroon tarvitset vähän – tee vain yksi hyllyistä tavallista leveämpi, jotta se voi toimia pienenä kirjoituspöytänä ja kiinnittää tuolin tai minituolin (alueen mukaan) Ruokakomero). Täällä voit kirjoittaa reseptejä, täyttää laskuja, säilyttää tarvittavat asiakirjat tai vain olla yksin itsesi kanssa esimerkiksi liemen keittämisen aikana keittiössä. Tärkeintä on huolehtia riittävästä valaistustasosta minitoimistossasi..

Kaappi kaapissa

Jos ruokakomeroosi on ikkuna, pienen työpöydän sijoittaminen kodin minitoimistolle sen viereen olisi ihanteellinen paikka. Päivällä on mahdollista kirjoittaa tai lukea ilman valon sytyttämistä, ja pimeässä – käytä pöytälamppua.

Minitoimisto ruokakomeroon