Kuinka valita sänky makuuhuoneeseen: opas, ominaisuudet, muodin ideoita ja tosielämän esimerkkejä

Mukavuus on tärkein asia, kun valitset makuuhuoneeseen sängyn. Ihminen nukkuu kolmanneksen elämästään, joten unen maksimaalinen mukavuus on varmistettava. Mukava sänky ja patja ovat perusta. Vuodevaatteet, päiväpeitteet ja tyynyt ovat vain estetiikkaa ja viimeistely makuuhuoneen sisustuksessa.

Kuinka valita sänky makuuhuoneeseen koon mukaan?

Useimmat meistä elävät jatkuvassa liikkeessä ja stressissä, joten kannattaa tarjota helpoin tapa palauttaa heikentynyt voima – mukava, rauhallinen uni. Jos haluat nukkua mukavasti ja kunnolla, sinun tulee huolehtia mukavasta sängystä. Parhaan valitseminen on hyvin yksilöllinen kysymys, mutta on noudatettava joitain yleisiä kriteerejä..

Yhden henkilön mukavan sängyn tulisi olla vähintään 90 cm leveä, kun taas kahdelle – 160 cm, tietysti kaupat tarjoavat myös kapeampia malleja – 80 cm: n yhden tai 140 cm: n kaksoismallin, koska asumisparametrit eivät aina mahdollista suuret vuoteet. Sängyt on valmistettu vakiokokoisten patjojen mukaan, joten:

  • yhden hengen vuoteet – 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 100 x 200 cm;
  • kaksinkertainen – 120 x 200 cm (pienille makuuhuoneille), 140 x 200 cm, 160 x 200 cm (suosituin koko), 180 x 200 cm ja 200 x 200 cm.

Voit myös yrittää sängyn koon muuttamista, mutta tämä edellyttää myös sopivan patjan tilaamista, mikä lisää kustannuksia merkittävästi.

Mikä sänky on parempi makuuhuoneeseen: puurunko, MDF tai verhoiltu?

Kun päätät, minkä kokoisen sängyn tarvitset, sinun on valittava rungon valmistusmateriaali, koska huonekalujen kestävyys riippuu siitä:

  • Puiset sängyt: tammi, pyökki ja mänty ovat hyviä valintoja.
  • On myös syytä kiinnittää huomiota korkealaatuisesta MDF- tai HDF -kehyksestä valmistettuihin kehyksiin. Ne ovat hieman halvempia kuin puiset, mutta voivat myös olla erittäin kestäviä..
  • Pehmeitä vuoteita tarjotaan yhä enemmän. Niiden kehykset voidaan verhoilla kankaalla, luonnollisella tai ympäristöystävällisellä nahalla. Verhoilun tyyli ja väri korostavat makuuhuoneen luonnetta.

Sängyn runkoa valittaessa estetiikka on todella ratkaisevaa. Valikoima on valtava, tyylittävistä pylvässängyistä minimalistiseen muotoiluun, joka muistuttaa japanilaista futonia. On kuitenkin syytä tarkistaa kaupasta, kuinka kätevä yksi tai toinen versio tulee olemaan. Helpoin tapa saada selville on maata sängyllä ja yrittää nousta seisomaan. Se pitäisi tehdä vaivattomasti..

Unen mukavuuteen vaikuttaa runko, jolla patja sijaitsee. Kehyksen täyttäminen täysin huonekalulevyllä on halvin, mutta myös vähiten kätevä ratkaisu. Puiset, hieman kaarevat ja toisiinsa yhdistetyt lankut ovat kehyksiä, jotka ovat hyödyllisempiä selkärangalle. Patjalle on valittava sopiva runko. Esimerkiksi jousipatjalle älä valitse säädettävää runkoa, jossa on korotettu niskatuki, koska se voi vaurioittaa jousia. Lautojen tiheys on erittäin tärkeää. Mitä suurempia ne ovat ja mitä pienempi etäisyys, sitä parempi. Lankojen joustavuus on myös tärkeää. Joillakin telineillä on kyky säätää kovuutta.

Mikä sänky valita makuuhuoneeseen: päätyllä tai ilman?

Jos pidät lukemisesta sängyssä tai työskentelet kannettavan tietokoneen tai tabletin sylissä, valitse sänky, jossa on pääty. Pehmeät, verhoillut ja korkeat niskatuet ovat mukavimpia. Sitten voit nojata siihen istuen. Pääntuen voi ostaa myös erikseen – valmiina tai taitettuna. Tämä on hyvä idea, varsinkin jos meillä on jo sänky, mutta haluamme parantaa illanvieton mukavuutta tai muuttaa vain makuuhuoneen sisustusta..

Ylellinen ratkaisu – mannermainen vuode

Mannermaisessa sängyssä on jousi (tasku) patja, jota ei ole asetettu ristikkokehykseen, vaan jousille, jotka on täytetty paljepeitteellä. Laatikko ja patjan ja pääntuen sivut on yleensä verhoiltu samasta materiaalista muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden.

Mannervuoteen etuna sen lisäksi, että se mukautuu täydellisesti kehon muotoon, on sen huomattava korkeus (noin 60 cm), jonka ansiosta siitä on helppo nousta ylös. Erityisesti vanhukset arvostavat sitä..

Maksimaalisen mukavuuden tarjoavat mannermaiset vuoteet, jotka ylittävät vakioparametrit, koska nukut 60-70 cm: n korkeudella.Pussipatja ei ole ristikkokehyksen päällä, vaan toisella patjalla – puomilla. Tämän ansiosta patja mukautuu täydellisesti vartaloon ja tarjoaa optimaalisen tuen selkärangalle.. 

Kuinka valita oikea sänky makuuhuoneeseesi? Mitä etsiä ennen ostamista?

Tarkista miltä sinusta tuntuu valitsemallasi sängyllä, rungolla ja patjalla. Muista, että mitä leveämpi parivuode on, sitä mukavammin nukut siinä. Lisäksi tätä suunnitteluvaihtoehtoa varten on parempi käyttää kahta patjaa, varsinkin kun nukkuvat ihmiset eroavat suuresti painosta. Tässä tapauksessa vältät patjan taivuttamisen sängyn keskellä..

Kun valitset sänkyä, kiinnitä huomiota patjan korkeuteen. Sitä ei saa sijoittaa liian lähelle lattiaa (on sänkyjä, joissa se on noin 10 cm lattian yläpuolella). Tämä on erityisen tärkeää, jos makuuhuoneessa on lattialämmitys, koska liiallinen kuumuus voi aiheuttaa vaikeuksia nukahtaa..

Sängyn korkeus vaikuttaa myös siihen, onko siitä helppo nousta ylös. Oletetaan, että patjan yläpinnan mukava korkeus on 40-50 cm, mutta paljon riippuu pituudestasi ja selkärangan kunnosta, joten sinun on kokeiltava sänkyä kaupassa. Istu patjan päälle ja tarkista, pääsetkö helposti lattialle jaloillasi (mieluiten jos polved ovat taipuneet suorassa kulmassa).

Kuitenkin ullakkohuoneessa, jos sänky on kulmassa, paras ratkaisu voi olla matala rakenne, niin kutsuttu japanilainen futon, noin 30 cm korkea. Tämä antaa sinulle enemmän tilaa pään yläpuolella, joten kun makaat tai istut, et tunne kattoa ylivoimaiseksi..

Valitse makuuhuoneeseen sänky, joka tuo sinulle maksimaalisen mukavuuden. Käytä tämän artikkelin vinkkejä ja valokuvia.