Kuinka sisustaa asunnon seinät, katto ja lattia

Nykyään on laaja valikoima erilaisia ​​tilojen viimeistelyvaihtoehtoja, joista jokaisella on ainutlaatuisia ominaisuuksia, etuja ja haittoja. Materiaaleja valittaessa otetaan huomioon monet huoneen vivahteet: kosteus, lämpötila, läpäisevyys, koko, tarkoitus, toiminnalliset alueet jne. Ja kustannuksella on tärkeä rooli tällaisessa tapauksessa. Selvitetään, mitkä ovat huoneen sisustusvaihtoehdot, hyvät ja huonot puolet, ja katso myös kuva sisätiloissa.

Sisäseinien sisustusvaihtoehdot

Tapetti seinälle on klassikko. Tämä ei ole outoa, koska on vaikea löytää toista materiaalia, joka on niin monipuolinen ja helppo käsitellä. Mitä sinun pitäisi tietää tapetista? Ensinnäkin materiaalilla on monia alalajeja: yksinkertaisesta pienitiheyksisestä paperista pestävään, nestemäiseen tai jopa 3D -muotoon. Toiseksi tapetti valitaan ottaen huomioon huone. Kaikki on tässä tärkeää: lämpötila, kosteus, auringonvalo, huoneen muoto, kestävyys ja paljon muuta, jopa lasten läsnäoloon asti..

Tapetti olohuone

Laatat sopivat parhaiten kylpyhuoneisiin ja keittiöihin, koska ne kestävät kosteutta, äärilämpötiloja ja kestävyyttä. Laaja valikoima erilaisia: keraaminen, PVC, lasi jne. Ja erilaiset tekstuurit voivat sisustaa minkä tahansa huoneen. Mutta kuten muillakin materiaaleilla, sillä on haittoja. Ensinnäkin asennuksen vaikeus, koska aloittelija ei todennäköisesti aseta laattoja täsmälleen ensimmäisellä kerralla. Toiseksi suhteellisen korkeat kustannukset.

Olohuoneen laatat

Seinämaalauksessa on monia vivahteita. Ensinnäkin materiaali korostaa kaikkia seinien epätasaisuuksia ja vikoja, joten on erittäin tärkeää suorittaa valmistelutyöt oikein. Seinien tasoittamiseen käytetään:

  • kitti – pieniä vikoja varten;
  • kipsi – keskipitkälle epätasaisuudelle:
  • kipsilevy – suuriin epäsäännöllisyyksiin;
  • ennen maalausta pinta on pohjustettava tai liitettävä erityisellä tapetilla.

Materiaalin etuna on laaja valikoima tyyppejä ja värejä, mikä antaa runsaasti mahdollisuuksia huoneen sisustamiseen.

Olohuoneen seinien maalaus

Kipsilevyllä on mielenkiintoisia kykyjä:

Haittapuoli on: «puomi» ja seinän ontto ja alhainen lujuus.

Olohuone kipsilevystä

Koristeellinen kipsi on melko uusi tapa koristella seiniä. Materiaali eroaa ulkonäöltään, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan. Eräs ominaisuus on kyky soveltaa erilaisia ​​kuvioita, piirustuksia ja muita taiteellisia ideoita.

Koristeellinen kipsi -olohuone

PVC -paneeleja käytetään useimmiten toimistoissa, kaupoissa ja muissa julkisissa paikoissa. Tämä johtuu alhaisista kustannuksista, käytännöllisyydestä, helppohoidosta ja asennuksesta. Asunnossa paneelit löytyvät useammin keittiöstä ja kylpyhuoneesta, koska ne eivät pelkää kosteutta ja pesevät hyvin. Lisäksi vaurioiden sattuessa tarvittava osa on erittäin helppo vaihtaa..

PVC -paneeli olohuone

Sisätilojen lattiavaihtoehdot

Laattoja, sekä seinillä että lattialla, käytetään useammin kylpyhuoneessa ja keittiössä. Mutta samalla älä unohda materiaalin heikkoa lämmönsiirtoa. Siksi on suositeltavaa liittää lattialämmitysjärjestelmä etukäteen..

Olohuoneen laatat

Parkettia pidetään yhtenä kalleimmista lattiavaihtoehdoista. Tämä johtuu siitä, että materiaalin valmistuksessa käytetään vain harvinaisia ​​kovapuulajeja. Parketti näyttää erittäin mukavalta asunnossa, sillä on luonnollinen taiteellinen ilme ja se täydentää täydellisesti mitä tahansa sisustusta. Haittoja ovat hoidon vaikeus, muotoilu, herkkyys lämpötilan muutoksille ja kosteus. Parketti sanan varsinaisessa merkityksessä «elää»: kapenee talvella, laajenee kesällä ja on jopa tapauksia, joissa materiaali vaihtaa väriä useiden vuosien käytön jälkeen.

Olohuone parketti

Laminaatti on erittäin käytännöllinen ratkaisu kotiisi. Materiaalin luontaiset edut ovat helppohoitoisuus, kestävyys, kulutuskestävyys, paloturvallisuus, laaja valikoima tekstuureja ja värejä. Laminaattilattia näyttää erittäin houkuttelevalta asunnossa ja samalla on hyväksyttävät kustannukset.

Olohuone laminaattia

Itsetasaavaa lattiaa ei niin kauan sitten käytetty lattian viimeistelyyn. Lyhyessä ajassa hän onnistui saavuttamaan laajan suosion. Se tasoittaa pinnan täydellisesti, mutta sillä on erittäin houkutteleva ulompi haarukka. Lisäksi materiaalin erottuva laatu on kyky käyttää 3D -banneria.

Itsetasaava lattia-olohuone

Linoleumi sopii erinomaisesti sekä toimistoihin että huoneistoihin. Tämä johtuu materiaalin korkeasta lujuudesta, kulutuskestävyydestä ja luotettavuudesta. Jotkut linoleumityypit pelkäävät kosteutta ja matalia lämpötiloja. Materiaali voi jäljitellä mitä tahansa viimeistelyä, olipa kyseessä sitten laatat, kivi tai jopa parketti. Samaan aikaan sen asettaminen lattialle ei ole vaikeaa..

Linoleumi olohuoneessa

Matto sekoitetaan usein mattoon, mutta tämä ei ole sama asia. Erottuva piirre on lattia koko alueella. Loppujen lopuksi materiaali valmistetaan rajoittamattoman pituisina rullina. Tämä on erittäin kätevää, koska voit valita haluamasi koon mihin tahansa huoneeseen. Covarolin eroaa sekä paalutyypistä että valmistusmenetelmästä..

Matto olohuoneessa

Katon sisustusvaihtoehdot

Joustava katto on erittäin houkuttelevan näköinen ja pystyy koristamaan minkä tahansa huoneen. Lisäksi tällaisen katon asennus ei vie paljon aikaa, ei jätä paljon roskia työn jälkeen eikä vaadi valmistelevia tasoitusmenettelyjä. Lisäksi materiaali pystyy suojaamaan asunnon naapureilta ylhäältä, jotka, kuten usein tapahtuu, unohtivat sulkea hanan. Miinuksista voidaan huomata: asennus on nopea, mutta vaatii erikoislaitteita. Tällainen katto ei ole ehdottomasti palonkestävä eikä kestä iskuja ja muita mekaanisia vaurioita. Materiaalin hinta on varsin hyväksyttävä.

Joustava katto olohuoneessa

Kipsilevyä pidetään eniten «joustava» huoneen sisustuksen tavalla. Kokenut käsityöläinen voi tehdä katon epätavallisimmalla ja mielenkiintoisimmalla tavalla: joustavat siirtymät, monitasoiset suunnitteluratkaisut, alkuperäiset valoyhdistelmät ja paljon muuta. Lisäksi tällainen katto piilottaa johdot, epäsäännöllisyydet eikä vaadi valmistelutyötä. Se voidaan valmistaa kosteutta kestävästä tai tulenkestävästä kipsilevystä, joten sitä voidaan käyttää missä tahansa huoneessa.

Kipsilevy olohuoneen katossa

Kasettikatto on viime aikoina ilmestynyt rakennusmateriaalimarkkinoille. Se on valmistettu erikoisalumiinista tai sinkitystä teräksestä, ja tällainen katto ei pelkää kosteutta ja korkeita lämpötiloja. Samaan aikaan se on erittäin luotettava, tulenkestävä, hygieeninen, hylkii pölyä eikä kerää kosteutta, joten sitä löytyy usein sairaaloista ja muista hoitolaitoksista. Ainoa haittapuoli on materiaalin korkea hinta.

Kasettikatto olohuoneessa

Telineen katto ei eroa paljoakaan kasettikatosta: se on myös valmistettu alumiinista ja galvanoidusta teräksestä, sillä on korkea lujuus, palonkestävyys ja muut kasettikaton ominaisuudet. Ainoa ero on ulkonäkö ja tietysti suunnittelu- ja asennuslaite..

Telineen katto olohuoneessa

Viime aikoina paisutetut polystyreenilaatat eivät ole olleet laajalti suosittuja monien muiden viimeistelymateriaalien vuoksi. Tästä materiaalista valmistettua kattoa pidetään yleisenä. Ja ulkonäkö, suoraan sanottuna, ei aiheuta iloa. Tietenkin materiaali on houkutteleva ja koristaa huoneen sisätilat hyvin, mutta ei muuta. Laattoja voi olla kahta tyyppiä: tavallinen (taloudellinen vaihtoehto) ja kiiltävä (kalliimpi vaihtoehto laminoidulla pinnoitteella). Useimmiten käytetään budjettikorjauksiin.

Olohuoneen kattolaatat