Kerrossänky sisätiloissa

Jos sinulla on kaksi tai useampia lapsia ja lastenhuone on yksi, ja vaikka se ei eroa suuresta alueesta, kerrossänky on paras tapa luoda nukkumapaikkoja. Mutta tämä uskomattoman käytännöllinen, tilaa säästävä huonekalu ei pääty tähän. Kutsumme sinut tutustumaan satoihin nykyaikaisiin suunnitteluprojekteihin, joissa on kerrossängyt, selvitettävä materiaalin valintaperusteet ja toteutusmenetelmä, löydettävä inspiraatiota yksilöllisen suunnittelun luomiseen.

Valoisa kerrossänky

Valkoinen sänky sinisellä pohjalla

Kerrossänky: valintakriteerit

Kahden tason vuoteita käytetään pääasiassa lastenhuoneissa, joissa asuu kaksi tai useampia lapsia. Ilmeinen tarve säästää käytettävää tilaa ei koske vain pieniä lastenhuoneita; keskikokoisissa ja suurissa huoneissa vanhemmat yrittävät myös jättää mahdollisimman paljon vapaata tilaa aktiivisille peleille, luovuudelle ja urheilulle. Mutta samaan aikaan. Kerrossängyn ei pitäisi ainoastaan ​​säästää tehokkaasti huoneen käyttötilaa, vaan se on myös mukava ja ergonominen nukkumapaikka lapsille.

Valkoisena

Pastelliväreissä

Kaksikerroksinen talo

Oliivin sävyllä

Lumivalkoiset pinnat

Kerrossängyn pitäisi siis olla:

  • valmistettu laadukkaasta materiaalista, kestävä ja luonnollinen;
  • sinulla on valmistajan todistus, joka osoittaa tuotteen teknisten ominaisuuksien lisäksi myös lasten enimmäispituuden ja painon;
  • mallin tulisi olla käytännöllinen (loppujen lopuksi puhumme lastenhuoneesta, pohjimmiltaan), mukava, ergonomian sääntöjen mukainen (ei niin paljon sängyn runko itse vastaa ortopediasta, vaan pohja ja patja);
  • sängyn on oltava vakaa – tarkista myymälässä koottu malli rokkaamasta, koska lapset järjestävät oikean huonekalun uudelle huonekalulle «törmäystesti»;
  • sängyn tulisi houkutella lapsia ja vastata lapsen huoneen valittua sisustustyyliä (usein näitä kriteerejä on vaikea täyttää ja vaihtoehtoina valmiille ratkaisuille vanhempien on turvauduttava kahden kerroksen sängyn yksilölliseen valmistukseen );
  • viimeinen luettelossa, mutta yksi ensimmäisistä tärkeimmistä ehdoista – sängyn on oltava turvallinen (ylempi laituripaikka on varustettava suojapuskurilla, tikkailla on oltava kaltevuus ja mukavat askelmat, on toivottavaa, että sinulla on kaide tai kahvat mukavaan tukeen siirtyessäsi vuoteiden välillä).

Tumma rakenne

Lumivalkoiset nukkumapaikat

Kätevä puoli

Huonekalukompleksi

Tasojen asettelut ja sängyt

Kerrossänkyjen tuotannon alalla on monia vaihtoehtoja, jotka eroavat paitsi suunnittelusta myös suunnitteluperiaatteesta. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista kahden tason sängyn luomiseksi on klassinen, useimmille meistä tuttu malli, jossa nukkumapaikat sijaitsevat rinnakkain mukavan sijoittamisen kannalta välttämättömällä etäisyydellä. Tämä on universaali muutos, jossa laiturien pituus ja leveys, tikkaiden valmistustapa, värit ja koriste -elementit voivat vaihdella. Mutta sängyn periaate pysyy muuttumattomana..

Perinteinen malli

Klassikko vaaleissa väreissä

Kirkas muotoilu

Kaksi tasoa kahdella sivulla

Perinteinen kerrossängyn malli on monipuolinen huonekalu, joka sopii orgaanisesti mihin tahansa lapsen huoneen sisustukseen. Jos puhumme monipuolisimmasta tavasta luoda klassinen kaksitasoinen sänky, voit käyttää materiaalina luonnonpuuta jättäen väreksi kauniin luonnollisen puukuvion. Puu voidaan helposti yhdistää useimpiin värispektrin sävyihin ja tuo aina lämpöä ja mukavuutta huoneen sisustukseen..

Tumma puinen sänky

Puu kaikkialla

Puupinnat

Lakoninen vaihtoehto

Massiivipuinen sänky

Symmetrinen asettelu

Toinen versio kerrossängyn perinteisestä mallista on lumivalkoinen. Tämä on neutraali ja samalla universaali muotoilu, joka sopii mihin tahansa tyylilliseen esitykseen lapsen huoneen tai minkä tahansa muun huoneen sisustuksessa. Tällaisesta sängystä ei tule tilasuunnittelun korostusta, mutta se voi täydentää orgaanisesti nykyistä ympäristöä..

Malli valkoisena

Lumivalkoinen kuva

Tytön huoneessa

Valkoinen kerrossänky

Valkoiset vuoteet kirkkailla liinavaatteilla

Valkoinen sänky on täydellinen huoneeseen, jossa korostuselementin rooli on annettu yhden tai useamman pinnan koristeluun. Huoneessa, jossa on vaaleat, neutraalit seinät, huonekaluista voi tulla tällainen aksentti. Kirkas sänky ei ainoastaan ​​laimenna huoneen värivalikoimaa, vaan myös ilahduttaa vauvojen silmiä, koska kaikki lapset rakastavat kirkkautta, he tarvitsevat aksenttipisteitä näön keskittämiseksi.

Kirkas ratkaisu

Merelliseen tyyliin

Valoisa lastenhuone

Kirkkaat väriyhdistelmät

Värikäs muotoilu

Lastenhuoneessa, jossa asuu kaksi lasta, ei useinkaan ole tarpeeksi tilaa paitsi makuutilojen järjestämiseen, myös varastointijärjestelmien asentamiseen. Ja keskikokoisten ja suurten huoneiden laatikoita ja kaappeja ei ole koskaan paljon. Siksi monet vanhemmat valitsevat kerrossängyn mallin, jonka alempi vuode on varustettu laatikoilla vuodevaatteiden ja muiden lisävarusteiden säilyttämiseksi..

Sänky säilytysjärjestelmillä

Meren tyyli

Lumivalkoisessa huoneessa

Perinteinen sängyn malli

Kevyt sisustus

Nukkumispaikat ja säilytysjärjestelmät

Säilytysjärjestelmät voivat sijaita sängyn pohjan lisäksi myös portaiden alla, jos portaikko on tehty jänneväleistä.

Kodikkaat nukkumapaikat

Laatikot portaiden alla

Säilytysjärjestelmät kaikkialla

Mittakaava

Kirjoita numeroita portaiden väliin, ja lapsi ei vain opi nopeasti laskemaan, vaan muistaa myös kuinka numerot kirjoitetaan …

Tiliä tutkitaan

Joskus on mahdollista varustaa varastointijärjestelmät ja ylempi laituri …

Vihreänä

Joissakin tapauksissa on tarpeen ostaa kerrossängyn malli, jossa alempaa tasoa edustaa parivuode ja ylempi taso on tarkoitettu yhdelle lapselle. Malli ei ole kaikkein kompakti, mutta parivuode vaatii enemmän käyttötilaa, mutta joissakin tapauksissa tämä nukkumapaikkojen järjestely on optimaalinen tietylle perheelle. Tällaisen sängyn ylempi taso voi olla yhdensuuntainen alemman kanssa …

Kirkas pastellisävy

Parivuode alemmalla tasolla

Leveä pohjavuode

Lumivalkoiset kalusteet

Tai kohtisuorassa parivuode …

Kohtisuora järjestely

Tummansinisessä

Hellävaraisissa, pastelliväreissä

Alkuperäinen asettelu

Nukkumapaikat kahdessa rivissä

Jos lastentarhassa on tarpeeksi tilaa, sänkyä voidaan täydentää liukumäellä. Tässä tapauksessa tikkaiden nostaminen toiseen kerrokseen on pakollista. Tavallisesta kerrossängystä tulee leikkikompleksi.

Liukuva sänky

Nukkumapaikka ja leikkikeskus

Sänky ilman jalkoja on kätevä, jos pieni lapsi imee alempaa tasoa – hänellä ei yksinkertaisesti ole minnekään pudota. Mutta ergonomian kannalta tällainen malli ei ole toivottu käytössä – mitä vanhempi henkilö, sitä korkeampi nukkumapaikka tulisi sijaita lattiasta (mieluiten patjan yläosa koskettaa vieressä seisovan henkilön polvia) siihen).

Sänky ilman jalkoja

Lastenhuoneen suunnittelu

Ullakko sijainti

Päinvastainen vaihtoehto nukkumapaikkojen järjestämisessä on riippuvat sängyt, joissa ei ole jalkoja, mutta jotka sijaitsevat jonkin matkan päässä lattiasta. Tilan siivoamisen kannalta tämä vaihtoehto on uskomattoman kätevä. Mutta suunnittelu vaatii luotettavan ja vahvan kiinnityksen, mikä tarkoittaa paksuja seiniä ilman tyhjiöitä.

Jousitus

Riippuvat sängyt ketjuihin

Keskeytetty malli

Ripustettu kerrossänkyjärjestelmä

Sisäänrakennetut vuoteet

Yksi roikkuvan sängyn vaihtoehdoista liittyy vain yhden tason – ylemmän tai alemman – keskeytettyyn suoritukseen.

Sänky pyörillä

Sängyn ylempi taso voidaan kiinnittää paitsi seinään myös kattoon …

Kiinnitys köysiin

Lumivalkoinen sisustus

Ketjutetut vuoteet

Useimmiten lasten kerrossängyt on valmistettu massiivipuusta tai MDF -levystä, mutta ne voivat sisältää myös metalliosia. Metallielementit voivat olla sängynrunkoja, portaita ja jopa sivuja. Useimmiten tällaiset yksityiskohdat tehdään kontrastivärillä koko rakenteeseen yhdistelmän korostamiseksi ja jopa koriste -elementteinä..

Valkoisena

Puu ja metalli

Metallitikkailla

Pimeässä esityksessä

Laajamittainen rakentaminen

Joissakin tapauksissa huonekaluliikkeistä löytyvät valmiit ratkaisut eivät sovi vanhemmille. Tämä voi johtua huoneen epätavallisesta ulkoasusta, huoneen alkuperäisestä arkkitehtuurista tai omistajien (heidän lastensa) vaatimuksista nukkumapaikkojen järjestämiselle. Sisäänrakennetun kerrossängyn avulla voit käyttää tehokkaasti käytettävissä olevaa neliömetriä. Rakenteet, jotka on rakennettu kapeaseen tilaan tai kahden seinän väliin, on useimmiten varustettu paitsi nukkumapaikoilla myös varastointijärjestelmillä. Joissakin tapauksissa sisäänrakennetut mallit ovat kokonaisuus nukkumapaikkoja, työtila (kirjoituspöytä tai tietokonepöytä) ja erilaisten muunnosjärjestelmien säilytysjärjestelmiä (ei vain laatikoita alemman sängyn alla, vaan myös hyllyt, riippukaapit).

Valaistut vuoteet

Sisäänrakennettu kompleksi

Harmaana

Valkoisella pohjalla

Nukkumapaikat kahdelle

Malli tilavaan huoneeseen

On tärkeää, että jokaisella lapsella on oma yksityisyytensä. Vaatimattomissa vakioasunnoissa on vaikea löytää mahdollisuutta jakaa paitsi huone, myös vyöhyke yhteiselle huoneelle jokaiselle lapselle. Makuupaikasta voi tulla yksityisyyden nurkkaus. Tässä tapauksessa sänky on tehty kaksikerroksisen talon muodossa – ei vain nukkumapaikkoja, vaan myös seinät, jotka sulkevat jokaisen lapsen henkilökohtaisen tilan.

Kodikkaita paikkoja

Klassinen tyyli

Maalaistyyli

Talon sängyt

Alkuperäinen muotoilu

Joskus yksityisen nukkumis- ja rentoutumisalueen luomiseksi riittää, että kerrossängyn molemmat tasot varustetaan verhoilla. Tämä menetelmä sopii sisäänrakennettuihin rakenteisiin ja malleihin, joiden seinät ovat molemmin puolin..

Verhoillut vuoteet

Suunnittelu tytön huoneeseen

Nukkumapaikat verhojen takana

Mukava nukkumapaikka

Kodikas sisustus

Kaikki, mikä ympäröi lasta, tulee hänelle tapaksi tunnistaa tämä maailma. Jopa sänky voi olla paitsi nukkumis- ja lepopaikka, myös eräänlainen kuntolaite. Tämän huonekalun temaattinen toteutus auttaa luomaan lastenhuoneen erityisen ilmapiirin ja syyn lapsen mielikuvituksen kehittämiseen..

Maalaismainen sisustus

Hirsi ja oksia

Temaattinen muotoilu

Tilava rakennus

Useimmissa tapauksissa kerrossänky sijaitsee huoneen seinää pitkin, joskus kapealla tai kapean huoneen tapauksessa kahden seinän välissä. Mutta tilavassa huoneessa korkeaa kahden tason sänkyä voidaan käyttää kaavoituselementtinä huoneen jakamiseksi toiminnallisiksi osiksi. Kun otetaan huomioon, että huoneessa asuu vähintään kaksi lasta, erillisen alueen luominen jokaiselle lapselle on erinomainen tapa jakaa tilaa..

Sänky kaavoituselementtinä

Väliseinä

Kerrossänky ei ole vain lastenhuone

Sängyn mallia, jossa on kaksi vuodetta kahdessa tasossa, voidaan käyttää paitsi nukkumis- ja lepoalueen järjestämiseen lastenhuoneissa. Tätä monipuolista tapaa säästää käyttötilaa voidaan käyttää yksityiskodeissa vuodepaikkojen järjestämiseen vierashuoneeseen.. «Piilottaa» kaksi kerrosta nukkumapaikkoja voi olla olohuoneen kaapissa ja avata tarpeen mukaan.

Olohuone, jossa on nukkumapaikkoja

Sängyt kahdessa kerroksessa

Ei vain lastentarhassa

Taitettavaa kerrossänkyä voidaan käyttää vastaaviin tarkoituksiin. Päivän aikana huone voi toimia olohuoneena tai leikkihuoneena (sänky «piilottaa» kaapissa), ja yöllä siitä tulee makuuhuone.

Taitettava kerrossänky