Keittiöstudio: eteenpäin tulevaisuuteen

Ajatus keittiöstä ja olohuoneesta tuli meille lännestä. Monet ihmiset yhdistävät tällaisen alkuperäisen suunnitteluratkaisun syntymisen feministien aktiivisiin esityksiin. He pitivät keittiötä vankina koko naisrotuun, joten olohuoneen, jossa kotitalous lepäsi, ja keittiön, jossa kotiäidit työskentelivät väsymättä, välisen seinän tuhoamisella ei ollut vain käytännöllistä, vaan myös symbolista merkitystä..

Keittiön studio

Halutun kuvan luominen

Epäilemättä studio -keittiön tärkein käytännön tavoite on laajentaa tilaa visuaalisesti, koska olohuoneen ja keittiöalueen välistä seinää purettaessa itse asiassa ei näy paljon vapaata tilaa. Huolimatta vaikeuksista ja tällaisten korjausten kustannuksista, studiohuoneet ovat nopeasti saamassa suosiota Euroopassa ja IVY -maissa käytännöllisyytensä ja suunnittelijan mielikuvituksen suuren lentämismahdollisuuden vuoksi..

Suurin vaikeus työskenneltäessä keittiöstudion kanssa on oikea kaavoitus. Useimmiten seinän purkamisen jälkeen luotu huone on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen: olohuone, ruokasali ja «keittiön saari».

Moderni keittiöstudio

Pystysuuntainen yhdistäminen

Pienissä huoneistoissa, joissa on vanha, Neuvostoliiton asettelu, keittiö sijaitsee useimmiten olohuoneen yläpuolella ja lähempänä huoneen uloskäyntiä. Tällaisissa tapauksissa on kätevintä työskennellä seinien purkamisen ja suunnittelun kanssa, ja luotu kuva näyttää paljon esteettisemmältä. Vaikka seinät on poistettu kokonaan, huoneiden pystysuuntainen järjestely on kätevä jakaa ne temaattisiin vyöhykkeisiin, jolloin voit jakaa tilan paremmin työ- ja lepohetkelle.

Pieni keittiöstudio Keittiöstudio askeleena tulevaisuuteen Studio -keittiö vaaleissa väreissä

Vaakasuuntainen yhdistäminen

Huoneet sijaitsevat «vaunu» – tämä on Hruštšovin ajan rakentajien suuri virhe. Virheen korjaaminen voi viedä yli vuosikymmenen, mutta haluat elää nyt. Mitä tehdä ihmisille, jotka haluavat tehdä studio -keittiön, mutta olohuone ja keittiö sijaitsevat «vaunu»? Tässä tapauksessa suunnittelijan päätehtävä on valita oikea tyyli ja oikeat värit. On mahdotonta tehdä tällaisesta studiosta liian kevyt, koska lika leviää myös tasaisesti koko asuntoon keittiöstä, joka virtaa tasaisesti olohuoneeseen. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota liesituulettimien ja ilmanpuhdistimien oikeaan sijaintiin, koska keittiön tuoksut voivat häiritä muita kotitalouden jäseniä, jotka tekevät omia asioita oleskelutilassa..

Pystysuora keittiöstudio

Baaritiski säästää päivän

Se, missä määrin baaritiski on ainutlaatuinen huonekalu, voidaan kuvata loputtomiin. Jopa studiokeittiön luomisen tapauksessa hän löysi paikkansa ja otti yhden johtavista rooleista. Sijoittamalla tämän huonekalun takomovyöhykkeen ja olohuoneen / ruokasalin rajalle käyttämällä molempien teemavyöhykkeiden värejä ja tyylejä sen sisustuksessa, voit saavuttaa ennennäkemättömän menestyksen..

Sen lisäksi, että baaripöytä on tärkeä rooli studiokeittiön sisustuksessa, se on erittäin käytännöllinen ja kätevä sisustus. Kun olet asentanut sen, voit laiminlyödä ruokailutilan, mikä säästää huomattavasti tilaa ja lisää paljon lisäistuimia. Niille ihmisille, jotka haluavat kokoontua meluisiin yrityksiin tai suureen sukulaispiiriin, baarituolit muuttuvat yksinkertaisesti korvaamattomiksi. Ajattele itse, koska korkeutensa ansiosta sohvien korkeat selkät eivät estä istuimia istumassa, eikä silmäkosketus heidän kanssaan keskeydy..

Baaritiski studion keittiössä Keittiöstudio, jota yhdistää baaritiski Pimeän keittiön studio

Poikkeukset sääntöön

On mahdollista luoda keittiöstudio ilman ongelmia melkein mihin tahansa asuntoon. Ainoat ja surullisimmat poikkeukset ovat harvinaisia, epätavallisia asuintilaa, joissa olohuone, ruokasali ja keittiö sijaitsevat täysin vastakkaisissa osissa asuntoa ja joilla ei ole yhteisiä seiniä.

Vaikeuksia voi syntyä huoneistoissa, joissa keittiö ja olohuone ovat kosketuksissa vain osaan seinistä. Tässä tapauksessa studio -keittiön luominen on mahdollista, mutta on tarpeen jäljittää selkeästi järjestyksessä «kuollut alue» ei ollut täynnä tarpeettomia sisustusesineitä. Tässä vaiheessa «kuollut alue» voidaan kutsua lävistäjäksi, joka yhdistää keittiön ja olohuoneen kaksi vastakkaista kulmaa, jotka sijaitsevat suunnilleen seisovan henkilön silmien tasolla.

Ainutlaatuinen keittiösuunnittelustudio

Työskentely värin kanssa

Yhtä tärkeä askel täydellisen studio -keittiön luomisessa on värin valinta. Tutkijat ovat osoittaneet, että ammattimaisesti valitut värit voivat edistää asianmukaista ruoansulatusta, mikä on epäilemättä loistava bonus kaikille keittiöille. Mutta kannattaako näitä värejä käyttää olohuoneen sisustuksessa? Eikö hän palauta lomailijoiden ajatuksia ruokaan herättäen jatkuvasti perusteetonta nälän tunnetta? Tämä on keittiö-studion suunnittelun suurin ongelma. Kaikkien temaattisten vyöhykkeiden värien tulee olla päällekkäisiä pääsemättä pois yleisestä suunnitteluideasta..

Esimerkiksi tummansininen sopii hyvin olohuoneeseen, jos sen tarkoitus ei ole edistää luovia ideoita vaan rentoutua. Tällaisen huoneen pari on keittiö, jossa on pehmeät siniset sävyt, mikä päinvastoin stimuloi aivoja ja parantaa ruoansulatusprosessia..

Lisäksi valkoinen ja musta ovat olleet ikimuistoisista ajoista lähtien erinomainen väripari. Niiden kontrasti lisää elävyyttä mihin tahansa sisustukseen, mutta ei sotke sitä alavärillä. Lisäksi valkoinen ja musta ovat aina muodissa satojen vuosien jälkeenkin..

Kirjailijan keittiöstudio Suunnittelija keittiöstudio

Alkuperäisyys on uskontomme

Nyt studion keittiöt ovat suosionsa huipulla. Tällainen asettelu näkyy lähes jokaisessa asunnossa missä tahansa maailman pääkaupungissa, joten on yhä vaikeampaa luoda jotain todella ainutlaatuista. Nykyaikaiset suunnittelijat, jotka työskentelevät keittiöiden parissa studioissa, löytävät yhä uusia tapoja erottua, eikä heidän mielikuvituksensa lentoa voida kuvata perusteellisesti, mutta on täysin mahdollista keskittyä tärkeimpiin yksityiskohtiin..

Keittiön studio lämpimillä väreillä

Podium oikealle emännälle

Epätavallisin ja kätevin tapa erottaa keittiötila olohuoneesta on sijoittaa se ns «palkintokorokkeelle». Kun keittiö nostetaan muiden vyöhykkeiden yläpuolelle, kannattaa muistaa, että nyt hänestä tulee sisätilojen keskeinen hetki, joten hänen suunnittelunsa on harkittava pienintä yksityiskohtaa myöten, kuten mallin mekko. Palkintokorokkeet eroavat ehdollisesti korkeudesta: yksivaiheinen, kun korotettu lattia itse on askeleen rooli, ja monivaiheinen, jossa lattia nousee liian korkeaksi ja sinun on otettava tikkaat siihen. Myös olohuoneen yläpuolella oleva keittiö voi olla loistava havaintopaikka jokaiselle äidille, jonka lapset rakastavat leikata maton olohuoneessa tai maalata suosikkikirjojaan. Lisäksi tällaisella huoneen jakamisella on paljon helpompaa korostaa sekä temaattisesti että väreillä, mutta ilman, että ne revitään paksuilla seinillä tai suurilla väliseinillä..

Keittiöstudio korkealla korokkeella Keittiöstudio korokkeella Studio -keittiön jakaminen catwalkilla Oikea palkinto studiokeittiössä

Idean punainen lanka

Kummallista kyllä, kaikkien vyöhykkeiden yhdistäminen yhdellä tyylillä on nyt omaperäisempi muotoiluidea. Jostain syystä useimmat suunnittelijat kiirehtivät jakamaan juuri yhdistetyn huoneen jättäen vain muutamia yhdistäviä linkkejä unohtamatta kokonaan, että kukaan ei ole vielä peruuttanut yhden tyylin klassikoita..

Keittiö ja olohuone voidaan yhdistää yhdeksi väriksi. Itse asiassa tämä on helpoin tapa hämärtää näiden kahden täysin erilaisen huoneen väliset rajat, koska yksi värimaailma, samat materiaalit, joista huonekalut valmistetaan, ja yleiset sisustuselementit ovat taloudellinen ja nopea tapa luoda harmoninen studio -keittiö . Esimerkiksi tämän idean kanssa työskentelemällä kannattaa valita oikeat lamput, jotka ovat identtisiä sekä keittiölle että olohuoneelle. Lisäksi yksityiskohdat, kuten identtiset valokuvakehykset, maljakot ja maalaukset samasta kokoelmasta, tai räätälöidyt parikuvat näyttävät hyvältä..

Kalliimpi, mutta ainutlaatuisin tapa on luoda tekijän malli. Tässä tapauksessa kaikki sisustuselementit, huonekalut ja jopa tapetit valmistetaan tilauksesta asiantuntijoiden toimesta, joiden käsissä uusi keittiösi herää eloon remontin unohduksesta. Alkuperäinen suunnittelutyyli erottuu kokonsa ja tyylinsä täydellisesti kalustetuista huonekaluista sekä epätavallisista ratkaisuista sellaisiin ongelmiin kuin suurikokoisten liesituulettimien sijoittaminen tai oikea laitevalinta.

Temaattinen keittiöstudio Epätavallinen keittiöstudio Mielenkiintoinen keittiöstudio

Aloitetaan korostaminen

Toinen, pohjimmiltaan täysin erilainen ajatus on keittiön tai olohuoneen vastakkainen valinta. Tässä tapauksessa budjettivaihtoehtoja käyttämällä sinun on työskenneltävä valitun väripaletin kirkkauden kanssa. Alue, jonka on kiinnitettävä huomiota ensimmäisestä sekunnista, on tehtävä paljon kirkkaammaksi. Ole varovainen äläkä liioittele sitä, jotta liian tarttuva paletti ei häiritse keittiössä työskentelyä jälkeenpäin, koska tämän huoneen päätehtävä on tarkasti tekninen ja vasta sen jälkeen esteettinen. On parempi sisustaa olohuone pastelliväreillä, jolloin sekä ihmisten silmien että tajunnan voi rentoutua..

Oikein sijoitetut huonekalut voivat myös edistää keittiön pätevää visuaalista erottamista olohuoneesta. Esimerkiksi korkea selkänojainen sohva, joka on selkänsä keittiöön, toimii symbolisena osana näiden kahden alueen välillä. Jos tämä studio -keittiö on luotu suurelle perheelle, joka haluaa saavuttaa symbolisen vyöhykkeiden erottamisen, mutta ei halua olla erotettu toisistaan, korkealla baaritiskillä tai keittiökaapilla voi olla väliseinä. Lisäksi luonnolliset tai keinotekoiset kukat, jotka sijaitsevat kahden vyöhykkeen rajalla, voivat olla hyvä ratkaisu ongelmaan. Niistä tulee erinomainen kontrastipiste, ne herättävät huomiota ja toimivat eräänlaisena erottimena..

Tiukka keittiöstudio Maalaistyylinen keittiöstudio

Keittiöstudion hyvät ja huonot puolet

Tällaisesta sisustuksesta tulee itsessään helvetti niille, jotka eivät halua kokata jonkun valvonnassa. Useimmiten nuoret kotiäidit tai äskettäin naimisissa olevat naiset hylkäävät tämän ajatuksen, joilla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi yksityisyyttä elämässä. Mutta ihmiset, jotka ovat sosiaalisempia, joiden on vaikea olla yksin pitkään, tai naiset, joilla on lapsia, jotka tarvitsevat aina silmän ja silmän, arvostavat tätä muotoiluinnovaatiota..

Kattohuoneiston keittiöstudio Modernisoitu keittiöstudio Kultainen keittiöstudio

Yksi studiokeittiön suurimmista haitoista on aina ollut lika, jota kotitaloudet kantavat paitsi keittiössä myös olohuoneessa, mikä antaa emännälle kaksinkertaisen haitan. Lisäksi kaikki huput eivät pysty käsittelemään kaikkia keittiön tuoksuja, ja hyvin usein ne tunkeutuvat studion muille alueille. Mutta voidaanko näitä haittoja verrata sellaisen ihmisen iloon, joka voi jatkuvasti olla rakkaidensa lähellä? Lisäksi nämä 21. vuosisadan ongelmat ratkaistaan ​​helposti teknisillä innovaatioilla, jotka tekevät joka vuosi ihmiselämän helpommaksi ja huolettomammaksi..

Tavalla tai toisella, minkä keittiön valitset, päätät itse. Tärkeintä on, että tulos on aina miellyttävä silmälle ja et koskaan kadu valintaa..