Keittiön sisustus ja baari

Kauan ovat menneet ajat, jolloin venäläisen keittiön kylpyamme oli vain kunnianosoitus muodille. Nykyään sisätilojen väärinkäyttöinen laskuri on monikäyttöinen sisustus, joka mahdollistaa pienessä keittiössä vaihtoehdon tilavalle ruokapöydälle, ja tilavassa keittiö-studiossa on tehokasta alue vyöhykkeellä korostaen keittiösegmenttiä olohuoneessa häiritsemättä huonetta. Keittiöbaariin ei enää liity rento ilmapiiri, cocktaileja ja juhlia. Tämä on lakoninen ja tehokas tapa järjestää tilaa lyhyille aterioille, ja joissakin tapauksissa ainoa tapa suunnitella ruokailutila keittiössä. Tämä on sekä lisäpinta keittiön työprosessien toteuttamista varten että mielenkiintoinen suunnittelun yksityiskohta. Baaritiski voi joko sopia orgaanisesti huoneen olemassa olevaan kuvaan tai tulla sen aksentiksi, sisustuksen kohokohdaksi.

Lumivalkoinen laskuri modernissa keittiössä

Värien ja tekstuurien kontrastien leikki

Mihin keittiöön on sopiva asentaa baaritiski?

Kaikkia vaihteluja keittiön sisustuksen valmistelussa ei voida luetella, mutta on mahdollista korostaa tärkeimmät kohdat, jotka osoittavat, että on suositeltavaa varustaa keittiö baaritiskillä (tai sen yksinkertaistetuilla vastineilla). Joten on järkevää asentaa keittiöpöytä, jos:

 • pienessä keittiössäsi on oltava ruokailutila. Eikä yksinkertaisesti ole paikkaa pöydän asettamiseen, ei myöskään ole mahdollisuutta järjestää ruokasalia erilliseen huoneeseen;
 • keittiö on olohuoneeseen yhdistetty huone, ja baaritiskistä ei tule vain ruokailupaikka, vaan myös tilavyöhyke;
 • Sinulla on tilaa (erillinen tai tilavassa keittiössä) ruokapöydän asettamiseen, mutta tarvitset pinnan lyhyiden aterioiden (aamiaiset, kahvitauot, iltapalat) järjestämiseen. Baaripöydän läsnäolo poistaa tarpeen kattaa suuri pöytä niissä hetkissä, jolloin siihen ei ole tarpeeksi aikaa;
 • pidät baarin modernista ja mielenkiintoisesta ulkonäöstä, kotitaloutesi keskuudessa ei ole vanhuksia tai pieniä lapsia, joiden olisi vaikea istua loukkaavilla tuoleilla tai ulosteilla.

Scale jalusta

Alkuperäinen suorituskyky

Lumivalkoinen muotoilu pieneen keittiöön

Jos päätät valita keittiömallin, jossa on baaritiski, sinulla on paljon suunnittelumahdollisuuksia, sekä itse muotoilu että sen lisäykset. Baaritiski voi olla joko osa keittiöön tarkoitettuja huonekaluja, tai se voi olla mittatilaustyön tulos. Tietenkin suunnittelijat suosittelevat tangon tekemistä koon mukaan ja keittiön suunnittelun pääpiirteiden mukaisesti – tällä tavalla muotoilusta tulee harmoninen osa keittiötilan suunnittelua. Mutta jopa valmiista ratkaisuista löydät parhaan vaihtoehdon, joka vastaa suorituskyvyn laatua, mittoja ja hintaluokkaa koskevia vaatimuksiasi.

Lakoniset ratkaisut

Korostuspinta

Pieniin tiloihin

Baarimittari – toteutusvaihtoehdot

Jos luulet edelleen, että väkivaltainen laskuri on suorakulmainen pöytälevy, joka on nostettu lattiatason yläpuolelle 100-115 cm, olet vain osittain oikeassa. Telineiden suunnittelussa on paljon muunnelmia sekä muodon, työtason materiaalin valinnan että sijoittelun suhteen verrattuna muihin keittiökalusteisiin, korkeuteen ja syvyyteen. Baaritiski voi olla osa saarta tai niemimaata, se voi olla vapaasti seisova moduuli tai se voidaan valmistaa perinteisen konsolin muodossa jalustan jalkoihin tai rakentaa keittiösarjaan. Toteutusvaihtoehtoja rajoittavat vain suunnittelijan mielikuvitus, keittiön vapaan tilan määrä ja omistajien taloudelliset mahdollisuudet.

Keittiö, jossa baaritiski - ylhäältä

Pienen keittiön suunnittelu

Kontrastien peli

Baarimittarit ovat yksitasoisia tai monitasoisia. Sen pöytälevy voi olla saaren tai niemimaan pinnan jatkoa, tai se voi olla itsenäinen taso, joka sijaitsee yhden tason yläpuolella, tai se voidaan integroida huonekalumoduulin julkisivuun. Suunnitteluvaihtoehdot riippuvat mieltymyksistäsi, omistajien pituudesta ja keittiökalusteiden suunnittelusta, jolla teline toimii kokonaisuudessa. On tärkeää paitsi valita oikeat rakenteen mitat, myös ottaa huomioon ergonomia, koska palkin työtasolla olemisen ei pitäisi olla vain kätevää ja mukavaa, vaan myös turvallista terveydelle. Nämä tekijät ovat tärkeitä erityisesti niille, jotka järjestävät baaritiskin suunnittelun ruokailupintaksi..

Kaksitasoinen teline

Keittiön studion suunnittelu

Tumma työtaso vaaleassa sisätiloissa

Baaritiskin pituus on 45-60 cm per henkilö. Tietenkin valtavien tilaa säästävien olosuhteiden vuoksi tämä lausumaton sääntö voidaan jättää huomiotta, mutta alle 45 cm: n etäisyys jokaiselle kotitaloudelle (jopa hoikka) lakkaa olemasta mukava ja ergonominen.

Kompakti muotoilu

Pieneen yhdistettyyn keittiöön

Baarin vastarakenne

Pyöreä baaritiski sopii keittiöihin, joissa on vähän tilaa. Tämän muodon etuna ei ole vain ulkonäön omaperäisyys, vaan myös mahdollisuus tarvittaessa lisätä lisäistuin ilman mukavuutta..

Pyöristetyt muodot

Sileät linjat

Alkuperäinen muoto

Pieni pyöristetty jalusta

Rack – osa saarta tai niemimaata

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista baaritiskin toteuttamiseen on työtason jatkaminen tai keittiön saaren tai niemimaan itsenäisen pinnan integrointi. Saarta käytetään useimmiten keskisuurissa ja suurissa keittiötiloissa, ja niemimaa sopii myös vaatimaton keittiöön..

Rack-niemimaa

Laskuri tummalla yläosalla

Tiukat muodot

Ilmeisen tehtävänsä (aterian, pikaruoan tai välipalojen järjestämisen) lisäksi keittiöstudion baaritiski voi toimia kaavoituksen osana. Se voi ehdollisesti erottaa keittiön segmentin ruokasalista tai keittiön olohuoneesta. Molemmissa tapauksissa ei tarvitse turvautua muihin kaavoitusmenetelmiin – huonekaluilla on päärooli.

Keittiö-ruokailutila-olohuone

Keittiö-ruokailutila, jossa baaritiski

Kätevä ja tilava teline

Baaritiski osana keittiösarjaa

Pienessä keittiötilassa, jossa täysimittaisen saaren tai niemimaan asentaminen baaripöydän järjestämiseen ei ole mahdollista, on olemassa tapa järjestää yksinkertainen ja tiivis versio aterioiden pinnasta. Laajentamalla keittiöyksikön työtasoa huonekalukokoonpanon lineaariseen tai yhdensuuntaiseen asetteluun, saat pienen, mutta melko mukavan ruokailutilan.

Konsoli rinnakkain

Pöytälevyn jatke

Ruokailutiski ikkunan vieressä

Lumivalkoiset pinnat

Jalusta tai konsoli itsenäisenä huonekaluna

Toinen tapa järjestää pieni pinta aterioille on upottaa konsoli kahden pystytason väliin. Nämä seinät voivat olla keinotekoisesti luotuja kapeita rajoja tai aluksi keittiön geometrian ominaisuus. Joka tapauksessa pienissä huoneissa tämä ruokailuryhmän säilyttäminen keittiössä voi olla ainoa mahdollinen ja optimaalinen.

Pieneen keittiöön

Pieni ruokailutila

Sivukonsoli

Baaritiski tai pikemminkin ruokailukonsoli voi olla vain työtaso, joka lepää lattialla tai keittiön leikkuupinnoilla. Jos keittiössä ei ole tarpeeksi vapaata tilaa, mutta samalla on mahdollista järjestää ruokailualue vyöhykkeelle, tällaista sattumaa ei voi hukata. Varsinkin jos ikkunan ulkopuolella on kaunis maisema. Tiiviys neliömetreissä ei tunnu niin paljon, jos katsot katua aterian aikana, missä on helpointa tuntea tilavuus.

Pöytälevy jaloilla

Lyhyet ateriat ikkunan äärellä

Alkuperäinen rakentava ratkaisu

Baaritason materiaali

On heti huomattava, että keittiötason työtasomateriaalin valitsemiseksi ei ole kaanoneja. Pinta voi olla valmistettu samasta materiaalista kuin kaikki keittiötason työtasot tai olla täysin erilainen. Jopa esitystyyli voi olla erilainen. Huonekokoonpanon pikanttisuuden tuo esiin erilainen käsittelymenetelmä, värimaailma tai raaka -aineiden valinta työtason ja keittiön saaren tai niemimaan työtason valmistukseen..

Tummat työtasot

Eklektinen keittiö

Telineen epätavallinen muotoilu

Seuraavia materiaaleja käytetään laajalti baaritiskien työtasojen valmistukseen:

 • puu;
 • metalli (useimmiten ruostumaton teräs, harvemmin alumiini);
 • lasi;
 • muovi;
 • laminaatti;
 • luonnon- tai tekokivi;
 • keramiikka.

Scale pöytälevy

Aksentti työtasolla

Työtaso korostuksena keittiön suunnittelussa

Baaritiski voi olla loistava aksentti. Esimerkiksi vaaleissa väreissä valmistetussa keittiötilassa laskurin tumma työtaso on kontrasti, joka herättää kaikkien huomion. Vähemmän vaikutusta voidaan saavuttaa lisäämällä kuvioituja ominaisuuksia väriratkaisujen eroon. Huonekalusarjan vaaleat kiiltävät työtasot ovat erinomainen tausta tummasta puusta tai kivestä valmistetulle baaritiskille, jossa on värikäs luonnollinen kuvio.

Huomattava yksityiskohta sisätiloista

Puu valkoisella pohjalla

Korostuspinta

Nuhjuiset pinnat

Puu harmaalla pohjalla

Jos tarvitset harmonisen, rauhallisen ja jopa lakonisen suunnitteluvaihtoehdon koko keittiösektorille, käytä baaritiskin työtasolle samaa materiaalia kuin muillekin leikkuupinnoille. Ihannetapauksessa aterialaskuri yksinkertaisesti laajentaa keittiöyksikön työtasoa..

Lumivalkoinen kiilto

Homogeeniset pinnat

Työtasot yhdessä avaimessa

Maalaistyylisessä keittiötilassa massiivipuinen työtaso näyttää enemmän kuin sopivalta. Jotkut rustiikkisuunnittelusta voivat korostaa tyylillisiä piirteitä, sanotun kuitenkaan rajoittamatta alueen mukavuutta lyhyille aterioille (ja joissakin tapauksissa – ainoa ruokapaikka).

Maalaistyyliin

Vähän maalaismaisuutta

Massiivipuinen pöytälevy

Laminaattitasoja on saatavana useissa eri väreissä. Mikä tahansa piirustus voidaan piilottaa kiiltävän kalvon alle – upeasta puun tai kivin jäljitelmästä perheen muotokuvaan. Tietenkin tällainen sisustuselementti on yksinkertaisesti tuomittu tulemaan keskipisteeksi, jonka ympärille koko suunnittelukonsepti on rakennettu. Harmonian ylläpitämiseksi on parempi käyttää tällaista havaittavaa työtason tulosta vain yhdessä paikassa – baaritiskillä..

Epätavallinen työtaso

Kiiltävä valkoinen kiilto

Keskity työtasoihin

Keinotekoinen tai luonnonkivinen työtaso – «genren klassikoita». Tällaiset pinnat lisäävät ulkonäöltään ylellisyyttä koko keittiön sisustukseen. Jos valitset kiven (tai sen upean jäljitelmän), jossa on ulkoneva luonnollinen kuvio, on parempi käyttää yhtä lajia keittiön työtasolle tai ruokailutasolle..

Pienessä keittiössä

Kiviset työtasot

Puu ja kivi

Kaunis luonnollinen piirustus

Lasipinta, joka on nostettu pääpinnan yläpuolelle lyhyillä telineillä, on kevyt ja painoton. Moderni keittiö tyyli, tämä viimeistely on ylellinen kohta lauseen lopussa. Suuren paksuuden karkaistu lasi ei tietenkään ole halpaa, mutta kestävyys, lujuus ja kunnioitettava ulkonäkö maksavat enemmän kuin kustannukset..

Lasi kevyelle ilmeelle

Kivi ja lasi

Baaritiski

Baarituolit – viimeistely

Baarituolien tai ulosteiden toteutuksessa on monia muunnelmia. Ne voivat olla metallia tai puuta, muovia tai kudottu pajuista, rottinkista. Verhoilu voi olla sekä istuimilla että rakenteiden selkänojilla. Jalkatukit jalkojen, käsinojien, istuinten korkeuden ja selkänojan kulman säätämiseen – on monia vaihtoehtoja tämän perinteisen baarikalusteen päivittämiseksi. Mutta asuintilassa baarijakkaran tai jakkaramallin valinta riippuu sisustustyylistä, omistajien tarvitsemasta mukavuudesta ja taloudellisista mahdollisuuksista..

Keittiö pastelliväreillä

Baarituolit lakoninen malli

Alkuperäiset baarituolit

Jos keittiöpöytäsi on täysi ruokapöytä ja aterialla vietetään paljon aikaa, baarituolien tulee olla mahdollisimman mukavat. Pehmeän istuimen lisäksi myös selkänoja (joillekin ja käsinojille) on pakollinen. Mutta mukavuus olla keittiötilassa on riskialtis yritys niille, jotka jatkuvasti laihduttavat ja laskevat kaloreita. Mukavilla tuoleilla voit istua tiskillä pidempään ja syödä enemmän kuin voisit täyttää. Kuten aina, «totuus» jonnekin siltä väliltä – kun valitset baarijakkaraa tai jakkaraa, ota huomioon kotitalouden tottumukset ja elämäntapa.

Mukavat baarituolit

Kirkas verhoilu ulosteesta

Luovia sisustusratkaisuja

Yksi nykyaikaisen keittiön baarituolien monipuolisista vaihtoehdoista on muotoilu, jossa on metallirunko (usein kromattu) ja nahkaverhoillut istuimet (ja selkänoja, jos laskuri on suunniteltu kaikentyyppisille aterioille). Tämä käytännöllinen ja ulkoisesti houkutteleva kokonaisuus kestää pitkään eikä aiheuta ongelmia pintojen puhdistamisessa..

Tuolit metallirunkoisella nahkaverhoilulla

Korostetut baarituolit

Kirkkaat aksentit

Kontrastien valtakunta

Perinteiseen keittiömallin tyyliin selkänojaiset puiset tuolit ovat ihanteellinen kumppani baaritiskille. Näissä malleissa voi olla pehmeät istuimet ja selkänoja sekä hieman kaarevat jalat. Tällaisten baarituolien värimaailma voidaan säilyttää keittiön yleissuunnitelmassa tai siitä voi tulla kirkas aksentti..

Tuolit klassiseen keittiöön

Perinteinen tyyli

Runsaasti koristelua

Jos keittiöpöytä, jossa on baaritiski, on osa yhdistettyä huonetta, jossa ruokailutila ja olohuone sijaitsevat, paras vaihtoehto harmonisen kuvan luomiseksi koko tilasta olisi baarituolien ja -tuolien valinta. ruokailuryhmä samasta kokoelmasta. Yksi värimaailma ja materiaalivalinta auttavat tasapainottamaan monitoimisen sisustuksen menettämättä sen ainutlaatuisuutta, koska baari- ja ruokapöydän tuolit ovat erilaiset.

Tuolit läpinäkyvää muovia

Valoisa ruokailutila