Keittiön lattialaatat – käytännöllinen ja esteettinen ratkaisu

Keittiön lattiapäällysteiden viimeistelymateriaalien ilmeinen johtaja on keraamiset laatat. Tähän on useita syitä – keramiikalla on riittävät kulutusta kestävät ominaisuudet, se on ympäristöystävällistä ja kestävää, puhumattakaan materiaalin korkeista esteettisistä ominaisuuksista, runsaasta värivalikoimasta ja tekstuurista..

Kirkkaat laatat keittiöön

Lattialaattojen etuja ovat seuraavat:

 • kestävyys – oikealla käytöllä keraamiset laatat tai posliinikivitavarat voivat kestää vähintään 15 vuotta;
 • kulutuskestävyys. Keittiötila – huone, jossa on paljon liikennettä ja joka altistuu kosteudelle, äärilämpötiloille ja erityyppisille mekaanisille vaikutuksille. Lattian verhoamiseen tällaisessa tilassa tarvitaan materiaalia, jolla on korkeat kulutuskestävyysominaisuudet;
 • korkeat lujuusominaisuudet – jos laattojen asennus suoritetaan oikein, pinta kestää suuria kuormituksia, ei romahtaa, kun raskaat esineet putoavat;
 • palonkestävyys – laatat kestävät korkeita lämpötiloja;
 • ympäristöystävällisyys – materiaali on turvallinen ihmisille ja ympäristölle, myrkytön, ei aiheuta allergisia reaktioita;
 • kemikaalinkestävyys – keittiön lattiat puhdistetaan usein puhdistusaineilla, jotka sisältävät haitallisia, kemiallisesti aktiivisia aineita, on tärkeää, että materiaali ei menetä esteettisiä ominaisuuksiaan altistumisen jälkeen;
 • kestävyys suoralle auringonvalolle – väri, koriste eivät haalistu pitkään;
 • laaja valikoima väri- ja tekstuurivalikoimaa, kyky jäljitellä kivi- ja puupintoja;
 • materiaalin edullinen hinta.

Shabby chic laatat

Mutta kuten muillakin päällystysmateriaaleilla, posliinikivilaattoilla tai -laatoilla on haittoja;

 • itseasennuksen monimutkaisuus ilman tiettyjä taitoja ja sen seurauksena asiantuntijoiden palveluista maksamisen kustannusten nousu;
 • betonilattian tasoitus – jos lattian pinnan ja laatan väliin jää tyhjiä, materiaali muuttuu hauraaksi, kun raskaita esineitä putoaa ja laatta voi romahtaa;
 • jotkin laatat voivat olla liukkaita lattialle;
 • hinta on kalliimpi kuin laminaatti ja linoleumi.

Tummat laatat moderniin keittiöön

Keraamisilla laattoilla on toinen kiistanalainen ominaisuus, joka johtuu sekä eduista että haitoista – tämä on lämmönjohtavuus. Asennettavuus «lämmin lattia» soittaa tällaisen pinnoitteen käsiin, mutta korkeissa lämpötiloissa laatta itsessään lämpenee hyvin paljon. Mitkä edut ovat suuremmat kuin viimeistelymateriaalin pienet haitat, asunnon tai asunnon omistajat voivat päättää.

Tumman beige

Laatatyypit keittiötilan viimeistelyyn

Valmistusprosessin kannalta laatat on jaettu kahteen tyyppiin:

Perinteinen asettelutyyli

Pintatyypin mukaan tuote voidaan jakaa myös kahteen tyyppiin:

 • lasitettu – sileä pintarakenne lasipinnoitteella (kiilto), korkea lujuus ja kosteudenkestävyys;
 • ei lasitettu – ei luista suuren kitkakertoimen vuoksi, mutta huonompi vettä hylkivissä ominaisuuksissa.

Neutraalit sävyt

Keittiön lattian osalta on parempi antaa etusija lasitetuille laattoille. Sen tekniset ominaisuudet ovat korkeammat, ja pinta voidaan valita karkeudella liukumisen välttämiseksi.

Tumma lattia

Kulutuskestävyyden ominaisuuksien mukaan kaikki laatat on jaettu viiteen luokkaan PEI-I-PEI-5. Keittiötiloja varten on parempi valita PEI-III- tai PEI-IV-luokka..

Koristeelliset laatat

On myös kiinnitettävä huomiota puhdistusaineiden kemiallisiin kestävyysominaisuuksiin. Etsi AA -merkinnät pakkauksesta (tämä on laatta, jolla on suurin kemiallinen kestävyys).

Suuri laattojen koko

Myös keittiön lattiapäällysteiden pakkauksissa on tietoa kitkakertoimesta (pitäisi olla yli 0,75) ja kosteudenkestävyydestä (yli 3%).

Menetelmät laattojen asettamiseksi keittiöön

Yksi perinteisimmistä ja suosituimmista laattojen asetteluista on keittiön seinien kanssa yhdensuuntaisten rivien järjestely. Tässä tapauksessa on mahdollista tehdä kaksi päällystysvaihtoehtoa – kun ensimmäinen rivi ensimmäisen rivin jälkeen menee saumaan ja kun toisen nauhan alku osuu ensimmäisen keskelle ja tuloksena on kuvio, kuten tiiliseinä.

Klassinen asettelu

Perinteinen asennustyyppi

Asettamalla laatat vinosti voit saavuttaa tilan visuaalisen laajentumisen, lattiapinta näyttää suuremmalta, varsinkin jos lisäät pinnoitteen vaalean sävyn tällaiseen asetteluun. Mutta on tärkeää muistaa, että diagonaaliseen järjestelyyn tarvitset hieman enemmän viimeistelymateriaalia kuin perinteiseen versioon..

Diagonaalinen asettelu

Laajentaa tilaa asettamalla laatat

Kontrastiväriset laatat (valkoinen ja musta sekä niiden sävyt) on usein asetettu ruutukuvioksi. Tuloksena oleva lattia voi houkutella huomiota ja tuo keittiön sisustukseen dynaamisuutta, kontrastia ja jopa kirkkautta..

Porrastettu

Shakkipiirustus

Yksi vaihtoehdoista porrastetulle laattojen asettelulle voi esiintyä vinottain. Ilmeisen kontrastin lisäksi lävistäjä mahdollistaa lattian pinnan visuaalisen laajentamisen..

Shakin lävistäjä

Shakki pieniin tiloihin

Punaiset laatat yhdessä vaaleiden kanssa, jotka on asetettu shakkilautakuvioon, näyttävät hyvältä keittiösarjan kanssa, jonka julkisivut tai työtasot on valmistettu vastaavan kirkkaasta puusta.

Punainen shakki

Lattialle valitsemasi laattojen koko liittyy suoraan huoneen kokoon. Tilavassa keittiössä pienet tuotteet näyttävät paikoilta, mutta suuret laatat integroituvat orgaanisesti kokonaisympäristöön..

Puun sävyissä

Pienet laatat ja jopa mosaiikit sopivat orgaanisesti vaatimattoman keittiön tilaan. Mutta tällaisissa huoneissa on parempi olla ihastumatta mosaiikkikankaan värikkääseen kuvioon, on parempi antaa etusija geometrisille motiiveille tai toistuvalle kuviolle, joka sijaitsee jonkin matkan päässä.

Mosaiikki keittiön lattialla

Keittiön lattioiden alkuperäinen ulkonäkö voidaan saavuttaa käyttämällä samanvärisiä ja -laatuisia laattoja, mutta erikokoisia. Tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi tässä tapauksessa on parempi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotta ei makseta liikaa tarpeettomista tuotteista, mutta ei myöskään jouduta tilanteeseen, jossa puuttuvien laattojen vaadittu malli «sinun» erää ei ole enää saatavilla.

Erikokoisten laattojen yhdistelmä

Pastelliväreissä

Alkuperäinen muotoilu

Englantilainen tyyli

Yksi alkuperäisistä tavoista laatoittaa lattialaattoja on «kalanruoto», kun tuloksena oleva pinta muistuttaa parkettia. Jotta lattiat olisivat tehokkaampia, on parempi käyttää kontrastiväristä laastia – vaaleaa tummille laattoille ja päinvastoin..

Parketin asettelu

Kiharat laatat asetetaan kuvion mukaan ja muodostavat alkuperäisen lattiapäällysteen. Voit käyttää samanvärisiä tuotteita tai valita eri sävyjä. Yleensä tällainen lattiapäällyste vaatii hieman enemmän materiaalia ja joudut käyttämään hieman enemmän aikaa sen puhdistamiseen, mutta mielenkiintoinen ulkonäkö ja ainutlaatuisuuden muistiinpanot sisätiloissa korvaavat tämän..

Muotoillut lattialaatat

Suunnittelu, värit ja kuviot – ideoiden kaleidoskooppi moderniin sisustukseen

Keittiön tummat lattiat ja vaaleat huonekalut ovat tyylilajin klassikko. Tämä yhdistelmä auttaa lisäämään visuaalisesti huoneen korkeutta. Tummat laatat näyttävät ylellisiltä vaalealla laastilla, mutta on tärkeää ymmärtää, että tällaisella yhdistelmällä sinun on ponnisteltava enemmän laattojen liitosten puhdistamisessa..

Kontrastiset yhdistelmät

Mustavalkoinen muotoilu

Tiukasti ja ytimekkäästi

Vaaleat lattialaatat laajentavat visuaalisesti tilaa ja sopivat hyvin pieneen keittiöön. Monet asunnon omistajat huomaavat, että mitä kevyempi materiaali, sitä vaikeampaa sen ylläpito on, etenkin keittiötilassa. Itse asiassa käy ilmi, että puhdistus keittiössä, jossa on vaalea lattia, on harvinaisempaa kuin huoneessa, jossa on tummat lattiat; vaaleissa pinnoissa ei muun muassa näy vesipisaroiden ja paljaiden jalkojen jälkiä, mitä ei voi sanoa mustista laatoista.

Kevyt laatta lattioille

Valkoiset laatat lattialla näyttävät ilmeikkäämmiltä, ​​jos käytät tummaa laastia. Tällaisen lattiapäällysteen hoito on helpompaa..

Valkoinen laatta - tumma laasti

Yhdistettynä kevyeen viimeistelyyn valkoinen lattia luo keittiölle puhtaan ja tasaisen ilmeen. Monille asuntojen ja omakotitalojen omistajille on tärkeää, että keittiön tila on lähellä steriiliyttä..

Lumivalkoinen kuva

Valkoisena

Kaikki harmaan ja beigen sävyt ovat käytännössä yleismaailmallisia lattiapinnoille. Tällaiset tuotteet soveltuvat minkä tahansa tyylin suuntaisten tilojen lattioiden verhoamiseen, ja ne yhdistetään täydellisesti mihin tahansa keittiökalusteiden suunnitteluvaihtoehtoihin ja huoneen muuhun sisustukseen..

Vaalean harmaa lattia

Kaikki harmaan sävyt

Moderni keittiön suunnittelu

Vaaleanbeige

Keittiön lattian koristeelliset laatat ovat aina mielenkiintoinen ja ei-triviaali muotoilu. Värikombinaatioista riippuen lattiapainatus voi tuoda iloa ja optimismia, itämaisen arvoituksen tai kirkkaita positiivisia tunteita keittiön sisustukseen. Mutta niin kirkkaalla lattiapäällysteellä on tärkeää säilyttää huoneen muun sisustuksen yhtenäisyys, jotta tarkennus ei kaadu eikä keittiötila muutu kirkkaiksi, värikkäiksi kopiksi..

Koristeelliset laatat

Lattialaattojen painatus

Alkuperäinen muotoilu

Vaatimaton muotoilu

Mustavalkoinen koriste lattiamallina on aina ollut suosittu eikä menetä merkitystään nykyaikaisissa sisätiloissa. Tällainen lattia näyttää harmonisesti sekä lumivalkoiselta huonekaluelementiltä että kuulokkeilta tummaa muotoilua varten. Jos keittiön tila sallii keittiön kaappien tummien julkisivujen käytön, niin yhdessä värikkäiden, kontrastisten laattojen kanssa lattialla tällainen kokonaisuus näyttää ylelliseltä..

Mustavalkoisena

Mustavalkoinen koriste valoisaan keittiöön

Jopa kaikkein neutraalin keittiön viimeistely voi monipuolistaa ja «piristy» laatat, joissa on patchwork -tyylinen kuvio. Joskus tällaiseen väriin käytetään vain kahden kontrastivärin sävyjä, mutta jopa tässä tapauksessa lattia osoittautuu erittäin kirjavaksi, alkuperäiseksi ja keskipitkän.

Tilkkutyöt

Alkuperäinen tilkkutäkki

Kuvion tai koristeen sisältävän laatan käyttäminen näyttönäkymässä «matto reunuksella» voit luoda mielenkiintoisen suunnitteluliikkeen, josta tulee ehdoton vetovoima kaikille silmille. Tällainen lattiamalli näyttää orgaanisimmalta keskikokoisessa tai suuressa keittiössä. Jos lattian reunojen väri vastaa keittiön työtasojen väriä, sinulle tarjotaan tasapainoinen ja harmoninen kuva keittiöstä.

Laattojen asettaminen matolla

Epätavallinen lattia

Kennomaisen muotoinen kuusikulmainen laatta on suosittu sisustus nykyaikaisissa keittiösuunnitteluprojekteissa. Useimmiten löydät «hunajakenno», erilaisten sävyjen ja tekstuurien kivilaattojen jäljitteleminen. Tällainen lattiapäällyste ei luista ja tuo omaperäisyyden keittiön suunnitteluun. Lisäksi tämä materiaali sopii hyvin kivitasojen kanssa..

Laatta

Honeycomb -lattialaatat

Epätavalliset keittiön lattiat

Saman muotoinen laatta, joka toimii klinkkerimateriaalilla, jolla on tyypillinen punaruskea sävy, näyttää orgaaniselta keittiötilassa, jossa käytetään maalaamattomilla pinnoilla varustettua tiiliseinää.

Kirkas lattia

Klassiset suorakulmaiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiveä, näyttävät hyvältä maalaistyylisessä keittiössä tai perinteisessä tyylissä. Keinotekoinen kivi voidaan integroida orgaanisesti sekä tilavaan huoneeseen että keskikokoiseen keittiöön.

Laatta

Luonnonkiven jäljitelmä

Luonnonkiven jäljitelmä

Laatat, jotka jäljittelevät graniittia, marmoria tai muita luonnonkiviä, ovat erittäin monipuolisia. Voit käyttää tällaista lattiaa sekä klassisessa keittiössä että korkean teknologian huoneessa. Laatan sävy, niin kutsuttu värilämpötila, on tärkeämpi..

Alkuperäinen luonnollinen piirustus

Valkoiset keittiölaatat

Tiililaatta

Mielenkiintoisen keittiön ilmeen voi saada käyttämällä laattoja, jotka ovat samassa sävyssä kuin lattian taustalevy, vain suuremmassa koossa. Jotkut valmistajat tarjoavat valmiita ratkaisuja tällaiseen yhdistelmään – seiniin käytetään keramiikkaa ja posliinikivitavaraa saman tekstuurin ja värien lattioihin..

Lattialaatat ja backsplash