Keittiön laattojen suunnittelu

Keittiö on aina ollut ja on se huone, jonka ympäristössä on erityisluonne. Korkea kosteus, jyrkkä lämpötilan muutos on keittiöön tuttu ympäristö. Tämä riittää pohtimaan kysymystä: kuinka vähentää ympäristön kielteisiä vaikutuksia keittiön suunnitteluun säilyttäen samalla mukavuuden. Suosituin tapa ratkaista tämä ongelma on keraamisten laattojen käyttö. Tämä viimeistelymateriaali kestää kaikki keittiöhuoneympäristön aggressiiviset komponentit. Edessäsi olevan kysymyksen ensimmäinen puolisko on ratkaistu. Toinen puoli jäi ratkaisematta, nimittäin kuinka koristella keittiön muotoilu keraamisilla laattoilla muuttamatta sitä wc: ksi tai kylpyhuoneeksi. Jos et halua sitä, siirrymme eteenpäin.

Kuinka valita laatta ja mitä etsiä

Keittiön ja erityisesti esiliinan keraamisten laattojen on oltava lämmönkestäviä. Muuten sen pinnalle muodostuu ajan mittaan mikrohalkeamia, jotka pilaavat peruuttamattomasti koko keittiöhuoneen suunnittelun. Tällaisten laattojen huolto on erittäin vaikeaa..

Samat seuraukset odottavat sinua, jos laatan huokoisuus lisääntyy. Rasva ja muut aineet, jotka ovat usein aggressiivisia ja joutuvat huokosiin, tuhoavat sen nopeasti. Laatta saa melko epämiellyttävän ilmeen. Aggressiivisen ympäristön kestävyyden on oltava AA -luokkaa. On parasta käyttää lasittamattomia laattoja. Sinun on valittava oikea koko, kuvio, väri. Suuremmat koot näyttävät paremmilta lattialla, vaikka ne voivat toimia myös työalueella. Vaaleita värejä ei suositella esiliinalle, koska se likaantuu paljon useammin ja voimakkaammin kuin muut keittiön pinnat. Mattalaatat sopivat tähän paremmin. Sen päällä lika on lähes näkymätön. Kaiken pitäisi olla sopusoinnussa keittiön sisustuksen kanssa. Jälkimmäisen perusteella laattojen valinnan tulisi riippua suunnitellusta asennuspaikasta ja keittiön sisustuksen tyylistä. Seuraavaksi tutustut joihinkin keittiön suunnitteluvaihtoehtoihin keraamisten laattojen kanssa..

Keittiön laattojen suunnitteluvaihtoehdot

Keittiön laattojen tehtävä ei ole vain suojella huonetta ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Sen avulla suoritetaan keittiön kaavoitus, eli työalueen jakaminen muusta keittiöstä. Työalue sisältää yleensä liesi, pesuallas, jääkaappi.

Keittiön kaavoittaminen laattoilla Keittiön kaavoittaminen laattoilla

Keittiön kaavoittamiseen on useita vaihtoehtoja.

Keraamisten laattojen asettamisen erityispiirteiden ansiosta voit korostaa työalueen. Laatat voidaan porrastaa. Emme saa unohtaa, että laattojen kirkkaat värit ovat hyviä suurelle keittiölle, koska pienessä keittiössä tällainen muotoilu puristaa tilaa visuaalisesti..

Shakkilaattojen asettaminen Shakkilaattojen asettaminen

Alue korostuu alun perin asettamalla laattoja parketin muodossa.

Laattojen asettaminen parketin muodossa Laattojen asettaminen parketin muodossa

Laattojen diagonaalinen asettaminen on myös hyvä vaihtoehto keittiön kaavoitukseen. Näyttää hienolta sekä päivällä että illalla.

Laattojen diagonaalinen asennus on myös hyvä vaihtoehto. Laattojen diagonaalinen asennus on myös hyvä vaihtoehto.

Mosaiikkilaattojen avulla voit lisätä luovuuden elementin keittiösi suunnitteluun. Esiliina, seinät, katto voidaan tehdä mosaiikilla. Tässä tapauksessa mosaiikki voidaan yksinkertaistaa tai se voi olla taiteellisesti toteutetun kuvan muodossa..

Mosaiikkia voidaan yksinkertaistaa Mosaiikki taiteellisen kuvan muodossa

Suurin osa maksetaan esiliinan suunnittelusta. Sen verhouksen on suojattava seinäpintaa saastumiselta. Laatta ei vaadi suurta lujuutta. Mutta lämpö- ja kemikaalinkestävyyden tulisi olla korkea. Useimmiten esiliina on varattu erilliselle alueelle. Eräänlainen vyöhyke alueella. Se voi erottua väreistä, sävyistä. Lisäksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä laattojen asettamiseksi, eri muotoja ja kokoja. Suuret laatat vähentävät tilaa visuaalisesti. Sitä tulisi käyttää tilavassa keittiössä.

Keraaminen suojaa seinän pintaa lialta Keraaminen suojaa seinäpintaa lialta

Useimmiten käytetään laattoja, joiden tekstuuri jäljittelee tiilimuurausta. Tämä muotoilu tuo antiikin elementin keittiön sisustukseen. Mutta kuvioidussa laatassa on miinus – rasva kerääntyy siihen nopeasti, mikä aiheuttaa ongelmia emännälle.

tiilimäiset laatat tiilimäiset laatat

Laatan muotoilu kiven tekstuurilla tekee vaikutuksen karkealla ulkonäöltään, varsinkin jos siinä on myös joitain bareljefeja. Joten se puhaltaa alkeellisella yhteisöllisellä asunnolla. Älä kuitenkaan unohda edellisen vaihtoehdon miinusta. Tässä tapauksessa pilaantumisen vaikutus on vielä merkittävämpi..

Kivilaatuisten laattojen suunnittelu tekee vaikutuksen karkealla ulkonäöltään Kivilaatuisten laattojen suunnittelu tekee vaikutuksen karkealla ulkonäöltään

Yleensä esiliinoja on monia alkuperäisiä suunnitteluvaihtoehtoja. Se voi olla laatta, jonka rakenne on geometristen kuvioiden muodossa ja jossa on puukuvio,

laatat, joiden rakenne on geometristen kuvioiden muodossa laatat, joiden rakenne on geometristen kuvioiden muodossa puurakeiset laatat

tai rakenteeltaan erilaisia ​​kuvioita, malleja. Jälkimmäinen edellyttää, että olet luova ja mielikuvituslento laattoja valittaessa..

Laatat, joissa on erilaisia ​​kuvioita ja malleja Laatat, joissa on erilaisia ​​kuvioita ja malleja Laatat, joissa on erilaisia ​​kuvioita ja malleja

Keittiön lattian tulee olla helppo puhdistaa. Keraamisten lattialaattojen pinnan ei pitäisi olla sileä, muuten se on erittäin liukas ja siksi traumaattinen. Tarvitsetko keittiön, jossa on rullalattia? Valitse sitten laatta, jolla on karkea rakenne. Kun valitset lattialaattaa, sinun on kiinnitettävä huomiota sen kulutuskestävyyteen. Tämä indikaattori on erittäin tärkeä, koska keittiö on aktiivisin huone ja lattian on kestettävä kulumista. Asiantuntijat suosittelevat kolmatta ja neljättä vahvuusluokkaa. Sen tekstuurin ja värin tulee vastata keittiön sisustuksen valittua tyyliä. Laattojen asettaminen, sen suunnittelu voi olla erilainen.

Yleensä lattia on sijoitettu suoralle linjalle. Diagonaalisesti asetetut laatat, toisin kuin muualla keittiössä, vahvistavat edelleen työalueen. Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että lattialle asetetut laatat, joilla on monimutkainen kuvio, eivät koristele pienen keittiön muotoilua. Tämä muotoiluvaihtoehto sopii hyvin tilaviin huoneisiin, joissa kuvio näkyy selvästi..

Keittiön lattialaattojen suunnittelu Keittiön lattialaattojen suunnittelu

Lopuksi

Kuten ymmärrät, kaikki edellä mainitut keittiön suunnittelun vaihtoehdot keraamisilla laattoilla eivät millään tavalla rajoita mielikuvitustasi. Älä unohda keraamisten laattojen käytön erityispiirteitä keittiön suunnittelussa. Harkitse huolellisesti, ennen kuin valitset kuvioidun laatan. Pyydä neuvoja läheisiltäsi, erityisesti niiltä, ​​jotka viettävät merkittävän osan kotiajastaan ​​keittiössä. Kauneus vaatii tietysti uhrauksia, mutta et voi uhrata läheisten ihmisten vapaa -aikaa. Likaisen esiliinan puhdistaminen voi tuskin olla suosikkisi. Ja muista, että keraamiset laatat on suunniteltu kerran. Ajattele sitä hyvin. Muussa tapauksessa perheesi budjetti joutuu uhriksi tässä tapauksessa..