Keittiö saaren kanssa – hieno ja käytännöllinen

Ei niin kauan sitten, saaren keittiö oli eksoottista maanmiehillemme. Ulkomaiset suunnitteluprojektit olivat täynnä vaihtoehtoja keittiön saaren sijainnille, muokkaukselle, väri- ja tekstuuripaletille. Valitettavasti useimmat vakiorakenteisten kerrostalojen keittiötilat eivät voi ylpeillä riittävällä tilalla, johon mahtuu paitsi minimaalinen joukko keittiön säilytysjärjestelmiä ja kodinkoneita, mutta myös niin käytännöllinen, toimiva ja visuaalisesti houkutteleva moduuli kuin saari. Ajan myötä tilanne on kuitenkin muuttunut, ja yhä useammat huoneistot, joissa on parempi suunnittelu ja studio -huoneistot, voivat tarjota omistajille tilavampia tiloja puhumattakaan kaupunki- ja esikaupunkityylisistä omakotitaloista. Yhä useammat venäläiset, kun tilaavat keittiösarjan valmistusta, harkitsevat asennusvaihtoehtoa ja saaria osana säilytysjärjestelmiä, työtasoja ja paikkaa kodinkoneiden tai pesualtaiden integroimiseksi..

Keittiö saaren kanssa

Katsotaanpa tarkemmin vaihtoehtoja keittiösaarten muuttamiseksi, niiden asianmukaista osallistumista eri asettelujen keittiötilojen sisätiloihin, tämän moduulin täyttämistä, väriä, tekstuuria ja muotoiluratkaisuja.

Valkoinen ja puinen

Keittiösaari, jossa on erilaisia ​​huonekalukokonaisuuksia

Keittiön saari on vapaasti seisova huonekalumoduuli, johon voidaan integroida sekä säilytysjärjestelmiä että kodinkoneita. Saaren yläosa on yleensä työtaso, jota voidaan käyttää leikkuupöytänä tai ruokailutilana lyhyille aterioille. Yläosa voi myös olla järjestelmä pesualtaan, liesi tai kaasuliesi integroimiseksi. Astian ja keittiötarvikkeiden säilytysjärjestelmien lisäksi keittiön saaren pohjaan voidaan integroida kodinkoneita, kuten mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone tai viininjäähdytin. Keittiön saaren koosta riippuen, joka riippuu suoraan huoneen koosta ja perheen tarpeista, «täyte» moduulin pohja ja työtasot.

Valkoiset huonekalut

Valkoinen saari

Keittiön L-muotoinen tai kulmikas pohjaratkaisu liittyy useimmiten keittiön saaren sijoittamiseen keittohuoneeseen. Tosiasia on, että tällaisella säilytysjärjestelmien, työtasojen ja kodinkoneiden järjestelyllä tilaa on riittävästi jopa keskikokoisissa huoneissa. Ergonomia -asiantuntijat suosittelevat saaren asentamista erilliseksi huonekalumoduuliksi keittiötiloihin, joiden pinta -ala on vähintään 9 neliömetriä.

Kulman asettelu

L-muotoinen keittiö

Laajentamalla keittiön saaren työtasoa ja jättämällä jalkatilaa pohjaan voit saada erittäin mukavan paikan lyhyille aterioille, kuten aamiaiselle. Taloihin tai huoneistoihin, joissa ei ole pieniä lapsia tai vanhuksia. Tällaiset baarijakkareilla varustetut telineet voivat toimia ruokailutiloina, jos ruokasalille ei ole erillistä tilaa ja kaikki kotitaloudet eivät välitä viettää aikaa aterian yhteydessä, istuen korkeilla baarituoleilla tai jakkarailla. Jos aiot viettää aamiaisen paitsi keittiön saaren pöydällä, mutta myös syödä muina vuorokaudenaikoina, voit harkita mini-nojatuolien tai baarituolien asentamista selkänojalla ja verhoilulla..

Kontrastiset yhdistelmät

Valoisa saari

Yksirivisen (lineaarisen) keittiön asettelun ansiosta on vielä enemmän vapaata tilaa saaren lisäksi myös ruokailuryhmän asentamiseen keittiö-ruokailuhuoneeseen. Tällä työpintojen, säilytysjärjestelmien ja kodinkoneiden järjestelyllä on helpointa noudattaa työkolmion sääntöä asettamalla esimerkiksi pesuallas etäisyyteen keittiön saaren sisään ja integroimalla liesi ja jääkaappi kuulokkeisiin seinää vasten. Täten noudatetaan sekä turvatoimia että ergonomisia sääntöjä. Emäntä ei tarvitse «kela» kilometriä keittiön ympärillä suorittamaan koko ruoanlaitto- ja siivousjakson samalla tarjoamalla korkeatasoista mukavuutta.

Tummalla päällä

Lineaarinen asettelu

Asettelu peräkkäin

Liesituulettimen asentamisella on tärkeä rooli nykyaikaisissa keittiöissä. Tosiasia on, että usein keittiötilalla on suora yhteys ruokasalin, olohuoneen tai molempien vyöhykkeiden tilaan. Hyvin usein on avoimia asuntojen ja kotitalouksien asetteluja, joissa kaikki kolme elämän segmenttiä sijaitsevat yhdessä tilavassa huoneessa. Tässä tapauksessa tarvitaan tehokas moderni huppu, jonka asennus suojaa olohuoneessa rentoutuvia kotitalouden jäseniä ruoanlaiton hajuilta. Jos liesi tai kaasuliesi sijaitsee keittiöyksikön sisällä seinää vasten, liesituulettimen asentaminen ei ole vaikeaa. Jos liesi on integroitu keittiösaarekkeeseen, liesituuletin on asennettava sen yläpuolelle ja rakenne on kiinnitettävä kattoon. Ennen kuin päätät sijoittaa keittotason tai liesi saarelle, sinun on selvitettävä asennus- ja uuttomahdollisuus..

Valkoinen ja musta keittiö

Huppu saaren päällä

Mustavalkoinen muotoilu

Jopa pienestä keittiösaaresta voi tulla korvaamaton osa keittiötilan toimivuutta. Yllättäen näin vaatimaton yksikkö voi yhdistää liesi, pesuallas ja säilytysjärjestelmät. Tietenkin tätä varten on tarpeen venyttää kaikki viestintäjärjestelmät huoneen keskelle ja tehdä se lattian alla. Kaupunki- tai esikaupunkityylisissä omakotitaloissa tämä prosessi ei aiheuta ongelmia lukuun ottamatta taloudellisia ja aikakustannuksia. Mutta asuntojen puitteissa tällaiset kodinkoneiden, viemäreiden, kaasu- ja vesiputkien liikkeet eivät ehkä ole mahdollisia..

Epätavallinen muotoilu

Saaren asentamiseksi keittiöön, jossa on U-muotoinen huonekalujen ja kodinkoneiden asettelu, tarvitset joko riittävän tilavan huoneen tai pienen keskusmoduulin. Ergonomia -asiantuntijat suosittelevat saaren sijoittamista vähintään 120 cm: n päähän huonekalukokonaisuuden rakenteista. Tämä on välttämätöntä paitsi esteettömälle liikenteelle keittiössä, myös ovien turvalliseen avaamiseen ja säilytyslaatikoiden vetämiseen ulos..

U-muotoinen asettelu

Värilliset ja tyylilliset ratkaisut keittiösaaren toteuttamiseen osana sisustusta

On selvää, että keittiösaari on kiinteä osa sisustusta, ja sen pitäisi näyttää sopusoinnussa ja tasapainossa huoneen muiden kalusteiden, viimeistelyjen ja sisustuksen kanssa. Mutta noudattamalla tätä yksinkertaista sääntöä on monia vaihtoehtoja – saari voidaan tehdä yhdellä värivalikoimalla ja tyylillisellä suunnalla, kuten muu keittiösarja, tai se voi toimia keittiön tilan korostuksena ja keskipisteenä.

Iso keittiösaari

Sateenkaaren värit

Saaren pohjan kirkas karmiininpunainen kiiltävä muotoilu ja lumivalkoinen työtaso toistavat tarkasti keittiösarjan värimaailman. Yhdessä huoneen valkoisen viimeistelyn ja kirkkaan lattian kanssa keittiö näyttää juhlalliselta, positiiviselta ja kutsuvalta. Tällaisessa ympäristössä ruokahalu, mieliala ja positiivinen asenne nousevat..

Kirkas karmiininpunainen pohja

Lumivalkoisessa keittiössä saari, joka on kokonaan puuta, näyttää erittäin orgaaniselta. Ja asia ei ole vain se, että saaren työtason varjo toistaa lattian värin, vaan myös se, että puu sopii periaatteessa orgaanisesti melkein mihin tahansa keittiöympäristöön ja vielä enemmän perinteiseen.

Saari puusta

Päinvastainen kontrasti saavutettiin keittiössä wengenvärisellä setillä, jossa mattapinta ja lumivalkoinen saari kiiltävällä viimeistelyllä. Kontrastien leikin lisäksi myös tekstuurien erot tuovat vaihtelua ja houkuttelevuutta tilavan keittiön kuvaan, joka on varustettu uusimmalla tekniikalla ja tehty ergonomian sääntöjen mukaisesti.

Kontrastisuunnittelu

Tummanharmaasta keittiösaaresta ei ole tullut vain aksentti tilavassa keittiö-ruokasalissa, vaan sen koordinointi ja keskipiste. Saaren vaikuttava mittakaava suurelle keittiölle mahdollisti pesualtaan lisäksi myös liesi integroinnin työtasoon. Tässä tapauksessa on tarpeen asentaa tehokas liesituuletin keittoalueen yläpuolelle. Joskus tällaiset mallit on varustettu sisäänrakennetulla valaistuksella. Tässä tapauksessa paikallinen valaistus myönnettiin vieressä olevalle ruokailutilalle, ja muu huone valaistetaan katon sisäänrakennetulla valaistusjärjestelmällä..

Saari harmaa

Kirkas, verrattuna keittiösarjan pääväriin, saaren pohjan toteutus, vastaa kaasulieden työalueen ympärillä olevan tilan sisustusta. Tällainen aksentti antaa meille mahdollisuuden keskittyä huomiomme keskelle huonetta ja sen toimivuutta, mutta myös monipuolistaa keittiön värivalikoimaa pehmeästi ja luonnollisesti..

Värikäs sävy

Valkoiset keittiöt ovat ajankohtaisia. Keittiön kaapin julkisivujen tyylistä riippumatta valkoinen väri antaa huoneelle raikkauden, puhtauden, tilavuuden ja keveyden tunteen. Ja valkoinen keittiösaari ei tässä tapauksessa ole poikkeus sääntöön..

Valkoinen keittiö

Lumivalkoinen muotoilu

Lumivalkoinen idylli

Keittiösarjan ja saaren pohjan julkisivujen siniharmaa sävy näyttää yksinkertaisesti hämmästyttävältä lumivalkoisen seinäkoristelun taustalla. Jopa yksinkertaiset, perinteiset rintamat näyttävät upeilta yhdistettynä kodinkoneiden, varusteiden ja keittiötarvikkeiden ruostumattomasta teräksestä..

Harmaansininen sävy

Keittiössä, jossa on kirkas viimeistely ja monia kiehtovia koriste -elementtejä, keittiön ja saaren on oltava neutraaleja, jotta ne eivät «konfliktit» kun kiinnität huomiota. Harmaa sävy on ehkä himmein ja neutraalin vaihtoehto..

Kirkas viimeistely

Tyylikkäitä ja rakentavia ratkaisuja

Loft-tyyliset keittiötilat on useimmiten sisustettu yksirivisellä asettelulla tiukoissa ja ytimekkäissä muodoissa ilman sisustusta ja röyhelöitä. Keittiösaari tällaisessa huoneessa on välttämätön paitsi lisäpinta- ja säilytysjärjestelmiksi (mikä on myös tärkeää), mutta myös korostamaan sen vieressä olevaa ruokailutilaa.

Loft -tyyli

Loft-tyylisillä elementeillä

Keittiön minimalistinen muotoilu jättää myös jäljen saaren suorituskykyyn – tiukat muodot, neutraalit värit, täydellinen sisustuksen puute, vain toimivuus, käytännöllisyys ja rationalismi.

Minimalismi

Minimalistinen muotoilu

Tiukat muodot

Lumivalkoisessa keittiössä, jossa on täysin perinteiset kaappijulkisivut, saari lasipinnoillaan, alkuperäisillä työtasoillaan ja muovituoleillaan tuo modernia tyyliä.

Muovi ja lasi

Toinen esimerkki siitä, miten keittiösaaren ulkonäkö muuttaa tilan tyylillisen suunnittelun käsitettä. Keittiössä, jossa on perinteiset kaappijulkisivut, maalaistyylisillä elementeillä tehty saari tuo maaseudun viehätyksen ja lämmittää luonnonmateriaalien lämmöllä.

Maan elementtejä

Usein paikallaan olevat tai liikkuvat (pyörillä olevat) moduulit on kiinnitetty pienelle saarelle, jotka ovat pääsääntöisesti varastointijärjestelmiä. Tällaiset mallit voivat toimia työtasojen jatkona, esimerkiksi leikkuupöytänä. Matkapuhelin «luodot» kätevä käyttää juhlissa ja muissa vastaanotoissa – kun työtaso on täynnä välipaloja ja sisäpuoli puhtaita astioita, voit rullata moduulin haluttuun paikkaan olohuoneessa, verannalla tai muussa huoneessa, jossa on eniten vieraita.

Epätavallinen etuliite

Alkuperäinen ratkaisu

Jos saarten työtasoihin on integroitu pääasiassa pesualtaita tai keittolevyjä, voit näiden keskusmoduulien pohjalle sijoittaa mitä haluat – astioiden säilytysjärjestelmät, suuret ja pienet keittiövälineet, viinipullojen kennot ja maustehyllyt. Keittiösaarten lopussa näet usein avoimien hyllyjen sijoittamisen keittokirjoille ja muille tärkeille pienille asioille, joita emme käytä päivittäin, mutta niiden läsnäolo keittiötilassa on perusteltua..

Kirjahyllyt loppuun

Tilava saari

Kirjahylly saarella

Tällaiset suunnitteluratkaisut ovat harvinaisia ​​- kaksi keittiösaarta yhden keittiöalueen sisällä. Tällaisia ​​herkkuja on tietysti saatavilla vain tilaviin keittiöihin. Molemmat saaret on varustettu työpinnoilla ja varastointijärjestelmillä, ja yksi niistä on varustettu baaritiskillä, jotta asukkaat voivat helposti sijoittaa lyhyitä aterioita varten..

Kaksi saarta

Joillakin keittiöalueilla saari ei ole vain keskeinen elementti, vaan se on melkein ainoa huonekalujen edustaja, jossa on integroidut kodinkoneet, liesi ja pesuallas. Keittiön kapeassa ja pitkässä huoneessa, joka sijaitsee lähellä portaita, suurin osa toiminnallisesta kuormituksesta putosi saarelle.

Epätavallinen keittiö

Keittiön saaren pohjan peilipintojen alkuperäisen suunnittelun ansiosta se näyttää liukenevan avaruuteen. On sääli, että tällaisilla mielenkiintoisilla suunnittelutiedoilla on myös haittoja – peilipinnat keittiössä johtavat aina ajan ja fyysisten kustannusten lisääntymiseen, kun asiat järjestetään ja hoidetaan kaikista keittiösegmenttien tasoista..

Peilin pohja

Keittiösaari tarvitsee erityistä huomiota, jotta se saa riittävästi valaistusta työtasolleen. Joskus valaisimet on rakennettu liesituulettimen yläpuolella olevaan liesituulettimeen. Jos huppua ei ole, valaistusongelma voidaan helposti ratkaista yhdellä suurella kattokruunulla tai pienillä lampuilla..

Valaistus saaren yllä

Valkoisena

Tiukasti ja ytimekkäästi

Keittiön saarten alkuperäiset muodot

Yleensä keittiösaari on suunniteltu itse keittiön muodon mukaisesti. Jos keittiötila on neliö, niin saari on myös. Suorakulmaisissa keittiöissä on useimmiten identtinen huonekalumoduuli, joka seisoo keskellä. Mutta on poikkeuksia, on monia suunnitteluprojekteja, joissa on pyöreät, puolipyöreät, aaltoilevat sivut, epäsymmetriset viistot ja muut alkuperäiset keittiön saarten muodot..

Epäsymmetrinen saari

Ovaalinmuotoinen keittiösaari seuraa seinäkaappien ylätason pyöristettyjä sivuja. Keittiö ei tarvitse värin kirkkautta tai sisustuksen omaperäisyyttä, koska huonekalukokonaisuuden muoto tuo ainutlaatuisuutta ja luovuutta keittiön sisustukseen.

Sileät linjat

Alkuperäisen keittiön saaren tekeminen maksaa sinulle hieman enemmän kuin vakiovaihtoehdot, mutta kaikki maksaa keittiösarjan ja koko keittiön sisustuksen vähäpätöisyyden.

Puolipyöreä

Tässä keittiössä saaresta ei ole tullut vain keskeinen huonekalu, vaan myös huomion keskipiste, kaikki sen osien alkuperäisten muotojen ansiosta, ikään kuin se olisi kiinnittynyt siihen ajan mittaan. Vastakkaiset väriyhdistelmät, marmoripinnat, pyöristetyt ja jäykät muodot – kaikki tämä keittiösaari houkuttelee huomiota unohtamatta toiminnallisuutta ja käytännöllisyyttä..

Alkuperäinen muoto