Keittiö, jonka pinta -ala on 12 neliömetriä m – vuoden 2018 suunnittelu

Jos keittiön pinta -ala on 12 neliömetriä. m, silloin ei ole helppoa järjestää käytettävissä olevaa tilaa ottaen huomioon ergonomisten normien tarpeet ja täyttyminen, mutta myös toteuttaa suunnitteluideasi, luoda unelmiesi sisustus. Useimmille venäläisille, jotka asuvat vakiohuoneistoissa, joiden keittiö on 6,5 neliömetriä, tällainen mahdollisuus on samanlainen kuin unelma. Mutta jopa melko tilavassa keittiössä sinun ei pitäisi käsitellä muotoilun muodostumista ilman erityistä huolellisuutta. Käytettävissä olevat neliömetrit on jaettava mahdollisimman tehokkaasti, mikä luo keittiön paitsi toimivan, myös kauniin, tyylikkään ja muodikkaan sisustuksen. Lisäksi ei aina vaalia 12 neliömetriä. m jaetaan parhaalla mahdollisella tavalla – huone voi olla läpikulkumatka, se voi olla voimakkaasti pitkänomaisen suorakulmion muotoinen tai varustettu viestintäjärjestelmillä, joita ei voida siirtää. Kaikista näistä vaihtoehdoista laaja valikoima suunnitteluprojekteja monenlaisiin keittiötiloihin tarjoaa inspiroivan esimerkin nykyaikaisista, monikäyttöisistä keittiöistä..

Moderni keittiö vaaleilla väreillä

Kevyt kuva keittiöstä

Tummia täpliä valkoisella pohjalla

Keittiösuunnittelun tavan valitseminen

Paras säilytysjärjestelmien, kodinkoneiden ja työtasojen asettelu on perusta käytännöllisen, ergonomisen ja tehokkaimman keittiön sisustuksen luomiselle. Voimme turvallisesti sanoa, että huoneen ulkonäkö ja sen toimivuuden taso riippuvat keittiön sijainnista. Siksi on valmistauduttava huolellisesti huonekalukokoonpanon ja sisäänrakennettujen kodinkoneiden asettelun valintaan:

 • sinun on piirrettävä suunnitelmakaavio keittiöhuoneesta (paperille tai käyttämällä erityistä ohjelmaa, josta löydät ilmaisen version Internetistä);
 • on tarpeen huomata ikkuna- ja oviaukkojen sijainti, niiden koot, soveltaa kaaviota kaikkien viestien kulkusta ja selvittää, onko siirto suoritettava;
 • ensimmäisessä vaiheessa on tärkeää määrittää keittiösarjaan integroitavien kodinkoneiden tarkka määrä (nykyisten tai suunniteltujen kodinkoneiden tarkat mitat ovat nähtävissä Internetissä);
 • huonekokonaisuuden sijaintiin vaikuttaa huoneen muoto (lähellä neliötä tai voimakkaasti pitkänomainen);
 • siihen vaikuttaa myös se, että huone on läpikulku (omakotitaloissa ja näin tapahtuu) tai siitä on uloskäynti parvekkeelle, takapihalle;
 • erityisen tärkeää on tarve varustaa ruokailutila keittiön sisällä ja ruokailuryhmän koko (tietysti pariskunnalle riittää pieni konsoli tai keittiön saarten työtason jatke, baaritiski ja suuri perhe tarvitsee täysimittaisen ruokailuryhmän).

Tummat työtasot - valkoiset rintamat

Vaalea puu

Lumivalkoinen viimeistely

Valoisa keittiötila

Keittiön pinta -ala on 12 neliömetriä. m on monia mahdollisuuksia käytännöllisen ja mukavan työskentelyalueen järjestämiseen. Kaikentyyppiset keittiötarvikkeet ovat harkittavissa. Katsotaanpa tarkemmin mahdollisuuksia järjestää huonekalukokonaisuus huoneisiin, joissa on erilaisia ​​muutoksia ja toiminnallisia kuormia..

Tummat julkisivut

Alkuperäiset väriyhdistelmät

Tummat viivat vaalealla taustalla

Kulma- tai L-muotoinen muotoilu moderniin keittiöön

Kulmaista menetelmää huonekalukokonaisuuden asentamiseksi pidetään yleisenä vaihtoehtona lähes kaiken kokoisen ja muotoisen keittiön sisustamiseen. Jopa hyvin kapeat ja pitkät huoneet sopivat tällaiseen järjestelyyn. Tämä on paras tapa jakaa suurin mahdollinen määrä sisustustarvikkeita (säilytysjärjestelmät ja kodinkoneet) mahdollisimman pienellä käyttötilalla. Kulmajärjestely on mukava, käytännöllinen ja ergonominen. Loppujen lopuksi sinun ei ole vaikeaa jakaa ehdollisia rajoja ns «toimiva kolmio» – liesi (liesi), pesuallas ja jääkaappi. Keittiön pinta -ala on 12 neliömetriä. m toisaalta on riittävästi tilaa työprosessien toteuttamiseen strategisesti tärkeiden esineiden ergonomiselle jakelulle, toisaalta – kaikki huipput «kolmio» sijaitsee kävelyetäisyydellä. Toinen kulma-asettelun etu on, että tällaisella huonekalusarjan järjestelyllä keittiössä on tarpeeksi vapaata tilaa keittiön saaren tai niemimaan, täysimittaisen ruokailuryhmän ja jopa pöydän, jossa on pehmeä kulma, mukavuutta varten pysy huoneessa aterioiden aikana..

Kulman asettelu

L-muotoinen asettelu ja saari

Kulmasarja ja saari

Klassinen tyyli

Sileät julkisivut

Kulmajärjestely keittiön saaren kanssa luo monitoimialustan keittiöprosesseille. Voit integroida saarelle kodinkoneita (jotkut omistajat haluavat rakentaa pesualtaan tai keittotason), säilytysjärjestelmiä ja järjestää aterian paikan työtason tai sen jatkeen taakse. Käytännön komponentin lisäksi tällaisen asettelun seurauksena noudatamme korkeaa estetiikkaa – keittiö näyttää järjestykseltä, mukavalta ja samalla järkevältä.

Kulmasetti ja keittiösaari

Perinteinen tyyli

Perinteinen muotoilu

Perinteinen muotoilu

Kodikas kevyt kuva

Tummat aksentit

Toisin kuin keittiösaari, niemimaalla ei ole täydellistä eristystä muista sisustusesineistä ja se lepää yhdellä seinän reunasta. Yhdessä nurkkakeittiön kanssa tällainen moduuli voi tarjota entistä enemmän säilytysjärjestelmiä. Samaan aikaan keittiössä on enemmän vapaata tilaa esteettömälle liikkumiselle. Lisäksi niemimaan työtasoa voidaan laajentaa ruokailutilaan. 2-3 henkilöä mahtuu helposti tällaiseen improvisoituun ruokailuun «pöytä».

Valkoisessa keittiössä, jossa on korkea katto

Aksentti esiliinalla

Vaihtelevat tummat ja vaaleat tasot

L-muotoinen ulkoasu on universaali, koska se voidaan yhdistää mihin tahansa ruokailuryhmän muutokseen. Pyöreä, neliömäinen, suorakulmainen ruokapöytä, jossa on kompakti jakkara tai ylelliset tuolit, jopa keittiönurkkaus (pieni pehmeä kulmasohva) sopii orgaanisesti tällaiseen ympäristöön. Samaan aikaan keittiö, jonka pinta -ala on 12 neliömetriä. m ei näytä sekavalta.

Skandinaavinen tyyli

Keittiössä, jossa on oleskelualue

Ruokailuryhmän kanssa

Skandinaavinen tyyli

Lineaarinen asettelu tai keittiösarja yhdellä rivillä

Lineaarista asettelua käytetään yleensä silloin, kun käytettävissä olevasta keittiötilasta on pulaa tai jos on olemassa pieni määrä pienikokoisia kodinkoneita ja jos tarvitaan säilytysjärjestelmiä. Mutta jos kyseessä on keittiö, jonka pinta -ala on 12 neliömetriä. m, tällaisen asettelun valinta voidaan määrittää asentamalla laajamittainen keittiösaari tai mukava ruokailuryhmä. Sanalla sanoen setti on lineaarisesti järjestetty joko lapsiperheillä, joille on tärkeää varustaa keittiötila suurella ruokapöydällä ja mukavilla tuoleilla, tai poikamiehillä ja aviopareilla, joille on pieni määrä säilytysjärjestelmiä riittää ylläpitämään järjestystä keittiössä.

Paino ruokailuryhmässä

Lineaarinen asettelu ja saari

Lineaariset kuulokkeet

Lineaarinen asettelu ja pyöreä pöytä

Yhden rivin kuulokkeet

Skandinaaviset motiivit

Kun huonekalusetti sijaitsee keittiön seinien varrella (yleensä pitkät), se sallii suuren määrän vapaata tilaa vapaana. Useimmiten se on täynnä keittiösaarta, niemimaata tai ruokailuryhmää. Kaikki riippuu perheen elämäntavasta, perheenjäsenten määrästä ja iästä. Joku voi syödä vain pöydän ääressä, istuen mukavalla, pehmeällä tuolilla, kun taas toiset ovat aina ruokavaliolla ja mieluummin viettävät mahdollisimman vähän aikaa ruoan syömiseen ja istuvat mieluummin baarituolilla tiskillä.

Kompakti ulkoasu

Island -setti ja ruokapöytä

Lumivalkoinen ja puumainen

Alkuperäinen muotoilu

Lumivalkoinen kuuloke

U-muotoinen tilava keittiö

Alue 12 neliömetriä. m avulla voit varustaa keittiön käyttämällä huonekalusarjan U-muotoista asettelua ja siihen upotettuja kodinkoneita. Tämän huonekalukokoonpanon avulla voit integroida mahdollisimman suuren määrän säilytysjärjestelmiä ja kodinkoneita käytettävissä olevaan tilaan. U-muotoinen ulkoasu sopii suurille perheille, jotka tarvitsevat paljon keittiökaappeja pitääkseen työtilansa siistinä. Huoneen muodosta riippuen keskelle voi jäädä vähän tilaa pienelle ruokailuryhmälle (mieluiten pyöreän pöydän kanssa). Mutta jos keittiö on vahvasti pitkänomaisen suorakulmion muotoinen, ruokailutila on varustettava olohuoneessa tai erillinen huone on varattava – ruokasali.

U-muotoinen asettelu

Asettelu kirjeitse

Vaihtoehto suljetuille kaappeille

Keittiön U-muotoisen asettelun puitteissa on erittäin kätevää järjestää yläosat «toimiva kolmio» – pesuallas, liesi ja jääkaappi voidaan integroida vastakkaisille puolille pitäen kaikki ergonomian ja turvallisuuden vaatimukset. Jopa tässä tapauksessa Feng Shuin kaanonit on helppo havaita – vesi ei koskaan leikkaa tulta ja se vuorostaan ​​kylmää.

Kuvitellut laatat esiliinalle

Tummanharmaa keittiösarja

Vaihtelevat valkoiset ja puupinnat

Rinnakkainen ulkoasu ei-standardi huoneissa

Jos keittiössäsi on parvekkeellisuus huoneen keskellä tai se on kulkuhuone, linkki kodin tilojen välillä, keittiösarjan rinnakkainen sijoittelu voi olla ainoa tehokas tapa jakaa sisustusesineitä . Tällä järjestelyllä varastointijärjestelmät ja sisäänrakennetut laitteet sijoitetaan kahta rinnakkaista seinää vasten, jotka ovat pitkiä suorakulmaisessa huoneessa. Jos huone on hyvin pitkänomainen, ruokailutila ei sovi tämän järjestelyn seurauksena. Huoneeseen, jonka muoto on lähellä neliötä, voit asentaa täysimittaisen ruokailuryhmän keskelle.

Rinnakkainen asettelu

Kuulokkeet kahdessa rivissä

Värivalikoima keittiön rintamien viimeistelyyn ja toteutukseen

Sellainen asia kuin «trendikäs ulkoasu» ei ole olemassa. Kuitenkin keittiöyksikön järjestely valitaan huoneen ominaisuuksien ja omistajien elämäntavan perusteella eikä muotisuunnittelijoiden neuvojen perusteella. Mutta väriratkaisujen valitsemisen alalla on paljon muotitrendejä. Jokaisen uuden kauden myötä suunnittelijat ympäri maailmaa tarjoavat meille uusia muodikkaita sävyjä, väriyhdistelmiä ja vaihtoehtoja niiden käyttöön. Mutta iloksemme tällaiset suuntaukset eivät sulje toisiaan pois viime kauden trendeistä. Jotta voit luoda todella tyylikkään ja trendikkään muotoilun, sinun ei tarvitse muuttaa värimaailmaa joka kausi. On olemassa monia todellisia värimalleja, joista ei tule vain keittiön ihanteellinen versio, vaan myös tekevät suunnittelusta modernin. Ja on tarpeen rakentaa ensinnäkin huoneen ominaisuuksien ja omien mieltymysten perusteella (unohtamatta eri väriryhmien kirkkaiden värien kohtuullista käyttöä).

Väri aksentti esiliina

Vaaleanbeige keittiö

Valkoinen ja musta muotoilu

Valikoima värejä keittiöön, jonka pinta -ala on 12 neliömetriä. m vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • ikkuna -aukkojen lukumäärä ja koko (mitä enemmän luonnonvaloa huoneessa on, sitä kirkkaampia ja tummempia värejä voidaan käyttää sen suunnittelussa);
 • keittiötilan sijainti suhteessa pääpisteisiin (rakennuksen eteläosassa voit valita viileän paletin, kontrastiset yhdistelmät, pohjoisosassa lämpimät ja vaaleat värit ovat parempia);
 • keittiösarjan koko ja sijainti (massiiviset seinäkaapit katosta tummalla värillä näyttävät liian raskailta psykologisen havainnon kannalta);
 • väripaletti asunnossa tai talossa (etenkin viereisissä huoneissa, joista osa näkyy keittiöstä);
 • omistajien väriasetukset.

Alkuperäinen viimeistely

Riippuvat kaapit katosta

Käytännöllinen ulkoasu

Harmaa on jälleen trendissä. Runsaan sävypaletin avulla voit löytää optimaalisen värimaailman ja samalla säilyttää keittiöalueen kuvan lakonismin, vakavuuden ja neutraalisuuden. Keittiösarjan harmaat julkisivut näyttävät jaloilta seinien vaaleaa (useimmiten lumivalkoista) taustaa vasten ja ruostumattoman teräksen loiston seurassa. Harmaa on loistava tapa suunnitella sisustus, joka on neutraali ihmisen psyykkisten vaikutusten kannalta niille, jotka vain kokeilevat kätensä oman kodin suunnittelussa. Loppujen lopuksi harmaan sävyt on helppo yhdistää toisiinsa ja muihin väriratkaisuihin..

Tummanharmaat huonekalut

Valkoinen ja harmaa muotoilu

Moderni tyyli

Luova keittiön sisustus

Harmaansininen kuuloke

Valkoinen ja sen sävyt eivät koskaan mene pois muodista. Kevyt, raikas, ilmava kuva keittiötilasta on aina suosion huipulla. Loppujen lopuksi joukossamme on niin paljon ihmisiä, jotka haluaisivat yhdistää ruoanlaittoprosessin epämiellyttävään vaaleaan kuvaan, mutta steriiliin puhtaaseen sisätilaan. Jos keittiössäsi on pieni ikkuna tai huone pohjakerroksessa ja kasvit ja rakennukset estävät pääsyn auringonvaloon, keittiön julkisivujen sisustuksen ja toteutuksen valkoinen väri voi olla erinomainen apu luonnonvalon määrän lisäämisessä.

Lumivalkoinen idylli

Valkoiset keittiön pinnat

Hi-tech tyyli

Valkoiset sileät julkisivut

Lumivalkoinen keittiön sisustus

Lumivalkoiset keittiökalusteet

Jos yhdistät täysin valkoisen keittiön sairaalan leikkaussaliin, käytä kirkkaana väriä aksenttina. Käytä esimerkiksi värikkäitä keraamisten laattojen sävyjä keittiön taustalla tai ripusta värikkäitä rullaverhoja ikkunoihisi..

Aksentti esiliinan reunassa

Perinteinen tyyli

Kaikki valkoiset sävyt

Kevyt keittiön sisustus

Paino esiliinan värikkäässä suunnittelussa

Lumivalkoinen muotoilu valoisaan keittiöön

Kirkkaat aksentit

Jos puhumme keittiön esiliinan suunnittelusta, nykyaikaisissa keittiösuunnitteluprojekteissa voidaan havaita yksi suuntaus – viimeistelymateriaalin käyttö aina kattoon asti. Useimmiten tämä lähestymistapa johtuu siitä, että keittiökaappien ylempi taso yhdistetään avoimiin hyllyihin..

Keittiön esiliinan koristelu

Kirkkaat laatat keittiöön

Nykyaikainen tyyli

Kontrastinen sisustus on ollut trendi monta vuodenaikaa peräkkäin. Keittiön pinta -ala 12 neliömetriä m on varaa käyttää tummia sävyjä keittiön julkisivujen, lattian ja jopa seinäkoristeiden toteuttamiseen. Kontrastinen muotoilu näyttää aina dynaamiselta, tiukalta ja jopa hieman dramaattiselta. Tummien ja vaaleiden pintojen vuorottelua ei voi koskaan kutsua tylsäksi – muotoilu on ajankohtainen ja muodikas tulevina vuosina. Muista, että valkoisen käyttäminen säilytysjärjestelmien ylemmässä tasossa ja tumman käyttäminen alakerrassa lisää visuaalisesti huoneen korkeutta..

Kontrastisuunnittelu

Tumma pohja - vaalea yläosa

Mustavalkoinen keittiön sisustus

Pääpaino pimeällä saarella

Lakoninen muotoilu

Tummanharmaan ja jopa mustan keittiön julkisivut näyttävät uskomattoman tyylikkäiltä, ​​tiukoilta ja moderneilta. Keittiön pinta -ala 12 neliömetriä m avulla voit käyttää tällaisia ​​dramaattisia suunnittelutekniikoita, mutta on tärkeää ymmärtää, että tummat pinnat vaativat sinulta paljon enemmän hoitoa. Jopa vesipisarat näkyvät tummilla pinnoilla, sormenjäljistä puhumattakaan.

Tummat julkisivut

Kuulokkeiden tummat pinnat

Kontrastien peli

Tumma keittiön suunnittelu

Sininen on erittäin suosittu tällä kaudella. Monimutkaisia ​​sinisiä sävyjä löytyy sekä nykyaikaisten valmiiden keittiökalusteratkaisujen kokoelmista että viimeistelymateriaaleista. Jos keittiösi sijaitsee rakennuksen eteläpuolella, voit turvallisesti käyttää sinistä suosikkisävyäsi keittiön kaappien julkisivujen tai viimeistelyjen toteuttamiseen. Puupinnat tai sen näyttävä jäljitelmä auttavat lisäämään lämpöä viileään sisustukseen. Kaunis luonnonpuukuvio tuo kodikkuuden ja mukavuuden muistiinpanoja tiukkaan muotoiluun.

Trendikäs sininen

Kirkas sininen sävy

Monimutkainen sininen sävy

Kirkkaat julkisivut valkoiseen keittiöön

Alkuperäiset väriyhdistelmät

Valaistus ja sisustus 12 m². m

Jos keittiön pinta-ala on 6-7 neliömetriä. m, on tärkeää noudattaa minimalistisia tunnelmia ja käyttää sisustusta mahdollisimman vähän, niin melko tilavassa huoneessa on varaa sisustukseen, joka vastaa valittua tyyliä. Tällaisessa monitoimisessa huoneessa, kuten keittiössä, koriste -elementteinä käytetään useimmiten varsin käytännöllisiä sisustuselementtejä – valaisimia, ikkunoiden tai ruokapöydän tekstiilikoristeita, tarjoilutarvikkeita ja jopa kodinkoneita.

Keittiön sisustus

Kuvioitu viimeistely

Aurinkoinen valkoinen keittiö

Nykyaikaista tekniikkaa esitetään monissa eri malleissa. Jos et harkitse laitteiden vaihtoehtoja, mutta kiinnität huomiota vain ulkonäköön, voidaan huomata, että suuresta kirkkaasta jääkaapista voi tulla sisustuksen pääkorostus, sekoitin tai monitoimikone retro -tyylillä voi muuttaa täysin keittiön suunnittelun luonne ja alkuperäisen muotoinen erittäin moderni huppu voivat lisätä luovuutta ja antaa huoneelle futuristisen ilmeen.

Keskity kodinkoneisiin

Kiiltävä ruostumaton teräs

Muita sisustuselementtejä

Kaunisten, epätavallisten, design -valaistusosien käyttö koriste -elementtinä on suosittu tekniikka alkuperäisen keittiön sisustuksen luomiseen. Epätavallinen valaistus tai ylellinen kattokruunu ei ainoastaan ​​täytä päätoimintojaan, vaan myös luo erityisen tunnelman huoneeseen, jossa koko perhe kokoontuu ruokapöytään ja lähimmät vieraat otetaan vastaan. Lisäksi yksi keittiön keskusvalaisin, jonka pinta -ala on 12 neliömetriä. m ei riitä. On tarpeen huolehtia kaikkien työpintojen ja ruokailutilan valaistuksesta..

Valaistus modernissa keittiössä

Maalaistyyli

Alkuperäiset lamput

Mittakaavainen saari

Huipputeknologiaa keskikokoiseen keittiöön