Käytännöllisten ja kauniiden etuosien valinta keittiön kaappeihin

Valmiiden keittiökalusteratkaisujen valmistajat keittiöön sekä organisaatiot, jotka valmistavat mittatilaustyönä valmistettuja huonekaluja, tarjoavat monia vaihtoehtoja keittiön julkisivujen toteuttamiseen. Loppujen lopuksi huonekalusarjan kuvan lisäksi myös lähes koko keittiön sisustus riippuu keittiökaappien julkisivujen ulkonäöstä. Joskus keittiön tilan muuttamiseksi tai päivittämiseksi riittää, että vaihdat julkisivut (kaapin ovet, huonekalujen etuosat). Julkisivut eri materiaaleista, väreistä ja tekstuureista, jotka on sijoitettu samaan keittiösarjan runkoon, luovat täysin erilaisia ​​kuvia keittiökalusteista.

Keittiön etuosat

Kevyt paletti

Se koskee keittiön julkisivuja, ts. korkeimmat vaatimukset asetetaan kaapin oville ja laatikon kansille. Jotta keittiösarja palvelee sinua mahdollisimman pitkään, sinun on kiinnitettävä huomiota julkisivuja valittaessa seuraaviin materiaalin ominaisuuksiin ja pintakäsittelymenetelmään:

 • kosteudenkestävyys (keittiö on huone, jossa on korkea kosteus ja kaappien julkisivut joutuvat usein kosketuksiin veden ja muiden nesteiden kanssa);
 • äärimmäisten lämpötilojen kestävyys (erityisesti kaasuliesi, liesi ja uuni);
 • kestävyys;
 • lujuus suhteessa mekaaniseen rasitukseen;
 • roikkumisen kestävyys (kaappien ja laatikoiden yksityisen avaamisen ja sulkemisen vuoksi);
 • helppo hoito, joka ei vaadi paljon aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Puu kaikkialla

Valkoinen keittiö

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, julkisivuvaatimus on houkutteleva ulkonäkö, jonka ansiosta koko keittiö näyttää jaloilta, hienostuneilta, kalliilta tai luovilta, kaikki riippuu toiveistasi. Keittiösarjan rungolta vaaditaan vähän – luomaan vankka perusta rakenteelle. Mutta keittiön kaappien julkisivujen tulisi olla kauniita sen lisäksi, että ne täyttävät kaikki tekniset ja rakentavat ominaisuudet. Keittiön kokonaisuuden kustannukset riippuvat suoraan ja suurelta osin julkisivujen hinnasta.

Näyttökaapit

Maalaistyyli

Rinnakkainen asettelu

Keittiön julkisivun perustan valinta

Yleisin materiaali, joka täyttää kaikki huonekalujen luotettavaa ja pitkäaikaista käyttöä koskevat vaatimukset, on tällä hetkellä MDF. Puujätelaudat ovat materiaalia, joka on valmistettu hienojakoisesta puupölystä, joka on puristettu korkeaan paineeseen. MDF: ää pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina, koska hiukkasten liimaamiseen käytetty aine on osa itse puujätettä ja ilmenee korkean paineen vaikutuksesta.

Perinteinen asetus

Keittiön saari

MDF -levyt ovat vahvoja ja kestäviä, kestävät kosteutta ja korkeita lämpötiloja. Yksi erottavista eduista esimerkiksi massiivipuuta kohtaan on kyky tuottaa taivutettuja muotoja. Pyöreät ja aaltoilevat julkisivut ovat kysyttyjä monien maanmiestemme keskuudessa.

Lasiovet

Toinen suosittu materiaali, joka seisoo hintarivin toisella puolella, on lastulevy. Nämä levyt on valmistettu lastulevymateriaalista, joka on liimattu synteettistä alkuperää olevilla erityishartseilla. Tältä osin ei ole tarpeen puhua tällaisen materiaalin ympäristöystävällisyydestä huonekalujen valmistuksessa lastulevynä. Lujuudeltaan ja kestävyydeltään lastulevyt ovat huomattavasti huonompia kuin MDF. Samaa voidaan sanoa kosteudenkestävyydestä – jos julkisivupinnoite on rikki, niin kun kosteus pääsee pohjaan, materiaalin melko nopea kuluminen, turpoaminen ja vanheneminen tapahtuu..

Keittiö niemimaalla

Kirkkaissa väreissä

Niille, jotka eivät aio säästää rahaa keittiökalusteiden valmistuksessa, voimme tarjota ympäristöystävällisimmän materiaalivaihtoehdon – massiivipuun. Luonnonmateriaalin ilmeisistä eduista ihmisten ja ympäristön turvallisuuden lisäksi voidaan erottaa jalo ulkonäkö, merkitys kaikkina aikoina ja luonnonvärien hienostuneisuus. Mutta luonnollisilla materiaaleilla on haittoja. Korkeiden kustannusten (ja jotkut puulajit ovat erittäin kalliita) lisäksi puusta on huolehdittava huolellisesti – tarkkaile kosteuden pääsyä, lämpötilan muutoksia (mikä ei ole helppoa huoneessa, jossa on liesi, uuni ja liesi), käytä erityisiä vahoja ja tahnoja pintojen suojaamiseen. Lisäksi luonnonpuusta valmistetut julkisivut ovat herkkiä suoralle auringonvalolle – pinnan värjäytyminen on väistämätöntä..

Maa keittiö

Keittiö-ruokailutila

Puhtaan ja raikkaan keittiöympäristön luomiseksi vaalea puu on täydellinen keittiösarjan ja lumivalkoisen seinän koristeluun..

Kevyt muotoilu

Massiivipuisten julkisivujen lisäksi käytetään paneelituotteita. Tällainen materiaali on halvempaa, koska vain keittiön julkisivun runko on valmistettu massiivipuusta ja sisäosa on täytetty ns. Paneelilla – MDF tai lastulevy ja viimeistelty viilulla. Paneelijulkisivujen ulkonäkö ei eroa massiivipuusta, mutta materiaalin lujuusominaisuudet paranevat huomattavasti, nopean muodonmuutoksen ongelma katoaa, puhumattakaan lopputuotteen alenemisesta.

Julkisivut lasilla

Monoliittinen kokonaisuus

Julkisivumateriaalin valinta keittiön kaappeihin

Kalvopinnoitteet

Kalvopäällysteen ilmeisiä etuja ovat seuraavat:

 • helppo hoito;
 • kosteudenkestävyys;
 • mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • laaja valikoima värejä ja tekstuureja (kiiltävistä yksivärisistä julkisivuista helmiäinen tai «metalli-» pinnat);
 • suhteellisen alhaiset kustannukset.

Lineaarinen asettelu

Kontrastien peli

Mutta tällaisella käytännöllisellä materiaalilla, kuten kalvolla, on ainakin yksi keskeinen haitta – alhainen lämmönkestävyys. PVC -kalvolla peitetyt julkisivut on suojattava korkeilta lämpötiloilta, esimerkiksi et voi jättää keittotason poltinta päälle – lähellä olevat kaapit ja laatikot ovat epämuodostuneita, kalvo irtoaa niistä. Estetiikan kannalta – kalvopäällysteet eivät voi vielä simuloida luonnollista materiaalia luotettavasti.

Tumma lasi julkisivuille

Valkoinen ja puinen

Jos puhumme käytännöllisimmästä vaihtoehdosta kalvopäällysteisille julkisivuille käytön ja huollon kannalta, lumivalkoisen kiillon valitseminen tuottaa sinulle vähiten ongelmia. Valkoisella taustalla ei ole havaittavaa laskeutunutta pölyä (pieni kerros) ja sormenjälkiä, jotka voivat loistaa hulluna keittiösarjojen omistajille tummassa kiiltävässä versiossa.

Lumivalkoinen idylli

Nykyaikaiset kalustepinnoitteiset keittiösarjat ovat pääsääntöisesti sileitä, ilman varusteita ja kahvoja. Kaapin ovet on varustettu ovensulkimilla, mikä nostaa hieman keittiön huonekalukokonaisuuden tilaamisen lopullisten kustannusten hintaa, mutta tuo mukavuutta ja käytön turvallisuutta erityisesti perheissä, joissa on lapsia ja uhka sormien puristumisesta ovista keittiökaapit ovat enemmän kuin todellisia.

Tumma kiilto

Sileät julkisivut

Kontrastisen sisustuksen luomiseksi riittää, että tilaat keittiön kaappien tummat julkisivut, ripustat ne lumivalkoisen viimeistelyn taustaa vasten ja varustat sarjan vastaavan sävyisillä työtasoilla. Tiukka, dynaaminen ja samalla ei-triviaalinen keittiö on valmis.

Kontrastisuunnittelu

Emalipinnoitteet

Emalimaaleilla päällystetyt keittiön etusivut esitetään useimmissa väreissä. Käytössäsi ei ole vain väritehosteita, vaan myös helmiäispintoja, ns «metallinen», antiikin jäljitelmä tekniikan avulla «rätinä» ja jopa kameleontti.

Keittiö saaren kanssa

Lumivalkoinen monoliitti

Julkisivut, joissa on maalatut pinnat, kestävät hyvin kosteutta, eivät ime hajuja (joista keittiötila on runsaasti) ja on helppo huoltaa. Emali -julkisivujen vaara on mekaanisia vaurioita – putoamisia ja raskaiden tai terävien esineiden iskuja, joiden seurauksena muodostuu siruja. Tässä tapauksessa peittoa ei voi palauttaa..

Kirkkaat tuolit

Kiviset työtasot

Jotta julkisivun pinta toimisi pitkään, sen pintaa ei yksinkertaisesti maalata, vaan esipohjamaalataan, maalauksen jälkeen se peitetään kiiltävillä tai mattaisilla lakoilla ja hiotaan sitten. Keittiön julkisivun käyttöikä riippuu suoraan siitä, kuinka hyvin ja missä määrin kaikki toimenpiteet on suoritettu. Kun valitset emalipinnoitettuja tuotteita, tuo näyte maalilla valoon ja aseta se julkisivun päähän. Juuri tässä paikassa avioliiton jäljet ​​ovat näkyvimpiä – epäsäännöllisyydet, puhkeamat, ontelot, vieraiden hiukkasten sulkeumat. Mekaanisella värjäyksellä tällainen avioliitto on huomattavasti pienempi kuin vastaavan työn tekeminen käsin.

Harmaan sävyissä

Vaalean harmaa paletti

Keittiön kirkas, rikas sävy muuttaa tilan välittömästi. Yksinkertaisin ja neutraali viimeistely näyttää ylelliseltä kampanjassa niin värikkäillä kalusteilla. Turkoosi huonekalukokonaisuus, valkoinen viimeistely ja sisustus, harmaat työtasot ja kirkas luonnonpuun väri loivat tähän keittiötilaan yksinkertaisesti upean väriyhdistelmän..

Kirkas turkoosi

Toinen esimerkki siitä, mikä tärkeä rooli on keittiön julkisivujen päällysteen värillä, kuinka valittu sävy voi muuttaa ruoanlaittoalueen, antaa jaloutta ja hienostuneisuutta sekä ainutlaatuisuutta. Tällaiset keittiöt muistetaan pitkään..

Jalo väri

Pastellivärit

Tummanharmaat julkisivut yhdistettynä lasiliittimiin näyttävät hyviltä. Tällaisista julkisivuista on tullut jumalattu perinteisille, rauhallisissa, neutraaleissa väreissä ja rauhallisessa mutta ainutlaatuisessa ilmapiirissä..

Tummassa värissä

Harmaat julkisivut

Alkuperäinen saari

Perinteistä ruokaa voi usein nähdä lumivalkoisena. Vaihtoehto valkoiselle voi olla pastellivärejä, neutraaleja sävyjä – vaaleanbeige, valkaistu minttu tai tuskin havaittava sininen. Pastellivärit luovat keittiössä rauhallisen ja rauhallisen ilmapiirin, koska keittiökaappien julkisivut vievät suurimman osan tilasta, mikä tarkoittaa, että ne muodostavat huoneen värivalikoiman..

Vaaleanbeige

Muovipinnoitteet

Huonekalumuovia voidaan levittää MDF- tai lastulevylle kahdella tavalla – levittämällä PVC -kalvoa kehysten reunoille tai taivuttamalla muovin reunat tuotteen päissä. Muovi kestää myös kosteutta ja auringonvaloa, lastuja ja hankausta, sitä on helppo hoitaa (vain hiomajauheita ei tule käyttää).

Kirkas muovi

Muovipinnoitteiden värivalikoima on uskomattoman monipuolinen, on mahdollista käyttää erilaisia ​​koristeellisia vaikutuksia. Akryylimuovi on suosituin. Sen värivalikoima ei ole yhtä laaja kuin tavallisen muovin, mutta se voidaan esittää kiiltävällä, lähes peilimäisellä pinnalla eri sävyissä. Valitettavasti tummilla pinnoilla, joissa on akryylipinnoite, sormenjäljet, laskeutunut pöly ja jäljet ​​jopa kirkasta vettä näkyvät hyvin selvästi. Mutta tällaisille pinnoille valmistusyritykset tarjoavat yleensä joukon erityisiä kiillotusaineita puhdistukseen ja kauneuteen.

Akryylimuovia

Värikkäät akryylimuovisävyt voivat piristää minkä tahansa keittiön tunnelmaa. Käytä eri värejä huonekalukoostumuksen luomiseen. Et vain tuo värejä keittiösi sisustukseen, vaan voit myös luoda positiivisen tunnelman, jopa juhlatunnelman keittohuoneessa. Ja varmasti kukaan ei kutsu sisustasi tylsäksi tai perinteisesti neutraaliksi..

Kaikki sateenkaaren värit

Keittiön julkisivujen kirkas muovipinnoite voi paitsi muuttaa keittiön, myös luoda todella ainutlaatuisen ja ikimuistoisen kuvan. Tällaiselle rikkaalle huonekalulle riittää vain neutraalin taustan luominen, esimerkiksi vaalea seinäkoriste ja valoisa, värikäs kuva keittiöalueesta..

Violetti ja valkoinen muotoilu

Nykyään lasijulkisivut ovat suosittuja. Niiden valmistukseen käytetään korkealujuista karkaistua lasia. Tällaiset julkisivut avaavat monia koristemahdollisuuksia – yhdistelmän alumiinikehyksen kanssa, kuviokalvon ja valokuvien tulostamisen, hiekkapuhalluksen ja erityisten mattapastojen käytön. Tällaisten julkisivujen ilmeinen haitta on korkeat kustannukset..

Kontrastin kiilto

Keittiökaappien runkojulkisivut

Runkojulkisivut, jotka perustuvat MDF -kehykseen, jossa on lasi, ovat erinomainen tilaisuus luoda vitriinejä perinteiseen tyyliin. Tällaiset kehykset sopivat erinomaisesti keittiötiloihin, joissa huonekalukokonaisuus sijaitsee kattoon asti. Jopa massiiviset rakenteet saavat keveyttä ja armoa lasilevyjen käytön ansiosta.

Lattiasta kattoon

Julkisivukehyksen lasilevyjen lisäksi käytetään monia eri tapoja monipuolistaa paitsi materiaalia myös tuotteen rakennetta. Käytetään lasimosaiikista, luonnollisesta rottinkista, bambusta ja jopa olkikudoksesta valmistettuja inserttejä. Mutta suosituimpia ovat kaihtimien säle jäljitelmä. Tällaisilla julkisivuilla varustettu keittiösarja näyttää alkuperäiseltä ja ei-vähäiseltä. Tällaisia ​​pintoja on helppo hoitaa, ja niiden hinta on varsin hyväksyttävä..

Jäljitelmäverhot

Valkoiset kaihtimet

Sälekaihtimet

Julkisivujen lasilevyjä voidaan käyttää paitsi keittiön kaappien ylemmän tason lisäksi myös esimerkiksi saaren pohjan pään koristamiseen. Voit säilyttää siellä kauniita astioita, joita haluat houkutella, tai keittokirjoja, keittiötarvikkeita.

Esittely saaren juurella

Pienissä keittiöissä lasilevyt paitsi laajentavat tilaa visuaalisesti myös tekevät tunnelmasta kevyemmän. Kun keittiön julkisivut vievät lähes kaiken mahdollisen tilan muutaman neliömetrin keittiössä, tämä voi olla vaikeaa psykologisesta näkökulmasta. Vaaleat sävyt, lämpimät luonnolliset sävyt ja lasilevyt auttavat «helpottaa» ympäristöön ja päästä eroon lujuuden tunteesta.

Pieni keittiö

Runkojulkisivut, joissa käytetään alumiini- tai teräsprofiileja yhdessä lasilevyjen kanssa, sopivat täydellisesti keittiöiden sisustamiseen moderniin tyyliin tai korkean teknologian.

Teräskehykset

Veistetyt julkisivut, joissa on kaarevat lasilevyt, näyttävät ylellisiltä, ​​värjäytyminen vanhenemisen vaikutuksesta antaa keittiön koko sisustukselle viehätystä ja perinteiden hienostuneisuutta modernissa suunnittelussa.

Ikääntyvä vaikutus

Toinen esimerkki keittiöstä, jonka julkisivuissa on koristeellisia kaiverruksia. Tällaisten koristeiden avulla voit tuoda klassiset kuulokkeet uudelle tasolle. Jos käytät kodinkoneiden retromalleja tai «piilottaa» kodinkoneiden takana, voit saada täysin ainutlaatuisen keittiön tunnelman – lumivalkoisen idyllin muinaisen ylellisyyden elementtejä.

Veistetyt julkisivut

Moderni klassikko

Jos todella tilavassa keittiössä, jossa on korkeat katot, keittiösarjaa käytetään käytännössä koko kehän ympäri korkeimmasta kohdasta alkaen, et voi tehdä ilman lasilevyjen käyttöä kaappien julkisivuissa. Jotta koko rakenne ei painosta omistajiaan lujuudellaan, voit lasin lisäksi käyttää toista suunnittelutempia – sisäänrakennettu valaistus tekee keittiön kokonaisuudesta kevyemmän ja kirkkaamman. Päästäksesi keittiöyksikön ylähyllyille et todennäköisesti ole tikkaiden tiellä. Mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi on parasta asentaa vaakasuora kolmijalka huonekalukokoonpanon koko kehälle, jotta tikkaat voivat liikkua, mutta pysyvät samalla paikallaan.

Tikkaiden kanssa

Ja lopuksi muutamia käytännön vinkkejä niille, jotka ovat jo menossa huonekaluliikkeeseen tilaamaan keittiötarvikkeita, jotka ovat päättäneet oston koosta ja budjetista, ja ainoa asia, joka on jäljellä, on valita keittiön kaappien julkisivut:

 • ulkonäkö on tärkein kriteeri, jonka perusteella valitset julkisivun näkökulmasta «tykkää – ei pidä». Sinulla on varmasti käsitys siitä, miltä keittiösi näyttää ja kuinka keittiön kokonaisuuden sävy, rakenne ja muotoilu sopivat huoneen sisustukseen;
 • käytännöllisyys pitkän aikavälin toiminnassa. Käytämme kaikki keittiötilaa eri voimakkuuksilla, kokkaamme ja siivoamme sekä käsittelemme sormenjälkiä, naarmuja ja rasvajälkiä julkisivujemme pinnoilla eri tavalla. Päätä, kuinka tärkeää on pitää keittiökalusteet täydellisessä kunnossa ja kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään sen pitämiseen puhtaana. Keittiön huonekalujen päällysteen valinta riippuu tästä;
 • hinta. Valitettavasti ei ole kausimyyntiä sellaisella alueella kuin mittatilaustyönä valmistetut keittiökalusteet. Useimmilla valmistajilla on vakiokokotaulukko ja ne nostavat kustannuksia, jos tästä kokoalueesta poikkeaa. Kuulokkeiden hintalappua korottavat myös kaarevat muodot, puolipyöreät ja aaltoilevat julkisivut, valokuvien tulostus, lisälakkaukset tai vanhentavat tuotteet, joissa on patinaa.
 • valitusten määrä ja kehitysaste. Keittiön ikääntymistä ei voida täysin välttää, on selvää, että 10 vuoden käytön jälkeen se ei näytä uudelta. Huomattavimpien puutteiden kannalta, jotka ilmenevät ennen kaikkea, PVC -kalvon takana oleva johtajuus, joka poikkeaa kaasulieden ja uunin lähellä sijaitsevien kaappien julkisivuista. Mutta salongit eivät lopeta työskentelyä sen kanssa, koska kalvon käyttö on halvin tapa luoda jäljitelmä luonnonpuusta.

Tumma muotoilu

Kirkas punainen kuuloke

Julkisivujen toteuttamiseen on monia vaihtoehtoja, väri- ja tekstuuriratkaisuja, muotoilua ja sisustusta on vielä enemmän. Mutta tiivistetään perustiedot, jotka ovat hyödyllisiä sinulle huonekaluesittelytilassa, kun tilaat keittiötarvikkeita:

 • MDF -levyistä valmistetut julkisivut, joissa on kalvopäällyste, ovat kestäviä, mutta «pelko» lämpötilaerot, mutta ne on helppo tilata uudelleen tulevaisuudessa;
 • MDF -julkisivut, joissa on maalattu emalipinta, eivät reagoi lämpötilaan, mutta «pelko» pelimerkkejä ja niiden tilaaminen uudelleen on erittäin vaikeaa, et ehkä vain pääse haluttuun sävyyn;
 • julkisivut, joissa on muovilevy ja jotka on päällystetty kalvolla, ovat erittäin alttiita kosteudelle ja puhdistukselle kostealla sienellä.

Tummassa värissä

Perinteiset julkisivut

Kulmakaavio saaren kanssa