Katossa kipsilevy

Keittiö on huone, jolla on omat erityispiirteensä. Kun valitset materiaalia keittiön kattoon, sinun on otettava huomioon kaikki tämän huoneen ominaisuudet. Tämä artikkeli kertoo lukijoille kipsilevyn käytöstä keittiön kunnostuksessa. Onko kipsilevy mahdollista asentaa itsenäisesti keittiöön? Se ei ole niin vaikeaa kuin se saattaa näyttää.

Katto keittiössä Katto keittiön valokuvassa Kipsilevy Kuva kipsilevystä Katto kipsilevystä Katossa kipsilevy Kipsilevy katto keittiön valokuvassa Katon suunnittelu keittiössä Kattorakenne keittiön valokuvassa Tyylikäs katto keittiössä

Jotta korjattu katto ilahduttaisi omistajia kauneudella ja uutuudella pitkään, sinun on vastattava muutamaan kysymykseen etukäteen..

 • Kun kipsilevy sopii keittiön kattoon ja milloin ei?
 • Kuinka valita katon materiaali ottaen huomioon keittiön erityispiirteet?
 • Mitä tarvitset työskennelläksesi kipsilevyn kanssa?
 • Kuinka vahvistaa kipsilevyjä oikein kattoon?
 • Mitä tulee ottaa huomioon valmiiden kattojen viimeistelyssä??

Arvoinen

Useimmissa tapauksissa kipsilevy on täysin sopiva materiaali keittiön alakaton asentamiseen. Sen tärkein etu on kyky kohdistaa täydellisesti kaikki, jopa kaikkein kaarevat pinnat. Tämä voidaan tehdä kipsilevyllä paljon nopeammin ja helpommin kuin kitillä. Ja materiaalin ja työn kustannukset ovat paljon pienemmät kuin kiristyskankaalla. Positiivista on, että kipsilevykatot voivat olla myös monitasoisia. Tämän joustavan materiaalin avulla voidaan toteuttaa erilaisia ​​suunnitteluideoita. Ripustettu rakenne mahdollistaa kaiken monimutkaisuuden ja kauneuden valaistuksen järjestämisen. Nykyaikaiset maalit auttavat antamaan katolle kaikenlaisia ​​sävyjä. Oikealla pohjamaalilla ja pinnoitteella kipsilevy kestää kaiken puhdistuksen.

haittoja

Milloin kannattaa harkita muuta keittiön katon materiaalia? Ensinnäkin, jos veden tunkeutuminen asuntoon on mahdollista ylhäältä. Jos katto «virtaukset» sateella tai naapurit järjestävät säännöllisesti tulvan, kipsilevy on hylättävä. Tässä tapauksessa olisi sopivampaa valita joustava, muovi- tai peilikattoinen katto.

Kuten kaikki ripustetut rakenteet, kipsilevykatto pienentää hieman huoneen korkeutta. Jos sen taso on jo alhainen, alakatot eivät ole toivottavia. Joka tapauksessa ei tarvitse tehdä useita tasoja.

On syytä huomata vielä yksi haitta, vaikkakin ehdollinen. Päällikkö voi itse tehdä kitin, muovin asennuksen ja sälekaton. Kipsilevyä käytettäessä tarvitaan apulaite..

Miten tehdä?

Tekniikkaa on vaikea kertoa yksityiskohtaisesti yhden artikkelin puitteissa. Vaiheittaiset ohjeet kipsilevyn välikaton asentamiseen ovat erillinen aihe. Tässä esitetään myös kipsilevyrakenteiden asennusjärjestys..

 • UD -profiilit kiinnitetään keittiön kehälle kattorakenteen asennustasolla. Ne kiinnitetään ruuveilla seinään. Ruuvien välinen etäisyys on vähintään 50 cm ja kaikkien profiilien on oltava samassa tasossa.
 • Ripustuskiinnikkeet on kiinnitetty kattoon linjoilla, joita pitkin CD -profiilit sijaitsevat. Niiden välissä on myös oltava vähintään 50 cm..
 • CD -profiili työnnetään päineen UD -profiiliin ja se sijaitsee ripustuskiinnikkeiden aukossa. Kiinnitämme CD: n kiinnikkeeseen itsekierteittävillä ruuveilla tarkistaen joka kerta vaakasuoran profiilin tason kanssa. Koko metallirakenteen tulee olla samassa tasossa. Niittien pitkät päät on taivutettu ylöspäin.
 • Jos upotettu valaistus on suunniteltu, johdotus on johdotettu.
 • Esileikattu kipsilevy kiinnitetään metallilaatikkoon itsekelausruuveilla. Kierretulpan tulee upota 1-2 mm laattaan. Liitoksissa kaksi levyä kiinnitetään profiiliin kerralla. Sauma sijaitsee profiilin keskellä.
 • Kipsilevyjen väliset saumat täytetään kitillä, vahvistetaan verkolla ja tasoitetaan huolellisesti. Itsekierteittävistä ruuveista valmistetut hatut on myös piilotettu kitin alle.
 • Kuivattu kitti käsitellään hiomapaperilla. Tämän jälkeen valmis katto kyllästetään pohjamaalilla, kuivataan ja peitetään maalilla..

Kuten näette, kipsilevyä voidaan käyttää keittiön katon materiaalina. Sen asennus on melko yksinkertainen. Haluttaessa jokainen henkilö, joka osaa käyttää poraa, voi hoitaa tämän työn. DIY -katto tuo paitsi etuja ja etuja myös tyytyväisyyttä hyvin tehdystä työstä.

Materiaalien valinta

Joten päätettiin tehdä kipsilevyistä alakatto. Seuraava vaihe on materiaalin valinta ja ostaminen. Keittiö on huone, jossa on korkea kosteus. Tällaisessa huoneessa käytettävän kipsilevyn tulee olla kosteutta kestävä ja profiili sinkitty. Laattojen välisten saumojen täyttämiseksi on parempi käyttää korkealaatuista kittiä. Saumat on vahvistettu erityisellä verkolla, joka ei salli katon halkeilua. Älä säästä pohjamaalia. Kipsilevy on pohjustettava huolellisesti ennen täyttämistä ja viimeistelyä..

Keittiö on pieni alue. Sinun on ostettava materiaalia tietyllä marginaalilla. Tavalliset suositukset (lisää alueelle 15%) eivät toimi pienillä alueilla. Meidän on lisättävä 20-25%.

Tarvittavan profiilin pituuden laskeminen etukäteen ei ole ollenkaan vaikeaa. UD -profiili on kiinnitetty seiniin. Sen pituus on keittiön kehän pituus. CD -profiilin reunat työnnetään UD -profiiliin. Tällainen profiili kiinnitetään 50 cm välein..

Tarvitset myös metallisia ripustimia. Ne sijaitsevat koko CD -profiilin pituudella, myös puolen metrin etäisyydellä toisistaan. Niiden lukumäärä on myös laskettava etukäteen..

Ripustettu rakenne on koottu itsekierteittävillä ruuveilla. Itsekierteittäviä ruuveja tarvitaan kahta tyyppiä. Pienimmät, yleisesti kutsutut kirppukuoriaiset, kiinnitetään yhteen metalliosilla. Ja kipsilevylevyt kiinnitetään profiiliin mustilla 25 mm pitkillä itsekelausruuveilla. Arkkiin kuluu noin 60 itsekelausruuvia.

UD-profiili seinään ja ripustuskiinnikkeet kattoon asennetaan tapilla ja pikakiinnitysruuveilla.

Katto kipsilevystä Valokuva kipsilevystä Katossa kipsilevy Kipsilevy katto keittiön valokuvassa Tyylikäs katto Tyylikäs kattokuva Nykyaikainen katto Moderni katto keittiössä Moderni katto keittiön valokuvassa Alakatto Väärä katto keittiössä Keittiön valokuvassa väärä katto Alakatto Kuva alakatosta