Ideoita lelujen säilyttämiseen lastentarhassa

Neuvostoliiton lapsi voisi tehdä lohkosarjan, juomalasin ja pallon. Mutta useimmissa tapauksissa tämä lähestymistapa ei johtunut niin paljon vanhempien asemasta kuin myymälöiden puutteesta ja leluvalikoiman laajentamisen mahdottomuudesta. Uskomaton, valtava lelujen maailma avautuu nykyaikaisen lapsen eteen, jonka monimuotoisuutta on vaikea kuvitella. Vaikka vanhemmat olisivat maltillisia ostamaan uusia pehmoystäviä, rakennusleluja, autoja tai nukkeja lapselleen, sukulaiset ja ystävät ovat aina valmiita auttamaan ja täyttämään lastentarhan «silmämunille». Siksi on tärkeää järjestää lastenhuoneessa paitsi järjestelmällinen, myös kätevä lelujen säilytys pienelle omistajalle. Useimpien venäläisten asuntojen lastenhuonetta voidaan harvoin kutsua tilavaksi huoneeksi, ja kaikkien toiminnallisten segmenttien oikea järjestäminen on välttämätöntä ergonomisen, helppokäyttöisen ja ylläpidettävän ympäristön luomiseksi..

Lelujen säilytysjärjestelmät

Ikkunan alla olevan tilan käyttäminen

Tiukan tilan säästämisen yhteydessä käytetään erilaisia ​​suunnittelutekniikoita-sisäänrakennetuista säilytysjärjestelmistä sängyn alla olevien ulosvedettävien rakenteiden käyttöön. Laatikot -arkut, ottomaanit säilytystilalla, liikkuvat laatikot pyörillä – kaikki nämä laitteet voivat auttaa lelujen ja urheiluvälineiden järjestelmällisen varastoinnin järjestämisessä lastenhuoneessa, mutta myös näyttää suunnittelutaitonsa yhdessä lapsen kanssa.

Säilytysjärjestelmät eri modifikaatioilla

Järkevä varastointi

Oikea säilytys: ergonomia, organisointi, mukavuus ja esteettisyys

Jotta vanhempien pienet yksityiskohdat eivät astuisi satoja kertoja, jotta loputtomat kuutiot eivät ryömi koko talossa ja palapelit ovat piilotettu luotettavasti laatikoihinsa, vanhempien on ponnisteltava paljon. Mutta määritetään ensin lapsen ikä, koska se riippuu suurelta osin siitä, pystyykö hän ylläpitämään järjestystä huoneessaan itse:

  • alle 1 -vuotiaalle lapselle vanhemmat antavat yleensä leluja, useimmiten niitä on vähän ja ne asetetaan leikkikehykseen, leikkipöytään tai mattoon. Tällaiselle määrälle riittää yksi laatikko (muovi, puinen, kangas jäykällä kehyksellä tai paju). Tällainen laatikko voidaan varustaa pyörillä, kannella – käytön helpottamiseksi ja järjestyksen ylläpitämisen yksinkertaistamiseksi;Vauvan huoneen säilytystilaEpätavallinen idea lelujen säilyttämiseenLastenhuoneen leluilla asuttamisen laajuuden kannalta vaikein ikä on noin 1,5-2-vuotiaista 5,5-6-vuotiaisiin asti. Tänä aikana pelit ovat tärkein tietolähde, ympäröivä maailma ja heidän kykynsä. Leluja on monia, ne ovat kooltaan, toiminnaltaan ja varastointimenetelmän valinnaltaan erilaisia. Siksi säilytysjärjestelmiä pitäisi olla useita tai yksi suuri, mutta useista lohkoista koostuva. Tämä lähestymistapa ei liity vain määrään, vaan myös siihen, että varhaisessa iässä lelut kyllästivät lapsen nopeasti (lapsesi tuskin pystyy leikkimään yhdellä koneella yli puoli tuntia), joten on parempi laita joitakin peleihin tarkoitettuja esineitä ylemmille hyllyille. Puolikerroksesta palaavat nuket tai autot nähdään uusina, eikä lelujen päivittäinen virtaus ole laajamittainen – lapsi itse voi poistaa useita esineitä;
  • Suljetut lelupalatKirkkaat lohkot tummalla pohjallaKulman säilytysjärjestelmä6: sta 10: een (kaikki on yksilöllistä, jotkut lapset leikkivät aktiivisesti jopa useiden kouluvuosien jälkeen) lelujen määrä vähenee, lapsi voi laittaa kaikki leikkiesineet jopa ylemmille hyllyille itse ja usein ei yksinkertaisesti salli vanhemmat järjestämään asiat hänen huoneeseensa. Jotkut säilytysjärjestelmät on vapautettu leluista ja ne ovat täynnä kirjoja, urheiluvälineitä, lautapelejä;
  • Eri -ikäisten lasten huoneessaKirkkaat pehmeät julkisivut10 vuoden jälkeen lapsen huoneessa on useimmiten vain leluja, jotka ovat keräilyesineitä tai todella «aikuiset» pelejä. Mutta säilytykseen yleensä riittää pari avointa hyllyä tai yksi laatikko kaapissa..

Yhdistetyt säilytysjärjestelmät

Järkevä ja järkevä ratkaisu

Kun valitset lastenhuoneen säilytysjärjestelmiä, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat kriteerit:

  • ihmisten ja ympäristön ympäristöturvallisuus;
  • turvallisuus ilman vammoja käytön kannalta – mitä nuorempi lapsi, sitä yksinkertaisemman suunnittelun pitäisi olla (ei lasi- tai peililevyjä vauvan huoneen kaapin ovissa, mitä vähemmän varusteita, sitä parempi);
  • helppo hoito – on vaikea välttää tahmeiden sormien, mehun, plastiliinin ja lyijykynien jälkiä, joten on parempi ottaa aluksi huomioon mahdollisuus pintojen nopeaan ja helppoon puhdistamiseen;
  • säilytysjärjestelmän tulisi tyyliltään sopia huoneen suunnittelun yleiseen ääriviivaan;
  • jos lapsi on jo tarpeeksi vanha puhumaan mieltymyksistään, hänen huoneensa sisustusesineiden valinta on parempi tehdä yhdessä hänen kanssaan.

Tilavassa huoneessa kahdelle lapselle

Epätavallisen kirkkaita soluja

Pieni huoneen hyllyt

Vaihtoehtoja lelujen säilytysjärjestelmille

Yksi yksinkertaisimmista ja monipuolisimmista tavoista luoda säilytysjärjestelmiä on käyttää avoimia hyllyjä. Ne eivät vie paljon tilaa käytettävän tilan käytön kannalta, tarvitaan vain vapaaseinä tai osa siitä. Avoimien hyllyjen etuna on, että kaikki lelut ovat lapsen näköpiirissä ja hän voi ottaa ne itse. Haittoja ovat melko toiminnalliset ominaisuudet – vanhempien on pestävä pöly hyllyjen avoimilta pinnoilta monta kertaa useammin.

Avoimet hyllyt leluille

Hyllyt, astiat ja säiliöt

Lelujen ja niiden osien varastoinnin järjestämiseksi tarvitset säiliöitä. Nykyaikaisten myymälöiden valikoima hämmästyttää valinnasta – jokainen vanhempi voi löytää parhaan vaihtoehdon kustannusten, suunnittelun ja värimaailman suhteen. Kangas ja paju, muovi- ja puiset astiat (melkein kaikki voidaan merkitä) auttavat sinua lajittelemaan lelut ja asettamaan asiat järjestykseen huoneessa. Itse asiassa lapset rakastavat lajittelua, pienten lelujen tai rakenteellisten elementtien järjestämistä omalla tavallaan. «jättää» voi olla hieno peli, ei tylsä ​​velvollisuus siivota.

Säilytyksen järjestäminen

Hyllyt kompleksissa, jossa on työpaikka

Kirkkaat säilytysastiat

Säiliön merkinnät

Monimutkaistamalla avoimien hyllyjen suunnittelua ja keräämällä kaikki elementit yhteen, saamme telineen. Tällaisten huonekalujen etuna on valmiiden ratkaisujen helppo asennus, kompakti syvyys ja tilavuus ottaen huomioon rakenteen korkeus. Toinen plus hyllyjen käytöstä on se, että lelujen sijasta sen hyllyille ilmestyy ajan myötä kirjoja, lautapelejä ja erilaisia ​​paperitarvikkeita. Tämä tarkoittaa, että jo aikuiselle lapselle (koululaiselle) ei tarvitse ostaa uusia säilytysjärjestelmiä.

Hyllyt yhdistetyillä varastointijärjestelmillä

Lattiasta kattoon ulottuvat hyllyt

Hyllyyksikkö kätevillä kennoilla

Hyllyt voivat koostua tavanomaisista avoimista hyllyistä, tai ne voivat olla joukko soluja, joihin voit yksinkertaisesti sijoittaa leluja tai lisätä astioita. Tällainen teline voidaan asentaa suoraan seinään, jos sillä ei ole yhteistä takaseinää. Telineen mitat riippuvat huoneen ominaisuuksista, siellä säilytettävien lelujen määrästä ja sisustuksen yleisestä luonteesta. Useimmiten massiivisten hyllyjen toteuttamiseen käytetään valkoista – se ei tee huoneen kuvasta raskaampaa edes massiivisen rakenteen tapauksessa. Lisäksi huoneessa on runsaasti kirkkaita värejä, koska lelut sijoitetaan avoimille hyllyille..

Päiväkodin valoisa sisustus

Lastenhuoneen lakoninen muotoilu

Kätevä ja käytännöllinen hylly

Pajukontit soluissa

Sisäänrakennettujen telineiden avulla voit paitsi huolehtia rakenteen kiinnittämisestä seinään, myös säästää lastenhuoneen hyödyllistä tilaa, mikä on tärkeää pienikokoisissa asunnoissa. Useimmiten tällaisissa telineissä on suljetut laatikot, joissa on saranoidut ovet alaosassa, ja koko yläosaa edustavat avoimet hyllyt, joilla on eri tai sama korkeus. Kaikki riippuu hyllyillä olevien lelujen koosta..

Pari sisäänrakennettuja hyllyjä

Lastenhuoneen suunnittelu ullakolla

Tilava säilytyskokonaisuus

Matalat, avoimet hyllyt, joissa on soluja, ovat loistava tapa säilyttää leluja vauvan huoneessa. Suunnittelussa ei ole ovia, mikä tarkoittaa, että murusesi ei voi puristaa sormiasi – varusteiden täydellinen puuttuminen ja moduulin erinomainen vakaus takaavat korkean turvallisuuden. Lapsi itse voi saada lelut, koska malli ei ole korkea. Samaan aikaan on mahdollista valmistaa jonkinlainen lelujen lajittelu solujen mukaan riippuen koosta, suoritettujen manipulaatioiden luonteesta tai mistä tahansa muusta merkistä, josta huoneen pieni omistaja pitää..

Kätevä matala laatikko

Säilytysjärjestelmät lapsen korkeudella

Käytännölliset ja turvalliset laatikot

Paikat värikkäille astioille

Alkuperäinen ja samalla käytännöllinen huonekalu lastenhuoneessa – vaatekaappi, jossa on suuria reikiä ovissa. Jopa pienellä lapsella ei ole ongelmia tällaisten ovien avaamisessa; suurista aukoista näet selvästi, millä hyllyllä haluttu lelu on. Tällaisesta mallista tulee paitsi säilytysjärjestelmä, myös lastenhuoneen sisustuksen alkuperäinen elementti..

Epätavallinen lelukaappi

Alkuperäiset julkisivut, joissa on reikiä

Arkut, laatikot ja laatikot, joissa on erilaisia ​​muutoksia, voivat olla joko ainoita (lastenhuoneessa, jossa on pieni määrä leluja) tai muita säilytysjärjestelmiä. Tällaisten rakenteiden kätevyys on se, että ne ovat liikkuvia – voit aina siirtää rintakehää seinää vasten lisätäksesi pelien vapaata aluetta. Usein tällaiset kannelliset laatikot on varustettu pyörillä, jotta jopa lapsi voi suorittaa yksinkertaisen uudelleenjärjestelyn. Toinen arkkujen etu on, että niitä voidaan käyttää istuimina, jos laitat kannelle pehmeän pohjan. Mutta tällaisilla säilytysjärjestelmillä on myös haittoja – varastoinnin järjestämiseksi todennäköisesti se ei toimi, kaikkien lelujen sisällä on akselissa.

Säilytys- ja istuimet

Rinta ja penkki 2 in 1

Lelurinta jalassa

Rinnan kompakti versio on pussi, jossa on säilytystilaa. Monet lelut eivät mahdu sen onteloon, mutta ne voivat helposti liikkua huoneessa pyörien avulla ja voivat toimia laskeutumispaikkana lapsen vieraille. Sopii lisäsäilytysjärjestelmäksi, jopa keskikokoisiin ja pieniin huoneisiin.

Säilytyspussit

Saari ja varastointijärjestelmä

Tilanteessa, jossa hyötysuhde on tiukka, kaikki tallennusjärjestelmien järjestämisen mahdollisuudet ovat kalliita. Erityisesti huoneessa asuu useampi kuin yksi lapsi. Sängyn alla oleva tila ei voi olla tyhjä. Ovatko sängyn alla olevat säilytysjärjestelmät tavallisia säiliöitä tai vetolaatikoita pyörillä tai ehkä sängyn suunnitteluun kuuluu ulosvedettäviä yksiköitä – joka tapauksessa tämän ratkaisun järkevyydestä ei ole epäilystäkään.

Säiliöt sängyn alla

Laatikko sängyn alle

Ja lopuksi. Jos lastenhuoneen tila sallii, paras vaihtoehto lelujen säilytysjärjestelmien luomiseksi on käyttää erilaisia ​​muutoksia. Laatikot sängyn alla, teline, jossa on avoimet hyllyt ja solut lelujen järjestämistä varten, laatikko tai rintakehä sängyn juuressa, mobiili pussi, jossa on säilytystilaa – kaikki nämä laitteet auttavat paitsi jakamaan koko lelujen kokoelman myös opettaa lasta järjestäytymään itse.

Erilaisia ​​säilytysjärjestelmiä

Lastenhuoneen kirkas muotoilu

Valoisia ratkaisuja sisustukseen ja kalusteisiin