Ideoita lastenhuoneen sisustamiseen

Lastenhuoneen kunnostus tai jopa pieni muutos on aina luettelo vanhempien ongelmista. Me kaikki ymmärrämme täydellisesti, että huone pienelle omistajalle on kokonainen maailma, jossa hän ei kasva helposti, vaan saa uutta tietoa ja taitoja, oppii maailman, kehittää kykyjään ja avaa uusia, aiemmin tuntemattomia rajoja. Vanhempien tehtävänä ei ole vain luoda kätevä, turvallinen ja mukava sisustus lastenhuoneeseen, vaan kannustaa lasta olemaan luova, tukemaan hänen toiveitaan ja harrastuksiaan, luomaan ilmapiiri, jossa hän haluaa kehittyä kokonaisvaltaisesti. Mutta kuinka luoda tehokas ja samalla houkutteleva huonesuunnittelu, jos psykologit neuvovat yhtä, väriterapia -asiantuntijat toista ja lastenlääkärit vaativat omiaan? Kuinka valita sopiva vaihtoehto useista suunnitteluideoista ja samalla pilata perheen budjetti? Loppujen lopuksi jokainen vanhempi ymmärtää, että on mahdotonta luoda lastenhuoneen sisustus ja muuttaa sitä vasta, kun poikasesi lentää perheen pesästä. Jokaisen vanhemman on ratkaistava valintaongelma oman lapsensa iän, luonteen, harrastuksien ja mieltymysten perusteella. Ja me puolestaan ​​voimme tarjota sinulle vaihtoehtoja lastenhuoneen sisustamiseen, joka käytti nykyaikaisten suunnittelijoiden, lasten ergonomian asiantuntijoiden, psykologien ja lastenlääkäreiden ideoita. Laajan suunnitteluvalikoimamme etuna on, että voit herättää monia ideoita omin käsin..

Kontrastinen temaattinen muotoilu

Lastenhuoneen suunnittelu

Nukkumapaikan järjestäminen

Toisaalta kaikki toistensa kanssa kilpailevat asiantuntijat sanovat, että lastenhuoneessa on ehdottomasti jätettävä mahdollisimman suuri vapaa tila, jotta lapsi ei voi helposti leikkiä, vaan myös hypätä, juosta ympyrässä ja olla aktiivinen muulla tavalla , kaataa kertynyt energia. Toisaalta leikkialueen lisäksi huoneessa pitäisi olla mukava, täysipainoinen nukkumapaikka, segmentti opiskeluun ja luovuuteen sekä säilytysjärjestelmät, joihin mahtuu vaatekaappi, lelut, urheiluvälineet ja kirjat lapsi. Tilan säästäminen on usein erittäin akuutti..

Alkuperäinen nukkumapaikka

Taota varastointijärjestelmien kanssa

Parvisänky auttaa säästämään pienen lastenhuoneen arvokkaita neliömetrejä, mutta siitä tulee myös mielenkiintoinen tapa järjestää paikka nukkua ja rentoutua. Useimmat lapset rakastavat nukkua jollakin korkeudella lattiasta teeskennellen olevansa puussa, tornissa, avaruusaluksessa tai missä tahansa muussa fantasiapaikassa. Vapautetussa tilassa sängyn alla voit järjestää erilaisen säilytysjärjestelmän (vaatteille, kirjoille, leluille), asentaa pienen sohvan, joka toimii oleskelualueena, jos vieraat tulevat lapsen luo. Voit myös jättää sängyn alla olevan alueen yksinomaan pelejä varten – ripustamalla verhot voit järjestää jotain mökkiä.

Luo ullakko lastentarhalle

Järkevä tilankäyttö

Luo ullakko teini -ikäiseen huoneeseen

Toimiva nukkumapaikka

Makuupaikat kahden lapsen huoneessa

Jos kaksi lasta asuu samassa huoneessa, vanhempien tehtävä nukkumis-, lepo-, liikunta- ja leikkialueiden jakamisessa vaikeutuu. Useimpien vanhempien ensimmäinen ja usein tärkein ajatus on kerrossängyn käyttö. Ilmeinen säästö käyttötilassa ohittaa lasten (jos heidän ikäeronsa on pieni) väitteet siitä, kuka nukkuu ylemmällä tasolla. Mutta jopa niin tutussa huonekalurakenteessa kuin kerrossänky, on vaihtoehtoja mukavaan ja alkuperäiseen muotoiluun..

Lastenhuoneen suunnittelu kahdelle

Lastenhuone, jossa kerrossänky

Nukkumapaikkojen alkuperäinen järjestely

Kontrasti sisätiloissa kahdelle

Voit luoda jokaisen lapsen makuutilan yksityisyysalueen luomiseen. Tätä varten riittää ripustaa verhot alemmalle tasolle tai jopa rakentaa ovia, ikkunoita, jolloin nukkumapaikasta, prinsessalinnasta, raketista tai laivasta tulee oikea talo..

Nukkumapaikkoja itämaiseen tyyliin

Taonta ja yksinäisyyden paikka

Jos lastentarhassa on tarpeeksi tilaa, voit varustaa kerrossängyn liukumäellä, jota pitkin voit mennä alas ylävuoteesta. Rakenne on tietysti varustettava myös tikkailla, jotka kiipeävät ylös..

Alkuperäinen pelattava muotoilu

Molempien tasojen sängyt voidaan varustaa laatikoilla varustetuilla säilytysjärjestelmillä, mikä säästää arvokasta neliömetriä kahden lapsen huoneesta.

Sängyt säilytysjärjestelmillä

Korostusseinän luominen lastenhuoneeseen

Asiantuntijat suosittelevat, ettet koristele lapsen huoneen kaikkia seiniä kirkkaalla värillä valitsemalla vaalea, neutraali sävy ja korostamalla yhtä pystysuorasta pinnasta (kirkas, kirjava, piirustuksilla tai maalauksilla). Korostusseinän luomiseen on monia vaihtoehtoja. Tavallisten tapettityyppien lisäksi, joissa käytetään seinälevyjä, laminaattia, koristekipsiä tai nestemäisiä tapetteja, on monia tapoja, joita käytetään pääasiassa lastenhuoneisiin. Taiteellinen maalaus, kaavainpiirroksen käyttö, tarrat – kaikki nämä suunnitteluesimerkit auttavat sinua luomaan teemakuvan korostuspinnalle – suosikkisarjakuvaasi, satuasi, sarjakuvakirjaasi tai tietynlaista toimintaa, luovuutta, urheilua.

Kirkas aksenttiseinä

Temaattinen muotoilu

Taidemaalausta seinälle

Jos lapsi on hyvin aktiivinen, hänen ei ole helppoa rauhoittua ennen nukkumaanmenoa ja virittää lepoa, on parasta järjestää aksenttiseinä sängyn pään taakse. Siten huone on sisustettu monipuolisesti, ja lapsi ei näe ennen nukkumaanmenoa värikkäitä tai kirkkaita valokuvataustakuvia, seinämaalauksia tai akryylitarroja..

Korostuspinta päädyn takana

Yksinkertainen aksenttiseinä

Alkuperäiset väriyhdistelmät

Musta (tai teräs) magneettilevy ei ole vain kontrastinen korostuspinta (tai osa siitä) lastenhuoneen sisätiloissa, vaan myös luovuuden kenttä. Pinnalla voit piirtää värikynillä, ripustaa magneetteilla piirustuksia, valokuvia ja käsitöitä. Sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että lapsesi piirtää seinille – heillä on koko turvavyöhyke tätä varten..

Magneettinen piirustuspöytä

Kontrastisuunnittelu

Paikka luovuudelle

Magneettinen pinta

Musta seinä maalausta varten

Wigwam, teltta tai perääntyä

Vaikka vain yksi lapsi on huoneen omistaja, hän voi silti tarvita paikan yksinäisyydelle – pieni kulma, joka on suljettu kaikilta, ja jonka sisällä ovat rakkaimmat lelut ja mielenkiintoisimmat pelit. Lasten tavaroiden nykyaikaisilla markkinoilla ei ole ilman syytä ilmaantunut erilaisia ​​vaihtoehtoja wigwameille, pientelttojen telttoille – psykologit ovat pitkään osoittaneet, että jokainen lapsi tarvitsee tällaisia ​​paikkoja yksinäisyyteen. Täällä voit rauhoittua, eristää itsesi ulkomaailmasta hetkeksi, jopa piiloutua tai vain leikkiä..

Eristäytynyt paikka

Värikäs wigwam päiväkotiin

Sisätilat tummilla kontrasteilla

Yksi vaihtoehdoista eristäytymispaikkojen luomiseksi, suosittu venäläisten vanhempien keskuudessa, on wigwam. Tämä on yksinkertainen rakenne ja sen jälkeinen asennus, joka koostuu puisista telineistä ja joiden päälle on venytetty kankaita. Rakenne on ihmisten ja ympäristön kannalta turvallinen – käytetään puuta ja luonnonkangasta. Vaikka wigwam putoaa lapsen päälle, se ei aiheuta vakavia vaurioita – telineissä käytetään vaaleaa puuta, telineet itse painavat hieman. Voit koristella wigwamin millä tahansa värivaihtoehdolla, käyttää osittain tai kokonaan kangasta, jota käytettiin ikkunoiden peittämiseen tai nukkumapaikan koristeluun (harmonisen tunnelman luomiseksi), tekstiilejä temaattisella kuviolla – suosikki sankareita, sarjakuvia, sarjakuvia.

Wigwam päädyn päällä

Temaattinen muotoilu

Pojan huoneen suunnittelu

Toinen vaihtoehto osittaisen yksityisyyden luomiseksi on pieni teltta, joka roikkuu katosta. Tämä muotoiluvaihtoehto ei tietenkään ole käytettävissä huoneissa, joissa on joustavat katot. Tuote koostuu lähes kokonaan kankaasta (vain holvissa on putkimainen tai lankakehys), se on helppo irrottaa tarvittaessa (jos tarvitset esimerkiksi enemmän tilaa useille lapsille leikkiä varten). Useimmiten minitelttoja käytetään tyttöjen huoneiden sisätiloissa; ne sopivat orgaanisesti itämaisten prinsessojen tarinoihin. Valmiit ratkaisut valmistetaan useimmiten pastelliväreissä ja ne sopivat mihin tahansa sisustustyyliin ja värimaailmaan.

Miniteltta lastentarhaan

Neitsyt huoneen suunnittelu

Sisustus pastelliväreissä

Usein nämä minikangas teltat ripustetaan sängyn pään päälle, mikä luo eräänlaisen katoksen. Teltan juureen voit ripustaa itse tekemäsi kännykän ja jopa yhdessä lapsen kanssa. Eläkkeelle jääminen tällaisen katoksen taitoksissa ja nukahtaminen ei ole pelottavaa.

Teltta sängyn pään yli

Kevyet tekstiilit mukavuuden lisäämiseksi

Lastenhuoneen tekstiilikoriste

On vaikea kuvitella kodikasta lastenhuonetta ilman verhoja ikkunoissa, kirkkaasti sisustettua sänkyä, värikästä tai pörröistä mattoa lattialla. Nämä yksityiskohdat kantavat pääasiallisen taakan sisustuksesta ja erityisen ilmapiirin luomisesta vauvan huoneeseen. Tekstiilit toimivat usein aksenttina luodessaan monipuolista sisustusta. Suunnittelijat suosittelevat huoneen sisustamiseen vaaleita, neutraaleja värejä, jotta voit simuloida tilannetta kirkkaiden yksityiskohtien avulla, sopeutua lapsen muuttuvaan ikään, muuttaa hänen mieltymyksiään ja harrastuksiaan. Loppujen lopuksi verhojen tai päiväpeitteen vaihtaminen on paljon helpompaa kuin tapettien kiinnittäminen uudelleen tai panoraamojen rakentaminen katon alle..

Lastenhuone vaaleissa väreissä

Kirkas tekstiilisuunnittelu

Painopiste tekstiileissä

Kirkkaat aksentit

Valoisa ja runsas sisustus

Vastasyntyneen huoneen sisustamisessa pastellivärejä käytetään syystä. Aluksi lapsi ei ole tärkeä niinkään huoneen yleinen suunnittelu, vaan yksityiskohdat, jotka ovat sen välittömässä läheisyydessä. Päiväkodin ilmapiiriltä vaaditaan vain rentouttava ja rauhallinen asenne. Mutta myös aksenttielementit ovat välttämättömiä – näkymän tarkentamiseksi, piirustuksen, kuvion, pienten yksityiskohtien tarkastamiseksi. Tämän tehtävän kanssa tekstiilit ovat helpoimpia – kuten laituripaikka, ikkunaverhot, pienet yömatot, katokset, teltat.

Huone vastasyntyneelle

Vauvan huoneen suunnittelu

Pastellivärit

Päiväkoti harmaalla-beigellä sävyllä

Varastointijärjestelmät – erilaisia ​​muotoja

Tilanne tehokkaan varastoinnin järjestämisessä lastenhuoneissa ei ole helppo. Aluksi leluja ja kirjoja on vähän, pieni teline tai jopa säiliö mahtuu niihin, mutta ajan myötä vauvan kehittymiseen tarvittavien esineiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti. Aina ei ole mahdollista sopeutua tähän väsymättömään kasvuun – uusille tallennusjärjestelmille ei yksinkertaisesti voi olla vapaata tilaa. Siksi uusien lelujen kasvun selkeä hallinta ja yleisten säilytysjärjestelmien valinta ovat välttämättömiä. Asiantuntijat suosittelevat avoimien hyllyjen käyttöä, joihin mahtuu suuria tavaroita ja astioita, joissa on pieniä esineitä, kirjoja tai urheiluvälineitä. Ajan myötä, kun lapsen kiinnostuksen kohteet ja harrastukset muuttuvat, voit yksinkertaisesti muuttaa säiliöiden sisältöä.

Kätevät säilytysjärjestelmät

Kodikas lastentarhan suunnittelu

Korostusseinä vauvan huoneessa

Säilytysjärjestelmät lastenhuoneessa

Kätevät hyllyt

Älykkäät tallennusjärjestelmät

Jos puhumme saranoitavista säilytysjärjestelmistä, avoimet hyllyt ovat yleisimpiä. Mitä vähemmän julkisivuja päiväkodissa, sitä vähemmän loukkaantumisriskiä. Avoimilla hyllyillä sisältö on selvästi näkyvissä, haluttu tuote löytyy nopeasti. On toivottavaa, että he pitävät hauskaa lapsen saatavilla olevalla tasolla.

Avaa kirjahyllyt

Alkuperäinen työpaikka

Epätavallinen työpaikka kahdelle

Avoimien hyllyjen etuna on, että ne on helppo tehdä omin käsin. Vanhoista lavoista tai vain lankkuista voit luoda ainutlaatuisia säilytysjärjestelmiä kirjoille, paperitavaralle ja leluille. Kirkas maali, värillinen tapetti tai kangas takaseinän liittämistä varten, teemalla varustetut tarrat – kaikki keinot ovat hyviä tilavan säilytysjärjestelmän lisäksi myös alkuperäisen sisustuselementin saamiseksi.

Kirkkaat hyllyt taustalla

Työtilan organisaatio

Alkuperäinen seinä hyllyillä

DIY kirkkaat yksityiskohdat

Valaistusjärjestelmä – monipuolisuus ja esteettisyys

Lastenhuoneessa yksi kattokruunu katon alla ei riitä. On tarpeen luoda taustavalo työpaikalle (tai luovuuden alueelle). Mutta monille lapsille ei vain valaistusjärjestelmän toimivuus ole tärkeää – seppele, jossa on himmeät valot, auttaa luomaan huoneeseen loma -tunnelman, ja ennen nukkumaanmenoa se valaisee huoneen heikoilla valoilla, jotta vauvalla ei ole nukahtaa pimeässä.

Garland päiväkodissa

Lastenhuone romanttiseen tyyliin

Garland yövalon sijasta

Hehkuva seinä

Sängyn alkuperäinen sisustus

Koriste -esineet lastenhuoneessa

Vain ensi silmäyksellä voidaan päättää, että lastenhuoneen koriste -elementit eivät kanna mitään semanttista kuormitusta sisustusta lukuun ottamatta. Katosta ripustettuja leluja voidaan katsoa ennen nukkumaanmenoa, ja niitä, jotka sijaitsevat sängyn lähellä, voidaan koskettaa käsillä, kehittää motorisia taitoja ja laajentaa tuntoaistien näköaloja. Piirustukset, kirjonta-, paperi- ja puumallit eivät ainoastaan ​​koristele huonetta, vaan myös kehittävät tilaajattelua, huomiota yksityiskohtiin, edistävät silmien harjoittelua, puhumattakaan kauneudenhimon kehittymisestä, esteettisen tiedon laajentamisesta.

Kirkkaat koriste -elementit

Lastenhuoneen valoisa sisustus

Kauniita väriyhdistelmiä

Alkuperäinen roikkuva sisustus

Lakoninen muotoilu

Sisustus pastelliväreillä

Lumivalkoinen idylli

Kirkkaita yksityiskohtia valkoisella taustalla