100 makuuhuoneen ideaa

Nykyään on niin paljon erilaisia ​​ideoita makuuhuoneen (ja minkä tahansa muun) sisustamiseen, että se vie henkeäsi. Ja siksi on tarpeen miettiä jokaista toimintaa, ottaa huomioon kaikki yksityiskohdat ja edetä askel askeleelta, askel askeleelta. Kaikki tämä on välttämätöntä, jotta emme eksyisi suunnitellulta polulta, nimittäin: luoda makuuhuoneestasi juuri se paratiisin kulma, joka ilahduttaa sinua ja tuo rauhan ja rentoutumisen, joka on meille niin välttämätöntä nykyaikaisessa nopeassa elämässä.

Makuuhuone

Ajan alku…

Ensinnäkin, kuten edellä mainittiin, sinun on harkittava huolellisesti kaikkea. Ja lähtökohtana on huoneen koko. Jos huone on pieni, värimaailman tulisi olla vaaleissa sävyissä, jotka lisäävät tilaa visuaalisesti. Voit käyttää kirkkaita aksentteja, mutta kohtuudella. Lisäksi pientä huonetta ei saa ylikuormittaa huonekaluilla, vain tarpeellisimpien asioiden pitäisi olla täällä. Voit myös käyttää toiminnallisia huonekaluja joidenkin asioiden sijoittamiseen sinne äläkä sotkea huonetta tarpeettomilla kaappeilla ja hyllyillä..

Pieni makuuhuone

Käytä suuria ikkunoita, peilejä – tämä auttaa lisäämään tilaa visuaalisesti ja laajentamaan rajoja. Ja mitä enemmän ilmaa ja luonnonvaloa tunkeutuu, sitä kevyempi ja ilmavampi ilmapiiri on..

Suuret ikkunat ja peilit makuuhuoneessa

Ja jos huoneen pinta -ala on suuri, sinun ei pitäisi ajatella, että tehtävä on täällä yksinkertaisempi. Monille näyttää siltä, ​​että koska tilaa on paljon, voit laittaa joukon huonekaluja, sisustusta ja niin edelleen. Siten huone on jälleen ylikylläinen. Täällä sinun on aloitettava sängystä, koska voit laittaa sen keskelle, mikä on erittäin kätevää ja kaunista ja johon sinulla ei ole varaa, jos huone on pieni. Siksi voit aloittaa turvallisesti etsimällä sopivan paikan sängylle, sellaisen, jossa aurinko ei osu silmiin aamulla ja häiritse unta, tai päinvastoin. Jotkut esimerkiksi asettavat sängyn erityisesti heräämään lempeisiin ensimmäisiin auringonsäteisiin. Muuten, tässä tapauksessa voit laittaa kaihtimet ja sulkea ikkunan viikonloppuisin, kun sinun ei tarvitse nousta aikaisin..

Sen lisäksi, että valitaan oikea paikka sängylle, suuri huone, kuten pieni, on sisustettava asianmukaisesti. Älä ajattele, että jos pientä huonetta ei voida sisustaa tummilla väreillä, jotta se ei vähene visuaalisesti, niin suuri voi. Voit tietysti halutessasi, mutta sinun tulee aina olla varovainen tummien värien kanssa, ne ovat edelleen tummia ja jos valitset ne, ota huomioon kaikki väriyhdistelmien hienovaraisuudet ja vivahteet, muuten saatat saada synkkän sisustuksen . Mielenkiintoisin asia on se, että suuret huoneet voidaan tehdä kirkkaiksi, mutta älä unohda jälleen värejä yhdistäviä sääntöjä..

Kirkkaat värit makuuhuoneessa Valoisa makuuhuone

Ja jos haluat tehdä huoneesta kevyen, jopa lumivalkoisen, suuressa huoneessa se voi muuttua jäälinnan tunnelmaksi. Tietenkin, jos se oli idea, se ei ole huono, mutta kokeneet suunnittelijat neuvovat säätämään tällaisen sisustuksen esimerkiksi pehmeällä verhoilulla. Eli jään sijasta on virkistävää viileyttä, lisäksi kodikasta ja pehmeää. Muuten, pehmeä pehmuste edistää äänieristystä.

Kodikkuutta suuressa makuuhuoneessa

Rakennusmateriaalit

Kun valitset rakennusmateriaaleja, on tärkeää ottaa huomioon, että ne voivat vaikuttaa suoraan huoneen tunnelmaan, esimerkiksi tehdä siitä karkean tai romanttisen. Metalli, tiilimuuraus, puupalkit katossa, laminaatti lattiassa ja niin edelleen tekevät huoneesta ankaran ja kiinteän..

Kiinteä sisustus

Romanttisen tunnelman omaavia huoneita hallitsevat pehmeät pinnat.

Romanttinen sisustus

Makuuhuoneissa käytetään yhä enemmän melua vaimentavia materiaaleja, eli kaikenlaisia ​​melunvaimentimia ja tiivisteitä. Nämä materiaalit absorboivat ääniä ja melua, koska ne toistuvasti eivätkä synkronisesti läpäise useita kerroksia – ilma – materiaali – ilma. Voit myös tehdä seinistä kuvioituja, mikä auttaa myös vaimentamaan melua..

Makuuhuone, jossa on ääntä vaimentavia materiaaleja

Ja jotta makuuhuoneen ilmapiiri olisi kevyt ja ilmava, käytä enemmän lasi- ja puupintoja. Muuten, puu on aina ollut arvostettu sen läheisen yhteyden vuoksi luontoon. Se tekee huoneesta kodikkaan, eloisan ja turvallisemman, koska puu on ympäristöystävällinen tuote, se hengittää ja sillä on luonnollinen, vertaansa vailla oleva luonnollinen aromi..

Puu makuuhuoneen sisätiloissa Lasipinnat antavat kevyen tunteen

Joten huomasimme, että rakennusmateriaalit voivat luoda tietyn tunnelman huoneeseen. Eli vähitellen tulimme siihen tosiasiaan, että huoneissa voi olla erilainen tunnelma. Ja ilmaistaksemme täysin tietyn tunnelman käytämme tiettyä suunnittelutyyliä. Ja kuten tiedät, niitä on paljon, ja jokaisella on oma vaikutuksensa tai heijastaa omistajien luonnetta jne..

Luetellaan sisätilojen tärkeimmät tyylit

Klassinen makuuhuoneen tyyli

Klassisen tyylin sisustus näyttää aina jaloilta ja ylellisiltä, ​​yhdistäen kauneuden ja toimivuuden. Tälle tyylille on ominaista kaikenlaiset koristeelliset viimeistelyt, maalaus, kalliit ja vain luonnonmateriaalit – mukaan lukien arvokkaat puulajit – taideparketti ja niin edelleen. Useimmiten klassisessa vuoteessa on puinen pääty, ehkä jopa veistetyt tai kiharat veistetyt jalat. Ja myös luonnollisesti yöpöydät, lipasto, massiiviset vaatekaapit ja kaiken tämän pitäisi olla vaikuttavia mittoja. Yleensä huoneen tulee olla tilava ja riittävän korkeat katot. Valaistus on hieman himmeä. Värivalikoima ilmaistaan ​​rikkailla, usein tummilla sävyillä. Sisustusta tarvitaan täällä ja suuria määriä. Tällaiset sisätilat sopivat kunnioitettaville ja kunnioitettaville ihmisille, jotka arvostavat perinteiden loukkaamattomuutta..

Klassinen makuuhuoneen sisustus Makuuhuone klassisilla yksityiskohdilla

Haluaisin lisätä muutamia hienovaraisuuksia, jotka auttavat luomaan jäljittelemättömän klassisen sisustuksen melkein mihin tahansa makuuhuoneeseen, nimittäin pieneen. Loppujen lopuksi, kuten jo edellä mainittiin, klassinen tyyli tarkoittaa tilavaa huonetta ja korkeita kattoja, mutta entä jos huoneessa ei ole tarvittavia mittoja ja haluat sisustaa sen klassiseen tyyliin? Aina on ulospääsy – kaikki tärkeimmät ominaisuudet voidaan tehdä pienemmissä versioissa. Eli suuren massiivisen kaapin sijasta voit tehdä pienemmän kaapin. Hän ja kaikki muut huonekalut voidaan myös valmistaa kalliista ja arvokkaista puulajeista, vain pienemmästä koosta. Verhot, jotka ovat niin ominaisia ​​klassikoille, voivat olla, kuten pitäisi, kalliista luonnonkankaasta, mutta kevyempiä. Esimerkiksi stukkomuovauksen sijaan tee maalaus.

Pylväät ovat myös luontaisia ​​klassiseen tyyliin, mutta pienessä huoneessa ne yksinkertaisesti vievät koko paikan. Tämän välttämiseksi asetamme ne seinille tai oviaukkoon..

Perinteisen volumetrisen kattokruunun sijaan voit käyttää kohdevaloja, mutta järjestää ne ympyrän muotoon – geometria on ominaista klassikoille. Ja jos peität tämän ympyrän visiirillä, valaistus osoittautuu hajaantuneeksi ja hieman vaimeaksi – itse asia.

Klassikoita makuuhuoneen sisustuksessa Klassinen makuuhuone

Minimalismi on aina trendi

Makuuhuoneen suunnittelu minimalismin tyyliin merkitsee tarpeettomien yksityiskohtien puuttumista, toisin sanoen huoneessa on vain se, josta ei voida luopua. No, tietysti täällä voi olla sisustusta, mutta minimaalisella määrällä. Huonekalut ovat yleensä yksinkertaisia ​​ja usein monikäyttöisiä, eli niissä on lisälaatikoita tai osia tavaroille, mikä säästää tilaa.

Minimalismi makuuhuoneessa Makuuhuone minimalismin tyyliin

Jos haluat korostaa huoneen minimalistista tunnelmaa, koristele se kylmillä väreillä: valkoinen, harmaa, vaaleansininen ja niin edelleen..

Harmaat sävyt minimalistisessa makuuhuoneen sisustuksessa Valkoinen makuuhuone minimalismin tyyliin

Minimalismin tyylisiä sisätiloja valitsevat useammin nuoret, jotka pyrkivät enemmän avaruuteen eivätkä ole vielä ehtineet hankkia kaikenlaisia ​​asioita. Muuten, minimalismi on erittäin kätevää siinä mielessä, että se soveltuu pieniin sisätiloihin, joissa mielikuvituksella ei ole mitään paikkaa. Samaan aikaan kaikki näyttää kodikkaalta, ergonomiselta ja tyylikkäältä. Minimalismi tekee tilavista huoneista arvostettuja ja hienostuneita. On myös huomionarvoista, että tämän tyylin sisustus voidaan helposti muuttaa muuttamalla vain tekstiilejä (päiväpeitteitä, tyynyjä tai verhoja), ja huone kimaltelee heti uudella tavalla..

Toinen hienovaraisuus: kun valitset sisustusta tai lisävarusteita minimalistiseen sisustukseen, erityisesti makuuhuoneeseen, harkitse valintasi huolellisesti. Itse asiassa huoneessa, jossa kaikki on vähissä, jokainen esine herättää erityisesti huomiota ja ikään kuin luonnehtii sen omistajia.

Minimalismi makuuhuoneessa

Siirrytään hi-tech-tyyliin

Korkean teknologian tyyli on sisustuksen uusin tekniikka. Makuuhuoneeseen voi plasmapaneelin ja muiden ääni- ja videolaitteiden lisäksi keksiä esimerkiksi kaihtimia ohjauspaneelista, modernin ilmastointijärjestelmän, meluneristyksen, jotta kadun äänet eivät häiritse ja älä häiritse. Kaikenlaisia ​​mekanismeja ja niin edelleen. Huoneen viimeistelyssä uusimmalla tekniikalla on monia vaihtoehtoja: nestemäiset tapetit, 3D-lattiat, monitasoiset katot erilaisilla valaistusvaihtoehdoilla ja vastaavat. Yksinkertaisuutta ja lakonismia arvostetaan myös täällä. On parempi olla lataamatta huonetta tarpeettomilla elementeillä, poikkeus on tietysti kukat, ne ovat sopivia kaikkialla ja kaikkialla. Vaikka niitä ei pitäisi olla monia korkean teknologian tyyliin.

Korkean teknologian tyyli makuuhuoneessa Korkean teknologian makuuhuone Korkean teknologian tyyli makuuhuoneen sisustus Korkean teknologian sisustus

Makuuhuone moderniin tyyliin – Moderni

Jotta makuuhuoneesi olisi moderni «mestariteos», sinun on käytettävä tiukkoja ja yksinkertaisia ​​muotoja huonekaluille, joilla on sileät pinnat, älä hukuta huonetta tarpeettomalla sisustuksella. Käytä uusia materiaaleja. Ja mikä tärkeintä, lähestyä liiketoimintaa järkevästi ja käytännöllisesti..

Tässä on jäljitettävä kaksi tärkeintä näkökohtaa: tuoreet suunnitteluideat ja kodin mukavuuden ilmapiiri..

Moderni makuuhuone

Kaiken tämän luominen ei ole niin vaikeaa, koska tämän tyylin tärkeimmät edut ovat se, että voit valita melkein minkä tahansa väriyhdistelmän (useammin valitaan lämpimiä tai neutraaleja sävyjä: ruskea, keltainen, punainen, harmaa, valkoinen, beige jne. päällä) sekä modernit materiaalit (luonnolliset ja synteettiset). Voit yhdistää perinteiset ja modernit sisustuselementit. Ja myös käyttää kaikkia tekniikan kehitystä. Tässä on kyse tuoreista suunnitteluideoista. Mutta kodin mukavuuden saavuttamiseksi sinun on valittava mukavat huonekalut. Usein pehmeät matot, takat, ilmanvaihtojärjestelmät ja niin edelleen lisäävät mukavuutta..

Moderni makuuhuoneen sisustus Moderni makuuhuoneen sisustus Modernin makuuhuoneen mukavuutta Moderni makuuhuoneen sisustus

Tämän tyylin etuna on, että se sopii kaiken ikäisille ja taloudellisille tilanteille, koska modernissa suunnittelussa voit rakentaa sisustuksen ja suunnittelun toiveidesi ja kykyjesi perusteella..

Makuuhuoneen sisustus itämaiseen tyyliin

Sisustuksen sisustamiseksi itämaiseen tyyliin sinun on ymmärrettävä selvästi, että itään kuuluu monia maita: Marokosta Japaniin (Intia, Kiina, Indonesia ja monet, monet muut). Ja ensin sinun on päätettävä, minkä maan kulttuuri haluat näyttää sisustuksessasi. Tai ehkä otat vain palan kustakin.

Itämainen makuuhuoneen sisustus Itämaisia ​​muistiinpanoja makuuhuoneen suunnittelussa

Joten itämaisesta tyylistä voit ottaa «koko setti» tai vain yleisiä ajatuksia. Alla «koko setti» kaikki sisätilojen itämaiset ominaisuudet on tarkoitettu: kirkkaiden ja pastellivärien kontrastit, luonnolliset koristemateriaalit (metalli, bambu, puu), leveät vuoteet intialaisella katolla tai japanilainen patja – futon matalalla korokkeella. Myös itämaiselle tyylille on ominaista matalat sohvat, joissa on nippu tyynyjä, veistetyt arkut, joissa on koristeita ja kaiverruksia, ja busabak -vaatekaappi, jossa on monia laatikoita pienille tavaroille. Jos sisustat makuuhuoneen täysin itämaisella tavalla, tietysti tähän suuntaan on monia koristeita: tuulettimet, maalatut keraamiset levyt ja maljakot, kääpiöpuut, abstraktiot bambun oksista. Yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista on suurten tyynyjen käyttö, ne toimivat sekä sisustuksena että lisäistuimina. Voit myös koristaa seinät yksittäisillä kirkkailla aksentteilla, esimerkiksi värikkäällä kimonolla, maalatulla lakalla peitetyllä näytöllä. Voidaan koristaa tiibetiläisellä matolla, jossa on brodeerattu lohikäärme tai lootuskukka. Lisää tähän itämaisia ​​tekstiilejä, nimittäin: silkki, sametti, organza, moire, brokadi. Ja epäilemättä kultakoruja, hapsut, strassit, helmet ja niin edelleen.

Itämaisen tyylin tärkeimmät ominaisuudet

No, jos olet enemmän tyytyväinen yleisiin ideoihin, voit esimerkiksi valita matalan sängyn korokkeelta tai leveän katoksen, laittaa päälle useita itämaisia ​​teemoja ja käyttää myös itäisille tyypillisiä tekstiilejä. Tärkeintä on, että itämaisessa sisustuksessa ei ole mitään tarpeetonta, se muistuttaa osittain minimalistista tyyliä (kaikki on paikoillaan, kaikki on vain välttämättömintä, vähintään sisustusta). Myös tällaisessa sisätiloissa pitäisi olla tarpeeksi tilaa ja ilmaa, tätä varten älä jälleen ylikuormita huonetta tarpeettomilla esineillä, pidä kaikki paikoillaan, voit käyttää suuria ikkunoita ja lasipintoja, jälkimmäinen lisää keveyttä. Siellä pitäisi olla myös pieniä muotoja – teepöytiä, pieniä ulosteita ja vastaavia. Käytä esimerkiksi väliseinän sijaan mobiilinäyttöä ja korvaa tuolit tyynyillä. Näiden yksinkertaisten hienovaraisuuksien avulla jopa pieni huone näyttää tilavalta ja kodikkaalta..

Yleisiä ideoita itämaiseen makuuhuoneeseen Itäsuunta makuuhuoneen sisätiloihin Itämaisia ​​muistiinpanoja makuuhuoneeseen Itämaisia ​​muistiinpanoja makuuhuoneeseen

Historiallinen makuuhuone

Makuuhuoneen sisustamiseksi historiallisella tyylillä (barokki, viktoriaaninen, imperiumi, rokokoo) on välttämätöntä, että huone on tilava. Loppujen lopuksi tärkeimmät ominaisuudet ovat massiivisia huonekaluja, joissa on veistetyt jalat tai maalaukset, verhot, suuri kattokruunu, kaiverrus ja niin edelleen. Tällaisen ympäristön pitäisi ympäröidä omistajat vaurauteen ja ylellisyyteen..

Historiallinen makuuhuone Historialliset tyylit makuuhuoneessa

On parempi valita värimaailma pehmeissä sävyissä, useammin käytetään kultaa, joka täyttää koko tilan, ja luonnonmateriaalit, erityisesti puu, vain arvokkaat puulajit sopivat tähän. Koristeina käytetään kynttilöitä kynttilänjaloissa, maalauksia ja peilejä kalliissa kehyksissä, lambrequineja verhoissa, kristallihahmoja, pehmeää mattoa, jossa on pitkä kasa, kukkamaljakoita, mustavalkoisia muotokuvia. Taottu monitasoinen kattokruunu sopii täydellisesti tällaiseen sisustukseen, se voi olla myös kynttilöiden ja kynttilänjalkojen muodossa. Tekstiileissä on useimmiten kuvioita: kukkia tai koristeita. Ja suuri takka tyylikkäässä suunnittelussa on erityisen arvostettu tällaisessa sisustuksessa..

Ripaus historiaa makuuhuoneessa Historiallinen makuuhuoneen sisustus

Maalaistyyliset Provence- ja Country -tyylit

Ensinnäkin selvennetään eroa Provence- ja Country -tyylien välillä. Kaikki eivät vain voi erottaa toisiaan. Pienestä selvyydestä voi olla apua..

Niinpä Country -tyyli syntyi 1900 -luvun alussa Englannissa, mutta siitä huolimatta sitä ei ole «kansallisuuksia», se on kollektiivinen kuva maakuntatalosta ja heijastaa sen maan maaseudun makua, jossa se sijaitsee.

Mutta Provence «kansallisuuden mukaan» Ranskalainen ja on pohjimmiltaan sama kuin Country, mutta heijastaa vain Ranskan maakuntien maaseutua. Voimme sanoa, että Provence on sama maa tai monenlainen maa..

Ja jotta voit sisustaa makuuhuoneesi maalaismaiseen (maaseudun) tyyliin, sinun on määriteltävä selvästi, mitä haluat nähdä lopulta – Provence tai Country. Miksi se on niin kategorista? Koska niissä on hieno väriviiva, joka määräytyy ilmasto -olosuhteiden mukaan. Toisin sanoen, kun sisustat huonetta maalaistyyliin, sinun on valittava lämpimät värit, koska kylätalot ovat täynnä lämpöä, mukavuutta, kotitekoisen ruoan tuoksua, puun halkeilua takassa tai liesissä. Joskus voit nähdä salvian tai ruiskukan värin maan sisätiloissa. Valkoista ei käytetä ollenkaan.

Maalaistyylinen makuuhuone Maalaistyylinen makuuhuone

Ja Provencen tyylille on ominaista kylmät värit, jotka sanelevat Provencen luonne. Ranskan maakunnassa on aina kuuma ja aurinkoista, ja siellä on viinitarhoja, laventelipeltoja, merta ja mausteita. Siksi tällainen väripaletti. Ja valkoinen väri sisätiloissa on melko yleinen..

Maalaismainen makuuhuone

Provence -tyylinen makuuhuone

On myös tärkeää, että maalaistyylille on ominaista kivimuuraus, kattopalkit, puulattiat, paperitaustakuva, jossa on kukkia tai raitoja, ja kaikenlaisia ​​tekstiilejä, kinkkiverhoista patchwork -mattoihin. Mutta tärkeintä tässä on puun runsaus, luonnollinen ja maalaamaton, mutta värjätty. Voit tietoisesti saada puukalusteet näyttämään ikääntyneiltä, ​​säröiltäneiltä, ​​karkeasti leikatuilta tai viallisilta..

Ja Provencen hahmo on tiilimuuraus, halkeileva kipsi, laatat tai kivilattiat, kattopalkit, mosaiikki- ja terrakottapinnat, monet taotut sisustusesineet ja myös runsaasti tekstiilejä. Puun osalta etusijalla on värjätty (norsunluu tai valkoinen) ja myös ikääntymisen merkit.

Provencen tyyli Provencen tiilimuuraus Provence -tyylinen makuuhuoneen huonekalut Provencen makuuhuoneen sisustus Provence makuuhuoneessa

Mutta minkä tahansa tyylin sisustukseen voit ajatella jotain sellaista, joka tuo huoneeseesi kuohkeutta.

Mielenkiintoisia ideoita makuuhuoneeseen

Jos kaikissa huoneissa vain ylävalo riittää, makuuhuoneeseen tarvitaan sekä ylä- että paikallisvalaistus. Käytämme ensimmäistä, kun menemme huoneeseen yöllä, ja toista yleensä ennen nukkumaanmenoa. Suunnittelijat ehdottavat, että makuuhuoneen valaistus on pehmeää ja hajautettua – tämä on loppujen lopuksi intiimi huone. Nykyaikaiset edistysaskeleet auttavat luomaan illuusion valosta, joka tulee tyhjästä – tämä on epätavallista ja mielenkiintoista. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää piilotettuja hehkulamppuja, jotka on rakennettu pohjalevyihin, reunoihin, jopa sängyn päähän. Puolipallojen ja pallojen muodossa valmistetut kattolamput, himmeän lasivarjostimen lamput ja niin edelleen ovat myös hienoja. Kaikenlaiset lamput ja pöytävalaisimet ovat jo pitkään olleet käytössä..

Vaatekaapit vaatteilla, erityisesti naisille, pukeutumispöydät, peilipöydät voidaan myös varustaa lisävalaistuksella. Muuten, jos on avoimia hyllyjä, ne voidaan koristaa neonvalaistuksella – tyylikkäästi ja häiritsemättä.

Valaistusvaihtoehdot makuuhuoneessa Valaistus makuuhuoneessa Yövalot makuuhuoneessa Lattiavalaisimet makuuhuoneessa Epätavalliset lattiavalaisimet Mielenkiintoinen valaistus

Kipsilevy on loistava idea epätavalliseen ja mielenkiintoiseen makuuhuoneen sisustukseen. Lisäksi se ei vaadi paljon rahaa ja aikaa. Täällä voit ilmentää mitä tahansa fantasiaa: erilaisia ​​malleja seinillä tai katossa, markkinarakoja, se on mahdollista yöpöydän muodossa jne..

Kipsilevy makuuhuoneessa Makuuhuoneen sisustus kipsilevyllä Kipsilevy makuuhuoneen sisätiloissa

Joten kodikkaan ja mielenkiintoisen makuuhuoneen luomiseksi on monia hienovaraisuuksia, mutta mikä tärkeintä, sinun on muistettava, että tämä on sinun huoneesi ja sinun on asuttava siinä, sinun on suunniteltava se vain niin, että tunnet olosi mukavaksi.

Omituinen makuuhuoneen sisustus Kodikkuutta ja mukavuutta Helppo makuuhuoneen sisustus Kevyyttä ja armoa Moderni makuuhuoneen sisustus Makuuhuoneen sisustus käänteellä