100 hienoa ideaa pieneen makuuhuoneeseen

Pienten asuintilojen sisustussuunnittelu on kompastuskivi monille asunnonomistajille. Hyvin usein esimerkiksi kaupunkiasuntojen puitteissa erittäin vaatimaton huone kuuluu makuuhuoneen järjestelyyn. Mutta ei riitä, että laitat vain sängyn nukkumaan, tarvitset säilytysjärjestelmiä, peilipöydän tai jopa työpaikan. Joillekin asukkaille kirjahyllyn läsnäolo makuuhuoneessa on välttämätöntä, jonkun täytyy kaivertaa arvokkaita metrejä pinnasängyn asentamiseksi, ja joskus ei ole tarpeeksi tilaa edes peruskalusteille.

Pieni huone

Mutta aina on ulospääsy. Olemme yrittäneet kerätä kaikille vaatimattomien asuintilojen omistajille inspiroivia esimerkkejä makuuhuoneen malleista, jotka ovat kooltaan hyvin vaatimattomia. Sisustusvaihtoehtoja eri tyylisuunnissa, värivalikoima, toiminnallinen täyteys ja yhdistelmä muiden asuinalueiden kanssa.

TV makuuhuoneessa

Nykyaikaiset tekniikat auttavat niitä, jotka haluavat säästää tilaa – TV voidaan ripustaa seinälle, se ei vie enempää tilaa kuin kuva, se voidaan kiinnittää itse kattoon kannattimella. Voit järjestää toimiston makuuhuoneeseen – asenna vain pieni konsoli, jossa on kompakti nojatuoli tai tuoli, ja aseta kannettava tietokone.

Pieni makuuhuone

Katsotaanpa tarkemmin tekniikoita, joita suunnittelijat käyttävät pienten huoneiden varustamiseen nukkumiseen.

Korostusseinä

Mitä pienempi huone, sitä kevyempi viimeistely

Me kaikki ymmärrämme täydellisesti, että pienet tilat tarvitsevat visuaalista laajentumista ja viimeistelyjä vaaleilla ja jopa lumivalkoisilla väreillä. Mutta välttääksesi steriilin valkoisen kammion kaltaisen makuuhuoneen ulkonäön, sinun on käytettävä vähintään pari aksenttia, jotka on tehty kontrastivärisillä tai kirkkaammilla väreillä..

Kevyt viimeistely

valkeat seinät

Sisustuselementit, tekstiilit tai jotkut huonekalut voivat olla korostuspisteitä lähes kaikkien huoneiden pintojen vaaleiden värien taustalla..

Pastelliväreissä

Puulattia

Lämpimien, puisten sävyjen lattiapäällyste voi olla erilainen kuin huoneen koko sisustus..

Kirkkaat aksentit

Kirkkaiden, vastakkaisten elementtien avulla voit luoda todella mielenkiintoisen ja ei-triviaalin makuuhuoneen suunnittelun jopa seinien täysin valkoisella taustalla.

Kapea makuuhuone

Kun huone on niin pieni, että se tuskin mahtuu parivuoteeseen, pääty voi toimia aksenttielementtinä, joka ei vain laimenna vaaleaa viimeistelyä vaan myös antaa makuuhuoneelle yksilöllisyyttä epätavallisen muotoilun vuoksi.

Kirkas aksentti

Taideteos seinälle tai peili epätavallisessa kehyksessä voi olla kirkas aksentti. Ne vievät vähän tilaa, mutta ne voivat lisätä kauneutta ja armoa sisustukseen..

Viileät sävyt

Tässä pienessä makuuhuoneessa oli tilaa säästävästä huolimatta mahdollista käyttää epätavallista tapaa sijoittaa sänky – se sijoitetaan yleensä seinää vasten pienissä makuuhuoneissa. Asentamalla sängyn vinottain menetämme osan alueesta, mutta saamme mahdollisuuden lähestyä sänkyä kaikilta puolilta. Mielenkiintoinen sängyn muotoilu sopii hyvin lipastoon ja kuvan kehykseen.

Sisäänrakennettu vaatekaappi

Jos huoneen parametrien avulla voit sijoittaa säilytysjärjestelmän, on parempi valita sisäänrakennettu kaappivaihtoehto, mikä säästää arvokkaita senttimetrejä ja näyttää tyylikkäältä, käytännölliseltä ja edustavalta.

Harmaan sävyt

Pastelli paletti

Huoneen pintojen vaalean viimeistelyn ei tarvitse sisältää valkoisten sävyjen käyttöä. Pastelli, harmaa väri yhdistyy täydellisesti puisten huonekalujen sävyihin, ja valkoisella on laaja valikoima sävyjä maitomaisesta lumivalkoiseksi.

Geometria

Vaatimaton alue

Kevyen viimeistelyn taustalla pienetkin värin ilmenemismuotot näyttävät edullisilta, ja jopa kontrastinen, geometrinen kuvio tai maalaukset seinillä tulevat varmasti huomion kohteeksi.

Kevyt paletti

Korostusseinä

Pienissä huoneissa jokainen senttimetri on tärkeä, joten mahdollisten säilytysjärjestelmien sijaintia on lähestyttävä järkevästi. Jopa pieni tila voi hyödyttää asukkaita muuttamalla sen pieneksi telineeksi, vaatekaapiksi tai ainakin hyllyksi..

Muotoilu

Jos pienen huoneen seinät on koristeltu listoilla, on parempi käyttää niitä samassa sävyssä kuin pääpinta. Tällainen visuaalinen vaikutus ei keskity kokoon, mutta se luo boheemisen ilmapiirin..

Makuuhuone kahdelle

Tästä pienestä, epäsymmetrisestä makuuhuoneesta, jossa on viisto katto, on tullut paratiisi kahdelle nukkumapaikalle kerralla. Vaalea sisustus ei saa huonetta näyttämään ruuhkaiselta.

Maalaismainen tyyli

Mutta tämä maalaismainen makuuhuone on esimerkki siitä, kuinka pienessä huoneessa voit heijastaa tietyn tyylin suunnan perusperiaatteita ja luoda kodikkaan, rentouttavan sisustuksen.

Meren tyyli

Toinen esimerkki korostetusta tyylistä makuuhuoneessa, tällä kertaa merenkulku. Useat koriste-elementit ja tyypillinen yhdistelmä lumivalkoisia ja sinisiä värejä mahdollistivat epätavallisen kuvan luomisen huoneesta, ikimuistoisen ja kevyen.

Epätavallinen sisustus

Tummat verhot

Kirkas sisustus pienessä huoneessa – luova käytännöllisyys

Tunnetun eurooppalaisen suunnittelijayhdistyksen äskettäin tekemien kyselyjen mukaan lähes puolet asunnonomistajista ei voi hyväksyä täysin kevyttä viimeistelyä edes kodin pienissä huoneissa. Sen lisäksi, että valkoista käytetään pienten huoneiden pintojen koristamiseen, on olemassa useita suunnittelutekniikoita, jotka liikuttavat visuaalisesti seiniä ja nostavat kattoa. Tällaisia ​​menetelmiä ovat peilit, kiiltävät ja lasipinnat, sisäänrakennetut huonekalut ja «keskeytetty» rakenteita ilman tukia, välttäen sokkeloita ja ovia, tilavuuskuvioita ja värikkäitä tulosteita seinäkoristeisiin.

Kaapin lasiset ovet

Sisäänrakennetun vaatekaapin läpinäkyvät lasiovet näyttävät pidentävän tilaa katkaisematta sitä. Sinisellä koristeltu korostusseinä tuo raikkautta ja kirkkautta tämän hyvin pienen makuuhuoneen sisustukseen..

Burgundin väreissä

Kuka sanoi, ettei punaista pitäisi käyttää makuuhuoneessa? Tämän värin sävyvalikoima on niin suuri, että ei ole vaikeaa valita vaihtoehto, joka ei ärsytä asukkaita ennen nukkumaanmenoa ja herää aamulla. Syvä vaalea viininpunainen väri sopii täydellisesti verhojen ja mattojen beige -sävyyn luoden aidosti alkuperäisen, ikimuistoisen kuvan makuuhuoneesta.

Tumma suklaa

Jos järjestät aksenttiseinän makuuhuoneen kirkkaaseen sisustukseen, sen kuva virkistyy välittömästi. Pinnan tumman suklaan väri on täydellinen tausta pehmeälle vaaleanvihreälle päätylevylle. Ja samojen sävyjen esiintyminen tekstiileissä täydensi huoneen harmonisen ilmapiirin rentoutumiseen ja nukkumiseen..

Kirkas muotoilu

Tässä valoisassa ja värikkäässä makuuhuoneessa valkoista käytettiin yksinomaan makuutiloihin, kun taas seinät ja tekstiilit on sisustettu runsailla väreillä, jotka sopivat hyvin yhteen..

Boheemi sisustus

Kontrastien peli

Tummat seinät

Jos aikaisemmin jollekin näytti siltä, ​​että pienen huoneen seinien maalaamista hyvin tummalla värillä ei voida kutsua muuksi kuin suunnitteluvikaksi, nämä makuuhuoneet tuhoavat kaikki stereotypiat. Runsaasti luonnonvaloa ja keinotekoista valojärjestelmää, joidenkin pintojen tai huonekalujen lumivalkoinen viimeistely – kaikki on mahdollista.

Ullakolla

Peilikaappi

Antiikki peili

Kirkkaita sisustuselementtejä

Tumma pääty

Kontrastitekniikat auttavat aina laimentamaan huoneen neutraalin paletin, antavat huoneen luonteen yksilöllisyyden ja jonkin verran innostusta, optimismia.

Tutkimus pienessä makuuhuoneessa on todellisuutta

Nykyään pienen tilan löytäminen konsolille ja tuolille riittää luomaan työtilan tai nurkan luovuudelle makuuhuoneeseen..

Opiskele makuuhuoneessa

Tällainen tila voi olla ikkunalaudan pinta, pidennetty ja vahvistettu puupöydällä..

Työpaikka makuuhuoneessa

Minikaapin työpinta voidaan järjestää telineeksi, tämä muotoilu vie vielä vähemmän tilaa, koska se on kiinnitetty seinään eikä vaadi pystysuoria tukia.

Toimiva konsoli

Kylmissä sävyissä

Ei viimeinen tärkeä näkökohta makuuhuoneen suunnittelussa pienellä alueella on valaistusjärjestelmä. Sisäänrakennetut valot säästävät tilaa. Klassinen kattokruunu on sopiva vain, jos katon korkeus on riittävä. Muun muassa työalueen valaistusta on mietittävä, onko se pöytävalaisin vai säädettävä seinävalaisin – asukkaat voivat itse päättää.

Valaistu koroke

Tässä pienessä huoneessa, jossa yhdistyvät makuuhuoneen ja toimiston toiminnot, tehtiin mielenkiintoinen muotoiluliike – sänky sijoitettiin valaistulle korokkeelle, johon oli integroitu työtaso ja yöpöytä. Tuloksena on ilmassa roikkuvan sängyn vaikutus..

Kirjahyllyt makuuhuoneessa

Tämän pienen makuuhuoneen sisätiloihin oli mahdollista sijoittaa paitsi työpöytä, myös kirjahyllyt käyttämällä annettuja neliömetrejä järkevästi ja ergonomisesti.

Minimalistinen sisustus

Tämän huoneen vapaan tilan puuteongelma ratkaistiin käyttämällä minimalistisia periaatteita makuuhuoneen suunnittelussa. Pientä sänkyä, sisustuksen puutetta, vaatimattomia, askeettisia kalusteita täydensi kevyt viimeistely.

Neitsyt makuuhuone

Kun makuuhuoneen huone, jossa myös työhuone sijaitsee, on varustettu tytölle, työtasoa voidaan käyttää myös peilipöytänä..

Kukkakuvio

Makuuhuoneen pystysuorien pintojen koristeluun käytettiin painatusta, joka toistettiin vuodevaatetekstiileissä, huoneen harmoniaa täydensivät geometriset värit, jotka sopivat yhteen.

Valkoinen työalue

Makuuhuone näytön takana tai kuinka sovittaa kaksi vyöhykettä yhteen huoneeseen

Nyt laajalle levinnyt ulkoasu uusissa rakennuksissa on yksiö, jossa on välttämätöntä varustaa kaikki mukavan oleskelun edellyttämät segmentit. Joskus perheen laajentaminen edellyttää käytettävissä olevan asuintilan jakamista vyöhykkeiksi. Tässä tapauksessa eri kokoonpanojen näytöt ja väliseinät tulevat usein pelastamaan. Se voi olla lasia läpinäkyvä tai himmeä näyttö, hyllyt, joissa on suljettu tai avoin hylly, ja joskus vain verhot..

Olohuone ja makuuhuone

Tässä tapauksessa meillä on esimerkki olohuoneen ja makuuhuoneen järjestämisestä samaan huoneeseen. Olohuoneen seinä on nukkuva segmentin säilytysjärjestelmä. Homogeeninen väripaletti molemmilla alueilla luo harmonisen tunnelman koko huoneeseen.

Makuuhuone verhon takana

Tämä makuuhuone on erotettu olohuoneesta tummalla verholla, joka tarvittaessa peittää koko virkistysalueen aukon..

Lasiovien takana

Tämä makuuhuone on erotettu olohuoneesta liukuvalla lasiovella. Samaa matta materiaalia käytettiin makuuhuoneen kaapin ovissa..

Kaappi telineen takana

Tässä tapauksessa jako vyöhykkeisiin – työ ja uni – on läsnä makuuhuoneessa. Telineen avulla toimisto erotettiin toisistaan ​​telineen avulla.

Kylpyhuone näytön takana

Loft-tyylisessä makuuhuoneessa on päätyjakaja, joka erottaa kylpyhuoneen tilan. Loft-tyylinen tilanjako ei ollut ainoa virtauksen ominaisuus-tiiliseinät, puiset verhoilut, tilavuus ja tehtaan mittakaava viittaavat myös jälkiteolliseen sisustukseen..

Ulosvedettävä sänky

Tämä ei tarkoita sitä, että tämän makuuhuoneen sänky olisi näytön takana, mutta se on lähinnä vaatekaappi, ainakin kootussa tilassa, kun huone muutetaan toimistoksi..

Lasten makuuhuone – sisustusominaisuudet

Lapset tietysti pitävät pienistä tiloista, mutta makuuhuoneen järjestäminen lapselle on vaikeaa siinä, että vain pienen sängyn asentaminen ei riitä, tavaroiden ja lelujen säilytysjärjestelmiä tarvitaan, ehkä nojatuoli tai pieni sohva vanhemmille tai lastenhoitaja. Usein kaupunkiasuntojen puitteissa ei ole mahdollista järjestää lapselle erillistä nukkumapaikkaa ja huonetta peleille ja opinnoille. Siksi on tärkeää ottaa huomioon kaikki lapselle tarvittavat segmentit pienessä tilassa ja jopa pienimmän vuokralaisen väri- ja tekstuuriasetukset.

Lasten makuuhuone

Kaikki lapset rakastavat kirkkaita kylläisiä värejä, ja heidän läsnäolonsa on tärkeää ottaa huomioon myös pienessä huoneessa, joka kirjaimellisesti pyytää sisustusta vaaleilla pastelliväreillä. Mutta lapsille on tärkeää paitsi, että makuuhuone on käytännöllinen, mutta myös mielenkiintoinen, hauska, houkutteleva..

Kontrastinen lastentarhan muotoilu

Teini makuuhuone

Kontrastinen sisustus on lasten alue. Näkemyksemme tarvitsee keskittymiskeskuksia, kirkkaita esineitä ja sävynmuutoksen, ja lapsen kehon kannalta tämä periaate toimii kostonhimoisesti..

Makuuhuone kahdelle teini -ikäiselle

Kahdessa tasossa

Jos makuuhuone on tarkoitettu kahdelle lapselle tai teini -ikäiselle, kerrossängyn käyttäminen voi olla hyvä tapa säästää tilaa. Alempaa tasoa voidaan käyttää sohvina asentamalla näyttö tai televisio vastakkaiselle seinälle.