Vackra hus med vind

Om vi ​​tar hänsyn till byggandet av ett privat hus, är naturligtvis den ledande platsen upptagen av ett hus med vind, som ständigt blir populär och lockar mer och mer uppmärksamhet. Anledningen till detta är dess design och dolda möjligheter att öka det användbara bostadsutrymmet. En särdrag är att byggkostnaderna blir mycket lägre än vid den vanliga konstruktionen av ett hus med samma yta..

proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_24 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_35 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_37 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_44 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_50 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_77 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_152stor vind i ljusa färger stor vind vardagsrum på vinden hus på landet med vind under glas hus på landet med vindhus från en bar med vind

Organisation av rymden

En vind är ett vindrum som används och utrustas som ett vardagsrum eller flera rum. Traditionen att använda vinden som bostadsutrymme dök upp för hundratals år sedan, då människor från fattiga familjer tvingades bo på vinden. Idag har allt blivit lite annorlunda, och den moderna vinden har en stor funktionsmarginal som praktiskt taget ersätter hela golvet i huset.

På en sådan vind kan du utrusta ett sovrum, göra panoramafönster eller bygga ett gym för aktiv fritid. Dessutom är vinden ofta mycket rymlig och släpper in stora strömmar av naturligt ljus; här kan du skapa ett privat kontor, en stor lekplats för barn. Designers rekommenderar dig att tänka på alternativet att utrusta ett badrum här, vilket sparar utrymme på husets bottenvåning, vilket gör köket och vardagsrummet rymligare för att ta emot gäster eller bullriga företag. I allmänhet beror allt på ägarens fantasi och hans ekonomiska kapacitet..

proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_03proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_17proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_58proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_62proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_156hus med vindsgolvhus med vind och stor balkong hus med vind och smidd dekoration hus med vind och ett öppet område för rekreation hus med vindsvåning och burspråk hus med vind på en stor egendom

För- och nackdelar med ett hus med vind

Att bygga ett hus med vind har ett antal fördelar i jämförelse med andra typer av hus, för det är inte för ingenting att denna typ av konstruktion blir mer och mer populär. Bland fördelarna bör det noteras:

 • Ekonomisk nytta. Byggarbeten är inte särskilt dyra, och att använda vinden som vardagsrum kommer att spara betydande pengar.
 • Ökning av areal. Med vindens hjälp kan det användbara området ökas avsevärt, här är det viktigaste att använda vindsutrymmet korrekt.
 • Lätt att installera. Det är inte svårt att bygga en vind, det är lätt att genomföra kommunikationssystem här, du behöver bara sträcka ut dem från första våningen i huset.
 • Minska värmeförluster. På grund av det goda arrangemanget och isoleringen av vinden kan mindre värmeförlust uppnås, vilket kommer att innebära betydande besparingar i pengar.
 • Gradvis infusion av medel. Om det inte finns tillräckligt med pengar för att utrusta vinden är detta inget problem, eftersom det finns en första våning för att leva och vinden kan utrustas gradvis.
 • Variabilitet. Hur man exakt använder vinden och vad man ska bygga här är en fråga om allas val, beroende på deras preferenser. På vinden kan du göra ett sovrum, en plantskola och till och med ett biljardrum, allt beror på vad som blir mer lönsamt och intressant för husets invånare.

proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_08 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_48

Vi har övervägt fördelarna med ett sådant hus, nu kan vi prata om de befintliga nackdelarna:

 • Överensstämmelse med standarder. Ett hus med vind måste uppfylla de fastställda normerna och kraven, annars fryser huset igenom och dess livslängd kan minskas avsevärt.
 • Installation av takfönster. Att använda sådana fönster är ett dyrt nöje, eftersom de har en specifik profil, och de är inte heller så enkla att installera, så de kan bli dubbelt så dyra som vanliga fönster..
 • Försämring av naturligt ljus. På vintern är snö en vanlig sak, men om det kommer för mycket nederbörd kommer de helt enkelt att vissna fönstren, vilket innebär att naturlig belysning blir förstörd..

hus med vind i den ursprungliga layoutenett hus med vind på landet ett hus med vind med en ovanlig layout idé till ett lanthus med vindtegelhus med vind klassiskt hus med vindbekväm vind för avkoppling

Särdrag

Om en stor insats läggs på vinden och en viktig roll ges till den, måste du tänka på funktionerna och ta hänsyn till dem så att vinden inte bara är ett kallrum.

Särdrag:

 • Värmeisolering. Du måste se till att det inte är kallt här, annars blir det omöjligt att vara här på vintern..
 • Impregnering. Du måste noggrant närma dig denna fråga, annars finns det risk för att vatten under regn eller snö börjar komma in i huset, och detta är i princip oacceptabelt.
 • Korrekt användning av material. Under konstruktionen måste du använda lätta efterbehandlingsmaterial och möbler, eftersom en stor belastning kommer att medföra sprickor i grunden och väggarna.
 • Rummets integritet. Det är bäst att göra vinden integrerat, men om du behöver dela upp det i rum är det bättre att använda gips som en skiljevägg, eftersom det är lätt och tillräckligt starkt.

1971163800_2_3_1 mansarda_iz_penoblokov_012 mansarda_iz_penoblokov_026mansarda_iz_penoblokov_043vacker vind för en bekväm vistelsevackert hus med vind i skogen vackert mysigt hus med vindvind i originalstil

Vindisolering

För att kunna använda vinden som bostadsutrymme måste du ta hand om ytterligare värmeisolering. Installation av värmare har sina egna svårigheter, eftersom allt måste isoleras så effektivt som möjligt, bör man inte glömma uppvärmningen av gavlar och dalar. Det är nödvändigt att välja material som har god ångspärrprestanda, det är viktigt att ta hänsyn till materialens miljövänlighet, deras kompatibilitet med möjligheten att bo i ett sådant rum. Det är bäst att överlåta detta företag till specialister, eftersom ett misstag kommer att leda till stora ekonomiska förluster och oundvikliga problem..

vinden för ett lanthus med en hängmattavinden med mjuk belysningovanligt bostadshus med vindproekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_15 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_20 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_29-1 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_34 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_46proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_63 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_64 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_151 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_153 proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_156

Vinds interiör

Nu blir det mest fashionabla alternativet att dekorera vinden i land, eklektisk eller chaletstil. Bjälkar med sådana stilar förblir öppna, möbler är installerade i trä, handgjorda eller snidade. Fönstren lämnas öppna, tyngdpunkten ligger på stickade mattor och golvet är dekorerat med djurskinn eller dyra mattor..

Par föredrar ofta romantiska Provence med rosa toner, ljusa möbler och massor av inredning. I detta fall är väggarna mantlade med gipsskivor, varefter de kan målas, fönstren dekoreras med gardiner och hyllorna på väggarna är fyllda med souvenirer och andra prydnadsföremål..

I allmänhet kan arrangemanget av möbler göras med hänsyn till personlig smak och önskemål, men det är viktigt att fokusera på funktionerna i layouten och taket..

proekty-domov-s-mansardoj-i-garazhom_11 % d0% b8% d0% bd% d1% 82bekväm vind med en stor soffa möblerad vind

Nyanser att tänka på:

 • Med ett gaveltak är installationen av skåpet omöjligt, du måste hitta på något annat (skåpet kan bytas ut mot hyllor eller en byrå).
 • Att installera en stege är ett av de obligatoriska stegen som måste ägnas stor uppmärksamhet. Det är nödvändigt att tänka över trappans placering så att den är så användbar som möjligt, men samtidigt tar minst ett utrymme, dessutom måste du ta hand om säkerheten, eliminera risken för skada.
 • Belysning. Du behöver inte bara göra naturlig, utan också konstgjord belysning. Om du kombinerar dem korrekt och uppnår god belysning kan du lägga till en touch av originalitet och ljus charm, vilket kommer att göra detta rum till en favoritdel av huset..

original vindsfinishmodern vindelegant vindsovrummysigt hus på landet med vind