Vackra förortsområden

Många älskade att gå till dacha i barndomen, det fanns alltid något att göra, dacha -världen höll så många intressanta och ovanliga saker. Och när vi växer upp blir dacha för oss en plats för konstant arbete. Men av någon anledning händer detta bara bland ryssar, utomlands, till exempel vilar folk vid sina dachas, de förvandlar sina tomter till platser för avkoppling och nöje. Så varför gör vi inte detsamma, eller åtminstone kombinerar det nyttiga med det trevliga. Du kan bryta upp trädgårdar, växthus och mycket mer och samtidigt fortsätta att ogräs och gräva potatis, plantera tomater och så vidare, så nödvändigt för oss att mata.

På dacha kan du alltid känna smaken av barndom, enhet med naturen och obeskrivlig fred

Country cottage område

Så för att skapa ett färgstarkt hörn i din trädgård måste du först bestämma designstilen. Liksom interiörer och trädgårdar finns det olika stilar av dekoration..

Numera finns det fler och fler alternativ för att dekorera ett visst utrymme. Därför kan du hitta din egen design för varje smak och plånbok..

Land

Detta är den vanligaste stilen för sommarstugor. Designen förutsätter ett rustikt fokus och en fullständig uteslutning av exotiska.

Huvudprinciperna som kännetecknar denna stil är liten försummelse, här behöver du inte noga ta hand om trädgården. Det är det som ger trädgården en speciell charm. En viktig egenskap är också de många rabatterna, bland vilka det kan finnas domesticerade vilda växter, till exempel den rödbladiga plantainen eller den brokiga pilen. Som regel dekorerar de en lantgård med trädgårdsmästare som inte längre används, de är målade, dekorerade med blommor och så vidare. Det är också viktigt att närma sig affärer med humor, detta är välkommet här..

 • Stark byfokus

  Lantlig stil

 • Inget exotiskt

  Inget exotiskt

 • Utformningen av en sådan trädgård bör vara enkel.

  Allt naturligt och naturligt

FöregåendeNästa123

Kolonial stil

Detta är en mycket populär och vanlig stil. Grundarna till denna trädgårdsdesign är amerikanska kolonister, därav namnet. Kolonialstil är perfekt för sommarstugor med ett litet hus, där den soliga verandan är täckt med murgröna. Det omgivande området är utvecklat i kombination med bostadens arkitektur. Denna stil innebär inte några krusiduller, allt är byggt av enkla material: brädor, tegel. För stigar är flagsten, trägolv eller flis lämpliga. Allt detta kommer att skapa ett slags slarvigt utseende som kännetecknar den koloniala stilen. Men när det gäller färgerna kan det inte vara fråga om försummelse och enkelhet. Blommor ska vara ljusa, doftande, vilket gör landskapet vackert, lugnande och ger välbehövlig vila. En intressant egenskap ligger i planternas design: de placeras i lerkärl eller badkar och komplexa former skapas av dem, som sedan enkelt kan flyttas. Landskapsarkitektur i kolonialstil är också dekorerad med sten- eller träskulpturer som visar djur och fåglar. Huvudattributet här är alla vattendrag, som i själva verket utgör ett rekreationsområde. Närvaron av bekväma bänkar, korgstolar och en hängmatta är ett måste. Eftersom den koloniala stilen kännetecknar det smidiga och uppmätta livets gång, skulle det vara en bra idé att installera en pergola sammanflätad med blommor..

Kolonial skönhet Tomt i kolonialstil Pergola på kolonialplatsen Obligatorisk närvaro av en reservoar Bisarra figurer av djur och fåglar Rastplats - damm

Skogstil

Denna trädgårdsstil kallas också natur eller landskap. Här krävs tillräckligt med utrymme. Skogsstilen är som ett djurliv. Det finns inga tydliga former, utsökta rabatter eller trimmade träd i utformningen av denna stil, allt syftar till att visa ett naturligt ekosystem utan närvaro av människor. En trädgård i skogsstil behöver inte vårdas noggrant, för som redan nämnts bör utseendet vara naturligt. Följaktligen väljs opretentiösa växter, nämligen de som råder i ett visst område. Och det är självklart att inga moderna material (plast) eller arkitektoniska former ska finnas här..

 • Skogstil erbjuder mycket utrymme

 • Skogsatmosfären är alltid naturlig

  Du känner att du är i ett naturreservat

  Naturlig skogsstil

 • Stilen för landskapsdesign närmast naturen

  Skogstil

FöregåendeNästa123

Engelsk stil

Britterna grundade denna stil baserad på en beundran för naturens naturlighet. Men det finns ingen försummelse eller enkelhet, tvärtom är den engelska trädgården alltid välvårdad, snygg och ren. Men den har inte raka linjer, tydliga eller skarpa hörn, alla former ska vara släta, naturliga, som om de skapades av naturen själv. Engelska trädgårdar är pittoreska kullar och snygga stigar mellan dem, väver rosor på valv, häckar och konstgjorda dammar med konturer av ett naturligt, böjt utseende.

 • Oöverträffad koncishet, skönhet och respekt för naturen

 • I engelsk stil ska allt vara oklanderligt och naturligt.

  Korthet och nåd

 • Denna trädgård förtrollar med sin lätthet, diskrethet och naturliga skönhet.

  Enkelhet i engelsk stil

FöregåendeNästa123

japansk stil

«alltomfattande lugn» bland det lakoniska landskapet. Denna stil är baserad på symboler, liksom all japansk kultur, därför måste alla föremål och varje del av trädgården ha sin egen specifika betydelse. Grunden för en riktig japansk trädgård är förändringen av landskap, som kommer att följa med hela promenaden. Det är också viktigt här att skapa ett harmoniskt tillägg av enskilda element och etablera deras relation. Den japanska stilen kännetecknas av miniatyr, lugn och symbolik. Det finns ingen dominerande här, alla element är sammankopplade och kompletterar varandra. Det viktigaste och ibland svåraste när man skapar en sådan design är bilden av naturen i dess fulla format. Dessutom bör allt detta ske i ett litet område, eftersom den traditionella japanska stilen i trädgården är miniatyrer gjorda av stenar, dvärgväxter, mossor, småsten. Detta är vad en japansk trädgård är bra för, förutom sin lugn kan den förverkligas även på en liten eller liten tomt. Saken är att i Japan finns det väldigt lite utrymme och landskapsdesigners har vant sig vid att placera allt de behöver på några kvadratmeter..

Trädgårdsdekoration i japansk stil Japanskt trädgårdslandskap Trädgårdsarkitektur i japansk stil Trädgård i japansk stil

Kinesisk stil: grunden för all filosofi om Feng Shui.

Här råder harmoni, samspelet mellan naturen och människan. Gränsen mellan naturligt och konstgjort suddas ut. En av huvudprinciperna för den kinesiska stilen är en harmonisk kombination av trädgårdsdesign med arkitektoniska element: trädgårdspaviljonger med ett rundat tak, broar böjda ovanför vattnet samt lockiga dörröppningar kombineras med de släta linjerna i ett naturligt landskap. Feng Shuis filosofi spelar en avgörande roll i den kinesiska kulturen, dess naturlighet, strävan efter perfektion, den perfekta harmonin i samspelet mellan naturen och människan förkroppsligas i utformningen av trädgårdsplanen. Denna trädgård är unik för sin direkta återspegling av den mänskliga själens unika karaktär..

I den kinesiska trädgården är elementen ordnade i enlighet med kardinalpunkterna, och både former och färger måste överensstämma. Rött är att föredra som en symbol för livet. Platsen är indelad i zoner med huvudsakligen bambuväggar och häckar. Växter representeras av endast ett fåtal arter, inte mer.

Trädgård i kinesisk stil Landskapsdesign i kinesisk stil Trädgårdsdekoration i kinesisk stil

Baltisk stil

Denna design passar dem som är mer benägna att europeisk design. Det domineras av nyanser av blått, sand, grått, som du kan känna dig som vid Östersjöns strand. Stigarna är främst av grå kakel, korgmöbler, ljus rotting. Längs kanterna på stigarna gräsmattor med olika gräs.

Skapa en baltisk atmosfär Känsla av Balkiti Blå toner i baltisk stil

När du väljer en eller annan design av en trädgårdstomt och bjuder in specialister, eller skapar med dina egna händer, kom ihåg att det viktigaste är kärlek till naturen, om du behandlar den med själ, då kommer det att ge dig det bästa. Enhetens natur och människa bör kännas i varje detalj – från växter och arkitektur till den minsta sten på din webbplats.

Trädgårdsdekoration

Det finns en klok liknelse om en japansk trädgårdsmästare. En dag skickade han en student för att städa upp territoriet för att gästerna skulle komma. Eleven försökte mycket hårt och praktiskt «slickade» runt. Men när läraren såg detta var han olycklig och sa att det inte är så de rengör gården. Och han tog några vackra löv och spred dem på ett kaotiskt sätt. Och jag slängde till och med ett löv i en stenfjäder. «Så här skördas bladen!». Denna liknelse återspeglar perfekt essensen i utformningen av en trädgårdstomt – naturlighet och nåd, det är vad vi pratar om.

En annan subtilitet som hjälper till att skapa ett vackert trädgårdsområde är en måttlig mängd blommor och andra växter. Många tror felaktigt att mer är bättre. Men det här kommer bara att fungera «grepp» och förvirring. Vacker landskapsdesign är när kompositionen och formen respekteras. Det är viktigt att gruppera växterna korrekt och kombinera dem med varandra..

Rätt växtsammansättning Designa färgkombinationer Trädgårdens sammansättningar och former Vacker trädgårdsdekoration

Gräsmattor kan också användas. Täck med allt utrymme fritt från byggnader, stigar och planteringar. Detta kommer att radikalt förändra utseendet på din webbplats. För en levande gräsmatta är svingel, rajgräs, blågräs, och så vidare. Men mest av allt skiljer sig undan det böjda fältet. Det är en ogräs, men bra för gräsmattan. Det behöver inte klippas och det sprider sig på en mjuk matta..

Gräsmattan är den del som gör stilen komplett

Gräsmatta

Gräsmattan kommer att dekorera alla utrymmen och göra den sofistikerad och helt enkelt vacker.

Gräsmatta trädgård

Eller så kan du välja ett konstgräs, det kräver inget underhåll alls och kommer att glädja dig med sitt gröna lock året runt. Numera har de lärt sig att göra sådana konstgjorda gräsmattor som helt inte går att skilja från naturliga..

Konstgräs liknar naturligt, bara det är mindre nyckfullt

Konstgräs

Det är inte alltid möjligt att avgöra om det är naturligt eller konstgjort.

Konstgräs

En miniträdgård i en rabatt ser väldigt vacker och imponerande ut. För detta planteras grönsaker och blommor blandade på ett ställe. Till exempel, i mitten av en sådan rabatt kommer det att finnas grönsaker (tomater, gurkor, kål, rödbetor, pumpa och andra), och runt dem finns vackra blommor (iris, nasturtium, periwinkle, freesia, glöm-mig-inte , etc.). Men det kan finnas mer än blommor runt kanterna. Exempelvis kan blomsterrabattens form vara i form av en stjärna, i mitten finns det tomater eller andra grönsaker, och plantera örter (dill, persilja, selleri) istället för blommor vid kanterna i strålarna stjärna. Glöm inte att storleken på sådana sängar ska vara liten, annars blir det svårt att nå grönsaker..

Mini rabatter

Du kan också göra ovanliga sängar i form av ett podium. Det vill säga att varje rad kommer att vara högre än den föregående och effekten av steg kommer att erhållas..

Podiumsängar

Ett av de mest originella och makalösa knepen är klättringsväxternas potential. De kan dölja vad som helst, var som helst. De kommer att se ut på sin plats nästan överallt. När allt kommer omkring finns det många inte särskilt fina små saker på landet: några lådor som är synd att slänga (plötsligt kommer till nytta) och har ingenstans att gömma sig, några metallskrot och andra sommarstugor «saker». Och om du inte vet var du ska gömma dem, och de förstör utsikten, dölja dem med klätterväxter. Så istället för det är inte klart vad och varför får du ett mycket vackert hörn dekorerat med blommor. På samma sätt kan du gömma en gammal skjul, ett källartak, några omålade staket eller väggar och så vidare. Förutom allt detta är klätterväxter en underbar dekoration för lusthus, verandor, pergolor och så vidare..

Det finns inget mer lockande än en båge sammanflätad med klätterväxter

Båge med klätterväxter

Klätterväxter kommer att dekorera vad som helst, var som helst

Klätterväxter i trädgården

Viktigast av allt, älska naturen och din trädgård, så svarar de in natura..

Ursprungliga trädgårdsidéer Mysigt bo i trädgården Landskapsdesign Trädgårdsdesign