Pool i ett lanthus – designidéer som skakar fantasin

Närvaron av en pool i ett lanthuss lokaler eller innergård talar inte bara om husägarnas ekonomiska välbefinnande, utan också om möjligheten att spendera tid aktivt och med hälsofördelar i sitt eget hem..

Tack vare modern teknik är det möjligt att organisera en pool på en personlig tomt eller i en lanthusbyggnad utan att ens ha stora utrymmen och stora summor pengar. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte är värt att spara på tjänster från ingenjörer och konstruktörer, liksom på byggmaterial..

Futuristisk pool

För dem som planerar att utrusta en pool i sitt hus eller på en personlig tomt, har vi valt ut många inspirerande idéer för designprojekt av konstgjorda behållare i olika former, storlekar och funktioner..

Liten pool

Inomhuspool Idéer

För dem som tillbringar större delen av året utanför staden är alternativet att organisera en pool i källaren eller på första våningen i byggnaden lämpligt. Det är inte värt att klättra högre på grund av säkerhetsreglerna och särdragen i organisationen av tekniska system för hemreservoarer.

I rummet

En inomhuspool ger många fördelar för husägare – du kan använda den när som helst på året, trots det dåliga vädret utanför fönstret är det mycket lättare och billigare att ta hand om poolen inomhus..

Ljus accent Azure och beige

Inomhuspooldesign kräver inga speciella krusiduller, ganska enkla och lakoniska former, neutrala färger och flera ljusa accenter för att muntra upp. När allt kommer omkring är detta utilitaristiska rums huvuduppgift att ge en möjlighet att njuta av simning och avkoppling..

Inomhuspool

När de dekorerar inomhuspooler använder designers ofta tekniker i orientalisk stil. Enfärgad finish på alla ytor, minimalt med tillbehör och obligatoriska kontrasterande fläckar.

I bastun

En sällsynt bastu som ligger i ett privat hus på landet är utan pool. En liten damm med kallt vatten kommer att fräscha upp och tonas upp efter ett varmt ångbad. Temperaturkontrast är ett bra sätt att härda och bibehålla god hälsa..

Sten och trä

Detta rymliga poolområde är designat med ett klassiskt trick för att harmoniskt blanda svalan i mörkgrå granit med värmen i träiga toner i taket och en del av väggen..

Utomhuspool design

De flesta husägare föredrar att lokalisera en konstgjord behållare nära stugan, till exempel på en personlig tomt. Naturligtvis är simning i utomhuspoolen mer aktiv rekreation än ologiska inomhusaktiviteter..

Klassisk

Men denna metod för att placera poolen har också mindre svårigheter – begränsningar av väderförhållanden, mycket mer grundlig vattenrening (löv, grenar och annat skräp kan samlas på ytan) och behovet av förebyggande åtgärder relaterade till eventuell frysning av reservoaren på vintern . Det är inte svårt att hantera alla dessa besvär, särskilt eftersom det idag finns tillräckligt med högteknologiska sätt att hjälpa husägare med utomhuspooler..

Utomhuspool Nära trappan

Rektangulära utomhuspooler

Utomhuspooler är som regel rektangulära. Det här alternativet är enkelt att utföra, passar enkelt in i den övergripande landskapsdesignen på infielden och är opretentiöst i underhåll jämfört med sina motsvarigheter av mer bisarra former.

Symmetri i allt

Det är mycket lättare att matcha omgivande entourage till en enkel och korrekt form och behålla symmetriens harmoni. Reservoarens och omgivningens geometri skapar en känsla av stabilitet, praktik och komfort..

Rektangulär form Plattform i trä Ovanliga bockar sängar Däck av trä

Som regel är en liten plats för avkoppling och luftbad organiserad nära poolen. Ofta placeras solstolar, bockar och solstolar på trädäck eller däck.

Middagszon Rastzon Bakgrundsbelyst Trä runt Mjuk zon

På däck, av trä, kan du också ordna en matplats, som kombinerar funktionerna på en plats att koppla av.

En plats att koppla av

Ett alternativ till att använda trädäck är att använda stenplattor runt poolområdet..

Betongbeläggning

Användning av betong, konstgjord eller natursten – allt beror på hushållens smakpreferenser, deras livsstil och budgeten som avsätts för att ordna utrymmet nära gatureservoaren.

Natursten

När det gäller utseende är natursten och konststen inte mycket annorlunda. Men att döma av tillförlitligheten, slitstyrkan, hållfastheten och hållbarheten, då har naturmaterialet ingen motsvarighet för efterbehandling av gatuytor..

Ljusa nyanser

Stenkakel av ljusa beige nyanser är i perfekt harmoni med den snövit dekorationen på husets väggar och samma solstolar.

Ljusstyrka

Ljus marmor väljs ofta för dekoration av området nära poolen, det passar bra med nästan vilken färg som helst på huvudbyggnadens fasad..

Ovanliga former av utomhuspooler

Om det område som tilldelats poolen inte tillåter dig att placera en rektangulär eller kvadratisk form, eller om du bara vill avvika från den vanliga geometrin, kan du organisera en damm på gatan med godtyckliga parametrar. Här är några intressanta alternativ för asymmetriska former för utomhuspooler.

Sjöhus

Den fantastiska utsikten över poolen och utformningen av utrymmet runt den skapar en verkligt magisk atmosfär. Känsla av närvaro i ett litet mysigt hus vid sjön.

Triangulär pool

Ofta dikterar det lilla utrymmet på bakgården formen på själva poolen. Den graciösa designen av utrymmet runt dammen ger en elegant lugn till utsidan av platsen..

Kreativ vägg

En liten avvikelse från den traditionella symmetriska formen, den ursprungliga designen på väggen nära poolen – och ett sådant simhörn kommer att bli en höjdpunkt på vilken innergård som helst.

Fri form Antiken

Det händer att poolen upptar hela utrymmet mellan byggnaderna i en arkitektonisk ensemble. Naturligtvis kommer en sådan struktur att kräva mycket ansträngning när det gäller underhåll, men ett så fantastiskt utseende är värt det..

Med palmer Fel form Asymmetri Halvcirkel

Ibland beror poolens asymmetri helt enkelt på byggnadernas placering i närheten av en gatudamm..

Rund form

Och ibland är den ovanliga formen helt enkelt en återspegling av husägarnas smakpreferenser..

Överflödesbassängdesign

I sådana konstgjorda behållare ligger vattennivån ovanför eller i linje med fälgen, vilket resulterar i att vattnet rinner över i sidouppsamlingstankarna. Förutom den visuella imponerande effekten, så filtreras vattnet, eftersom det hela tiden kommer en ren ström från hålen på poolgolvet..

Överflödespool

Att simma i en sådan pool är som magi. Känslan av att du kan simma till världens ändar ger ton till alla bad.

På samma nivå Över branten

Om huset ligger på en kulle eller någon annan höjd, blir effekten av att installera en överflödspool dubbelt fantastisk..

Två nivåer

Pooler med olika djup

För husägare med barn kan installation av en pool med två djup vara ett bra sätt att hålla den yngre generationen säker från att oroa sig..

Två nivåer Med ljus

En pool med olika djup, som bland annat är överflödig, ser spektakulär ut. Beläget på kanten av klippan, skapar en spänning för alla simmare.

Olika djup

Men ibland är sådana mönster inte förknippade med barns närvaro, utan är betingade av husägarnas önskan och förmåga..

På baksidan

Den här lilla poolen, som ligger på bakgården i ett privat hem, är ett utmärkt exempel på hur du kan organisera ett simningsområde även på en blygsam mark. Mysigt och kompakt – det här vila- och avkopplingshörnet ser inspirerande och festligt intressant ut.

Ljusstyrka Spansk stil

Denna ursprungliga och sofistikerade pool ser bra ut i kombination med en villa i spansk stil.

Med ett vattenfall

Det ovanliga sättet att leverera klart vatten skapar intrycket av ett vattenfall, vilket ger elegans till hela designen.

I den mjuka zonen

Oavsett form, storlek. Du har inte valt plats och typ av filtrering för att organisera en pool i ett lanthus, var noga med att använda tjänster från proffs. Rätt val av bygg- och efterbehandlingsmaterial, installation av tekniska system och råd om poolvård hjälper dig att njuta av den här användbara och trevliga enheten i många år..

Vid det azurblå