Modern innergård i ett privat hus: idéer för arrangemang

Husägare med ett privat hus utanför staden med en stor trädgårdstomt kan bara avundas. Men det finns ett betydande antal stadsbor som bor i privata hus och har en mycket liten mark nära sina hem. I en sådan situation finns det en akut fråga om att ordna ett litet utrymme på ett rationellt sätt, till förmån för alla familjemedlemmar..

Bakgård

Vissa husägare drömmer om kinesiska bakgårdsträdgårdar, vissa vill ha en mysig uteservering, matplats eller grillhörna, och vissa vill helst ha allt. Vi har samlat några intressanta idéer för att ordna en bakgård eller en bakgård i moderna privata hus som hjälper dig att bestämma prioriteringarna för att organisera utrymmet runt huset och kanske inspirera dig..

Mjuk zon

Arrangemang av en matplats utomhus

De flesta husägare föredrar att kunna äta lunch eller middag utomhus med hela familjen. Även ett litet utrymme på bakgården möjliggör ett rymligt bord komplett med stolar. Men för att skapa en riktigt bekväm och trevlig atmosfär är det viktigt att spegla sambandet med naturen, särskilt på stadens innergård..

Middagszon

De enklaste utemöblerna och en liten mark kantad med stenplattor blir en del av ett paradis om det finns ett överflöd av grönska av alla slags växter runt dig. Klättrande växtarter hjälper till att skapa känslan av gröna väggar runt platsen på ganska kort tid. Du behöver bara fördela växterna över platsen, beroende på deras preferenser i mängden fukt och solljus..

Matplats utomhus

Utemöblernas material, färg och struktur matchas idealiskt med trästaketet som omsluter platsen. Det finns få växter, men de skapar en trevlig atmosfär med en mängd grönska och blommor..

Trä och sten

Växter i badkar och små rabatter kan fräscha upp alla bakgårdar med en övervägande sten och betongytor.

På bakgården till ett loft

Även ett så litet område bakom huset kan förvandlas till en mysig plats att koppla av och äta på, tack vare vinstockar och blommor i badkar..

I skymningen

Denna matplats utomhus ligger intill en viloplats, och materialet för utförande av möbler och staket fungerar som ett utmärkt gäng av dem – trä skapar alltid en känsla av komfort, lugn och mys.

Bland betongen Järnmöbler

Husägare väljer ofta rostfritt stål som sitt trädgårdsmöbelmaterial. Detta beror på dess korrosionsbeständighet och enkla underhåll. Dessutom ser stålglansen bra ut mot betong- eller stenytor..

Uteservering Bakgrundsbelyst

För många hyresgäster är att sätta upp en bakgård eller en bakgård ett sätt att visa sin kärlek till minimalism..

Lyxig innergård

Och för vissa är även en liten bit bakom huset en symbol för nåd och charm. Denna lyxiga plats för att koppla av och äta är gjord med korgmöbler med plyschkuddar och blommande växter, en otroligt trevlig upplevelse som ingen vill lämna en sådan bakgård..

Små dammar på gården till ett privat hus

Användningen av till och med mycket små dammar eller fontäner i bakgårdens landskapsdesign ger en atmosfär av lugn och avkoppling till det bullriga stadslivet..

Liten damm

En liten kinesisk damm med betongplattor av stigar som verkar flyta på vattenytan kommer att vara en underbar dekoration för bakgården.

Med ett vattenfall

Tanken, vars vattenförsörjning imiterar ett litet vattenfall, passar perfekt in i den livliga atmosfären i detta rekreationsområde på bakgården i ett stadshus. Både korg utemöbler och en smidesjärns eldstad ger platsen nåd och speciell charm..

Östlig stil

Orientaliska motiv känns bokstavligen i alla element i denna landskapsdesign – i enkelhet och korthet, i klarhet i linjer och monokrom, i symmetri och geometri, i närvaro av vatten, grönska och ljusa dekorativa element.

Liten pool

Inrätta ett grillhörna på bakgården

En av fördelarna med att äga en bakgård eller liten bakgård är att husägare har möjlighet att använda sina matlagningskunskaper över en öppen eld och sluka det stora utomhus..

Harmoni i paletten

Denna otroligt harmoniska sittgrupp på bakgården är ett bra exempel på hur huvudbyggnadens fasad speglas i omgivningen..

Stenugn

Denna webbplats har kanske allt du behöver – en stor stenugn, en mjuk sittgrupp med bekväma fåtöljer och en rymlig matsal under en baldakin, designad inte bara för familjemedlemmar, utan också för att ta emot gäster.

Minimalism Ljusa stolar Soffa

Stenplattor, trä, perfekt gräsmatta och grillutrustning – vikten är kortfattad, enkel och elegant på samma gång.

Organisation av ett friluftsområde

Det händer ofta att i ett litet utrymme på bakgården finns det absolut inget utrymme att bryta en gräsmatta eller plantera växter i marken. Men detta är inte en anledning att neka dig själv möjligheten att koppla av och varva ner i det fria, omgivet av grönska. Det finns många växtsorter som har tillräckligt med plats i badkar eller små bulkbäddar. De kan till och med placeras i ett betongutrymme.

Ljusa kuddar Bland sten och betong Runt bord Minsta växter Med bockar

Att lägga ljuspunkter till möbler eller inredningselement kan ge en semesterstämning till trä- eller betongstenauren i en liten bakgård.

Plats för två Flätade viloplatser

Dessa semestermål för två kan utstråla komfort och en avkopplande atmosfär även med ett minimum av möbler och vegetation..

Här är några exempel på hur växter kan användas för att skapa en levande grön vägg som inte bara kommer att dekorera någon bakgård, utan också fungera som ett naturligt staket eller ett sätt att zonera ditt utrymme nära ett privat hus..

Gröna väggar Levande vägg Grön häck

Ett icke-trivialt tillvägagångssätt för att anlägga små tomter

Inte bara interiören i våra hus, utan också arrangemanget av utrymmet nära huset kan bli en återspegling av smak och stilistiska preferenser, innovation och unika idéer, kreativt tänkande och icke-traditionella tillvägagångssätt för de vanligaste sakerna. Här är några inspirerande alternativ för den ursprungliga utformningen av tomter nära privata hus.

Omgiven av vitt Raffinerad charm Symmetri Kontrast Vita kuber Mysigt hörn på gatan