Landskapande rabatter utan problem

Trädgårdsentusiaster väntar ivrigt på våren för att göra landskapsarkitektur och landskapsarkitektur av sin personliga tomt. Detta måste bemötas med kreativitet och lust. Alla kommer också att hålla med om att detta är ett noggrant arbete, men resultatet kommer att täcka allt.

Det mest fula området kan ändras så att det blir en värdig dekoration nära huset. Förbipasserande passerar långsamt och beundrar nåd och skönhet.

Praktiskt råd

Varianter av design

För det första är det värt att säga att alla kan göra en vanlig rabatt till en original tomt utan speciella färdigheter. Urvalet av växter bör ske utan brådska, för att plocka upp dem så att det blir som flerfärgade buketter.

Kreativ blomsterbäddsdesign

För att göra detta behöver du inte bara kasta en handfull frön i marken, utan att noggrant studera deras typer och noggrant välja när du köper. För det andra, när du planterar, måste du veta vilken form de kommer att ta och färgschemat, så du måste kombinera den korrekt. Det är viktigt att komma ihåg att dekoration av rabatter är en riktig konst. Ett trevligt tillägg är mattan av speciella växter. Rulle, sådd gräsmattor planteras.

Vackert grönt område på gården

Det kommer att vara mycket bekvämt för en familj att koppla av på en sådan underbar äng. Ingången nära huset kan byggas av natursten och ovanliga tegelstenar. Med tiden behåller stenen samma färg, struktur och ser fräsch ut.

Dekorativ sten i gårdens design

Detta kräver vissa byggkunskaper. Ingången till gården och ett lågt staket kan göras av samma sten. På sidan blir det ett trevligt tillskott till en rabatt med vanliga blommor som inte kräver särskild vård (till exempel petunior).

Blombäddsdesign vid ingången till innergården

Det kommer också att finnas en vacker gårdsväg täckt med småsten (fint grus, småsten).

Blombäddsdesign vid ingången till huset

Men först och främst måste du bestämma dess gränser med ett tunt bräda, fixera kanterna med en pinne. Stenspridningen passar perfekt in i innergården. I närheten kan du anlägga en blygsam gräsmatta med enkla och klättrande växter. Ser väldigt attraktivt ut.

Lättklättrad gräsmatta

Om någon älskar lugna toner, kommer känsliga gröna växter och röda blommor att göra. Och bredvid ett staket av underdimensionerade buskar (cotoneaster, etc.)

Lågväxande cotoneaster staket

eller berberisbuskar.

Barberry blomsterbäddsdesign

Plantera höga växter inuti, det blir som en stor bukett i en vas. Gården kan vara estetiskt tilltalande genom att bygga en liten och billig pool. Buskar kan planteras runt det, vilket ger ett majestätiskt utseende och personlighet till alla trädgårdar.

Estetisk utsikt över gården

En rabatt blir unik om du planterar flera blommor i en cirkel.

Design av en rabatt av flera typer av blommor

Det kommer att bli trevligt att koppla av efter en arbetsdag på gården i en bekväm soffa, omgiven av ursprungliga vita och rosa blommor. För att göra detta måste du harmoniskt kombinera dessa färger och göra möbler..

Original design i känsliga färger

På kvällen, när man tittar på månen, kan husets ägare koppla av på gården, där det finns en skulpturell struktur av fontänen. Den sista punkten är designen av rabatten, på vilken växter av strikta arter ser bra ut..

Vacker utsikt över rabatten

Och det är också möjligt att plantera blommor av samma toner i en snygg rad..

Flower-bush rabatt

De är som lyktor på natten. Och gula blommor i en rabatt jublar alltid.

En rabatt av gula blommor

Alla är överens om att det inte finns någon gård utan en bänk. Gäster och vänner kommer gärna att sitta och chatta. Även utan erfarenhet kommer en person att kunna skapa en plats att koppla av. Prydnadsblommor och gröna växter i olika höjder planteras i närheten. En söt kaktus som älskar ljus och sur jord ser original ut på rabatten..

Grön innergård för avkoppling

Utformningen av en rabatt beror på fantasin. Om ett träd står ensamt i trädgården kan du skapa en anpassad lindad rabatt med enkla blommor runt den..

Anpassad vågig rabatt

Någon gillar ljusare färger i 2-3 rader.

Ljusa rabatter för humör

Om unga träd planteras kommer samma berberisbuskar att passa perfekt runt dem. Lite längre skulle det vara lämpligt att plantera höga buskar, vilket kompletterar utseendet på en mysig trädgård..

Höga buskar i trädgården

Mycket ansträngning måste göras för att ta hand om prydnadsväxter, buskar, som måste klippas av, tunnas ut i tid. Experter rekommenderar att lossa vårjorden, mulch, gödsla med kompost. I torra tider är det nödvändigt att fylla det med vatten (under en buske ca 10 liter). Innan greenen «staket» en stig med små stenar och kakel läggs ut, längs plantans kanter på rätt ställen.

En stenväg framför gröna buskar

Alla dessa komponenter i landskapsdesign gör bilden komplett..

Varje trädgård blir exklusiv om du gör en trädgård av onödiga saker. Till exempel kan du bygga en båge från brädor genom att måla den vit. Plantera lockiga rosor nedanför som kommer att dekorera en ful struktur. I mitten av trädgården kan du organisera en rabatt, i mitten av vilken du kan sätta en restaurerad kanna. I en sådan trädgård skulle det vara lämpligt att hålla bröllop, helgdagar..

Trädgård och rabatter

En rabatt kan kompletteras med originalitet i form av en kedja.

Blommor med fantasi

Vissa människor gillar enkelheten i att sätta upp sin gård: allt du behöver är en grön gräsmatta och några växter. På en sådan innergård kommer det att vara bekvämt för både ägare och vänner..

Enkel gårdsdesign

På helgerna kan uteservering organiseras med en speciell installation (grill). En sådan semester blir ett nöje om du först planterar vanliga blommor, till exempel klockor, i rabatten. Det skulle likna ett oändligt fält, vilket skulle göra stämningen trevlig..

Blombed av klockor

För affärsmöten kan en blygsam rabattdesign vara lämplig. Miniatyrträd tar liten plats, de är opretentiösa.

Vackra miniatyrträd

Många designers rekommenderar att man bygger rabatter i en klassisk vit stil. Växter väljs diskret ut.

Klassisk gårdsdesign

Sådant arbete ger många fördelar för en persons liv, förbättrar karaktären, ger styrka..