Hus med garage – modernt och praktiskt

De flesta moderna människor, och du, läsaren, inklusive, föreställ dig inte dig själv utan bil och ditt hus utan garage. Därför planerar du som person att bygga sitt «bon», naturligtvis är jag intresserad av ett hus i ett våningar med garage, kanske till och med ett tvåvåningshus med garage, deras projekt. Men alla projekt kommer torrt bara att bekanta dig med strukturen i en ny byggnad, men kommer inte att berätta vad som är bra i det och vad som inte är särskilt bra. Men detta är viktigt. Att inte veta det «inte riktigt», du kan hamna i situationen som de säger: «Det var smidigt på papper, ja ….».

Att välja ett projekt, med hänsyn till allt

För att undvika ovanstående situation, låt oss först överväga alternativ med en byggarbetsplats för garage. Vi beräknar allt till minsta detalj, eftersom det inte finns någon chans att rätta till felet.

Garaget ligger utanför bostadshusets struktur

Vissa ägare föredrar ett separat garage bort från huset. Naturligtvis finns det en anledning i det här projektet – brandsäkerhet för hushåll kommer att tillhandahållas på en hög nivå. Men det här projektet har sina nackdelar:

  • anslutning till husets värmesystem krävs, eller organisering av autonom uppvärmning. Allt detta kräver extra kostnader..
  • ingången till garaget utförs från gatan, vilket vid dåligt väder och på vintern «vandra» till garaget orsakar negativa känslor hos ägaren. Självklart bidrar vinden och regnet som droppar bakom jackans krage, snödrivor på inget sätt till ett gott humör. Även om du kan jämna ut denna nackdel lite genom att bygga en baldakin mellan huset och garaget..
  • garaget tar upp ytterligare yta av den personliga tomten.

Garage utanför husets struktur Garage utanför husets struktur Garage utanför husets struktur

Garaget ligger utanför bostadshusets struktur och har vind

Ett garage med vind är ofta inrättat som ett separat vardagsrum. Detta projekt i en manlig miljö anses vara mycket bekvämt. Det är ingen hemlighet att garaget är en favoritsysselsättning för alla män, och den uppvärmda vinden ovanför garaget är den ultimata drömmen. Därför är ett garage med vind ett mycket populärt projekt..

Garage med vind Garage med vind Garage med vind

Garaget ligger i strukturen i ett bostadshus och har vind

Men naturligtvis ingår ett garage med vind ovanför oftast i husets övergripande struktur, vilket gör ett hus med garage och vind till det mest populära projektet. I det här fallet är du inte längre rädd för dåligt väder. Och ett annat plus – värmeanläggningen i garaget delas med huset. Man ska inte glömma att spara pengar när man genomför ett sådant projekt..

Garage med vind i husets struktur Garage med vind i husets struktur

Garaget ligger i husets källare

Projekt av ett envåningshus med ett garage i källaren är ganska populära. Deras popularitet bygger på följande:

Garage i husets källare Garage i husets källare

Men projekt av ett tvåvåningshus med ett garage, kanske inte det enda, har också sina fans i källaren. Projektet liknar det förra, men bara i större skala, därför är dess popularitet något mindre – inte alla har råd med ett tvåvåningshus med garage.

Tvåvåningshus med garage i källaren Tvåvåningshus med garage i källaren

En ganska intressant lösning är ett ettvåningshus med ett garage byggt under marknivå. Dess originalitet ligger i det faktum att detta projekt är betydligt mer ekonomiskt än alla andra. Den använder en gynnsam terräng för detta, vilket gör att du kan minska kostnaderna för byggmaterial och efterföljande uppvärmning av garaget. Fördelarna är uppenbara. Detta används ofta av invånare i kuperade områden. Det finns många alternativ för att bygga ett hus med ett garage på marknivå. Valet av projektet är ditt.

Garage under marknivå Garage under marknivå Garage under marknivå

Garageportar – funktionalitet och tillförlitlighet framför allt

Efter att ha behandlat projekten för ett hus med ett garage, låt oss gå vidare till några frågor som rör garaget och dess omgivande utrymme..

Låt oss först tala om garageportar, deras typer, sätt att öppna.

Swing (swing) grindar

Använd sedan garagens utseende. Designen är ganska enkel och pålitlig. Monteras på gångjärn. De kräver inte särskild vård och underhåll, liksom ytterligare instruktioner för ägarna.

Gångjärnade garageportar Gångjärnade garageportar

Svängportar har vanligtvis ingen automatisk öppningsmekanism. En persons kreativa tanke känner dock inga gränser. En ganska originell designlösning för porten gjorde det möjligt att automatisera öppningen. Samtidigt är sekretessen för själva garaget slående, tack vare denna lösning. Håller med om att i portens stängda läge är det omöjligt att ens anta att det finns ett garage bakom denna utskjutande del av huset.

Hemligt garage Hemligt garage

Sektionsdörrar

De blir allt mer populära på byggmarknaden. Visst, att konfigurera dem kommer att göra skillnad för din budget, men de är värda det. Sektionsdörrar har ett antal fördelar jämfört med andra typer:

Sektionella garageportar Sektionella garageportar Sektionsdörrar Sektionsdörrar

Fällbara grindar

På grund av prestandans originalitet är de mycket praktiska i drift. Om det behövs är det möjligt att öppna en liten del av dörren, vilket sparar värme i garaget vid kallt väder. Antalet paneler beror på garageutgången. På grund av dess designfunktioner är dock vikdörrar bäst installerade i regioner med ett varmt klimat..

Fällbara grindar Fällbara grindar

Upp-och-över-grindar

Modern typ. Portmekanismen låter dig öppna dem med en enkel rörelse uppåt. Portarna är lätta och representerar en enda panel. I dörrens öppna läge är en tredjedel av panelen utanför och fungerar som en kapell över garaget. Mycket bekväm modell.

Upp-och-över-grindar Upp-och-över-grindar

Skjutportar

Enkelt och mycket lätt att använda. De låter dig spara utrymme, ungefär som vikportar, om än i något mindre omfattning. Men de kräver personlig vård, eftersom rörelsemekanismen är utsatt för alla negativa påverkan från den yttre miljön..

Skjutportar Skjutportar

Vad är materialet, så är porten

Efter att ha bestämt vilken typ av garageport det är dags att tänka på materialet från vilket de kommer att tillverkas. Portens utseende, styrka och funktionalitet beror på den. Låt oss överväga de mest populära materialen:

  • Trä. Portar «förfäder» moderna garage skilde sig inte åt i originalitet av det använda materialet. Naturligtvis var det en grind av lövträ. Men detta material har inte tappat sin relevans idag. Särskilt populära är träportar med gångjärn i smidesjärn och antika beslag. Allt detta hjälper dem att passa perfekt in i den moderna designen av ett hus med ett garage, särskilt om tonvikten ligger på retrostil..

Träport Träport Träport

  • Metall. Med tiden började människan använda metall som material. Metallportar är starkare och mer hållbara, men mycket tyngre än sina föregångare – träportar. Detta hindrade dock inte dem från att ockupera sin nisch på marknaden..

Metallport Metallport

  • Polykarbonat. Användningen av polykarbonat som material för garageportar har gjort att det ser modernt och attraktivt ut, särskilt på kvällen, när mänsklig nyfikenhet intensifieras kraftigt. Men genomskinligheten hos sådana dörrar tillåter honom inte att vara helt nöjd. Allt borde vara begränsat. I detta fall observeras det. För grindar av polykarbonat används stålprofiler av hög kvalitet, gjorda på högteknologisk utrustning.

Polykarbonat grind Polykarbonat grind

Garage och hemdesign – i perfekt harmoni

Ett modernt garage borde vara mer än bara en parkeringsplats. Det ska vara ett harmoniskt inslag i stilen i ditt hem. Därför bör du vara särskilt försiktig med dess design. Naturligtvis måste du först och främst bestämma hur garaget ska avslutas utanför. Garagets utsida får inte kontrastera i färg till resten av byggnaden. Även om du kanske vill skilja den från den allmänna ensemblen. Tja, originalitet i design uppmuntras också, även om detta alternativ inte har fått mycket distribution. Ändå är färgharmoni i utformningen av ett hus med ett garage att föredra. Tänk på de viktigaste designfrågorna.

Avslutar garaget utanför

Att färdigställa garaget utanför är ett mycket viktigt designmoment. Därför bör tillvägagångssättet för detta arbete vara lämpligt. Låt oss överväga dess mest populära typer:

  • Sammanfogning. Det enklaste, men på sitt sätt vackra, sätt för ytterväggdekoration. Fogningen ger en viss form åt murarna i murarna, både tegel och sten. En egenskap hos det här alternativet är att du löser två problem samtidigt – väggläggningen och deras dekoration. Men här måste man komma ihåg att sammanfogningsarbetet måste utföras tills lösningen hårdnar. Annars blir efterbehandling svårt..

Upp-och-över-grindar Dekorera väggarna i garaget med skarvning Dekorera väggarna i garaget med skarvning

  • Gips är kanske den äldsta typen av ytfinish, naturligtvis efter sammanfogning. Kräver en viss skicklighet. Därför är det bättre att överlåta detta arbete till en specialist. Gipsade väggar i garaget ger det en viss polering. Naturligtvis bör resten av byggnaderna putsas för att upprätthålla byggnadernas övergripande harmoni..

Gips ger strukturen en viss glans Gips ger strukturen en viss glans

  • Sidospår. Som ni vet är mänsklig latskap motorn för framsteg. Därför tränger gips i dag med säkerhet ut sidospåren, vilket gjorde arbetet med att dekorera väggarna i garaget mindre tidskrävande och tillgängligt för alla som vet hur man håller ett verktyg i sina händer. Dessutom kommer de olika färgerna i detta material att tillgodose begäran från den mest sofistikerade bilentusiasten. I de flesta fall är ett garage med tunna väggar mantlat med sidospår, eftersom det blir möjligt att isolera garaget genom att placera isolering under sidosidan. Det viktigaste är att garagets yttre design är i harmoni med resten av huset..

Väggdekoration med sidospår Väggdekoration med sidospår

  • Komplex efterbehandling. En original typ av väggdekoration, när flera typer av beklädnad används. Till exempel fungerar murverk, sidospår och gips perfekt tillsammans, i det här fallet, låt din fantasi gå fri och gå för det..

Komplex efterbehandling av garaget28

Naturliga material. Idag har designers återigen vänt sig till antiken. Detta uttrycktes i dekoration av väggarna med plastitsten eller kakel i färg av sten eller granit. Ett garage fodrat med sådant material ser väldigt extravagant ut. Denna typ av beklädnad ger den en naturlig, naturlig karaktär. När det gäller livslängd kommer den inte att vara sämre än moderna typer av ytbehandlingar. Natur är natur.

Plastitfinish Kakel

Belysning

Utomhusbelysning av ett hus med garage kräver särskild uppmärksamhet, eftersom vacker och korrekt belysning är ett bra komplement till den övergripande designen. Din kreativa tanke kommer att förvandla nattlandskapet. Korrekt placerad belysning kommer att glädja dig och dina grannar, och i händelse av en lång fest, kommer det att vara en bra hjälpare i en säker hemkomst. Men när du organiserar belysning bör du inte bara tänka på din säkerhet, utan också på säkerheten i ditt hem och garage. Ljusen ska vara tillräckligt kraftfulla för att lysa upp ditt hem och garage. För resten av gården räcker det med dekorativ belysning..

Belysningen ska vara vacker och användbar Belysningen ska vara vacker och användbar Belysningen ska vara vacker och användbar Belysningen ska vara vacker och användbar

Landskapsdesign

Efter byggnadsarbetets slut kommer du, oväntat för dig själv, inte att känna fullständig tillfredsställelse av det som har gjorts, även om allt kommer att se bra ut. Frågan är varför? Ja, för ditt hus med garage kommer inte att räcka, den så kallade landskapsdesignen. Vacker och korrekt planterad vegetation, gräsmattor kommer att vara ett utmärkt komplement till dess design. Tänk inte att detta är en enkel sak. Det är bättre att söka professionell hjälp och resultatet kommer inte att göra dina förhoppningar besvikna. Baserat på detta föreslår vi att du helt enkelt bekantar dig med några typer av professionellt utförd landskapsdesign..

Landskapsdesign Landskapsdesign Landskapsdesign Landskapsdesign

Till sist

Viktigast av allt, glöm inte att det idag finns många husprojekt med ett garage (eller med garage), men bara du kan ta hänsyn till alla dina önskningar och åsikter om modernitet. Därför är det bättre att planera din utveckling själv, tänka på allt till minsta detalj med din familj, och artiklar som detta hjälper dig. Tja, och naturligtvis är det bättre att överlåta genomförandet av ditt projekt till specialister, för att bygga ett hus med ett garage är inte detsamma som att måla ett staket. Lycka till!