House of green för älskare av originalet

Till att börja med är färg det viktigaste verktyget för landskapsdesign, men inte den enda komponenten. Det är mycket viktigt att du skickligt och kompetent väljer färgen, eftersom det är visionen som är ansvarig för de intryck och känslor vi får. Trots att vi fortfarande uppfattar färg på olika sätt kan det ha stort inflytande på oss, på vårt känslomässiga tillstånd, humör och till och med hälsa. Det har ju länge inte varit någon hemlighet att om en nyans ökar vår prestanda, medan den andra tvärtom är avkopplande, så är den tredje generellt irriterande. Men om vi pratar om den gröna färgen, kan vi säga om det att det har en lugnande effekt på en person, dämpar känslan av rädsla och ökar effektiviteten. Och om vi vänder oss till Feng Shui, så lugnar den gröna färgen inte bara, utan personifierar liv och hopp. Till exempel, om taket på ditt hus är inrett i gröna toner, får du fred och harmoni..

Husets gröna fasad är vägen till harmoni och lugn Du kan välja en lugn grön nyans för husets fasad Spektakulärt hus med en fasad av en ädel ljusgrön nyans Lugnt grått = grönt är perfekt för husets fasad

Hur är färgvalet för husets fasad

Huvudfärgschemat för husets och takets fasad väljs beroende på utformningen av byggnadens arkitektur, stilen i vilken huset är byggt och den allmänna stilen i landskapsdesign. Vanligtvis, även i skedet av preliminär design, erbjuds kunden flera alternativ för att dekorera huset. En arkitektingenjör tar hänsyn till allt: själva arkitekturen och hur byggnaden är placerad (orientering mot kardinalpunkterna) och de medföljande strukturerna och det omgivande landskapet. Och det är mycket viktigt att ta den här frågan på allvar, för i händelse av ett misslyckat val av färgpaletten kan sofistikeringen och stilen i ditt hem helt streckas över..

Grön färg för att avsluta husets fasad

Du behöver inte ha ett ultramodern hem för att använda djärva nyanser som grönt på utsidan. Naturligtvis kan du göra husets fasad helt grön, men den här lösningen är ganska djärv och passar inte alla..

Huset är helt och helt kalkfärgat - för original

Men introduktionen av grönt i ditt hem är inte uteslutet, särskilt eftersom detta kan göras helt utan risk för missbruk av denna färg, om du är försiktig. Dessutom går grönt bra med färger som vitt och grått..

Kombinationen oliv och mörkgrå är en utmärkt lösning för husets fasad

Även om ditt hem redan har den färg du vill ha, finns det alltid platser att använda nya nyanser som fönster, dörrar, balkonger, veranda och till och med utemöbler – alla dessa föremål kan enkelt ge en grön touch till bilden av huset som en hela.

Glöm inte att utsidan av huset är extremt viktigt, eftersom han förutser allt inom sig. Och om det ser tråkigt och tråkigt ut, då, du vet, blir helhetsintrycket suddigt. Därför är det ibland värt att lyssna på experternas kloka råd om hur man bäst använder grönt för att rätta till misstaget..

Om dörren är grön

Ytterdörren är ett viktigt element som talar det mesta om ditt hem. Även om de ofta helt enkelt glömmer bort det, vilket är helt fel. Till exempel, om arkitekturen i fasaden på ett hus är enkel nog och har lite att erbjuda, kan en grön entrédörr underbart uppdatera hela byggnaden. En liknande effekt kommer att erhållas från en grön ram på ytterdörrfönstret. Du kan också stödja denna färg genom att måla sidodörren med grönt. Garageporten kan också vara grön om så önskas. I grund och botten kan du använda samma gröna nyans för varje detalj för att uppnå ett konsekvent yttre. Och pricken över i: et kommer att måla i grön färg på alla grindar och grindar som finns tillgängliga på din webbplats..

Grågröna eller olivfärger är också bra.

Grönt är inte bara kalkens färg.

Det finns också ett helt gäng med alla möjliga lika söta nyanser, till exempel olivolja eller avokado, som är bra för att dekorera exteriörer och framför allt eftersom de är tillräckligt mörka, därför är de lättare att ta hand om..

Fasaden på ett olivfärgat hus är en bra lösning

Den grågröna nyansen ser bra ut på ytterdörren, som i detta fall kommer att fungera som en övergångslänk mellan det grå taket och färgen på din gräsmatta.

En grågrön nyans är ett bra alternativ för att dekorera inte bara husets fasad utan också ytterdörren

Vi använder vitt för efterbehandling

Den gröna byggnaden har ett mycket attraktivt och originellt utseende. Det blir dock ännu mer lockande om du använder en andra färg för efterbehandling. Av alla tillgängliga alternativ är vitt det mest föredragna. Det är kanske inte det mest originella sättet, men den vita finishen fräschar upp husets fasad på bästa sätt..

Olivhusfasad med vit finish - extremt imponerande Vitt passar bra med grönt - ett vackert hem Vackert ljusgrönt hus med vit inredning Vit finish uppdaterar husets fasad bäst av allt

De viktigaste egenskaperna hos färgschemat i gröna toner

Grönt förknippas med rika gröna i solen och inkluderar variationer från grågröna vass till mossa och mörka barrträd. Grönt som fasaden på ett hus omgivet av många gröna träd är en ovanligt sällsynt och original lösning.