Gör-det-själv träbänkar för att ge

En bänk av trä är en av de äldsta möbler som används av människan. Tidigare, för att skapa en bekväm bänk, var det tillräckligt för att ta en vanlig trähake, noggrant hugga den med en stenyxa och är klar. Det var hon som blev farfars farfar till moderna möbler, särskilt träbänkar, som är relevanta och efterfrågade än idag. Det är bänken som kan bli ett populärt element, både i huset och på sommarstugans intilliggande territorium..

smal kanelbänk svart i trädgården svart vid spisen svart och vitt vid spisen hatt på bänken

Stil

Vid första anblicken verkar det som att bänken inte är ett viktigt inslag i landskapsdesign, men så är det inte alls. Experter bekräftar det faktum att det är från bänken som trädgårdsdesign börjar och slutar med det. När allt kommer omkring, varför då ett så stort utbud av val och varför komma med originella bänkar av en bisarr form, om de inte är så viktiga och ingen kan njuta av dem?

rosbänk halvcirkelformad bänk lägereld vid verandan vid fontänen

Det är på grund av dess betydelse att lite uppmärksamhet bör ägnas åt placeringen av möbeln. Det är bäst att installera det där den vackraste och charmigaste utsikten öppnas, bänken i sig borde bli en elegant accent, som kompletterar den perfekta skönheten i lantgården.

stubb bänk med runda handtag bänk vid apelsinträdet bänk vid stugan bänk vid stenarna

En bekväm bänk i trädgården i en sommarstuga kan bli exakt den plats där du kan gå i pension, bryta dig loss från vardagens liv och rörelse, koppla av och ta ett andetag, bara njuta av utsikten över naturen, känna enhet med det. För fullständig njutning kan du läsa en bra bok, lyssna på tyst och lugn musik eller bara gå på en mental resa. Förutom estetisk användning är funktionell också möjlig, eftersom bänken i första hand är en möbel, liksom «vapen», som kan användas för zonindelning av det intilliggande området.

bänk och vitt staket bänk gjord av grenar hängbänk balkongbänk stenbänk

En trädgårdsbänk för ett sommarboende har ett antal funktionella ändamål, nämligen:

 • Front – installerad på husets veranda, nära entrén. Det är en träbänk med dekorativa ornament, handskuren, kan användas som plats för en fotografering.
 • Matsal – ligger nära grillen eller grillen, på terrassen eller på någon annan plats där familjen föredrar att äta utomhus.
 • Ogorodnaya är en liten bänk som installeras nära rabatter, rabatter eller i områden där du kan sitta ner och koppla av lite medan du utför markarbeten i en sommarstugas trädgård. Ofta är det enkla bänkar utan dekorativ prydnad eller onödiga krusiduller..
 • Avslappning – ofta sådana bänkar «dold» någonstans i det tystaste och mest avskilda hörnet av sommarstugan, borta från någons ögon. Denna plats bör vara den tystaste och mest bekväma för att njuta av utomhusaktiviteter. Huvudkravet för en sådan bänk är komfort, dessutom kan den vara imponerande i storlek så att du inte bara kan sitta ner utan också ligga.

blomsterbänk bänk - kvartscirkel bänk med bokstaven G bänk i tätt gräs bänk nära bordet

De optimala dimensionerna för en bänk som kommer att placeras på sommarstugans territorium:

 • Höjd – ungefär en halv meter, benen når marken, men inte vilar för mycket, vilket innebär att de kan vila.
 • Sittets bredd är 50-55 cm, dessutom kan du luta den med 10-15 grader, så att den är bekvämare att luta sig och som om «falla igenom» inuti.
 • Ryggstödets höjd är från 30 cm, men inte mer än en halv meter, det är också bäst att placera det i en vinkel på 15-45 grader, så att du kan luta dig mot armbågarna, ligga något på det.
 • Armstöd (om sådana finns) bör vara 15-29 cm ovanför sätet.

bänk nära stugan bänk nära det runda bordet bänk nära rosa blommor bänk på tröskeln bänk vid stugan

Det bästa materialet för att göra bänkar är trä, det mest motståndskraftiga mot fukt och sönderfall – lärk, körsbär, hassel och ek. Det bästa alternativet är teak, som innehåller naturliga hartser i sin ras, som skyddar möbeln från röta och olika insekter som förstör träslag..

med lockig rygg grå bänk blå bänk bänk nära ett stort träd bänk nära dammen

Butikens form och utseende beror endast på infall och fantasi hos den person som kommer att skapa den. Efter att ha engagerat dig i konstruktionen av en bänk personligen kan du väcka alla dina idéer till liv. Om Country -stilen valdes, borde bänkens form vara så enkel som möjligt och färgen ska vara brun eller naturlig. Om du bygger en bänk i Provence -stil måste du göra en gammal bänk och sedan måla den vit eller blå (blå, lila, blå).

liten bänk med kuddar lite vid dörren mycket liten bänk upphängd enkel bänk

Om dacha har en tendens till orientalisk stil och butiken ska motsvara detta kan den vara gjord av bambu. I allmänhet bör bänkar med liknande träslag installeras nära trähus..

röd bänk röd bänk cirkulär runt trädet liten gul bänk liten bänk i trädgården

Bänkframställning

Ofta är bänken gjord av träklossar, lameller eller brädor, eftersom de är lätta att tillverka och har en lång livslängd. De ungefärliga parametrarna för butiken anges ovan, butikens längd beror på önskan och förmågan. Det är viktigt att notera att lamellerna inte ska placeras nära varandra, eftersom de kan börja ruttna på grund av stillastående regnvatten. Du måste antingen placera lamellerna på ett kort avstånd, eller använda en solid bred bräda.

grön med en baldakin klassisk bänk klassisk brun i trädgården brun bänk

För att skapa en originalbänk är det inte nödvändigt att spendera pengar på dyra material, eftersom ett mästerverk till och med kan skapas från grenar och rötter. Genom att korrekt bearbeta naturligt trä, pallar och fallna träbord kan du skapa en ovanlig och intressant bänk med naturliga former..

2 vita nära träden 2 vita med båge 2 klassiska bänkar 2 bänkar vid bordet under trädet 2 flerfärgade bänkar

Det mest elementära exemplet på en asketisk bänk är «Kloster» en bänk, som är gjord av ett träd sågat längs stammen, installerat på två runda stöd. Stödet är tillverkat av små sticklingar av en stam med liten diameter.

trä i trädgården stöd på trä på sten lång bänk i lusthuset gul med kuddar rundad på vita tegelstenar

Trädgårdsbänkvård

Hög luftfuktighet är huvudproblemet för träbänkar, så det är bäst att använda mobila bänkar som kan föras in i en ladugård eller ett hus för vintern. Det är också bäst att installera bänken på speciella gummi- eller tegelplattor för att förhindra att jordfuktighet tränger in i trädet..

2 bänkar nära lanthuset 2 bänkar med kuddar 2 bänkar vid stugan 2 bänkar med utsikt över naturen 4 bänkar

Ett antal rekommendationer:

 • Regelbunden målning (lackering) krävs. Det är bäst att måla på våren, först rengör bänken från den tidigare färgen.
 • Under värmen måste den placeras i skuggan, eftersom solens konstanta direktstrålar skadar trädets kvalitet..
 • Om råta uppträder på en av brädorna måste den snabbt bytas ut för att undvika att problemet sprids..
 • Det är nödvändigt att regelbundet kontrollera fästelementen (skruvar, spikar och bultar), vid behov, då är det nödvändigt att fästa dem (dra åt) så att strukturen inte lossnar.vit bänk stor träbänk nära ett litet träd blå bänk lantbänk nära huset