Fasaden på ett privat hus i modern stil – lakonisk skönhet

Ingen husägare skulle hävda att utseendet på ett hem är ansiktet på ägarna. Intrycket av inte bara ägarnas position i samhället, deras smakpreferenser, utan även livsstilen och rytmen beror direkt på hur byggnadens fasad är gjord, i vilken färgpalett och i vilken stilriktning den är inredd. Användningen av modern stil för att dekorera byggnadens exteriör ger å ena sidan ägarna till huset ett ganska brett utbud av alternativ för att välja byggnads- och efterbehandlingsmaterial, men å andra sidan innebär det vissa begränsningar för dekoration fasaden. Låt oss tillsammans försöka förstå särdragen i den moderna dekorationsstilen på fasaderna i privata hus av stads- och förorts typ.

Husets fasad i modern stil

Originalbyggnad

Stil funktioner

Modern stilistik är en slags blandning av lån från olika stilistiska strömmar, vars utseende föregick den nuvarande eran av privat bostadsdesign. Minimalism, hi-tech, modern och till och med industrialism blandas i modern stil. Det är inte för ingenting som modern stil kallas bekväm minimalism..

Lakonisk struktur

Skönhet i enkelhet

Bland de mest slående stilkriterierna finns det flera karakteristiska drag av byggnadens yttre prestanda:

 • enkla former och tydliga linjer – moderna byggnaders geometri har höjts till det absoluta;
 • de största möjliga utrymmena (så långt som ägarnas ekonomiska kapacitet och tomtarnas storlek tillåter);
 • panoramafönster – det största möjliga antalet ytor är av glas så att det inre arrangemanget av byggnader fylls med solljus och före ägarna framstår som en rymligare bostad än det faktiskt är;
 • minimal fasadinredning – endast praktiska komponenter, uteslutande funktionella arkitektoniska element;
 • användning av miljövänliga bygg- och efterbehandlingsmaterial – naturliga råvaror eller deras effektiva imitation, säkra för människor och miljö;
 • genom att kombinera olika typer av material för att skapa en intressant finish med de enklaste designlösningarna.

Ovanliga materialkombinationer

Med kvällsljus

Original arkitektur

Om du anger de torra fakta om konceptet att skapa en modern designstil för utsidan av en byggnad kan du få intrycket att designen är för lakonisk och till och med tråkig. Men den moderna stilen kan vara mångsidig – användningen av intressanta designlösningar, ovanliga färgkombinationer, kombinatorik av material av olika sammansättning – allt detta tillåter, även inom ramen för strikta former och minimal inredning, att skapa originella arkitektoniska lösningar och ordna dem med ett individuellt tillvägagångssätt. Vi hoppas att vårt imponerande urval av moderna designprojekt för privata hus i olika delar av världen kommer att övertyga dig om mångsidigheten i den moderna stilen av exteriördesign av byggnader..

Stenbeklädnad

Ovanlig kombinatorik

Byggnad i gråtoner

Efterbehandling av ett modernt privat hus

Den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial glädjer husägare med en variation. En husägare med valfri plånbokstorlek, en lista över tekniska krav för material och smakpreferenser kommer att kunna hitta ett lämpligt alternativ för fasadbeläggningen. Men innan du går vidare med att planera fasadens utformning måste du bestämma om du vill harmoniskt passa in i den yttre bilden av gatan som ditt hus ligger på eller fungera som en territoriell accent, vilket överraskar alla förbipasserande. Detsamma gäller privata lägenheter som ligger utanför staden – för vissa är det viktigt att organiskt smälta in i det lokala landskapet, för andra kommer prioriteringen att vara byggnadens synlighet på avstånd på grund av dess enastående storlek och färgstarka design..

Husets fasaddekoration

Mörk struktur

Envånings lakonisk bostad

Det finns många sätt att designa en fasad i modern stil, men följande alternativ kan skiljas från de mest populära idag:

 • isolerade fasader;
 • efterbehandling av byggnaden med tegel och klinker;
 • stenfasad (oftast konstgjort material);
 • användning av fasadpaneler.

Vitt, grått och träigt

Enkla former och rena linjer

Smal och hög byggnad

Det är uppenbart att var och en av metoderna för att skapa dekorationen, och därmed byggnadens utseende, har sina egna tekniska och estetiska egenskaper. Efterbehandlingsalternativen skiljer sig åt i utseende, egenskaper och kostnad. Låt oss titta närmare på några av dem..

Ovanliga designlösningar

Strikt och koncist

Isolerade fasader

För närvarande finns det två huvudsakliga sätt att skapa en fasadbeklädnad och ett yttre isoleringsskikt:

Vit och grå byggnadsfasad

Modern stil

Ventilerade fasader idag representerar de ett av de mest populära områdena inom konstruktion och design av privata hem. Fördelarna med sådana system är möjligheten att använda i nästan alla klimatförhållanden, en tillräckligt hög skyddsnivå mot olika naturliga påverkan och beklädnadens hållbarhet..

Ventilerade fasader

Fasadbeklädnad med sidospår

Med ett otroligt brett utbud av beklädnadspaneler och paneler som kan användas för att skapa det yttre lagret på en fasadfasad kan husägare genomföra alla designprojekt, även de mest kreativa, för att skapa ett unikt exteriör för sitt hem..

Ovanlig modern bostad

Praktiskt, kortfattat och vackert

De huvudsakliga tekniska och estetiska fördelarna med ventilerade fasader är förknippade med designfunktionerna i denna typ av system. Ett luftutrymme återstår mellan husets väggar och det motstående materialet, vilket kan uppnås genom att skapa en metallram för installation av efterbehandlingspaneler. Luftcirkulationen sker genom detta luftgap..

Modern bostad med två våningar

Original tvåvåningshus

Den ursprungliga fasaden i två våningar

I sig själv bidrar tekniken för att skapa ett luftutrymme mellan väggen och finishen redan till en ökning av materialets värmeisoleringsegenskaper. Men förutom detta är väggarnas ytteryta oftast isolerad med mineralull, vilket för ryska klimatförhållanden i de flesta fall visar sig vara ett mer än motiverat beslut..

Modern bostad i skymningen

Moderna material för dekoration

Mörk utförande av fasaden

En annan fördel med att skapa sådana fasader är möjligheten att restaurera gamla, förfallna byggnader. Du kan skapa ett modernt hem med ursprungliga finish från ett gammalt hem som du ärvde. Bland de för närvarande mest populära materialen för extern beklädnad av ventilerade fasader bland ryska köpare är följande:

 • plattor av porslin av stengods;
 • vinyl och metall sidin;
 • sten och keramiska plattor;
 • fibercementpaneler;
 • aluminiumpaneler.

Huvudentrén till ett modernt hus

Sten och glas

Kort men lång struktur

Andra material med hög hållfasthet används också. Hållbarhet och motståndskraft mot olika typer av influenser. Men oftast kombineras material för att skapa en svårt praktisk och pålitlig väggbeklädnad, men också en original, minnesvärd bild av byggnaden..

Icke trivial fasaddesign

Originalbyggnad Harmoniska färgkombinationer

Flerskiktad gipsbehandling det låter dig också skapa effektiva och visuellt attraktiva ytor för moderna privata hus. Tekniken att dekorera en byggnad med gips låter dig också skapa ett lager isolering på moderna hushåll. Denna effekt kan uppnås med hjälp av en skiktad struktur: först monteras ett värmeisolerande lager på byggnadens väggar, sedan täcks det med ett förstärkt nät och sedan appliceras gips.

Husets strikta och lakoniska utseende

Stora panoramafönster

Denna typ av fasaddesign har också många fördelar. De främsta fördelarna kan säkert hänföras till den enkla installationen av gipsbeklädnader. Även ägaren, som inte hade någon tidigare erfarenhet av att skapa denna typ av fasader, kommer att klara uppgiften om han har de nödvändiga verktygen och de enklaste färdigheterna i att hantera dem..

Beklädnad i mörk färg

Ljus bild av huset

Som ett värmeisolerande lager i systemet för att skapa fasader med våt gips kan olika typer av isoleringsmaterial användas. Som regel används kakel eller mineralull eller skum. Sådana värmeisolerande plattor monteras oftast med lim (ett isoleringsmaterial limmas helt enkelt på väggarnas yttre yta). Det förstärkande nätet, som följer, säkerställer tillförlitligheten och hållbarheten för inte bara det värmeisolerande skiktet, utan också hela byggnadens beklädnadssystem..

Konstgjord stenbehandling

Lätta ytor

När det gäller gips representeras det på den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial av en mängd olika blandningar som gör att du kan skapa finish i olika färger, texturer och tekniska kvaliteter. De mest populära bland ryska köpare är följande typer av detta efterbehandlingsmaterial:

 • mineralgips – tillverkad av miljövänliga komponenter (förutom cement, vatten och sand läggs olika mjukgörare till blandningen, vilket förbättrar de tekniska egenskaperna hos materialet och pigment som ändrar dess färg);
 • polymergips – modernt material med hög motståndskraft mot alla slags miljöpåverkan. Blandningar förlorar inte sitt ursprungliga utseende under lång tid, bleknar inte i solen, reagerar inte på låga temperaturer;
 • silikatgips – ett av de mest progressiva sätten att skapa ett skyddande lager på ytan med hjälp av blandningar (hög motståndskraft mot extrema temperaturer och luftfuktighet).

Lätta väggar och glas

Texturerat och färgkombinationer

Förutom att installera en ram med ett värmeisolerande lager av isolering finns det många andra sätt att skapa en fasadbeklädnad. Trots uppkomsten av nya, moderna sätt att skapa tillförlitligt skydd för väggarna i ett privat hus, är användningen av naturmaterial alltid i trend – väggbeklädnad med trä eller sten är ett av de dyraste sätten, men byggnadens utseende kompenserar för eventuella kostnader med sin sofistikering.

Fasadbeklädnad med sten

Murverk

Fasadfärgspalett

Vi använder kontrasterande kombinationer

Ljusa väggar i kombination med mörka fönsterkarmar och kontrasterande mörka takpannor ser moderna och snygga ut. Mot bakgrund av en klarblå himmel och gröna utrymmen ser sådana kombinationer imponerande ut. Som kontrastfärger kan du använda en kombination av vitt, ljust beige och grått med ett mörkt trämönster, svarta och mörkbruna nyanser.

Vit-mörk utförande av fasaden

Grått och svart i fasadens utformning

Trä och svart Ovanlig lösning

Träpaneler

Vita väggar, svarta ramar

Snövita väggar och mörk kantning av stora fönster

Ovanliga lösningar av kontraster

Kontrasterande exteriör

Modern byggnad exteriör

Ljusa accenter för en modern fasad

Modern stil vördar i ljusa nyanser, användningen av olika gråtoner, kontrasterande svartvita kombinationer. Men ljusa accenter i modern stil är inte heller främmande. Det enklaste sättet är att skapa en icke -trivial, minnesvärd bild med ljusa färger i små strukturella element – stora fönsterkarmar, entrédörrar, dräneringssystem för regnvatten.

Ljusa accenter

Ljusa fönsterkarmar på grå bakgrund

Ljus ytterdörr

Betoning på huvudentrén

Ljusa färger kan också användas för att dekorera vissa ytor i huset – tak eller accentväggar. För att kombinera med en färgstark ton måste du välja en neutral färg – vit eller grå. Ingen kommer att sakna en sådan byggnad och kommer att komma ihåg den länge. I en serie liknande byggnader kommer en ljus fasad att sticka ut och dekorera den omgivande bilden.

Färgglada utförande av fasaden

Ljusa detaljer

Ljusa färgkombinationer

Ljus väggdekoration

I harmoni med naturen

Användningen av naturliga nyanser i fasadens utformning är skapandet av en bild av hemägande som harmoniskt passar in i det omgivande landskapet. Det enklaste sättet är att skapa en sömlös integration av byggnaden i omgivningen «bild» – användning av naturmaterial eller deras effektiva imitation. En kombination av murverk, träytor eller paneler i varma, naturliga färger kan användas för att dekorera byggnadens utsida..

Naturliga nyanser

Hus i pastellfärger

Privat hus i skogen

Snövit byggnader

Vitt är otroligt populärt inte bara för inredning av privata hus och lägenheter, utan också för att skapa fasader på privata hushåll. Det är särskilt effektivt att använda vitt, som perfekt reflekterar solens strålar, i södra regioner med varmt klimat. Mot bakgrund av den blå himlen och gröna växter ser snövit byggnader fantastiska, högtidliga men samtidigt enkla ut.

Snövit fasad

Snövit väggytor

Snövit modern byggnad

Litet hus i vita färger

Ej trivial användning av vitt

Exempel på kreativa lösningar inom ramen för modern stilistik

Den moderna dekorationsstilen på fasaderna i privata hus är mångfacetterad och varierad. En designtanke kommer alltid att hitta ett sätt att självuttrycka sig, även inom det befintliga konceptet. Vi uppmärksammar flera ursprungliga designprojekt för privata hushåll som lockar uppmärksamhet med en eller annan enastående teknik för arkitektoniska, konstruktiva och designlösningar..

Ovanlig

Original design

Svart struktur på en sandig bakgrund

Privat hus på styltor

Glasväggar