Fachwerk -stil: enkelhet och originalitet

För att drömmen om ett idealiskt hem ska gå i uppfyllelse är det nödvändigt att inte bara ta hand om dess interna innehåll utan också om dess yttre utseende. I vilken stil byggnaden ska upprätthållas, avgör många faktorer: omgivande objekt, landskap, teknisk och ekonomisk kapacitet. Men huvudkriteriet bör vara valet och önskningarna för den som kommer att bo i detta hus..

Stort hus på en grön gräsmatta Tvåvåningshus med stora fönster

Under de senaste åren har korsvirkesriktningen blivit populär för stylinghus..

Korsvirkeshusens historia och dess moderna manifestationer

För första gången visade sig denna konstruktionsstil på 1400 -talet i Tyskland. Huvuddragen i denna trend är panelkonstruktionen av byggnader. Denna konstruktionsstil användes i hela Europa. Byggnader för olika ändamål byggdes på en ram av träpaneler. Det är anmärkningsvärt att träelement har både en viktig ramfunktion och en dekorativ funktion. Konceptet «timmerhus» i mer än 6 århundraden.

Huset avslutat med sten Tvåvåningshus vid poolen

Ramkonstruktioner används också i elitkonstruktion. Den stora glasytan i ett sådant hus ger en känsla av enhet med naturen. Dessutom begränsar denna stil inte designerns fantasi..

I sin moderna manifestation dök korsvirkeshus upp på 70-talet av 1900-talet. I en situation där den tidens tendens var att bygga om gamla former till något nytt och inte alltid lyckades fick korsvirkeshus en fräsch och intressant fortsättning på deras utveckling. Waltor Gropius och Ludwig Mies van der Rohe blev grundarna till den uppdaterade stilen. Arkitekterna bytte träramar till andra, mer hållbara material, samtidigt som de bibehöll en solid glasfasad..

Tvåvåningshus med stora fönster Hus en och en halv våning vid poolen

Senare byttes dessa skrymmande ramar ut igen. Den här gången var det mer miljövänligt och lättlimmat laminerat virke. Så visade sig det moderna korsvirkeshuset vara. Det kan noteras att lite är kvar av den gamla stilen. Stora glasytor har ersatt tomma väggar med små glasenheter. Värmeisolering är också av stor vikt. Det viktigaste förblev gemensamt – träbjälkar som husets ram.

Stort korsvirkeshus

Teknik för byggande av hus i stil med korsvirkeshus

Träets utmärkta värmeegenskaper har gjort det till ett av de bästa materialen för att bygga hus. Korrekt utvalt torrt trä kommer att uppfylla alla uppgifter som tilldelats det. Men om delarna från virket inte torkar tillräckligt, kan listan över problem visas:

Stort hus med skorsten Hus med vit fasad

Det viktigaste i en sådan konstruktion bör vara att de grundläggande kriterierna följs:

Liten byggnad med en ovanlig bas Stort hus med grå fasader

För att torka en bar eller stock är det bästa sättet att använda en torktumlare. Annars är det omöjligt att torka tjocka träelement. Om torkningen utfördes på ett felaktigt sätt deformeras, spricker och krymper träet. Sådant defekt material är inte lämpligt för konstruktion av konstruktioner, eftersom det kommer att medföra defekter i redan färdiga strukturer..

Stort hus med sten

Ett viktigt skede under byggandet är krympning av byggnader. Massivt trä tar lite tid att göra detta. Utan detta är det omöjligt att börja avsluta. Detta steg kan hoppas över om du bygger strukturer av laminerat fanervirke. Detta material kännetecknas av alla fördelar med massivt trä och visar inte sina nackdelar. I krympningsprocessen förändras sådant material praktiskt taget inte. Detta ger obegränsade möjligheter när det gäller arkitektur..

Pittoresk byggnad i stil med ett fachwork

Fördelar och nackdelar med stil

Varje stil har sina fördelar och nackdelar. Deras balans innebär att just denna stil är lämplig i ett eller annat fall..

Fachwerk har också ett antal funktioner. Efter att ha studerat dem bör ägaren av den framtida strukturen själv avgöra om han kommer att klara de befintliga designminuserna och om den har tillräckligt med plus.

Stenbyggnad med skorsten Hus i parken Liten korsvirkeshus

Bland fördelarna med sådana hus är:

Ramstruktur på en personlig tomt

Bland nackdelarna kan de viktigaste kallas:

Trots populariteten hos korsvirkestilen förblir priset på sådana hus högt och ligger på nivån 1200-1600 euro per kvadratmeter. För att få ett bra konstruktionsresultat är det nödvändigt att konstruktionen uppförs av proffs av högkvalitativa material. Många monteringsnyanser gör självständig konstruktion nästan omöjlig..

Herrgård på en trästomme trilling med vit fasad

Samtidigt kan du välja en billig version av imiteringen av korsvirkestilen. Med denna erektionsteknik fästs balkar av konstgjord eller naturligt trä på de tidigare putsade väggarna. Detta alternativ har en dekorativ karaktär och de flesta av egenskaperna, fördelarna och nackdelarna med en fullvärdig struktur gäller inte den..

Herrgård på en träram

Glasversionen ligger närmast den historiska ursprungliga byggnaden. Utrymmet mellan rambjälkarna är fyllt med en tät glasplåt, som har en fantastisk säkerhetsmarginal. En sådan struktur är inte bara vacker och snygg, utan har också utmärkta praktiska egenskaper..

De viktigaste finsmakarna i korsvirkestilen är de som strävar efter att vara närmare naturen och omge sig med naturföremål och arter..