Ett icke-trivialt sätt att inreda ett rekreationsområde på gården

Varje ägare till ett privat hus med en tomt förr eller senare kommer på idén att ordna ett friluftsområde. Även i ett litet närområde kan du organisera en mysig uteplats, lägga rabatter och utrusta en utomhus spis eller en plats för en grill. Tja, om det finns tillräckligt med utrymme, är det ingen idé att begränsa dig själv i komfort, du kan organisera ett riktigt lyxigt rekreationsområde med alla tillhörande attribut. Vi skulle vilja visa dig just ett sådant exempel på att anordna ett fritidssegment på en privat innergård. Ett icke -trivialt förhållningssätt till traditionella element i landskapsdesign, industriella motiv för konstruktioners och konstruktioners prestanda, en organisk blandning av byggnads- och efterbehandlingsmaterial, mycket grönska och bekväma platser för rekreation – så kan du kort beskriva följande fotoval av arrangemanget av en privat innergård.

Landskapsarkitektur av en privat innergård

En mjuk sittgrupp under en baldakin är belägen i låglandet i förhållande till en träplattform, som husets ägare går upp på och lämnar hushållets bakdörr. Nästan hela utrymmet i urtaget längs omkretsen är fyllt med mjuka soffor med avtagbara ryggar och säten. Detta är ett mycket praktiskt tillvägagångssätt för att organisera ett mjukt område på gatan, för trots att det finns ett tak över sofforna kommer deras klädsel att bli smutsigare mer intensivt än liknande möbler i huset..

Plattform i trä med baldakin

Ett högt tegelstaket är ett staket för rekreationsområdet på ena sidan. En annan del av staketet var gjord av betongplattor, det döljer skorstenen vid den öppna spisen och fungerar som bakgrund för projektorn. Kapellens komplexa struktur vilar på dessa vertikala plan, som delvis är gjorda av metall, trä och täckta med transparent polykarbonat.

Tegel, betong, metall och polykarbonat som byggmaterial

På grund av att locket på baldakinen är nästan helt genomskinligt, är uteserveringen fylld med solljus och behöver inte belysning under dagen, trots de höga väggarna som omsluter rekreationsområdet och skapar skugga på varma dagar.

Kapellkonstruktion

För kvällen och natten är den stora uteplatsen utrustad med ett belysningssystem med olika modifieringar. Flera små spotlights är fixerade på takbjälkarna i taket, i eldstaden finns ett inbyggt belysningssystem för lokal belysning.

Uteplatsbelysningssystem

Strålkastarna som är fixerade på en metallkanal kan vridas i olika riktningar, beroende på belysningsenheternas placering kan du skapa önskad atmosfär för ett rekreationsområde, markera en vedhög eller ett mjukt segment för avkoppling.

Arrangemang av en baldakin

Hela belysningssystemet styrs av strömbrytare vid ingången till uteplatsen. Det finns också ett uttag för anslutning av en projektor eller annan utrustning, hushållsapparater.

Kontroll av belysningssystem

En stor skärm och en projektor gör det möjligt att organisera en utomhus hemmabio. I ett så stort rekreationsområde med mjuka soffor kan du ta emot en stor familj och ta emot gäster.

Hemmabio på gatan

Det höga soffbordet, som består av tre konstruktionspallar, kan också användas separat, beroende på antalet personer som kopplar av under skjulet och situationen – en fest eller en enkel familjemiddag.

Pall soffbord

För att mildra lite den industriella andan att ordna ett rekreationsområde under en baldakin planteras gröna växter av olika sorter och storlekar nära ett tegelstaket. Bland överflödet av betong-, metall- och glasytor ser en grön rabatt ut som en oas, ett friskt andetag i «industriell öken».

Genomskinligt tak

Grön rabatt mot väggen

Du kan ta dig till rekreationsområdet med mjuka soffor och en öppen spis, inte bara hemifrån, utan också genom att klättra i trappstegen till plattformen från gården. Här är ingången till källaren, som ligger under plattformen..

Trästeg till golvet

För rörelsens säkerhet nära huset på natten, under trägolvet, är ett belysningssystem inbyggt, vilket skapar den nödvändiga belysningsnivån för gräsmattan som leder till gården från rekreationsområdet under en baldakin.

Utility belysningssystem

Nyckeln till framgång i trädgårdsskötseln på en privat gård är användningen av växter i olika höjder, fleråriga arter och vintergröna, vilket kommer att skapa rätt atmosfär för bakgården när som helst på året. Kombinationen av grönområden och stenvallar hjälper inte bara att skapa variation i bilden av lokalområdet, utan också att skapa en harmonisk, balanserad landskapsdesign på en privat innergård.

Dekorativ belysning