Alpin bild kan bli stolthet för all landskapsdesign

Att vara engagerad i processen att ordna en stenhage, bokstavligen före alla öppnar sig ett brett verksamhetsfält, tk. denna lektion är extremt kreativ och spännande. Och här finns det en plats för fantasi och fantasi. Om allt är noggrant genomtänkt till minsta detalj kan en alpinskidor bli en äkta stolthet för sina ägare. Hur är hon? Du kan svara på det här sättet – det är helt enkelt en struktur som imiterar ett bergslandskap som är dekorerat med underbart utvalda vackra växter och blommor. En sådan design bör vara perfekt integrerad i webbplatsens övergripande landskap och vara dess framgångsrika och fördelaktiga tillägg. Till exempel som här:

Den alpina bilden ska passa perfekt in i landskapsdesignen på hela platsen Stenträdgård med en stege som leder till huset Vacker design av en alpin bild med en damm Den alpina bilden är i perfekt harmoni med hela landskapsdesignen på platsen

Bergträdgård och landskapsdesign bör vara en

Det allra första som måste göras är att dela upp hela arbetet i separata steg, med hänsyn till alla nyanser i förväg: vad blir området för själva bilden, hur stegen, övergångarna och vägarna kommer att placeras . Med andra ord måste du ta fram en detaljerad plan. Därefter måste du förbereda det material som är nödvändigt för arbetet och besluta om huvudpunkten – var den framtida alpina rutschbanan kommer att ligga.

Hällträdgårdens framgångsrika design beror på rätt plats. När du skapar en klippträdgård är det viktigt att tänka noga på dess läge. En väl vald plats för en alpin bild är en garanti för en vacker landskapsdesign av hela platsen

Hur man beslutar om valet av klippträdgårdens läge

Bergträdgården kan ha en helt annan form och storlek, som enbart beror på din fantasi och naturligtvis på landskapet på själva platsen. Det är mycket viktigt att beräkna de nödvändiga dimensionerna så att strukturen senare inte ser för skrymmande ut. När det gäller valet av plats måste det vara väl upplyst – detta är huvudvillkoret, eftersom växter från höglandet är mycket förtjusta i ljus, som de absolut behöver för tillväxt och utveckling. I allmänhet är steniga jordar med en liten mängd vatten idealiska. Fukt ska inte stagnera i dräneringen – detta är extremt skadligt för bergsväxter. Mycket ofta bildas en stor ansamling av formlösa stenar på personliga tomter, som vissa ägare använder för att skapa en stenhage.

Om du använder de stenar som finns på webbplatsen ska de se kulturella ut och inte slumpmässigt Ska inte se ut som kaos om det används

Men i det här fallet finns det en rädsla för att få en konstig och meningslös hög med stenar istället för en alpinskiva. Därför är det bättre att noggrant välja alla stenar i en viss form och storlek om du vill få ett riktigt vackert bergslandskap som kommer att bli din stolthet..

Vilka stenar behövs

När du väljer stenar för den framtida klippträdgården rekommenderas att du inte väljer mer än en eller två raser, och alla stenar ska vara av samma storlek och ha samma struktur.

Det är lämpligt att använda 1-2 typer av stenar

Du måste också ta hänsyn till egenskaperna hos de växter som kommer att planteras på kullen. Vanligtvis rotar de väl och växer bra på stenar som har en kalkhaltig sten med en porös struktur som gör att växtrötter kan tränga in inuti. Det är sant att sådan jord med jämna mellanrum måste surgöras, tk. den är utrustad med en alkalisk reaktion. Dessutom bör luckorna mellan stenar och växter dekoreras med flis eller marmorflis. Denna metod hjälper till att få ett färdigt utseende för stenhagens design. Och ett ögonblick. Det är lämpligt att köpa stenar i specialaffärer, eftersom bara detta material är verkligen miljövänligt med en ojämn strukturell yta.

Om du gör allt själv är de mest lämpliga stenarna som skiffer, granit, kalksten, sandsten och travertin. Dessutom är det önskvärt att stenarna är av samma typ och med spår av erosion och väger också upp till 100 kg. Den optimala höjden på en alpinskidor är upp till en och en halv meter.

Vilka alternativ finns för alpina rutschbanor

Det enklaste alternativet är den så kallade klippiga klippan, men det är bara möjligt om det finns en tillräckligt brant sluttning. I det här fallet bör arbetet börja från botten av lutningen, där stora stenblock läggs med den torra murningen, varefter plantorna redan planteras.

En stenig klippa på en brant sluttning är det enklaste sättet att skapa en klippträdgård

Ett bra alternativ är också en bergssammansättning (alpin platå), som gör designen till en unik och unik plats. Och detta görs så här: stenblock begravas i marken av cirka två tredjedelar och kaotiska stigar skapas som bildar ett bergigt landskap. För effekten av en bergsklyfta måste du lägga stenblock på kullarnas sluttningar, och väggarna skapas med hjälp av torrt murverk med olika höjder och plantering av bergväxter.

I allmänhet är det omöjligt att hitta absolut två identiska stenhagar, eftersom varje ägare av webbplatsen lägger oundvikligen sin själ i sin skapelse och tar med sig en egen, individuell. Förresten, det finns en åsikt om att den bästa versionen av en alpinskidor är ett alternativ med fullständig frånvaro av byggnadsarbete (tegel, cement, etc.). Denna lösning ger i framtiden möjlighet till rekonstruktion av hela strukturen och underlättar i hög grad arbetsprocessen..

Alla utrustar klippträdgården individuellt och tar med sig något eget Du kan inte hitta två identiska klippträdgårdar, för det är en mycket kreativ process, och alla lägger sin själ i den Arrangemang av en klippträdgård är en kreativ och spännande process

Och vidare. Eftersom vår huvudsakliga uppgift är att efterlikna det naturliga landskapet; raka linjer, särskilt långa, bör undvikas. Alla linjer i bergträdgården ska vara släta och slingrande, de ska inte ha vassa hörn, utan ska slätas ut.

När det gäller blomsterarrangemanget, här är linjerna indelade i tre typer: horisontellt, vertikalt och fallande. För att skapa vertikala linjer måste rena stenar och vertikala växter användas. För att uppnå horisontella linjer behöver du områden täckta med heltäckningsmattor, till exempel en en med ett horisontellt tillväxtmönster. Att skapa de fallande linjerna är den svåraste uppgiften. Det dyraste sättet är att skapa en konstgjord bäck med vattenfall. Projektet ger dock inte möjlighet att skapa en sådan ström, så strömmen kan tillverkas av småsten. «torrt flöde»

Några ord om klippträdgårdens färger

Helst skulle det vara att uppnå effekten av en kontinuerlig skala av övergångar med färgnyanser för att skapa en alpin bild..

Klippträdgårdens färgschema är av stor betydelse.

Om färgerna är motsatta varandra kallas de komplementära. Detta görs eftersom ögat blir trött vid synen av en färg och ytterligare en kommer till sin hjälp. Kombinationer bestående av tre nyanser ser mest utsökta ut. Till exempel kommer mörkgult att gå bra med lila-blåaktiga eller rosa nyanser. Således kan du balansera gult med två liknande nyanser. Du kan föra objektet närmare betraktaren med en kombination av gula och orange färger, och vice versa, flytta bort det med hjälp av blått. Observera att blå eller blå blommor planterade på avstånd är nästan osynliga. Men tvärtom tar varma nyanser visuellt föremål närmare, vilket minskar avståndet.

Varma färger som rött kommer alltid att synas och föra föremål närmare

Designers har länge använt kontrastmetoden för att framhäva en annans särart och prakt med hjälp av ett element. Till exempel kommer en stor växt att se mycket mer spektakulär ut om den är omgiven på alla sidor av underdimensionerade växter. Närheten till en stor anläggning är dock endast möjlig om den aldrig täcker stenblocket. När det gäller växter är det lämpligt att applicera kontrast i form. Till exempel, kompositioner där det finns hela och dissekerade blad ser mest imponerande ut mot varandra..

Glöm inte det dominerande

I den alpina bilden måste det finnas en dominant – det dominerande elementet i hela kompositionen, vilket betonas av alla andra element. Det kan vara några av de mest spektakulära växterna, en bäck eller stenar. Det dominerande måste ses från alla synvinklar, eftersom det är hon som ger landskapet fullständighet och låter dig uppfatta det som en helhet.

Den alpina bilden måste domineras av hela kompositionen. Dominant ger en känsla av fullständighet Som en dominerande kan det till exempel finnas en vacker växt

Omedelbar arbetsplan

Här är en detaljerad handlingsplan, som det är lämpligt att följa för att få ett bra resultat av ditt arbete och dina ansträngningar:

Att lägga ut vägen är nödvändigt för att underlätta vården av växter. Banorna ska vara lika vackert utformade som allt annat.

När allt arbete är gjort och strukturen är klar, ge det en liten «rekreation», minst två veckor, tk. det tar tid för stenarna att sätta sig innan de börjar plantera plantorna. Den perfekta tiden för avstigning är våren. Tja, glöm inte känslan av proportioner, plantera inte för många växter för att inte göra landskapsdesignen till ett otänkbart kaos..

Vilka växter är lämpliga för en alpin bild

Om den första etappen av arbetet är enbart i läggning av växter, sedan den andra i dess läge och plantering, vilket är ett lika avgörande ögonblick i arbetet. Om växterna väljs felaktigt kan allt arbete skickas ner i avloppet. För att landskapet för klippträdgården ska visa sig vara framgångsrikt är det mycket viktigt att observera den perfekta harmonin mellan växter och stenig terräng..

Vacker alpin bilddesign och vackra växter

När du väljer vissa växter bör du ta hänsyn till deras inställning till ljus i livsmiljön, liksom det faktum att inte alla växter passar perfekt in i objektglasets design och är i harmoni med stenar och andra växtarter. Till exempel, om bergsträdgården ligger i den norra delen, behövs skuggtoleranta växter som kommer att göra bra «att känna» under dessa förhållanden. Dessutom behöver de ökad fukt. Sådana växter är ormbunke, primula, värd och bergenia. Valet, tvärtom, av ljusälskande växter, för vilka markdränering inte är så viktigt, är mycket bredare. Sådana växter är till exempel den välkända tulpan, iris, timjan, föryngrad, etc. Det finns också mångsidiga växter som trivs både i solen och i skuggan. Dessa inkluderar krokus, viol, flox, klocka, muscari och olika dekorativa korn. På vintern ser enbär, fjälltall, kanadensisk gran väldigt vacker ut. Evergreen och brokiga växter ser mest imponerande ut – de ger platsens landskapsdesign som helhet en extraordinär charm.

Hur man tar hand om en alpin bild

Detta är ganska enkelt om allt observeras och beaktas (luftfuktighet och ljus) och plantorna planteras korrekt. Hela vården består i att ogräs ogräs i tid, samt periodiskt mulchning av huvuddelen av växterna, eftersom täcken ska vara i harmoni med huvudstenen utan att störa bildens utformning. Från tid till annan måste du också lägga till krossad sten (eller naturlig smula). Vattna plantorna noggrant och i små portioner så att vattnet hinner absorberas i jorden. Under den kalla perioden måste de mest känsliga växterna täckas med grangrenar för att undvika deras död. Det är allt. Om du följer dessa enkla vårdregler kommer din alpina bild alltid att glädja och glädja dig och dina gäster..