Terasă pe acoperiș sau ce înseamnă libertatea reală?

Terasa, fiind o pardoseală deschisă pe o bază pregătită anterior, îndeplinește o serie de funcții, dintre care principalele sunt să ofere relaxare și să creeze un efect estetic. Astăzi vom vorbi despre amenajarea teraselor pe acoperișurile clădirilor. Această soluție, desigur, este atât practică, cât și extraordinară în același timp. Orice vizitator la o astfel de terasă va putea aprecia efectul unei astfel de structuri..

Tarrasa - o experiență de neuitat

În mod tradițional, terasele sunt realizate din lemn, deși, în principiu, este posibil să se utilizeze orice materiale, inclusiv combinarea aceluiași lemn cu tehnologia modernă.

Materiale terase - lemn combinat cu gresie Interior elegant pe terasă pe acoperiș

Terasa trebuie să aibă pardoseală, bază și gard, întrucât vorbim despre un acoperiș. Pardoseala poate fi făcută din podea și așezată pe podeaua portantă, această opțiune este posibilă numai pentru terasele de pe acoperiș. Elementele suplimentare, a căror instalare se realizează simultan cu dispozitivul teraselor pentru a obține un efect holistic și complet, sunt balustrade, pereți ușori, acoperiș permanent sau detașabil, tot felul de suprastructuri (leagăne, grătare, șeminee etc.) , piscine, paturi și mobilier de bucătărie.

Elemente suplimentare pe terasă

Mobilier de bucătărie pe terasă

Jacuzzi pe terasă

Copertină de protecție pe terasă

Zona de dormit pe terasă

Terasă pe acoperiș și peisaj

Desigur, o terasă este o modalitate de a combina spațiul de locuit cu peisajul înconjurător, datorită acestei structuri, puteți părăsi zidurile, vă puteți bucura de natură, de lumea din jur și nu vă simțiți disconfort. Pe terasă, puteți crea un mediu familiar, familiar, care vă va permite să îl utilizați constant.

Terasă și peisaj Terasă confortabilă și elegantă

Materiale pentru acoperiș terasă și întreținere

După cum sa menționat mai sus, lemnul rămâne principalul material pentru construirea teraselor. Acesta, ca toate celelalte materiale utilizate în construcții, trebuie să se distingă prin rezistență sporită la efectele atmosferice și biologice..

Anterior, tecul era mai des folosit ca material principal, astăzi se acordă preferință altor specii, nu mai puțin celebre, de lemn tropical: ipé, iroko, tala, kempas, poduk etc. Ele pot fi utilizate și în climă temperată – ele nu se tem de zăpadă și îngheț. Dintre speciile de lemn temperat, zada și stejarul sunt mai des utilizate în construcția teraselor. Molidul și pinul, totuși, necesită îngrijire suplimentară după o durată scurtă de viață..

Este important ca boul de pe terasă să nu se acumuleze – apoi, supus unei îngrijiri adecvate, terasa vă va încânta mulți ani și va necesita îngrijire nu mai mult de o dată pe sezon..

Lemnul este principalul material pentru amenajarea teraselor

Specii speciale de lemn ca element principal de proiectare pentru terasele acoperișului

Terasa din lemn

Terasa de pe acoperiș este un mod unic de a crește suprafața utilă, respectând în același timp standardele de confort și confort. De regulă, este așezat chiar și în timpul procesului de construcție, deoarece terasele au nevoie de un acoperiș plat cu un sistem special de rampă pentru apă, care să protejeze structurile interne ale casei..

Terasă confortabilă și confortabilă

Un acoperiș organizat corespunzător poate rezista cu ușurință la sarcini grele, prin urmare, fără teamă, terasa poate fi completată cu mobilier masiv, plante ornamentale, o piscină, un acoperiș suplimentar.

Piscina pe terasa Piscina pe terasa O cantitate mare de mobilier nu este o piedică

Caracteristici de amenajare a terasei pe acoperiș

Terasa de pe acoperiș este o zonă cu drepturi depline care poate fi utilizată în scopuri complet diferite: mobilare camere, centre de înot, terenuri de sport, grătare etc..

Terasă de lux pe acoperiș

Utilizarea terasei

Panourile, pardoseala sau plăcile acționează ca bază de sprijin pentru astfel de structuri; sunt acoperite cu un strat de abur și impermeabilizare, izolație și o șapă de nivelare întărită. În procesul de amenajare a teraselor, nu se face fără sisteme de drenaj, care pot fi ascunse în interiorul pereților.

Un element important al terasei acoperișului este parapetul sau balustradele, deoarece gradul de siguranță al oamenilor depinde de ele. În funcție de capacitățile clientului și de profesionalismul proiectantului, puteți utiliza tot felul de soluții: elemente forjate de lux, pardoseli din lemn, garduri din piatră naturală etc..

Garduri pe terasă

Ieșirea din casă pe terasă necesită o organizare adecvată – acest lucru va permite realizarea unității în interior și asigurarea protecției spațiilor din casă de efectele fenomenelor atmosferice..

Zona care leagă casa de terasă

Acoperișul unor astfel de terase poate fi absent sau poate fi o copertină detașabilă, care, dacă este necesar, pentru a face față funcțiilor principale, iar restul timpului nu va face rău să se bucure de abundența aerului proaspăt.

De asemenea, terasele sunt realizate sub formă de verande complet închise sau o cameră închisă. În orice caz, dispozitivul terasei nu este ușor, necesită anumite cunoștințe și abilități, deci trebuie să încredințați specialiștilor. Apoi va fi asigurată siguranța și nu vor apărea probleme în timpul funcționării..

Mobilier de terasă pe acoperiș

Terasa, de regulă, completează interioarele șic din interiorul caselor, este o manifestare a bogăției și a gustului. Prin urmare, problema alegerii mobilierului trebuie tratată cu atenție. Cea mai potrivită opțiune pentru mobilierul de terasă pe acoperiș va fi obiectele realizate din materiale naturale, fotolii și scaune din răchită.

Mobilier terasa

Obiecte de mobilier cu forme geometrice stricte, de dimensiuni mici, se vor potrivi în mod ideal în interiorul terasei.

Mobilier elegant - cea mai bună soluție pentru o terasă pe acoperiș

Mobilierul tapițat vă va permite să vă bucurați cât mai mult de aer liber.

Mobilier tapițat pe terasă

Dacă terasa de pe acoperiș nu este folosită mult timp, este adecvat să folosiți mobilier ușor care poate fi mutat în orice moment..

Mobilier portabil ușor pentru terase utilizate rar Mobilier pentru terase Terase care sunt rareori folosite

Plantele de interior vii, copacii plantați din ghivece elegante vor ajuta la realizarea confortului și armoniei maxime în interiorul terasei..

Terasa ideala pe acoperis Mobilier de terasă simplu, dar elegant Copaci pe terasă

Respectând toate regulile pentru proiectarea teraselor, puteți obține cea mai bună opțiune pentru odihnă, unde confortul, comoditatea, stilul și caracterul practic vor rămâne elemente integrale..