Terasă la cabana de vară: cartierul romantismului și al confortului

De câteva decenii, modul de viață obișnuit pentru ruși a fost puternic influențat de tradițiile care ne-au venit din străinătate. Chiar și dacha, un loc preferat pentru recreere activă pentru majoritatea compatrioților noștri, și-a schimbat în mod vizibil aspectul și scopul. Și din ce în ce mai des, printre clădirile cu paturi tradiționale, puteți găsi case pe teritoriul cărora insulele mici se remarcă ca un punct luminos – oaze moderne, cunoscute în lumea designului peisajului ca «patio».

Amenajare a teritoriului excelentă a site-ului Colț de vară la țară Terasă lângă casă

Acest termen, derivat din cuvântul spaniol patio – «casă fără acoperiș», se obișnuiește să se numească o curte ascunsă ochilor curioși, împrejmuită de peretele casei, precum și garduri vii, ecrane și grătare decorative. Elementul principal al terasei este o zonă pavată deschisă, care are o suprafață perfect plană..

Superbă zonă suburbană Terasă ovală Curte confortabilă

Această clădire este cea mai populară în țările cu climă blândă. Nu degeaba ar trebui căutate originile curții clasice în vremurile antichității din statele mediteraneene. În sudul Europei, astfel de camere în aer liber erau folosite pentru primirea oaspeților și relaxare. Este de remarcat faptul că patio-urile au fost amenajate nu numai în case private, ci și lângă clădiri administrative, precum și în mănăstiri și biserici. Câteva secole mai târziu, tendința modei sa mutat în America Latină și pe teritoriul estului. Conform obiceiurilor locale, este obișnuit să se proiecteze un patio sub forma unui spațiu de locuit obișnuit, în care trebuie așezate atribute precum mobilierul elegant din răchită, o masă confortabilă și multe plante ornamentale. Locuitorii țării noastre au aflat despre această direcție a proiectării peisajelor relativ recent, cu toate acestea, au apreciat deja pe deplin atracția estetică și confortul acesteia..

Terasă cu șemineu Mobilier din lemn în țară Loc de țară pentru odihnă

Ce sunt ele – curți moderne?

În condițiile climatului rusesc deosebit, este dificil să obțineți versiunea clasică a designului curții interioare, dar acest lucru nu înseamnă deloc că merită să renunțați complet la posibilitatea de a crea un colț confortabil la dacha dvs., care vă permite să bucură-te de pacificarea vieții suburbane.

Living în aer liber Design superb de terasă Terasă în fața cabanei

În primul rând, curtea este o parte a zonei suburbane la nivelul solului și, uneori, chiar la nivelul fundației clădirii, care este un spațiu funcțional organizat în afara casei. Datorită acestui element de amenajare a peisajului, teritoriul clădirii se extinde și, în consecință, spațiul de locuit crește. În plus față de o zonă plană destinată recreerii și nevoilor gospodăriei, terasa, la discreția proprietarilor, poate fi completată cu elemente precum:

  • bazin;
  • rezervor artificial;
  • fantana;
  • grădină de flori sau peluză;
  • copaci, arbuști ornamentali;
  • tot felul de colecții de plante;
  • diverse elemente decorative (pergole, sculpturi în miniatură, cascade artificiale, amfore și vaze cu fructe).

Cabană rustică cu patio Terasă cu vedere la iaz Decor original de patio

Găsirea locului de patio perfect

Selectarea unui teren pentru o cameră de zi în natură ar trebui să înceapă cu aflarea scopului său principal. Poate că necesitatea unui patio se datorează primirii frecvente a oaspeților, nevoia de a organiza evenimente festive sau petreceri prietenoase. Sau tocmai a sosit momentul să amenajezi un loc confortabil pentru petrecerea de seri romantice de neuitat cu cei mai apropiați de tine. În primul caz, veți avea nevoie de o zonă spațioasă care vă permite să amplasați un grătar sau un grătar. Pentru a implementa a doua opțiune, va fi suficient să aveți o mică bucată de pământ pe teritoriul dacha, unde va fi situat doar tot ce aveți nevoie..

Terasă confortabilă Mobilier original pentru o reședință de vară

Mărimea patio-ului, în orice caz, va depinde de dimensiunea zonei suburbane în sine. Deci, proprietarii de case de țară mici, al căror teritoriu este limitat de alte clădiri, nu vor putea aloca mult spațiu pentru o zonă deschisă. Și totuși, atunci când creați un patio, trebuie amintit că un colț în miniatură pentru o familie mică poate fi așezat pe un teren de 2-3 metri pătrați. metri, și pentru a invita patru sau mai multe persoane să viziteze, o suprafață de peste 4 mp metri.

Terasă cu mobilier din lemn Mobilier tapițat în țară

Din punct de vedere istoric, curtea este un fel de extensie a casei, deci trebuie să fie cumva legată de ea. Dacă se alege această opțiune, atunci construcția unui amplasament în aer liber va depinde de caracteristicile arhitecturale ale clădirii. Într-o casă de țară construită în formă de scrisoare «NS», curtea poate fi proiectată în spațiul dintre cei trei pereți ai săi. Acesta este aspectul clasic de patio. În plus, curtea este amplasată adesea în fața unei clădiri rezidențiale – de-a lungul perimetrului.

Deschideți veranda într-o casă la țară

În ultimii ani, mulți locuitori de vară folosesc din ce în ce mai mult cele mai pitorești colțuri ale parcelelor lor personale pentru o astfel de construcție, care sunt situate la o distanță considerabilă de clădirile principale. Un astfel de loc de odihnă va arăta extrem de impresionant lângă un rezervor artificial, echipat pe teritoriul dacha. Datorită acestei soluții de proiectare, aerul de lângă patio va părea mai rece chiar și în cea mai fierbinte zi. În plus, proprietarii de dacha, care stau în curte, au ocazia nu numai să câștige putere după o săptămână grea de muncă, ci și să se bucure de priveliștile frumoase de pe site..

Terasă cu vedere la lac

Determinarea formei

Dacă curtea se va alătura clădirii principale, atunci cel mai bine este să alegeți forma unui pătrat sau dreptunghi pentru aceasta. Liniile drepte se îmbină bine cu conturul clădirii și simplifică procesul de creare a unei zone oarbe. Alternativ, puteți utiliza o idee mai îndrăzneață și puteți crea un patio cu mai multe niveluri, care include mai multe tipuri de podele. O platformă cu contururi neregulate și îndoituri complicate va arăta foarte originală..

Interiorul cabanei moderne Terasă în formă neobișnuită

Alegerea materialului pentru site

În funcție de scopul terasei și de capacitățile financiare ale proprietarilor cabanei de vară, la pavarea podelei, puteți utiliza următoarele materiale:

O combinație de diverse materiale va arăta deosebit de impresionantă: pietricele și dale, lemn și piatră naturală.

Accesorii originale în țară Amenajarea terasei

Decorarea terasei – cel mai creativ dintre pași

Decorarea unui amplasament în aer liber poate fi considerat cel mai plăcut moment de construcție și de vară. Atunci când alegeți mobilier, cel mai bine este să acordați atenție probelor realizate din viță de vie, lemn, rattan, plastic sau metal. Scaunele grațioase din răchită, precum și scaunele stabile din fier forjat se vor potrivi perfect texturii podelei și a altor elemente decorative de design. Puteți, desigur, să instalați mobilier tapițat, decorându-l cu perne strălucitoare, dar atunci ar trebui să vă gândiți în prealabil la protecția împotriva ploii.

Design de patio expresiv Interior de grădină verde

Plantele ornamentale sunt o completare excelentă pentru patio, plantate în jurul perimetrului zonei pavate. Datorită gardului viu, camera de zi în aer liber va arăta foarte pitorească. Și dacă instalați pereți de zăbrele ajurate pe terasă și lăsați plantele cățărătoare (struguri, iederă, loach) de-a lungul lor, atunci site-ul va fi închis de lumina puternică a soarelui, de vânt și de ochii curioși. Puteți planta plante cu flori în recipiente sau ghivece speciale – acest lucru va adăuga o aromă specială întregii compoziții. Și felinare drăguțe, lumânări în sfeșnice frumoase și coșuri grațioase cu un set de fleacuri plăcute necesare pentru întrunirile de seară vor face curtea și mai confortabilă și va ajuta la crearea unei stări romantice.

Colț romantic Conac rustic pitoresc

Există mai multe moduri în care poți înnobila o cabană de vară – pentru a o face nu numai confortabilă, ci și atractivă. Crearea unui patio original lângă cabană va fi o soluție excelentă pentru toate aceste probleme. Drept urmare, nu numai că veți dobândi un loc minunat pentru întreaga familie să vă relaxați, dar și să vă aprovizionați cu emoții pozitive pentru o perioadă lungă de ploaie..