Stilul Fachwerk: simplitate și originalitate

Pentru ca visul unei case ideale să devină realitate, este necesar să avem grijă nu numai de conținutul său intern, ci și de aspectul său exterior. În ce stil ar trebui susținută clădirea, mulți factori determină: obiecte înconjurătoare, peisaj, capacități tehnice și financiare. Dar principalul criteriu ar trebui să fie alegerea și dorințele celui care va locui în această casă..

Casă mare pe un gazon verde Casă cu două etaje, cu ferestre mari

În ultimii ani, direcția pe jumătate a devenit populară pentru casele de stil..

Istoria caselor cu jumătate de lemn și manifestările sale moderne

Pentru prima dată acest stil în construcție s-a arătat în secolul al XV-lea în Germania. Principala caracteristică a acestei tendințe este construcția de panouri a clădirilor. Acest stil de construcție a fost folosit în toată Europa. Clădirile pentru diverse scopuri au fost construite pe un cadru din panouri de lemn. Este de remarcat faptul că elementele din lemn au atât o funcție importantă de cadru, cât și una decorativă. Conceptul «casă cu structură din lemn» de mai bine de 6 secole.

Casă finisată cu piatră Casă cu două etaje lângă piscină

Metodele de construcție a cadrelor sunt, de asemenea, utilizate în construcția de elită. Suprafața mare de vitrare a unei astfel de case oferă un sentiment de unitate cu natura. În plus, acest stil nu limitează imaginația designerului..

În manifestarea sa modernă, casele cu jumătate de lemn au apărut în anii 70 ai secolului XX. Într-o situație în care tendința de atunci era reconstruirea formelor vechi în ceva nou și nu întotdeauna de succes, casele cu jumătate de lemn au primit o continuare proaspătă și interesantă a dezvoltării lor. Valtor Gropius și Ludwig Mies van der Rohe au devenit fondatorii stilului actualizat. Arhitecții au schimbat cadrele din lemn cu alte materiale mai durabile, menținând în același timp o fațadă solidă din sticlă..

Casă cu două etaje, cu ferestre mari Găzduiește un etaj și jumătate lângă piscină

Mai târziu, aceste cadre voluminoase au fost înlocuite din nou. De data aceasta a fost mai mult lemn ecologic stratificat și lipit. Așa s-a dovedit a fi casa modernă cu jumătate de lemn. Se poate observa că puțin mai rămâne din stilul vechi. Suprafețele imense de sticlă au înlocuit pereții goi cu unități mici de sticlă. Izolația termică are, de asemenea, o mare importanță. Principalul lucru a rămas în comun – grinzi de lemn ca cadrul casei.

Casă mare cu jumătate de lemn

Tehnologii pentru construirea caselor în stilul caselor cu jumătate de lemn

Proprietățile termice excelente ale lemnului l-au făcut unul dintre cele mai bune materiale pentru construirea caselor. Lemnul uscat corect selectat va îndeplini toate sarcinile care îi sunt atribuite. Dar dacă părțile din lemn nu sunt suficient de uscate, atunci poate apărea lista problemelor:

Casă mare cu coș de fum Casă cu fațadă albă

Principalul lucru într-o astfel de construcție ar trebui să fie respectarea criteriilor de bază:

Clădire mică, cu o bază neobișnuită Casă mare cu fațade gri

Pentru a usca o bară sau bușteni, cel mai bun mod este să folosiți un uscător. În caz contrar, este imposibil să se usuce elemente groase din lemn. Dacă uscarea a fost efectuată incorect, atunci lemnul se deformează, se fisurează și, de asemenea, se micșorează. Un astfel de material defect nu este potrivit pentru construcția de structuri, deoarece va atrage defecte în structurile deja finisate..

Casă mare cu față cu piatră

O etapă importantă în timpul construcției este contracția clădirilor. Lemnul masiv durează ceva timp pentru a face acest lucru. Fără aceasta, este imposibil să începi să termini. Acest pas poate fi omis dacă construiți structuri din lemn de furnir laminat. Acest material este caracterizat de toate avantajele lemnului solid și nu prezintă dezavantajele acestuia. În procesul de contracție, un astfel de material practic nu se schimbă. Acest lucru oferă posibilități nelimitate în ceea ce privește arhitectura..

Clădire pitorească în stilul unei fachwork

Avantajele și dezavantajele stilului

Orice stil are avantajele și dezavantajele sale. Echilibrul lor înseamnă că acest stil special este potrivit într-un caz sau altul..

Fachwerk este, de asemenea, dotat cu o serie de caracteristici. După ce le-a studiat, proprietarul viitoarei structuri ar trebui să decidă singur dacă va suporta minusurile de proiectare existente și dacă are suficiente avantaje.

Clădire din piatră cu coș de fum Casă în parc Clădire mică cu jumătate de lemn

Printre avantajele acestor case se numără:

Structura cadrului pe un complot personal

Printre dezavantaje, principalele pot fi numite:

În ciuda popularității stilului pe jumătate, prețul acestor case rămâne ridicat și se situează la nivelul de 1200-1600 de euro pe metru pătrat. Pentru a obține un rezultat bun de construcție, este necesar ca structura să fie ridicată de profesioniști din materiale de înaltă calitate. Numeroasele nuanțe de asamblare fac autoconstrucția aproape imposibilă..

Conac pe un cadru din lemn triplet cu fațadă albă

În același timp, puteți alege o versiune ieftină a imitației stilului pe jumătate. Cu această tehnologie de construcție, grinzile din lemn artificial sau natural sunt atașate de pereții tencuiți anterior. Această opțiune are un caracter decorativ și majoritatea proprietăților, avantajelor și dezavantajelor unei structuri cu drepturi depline nu i se aplică..

Conac pe un cadru de lemn

Versiunea din sticlă este cea mai apropiată de clădirea istorică originală. Spațiul dintre grinzile cadrului este umplut cu o foaie de sticlă densă, care are o marjă uimitoare de siguranță. O astfel de structură nu este doar frumoasă și elegantă, ci are și proprietăți practice excelente..

Principalii cunoscători ai stilului pe jumătate sunt cei care se străduiesc să fie mai aproape de natură și să se înconjoare de obiecte și specii naturale..