Gard pentru un complot personal

Gardurile din complotul personal au un scop multifuncțional. Funcția principală a gardului a fost și rămâne de protecție. Cu ajutorul acestuia, proprietarii încearcă să restricționeze accesul străinilor pe teritoriul lor. În plus, cu ajutorul gardurilor, spațiul este zonat atât în ​​interiorul sitului, cât și separarea acestuia de vecin.

Gard din placi orizontale

Funcția decorativă a gardului este, de asemenea, importantă. O varietate de metode de realizare și decorare vă permite să obțineți un efect uimitor. Principalele criterii pentru construirea unui bun gard viu sunt materialul și metoda de construcție..

Gard din lemn realizat din elemente subțiri Gard neobișnuit pe site Gard din lemn cu ușă

Soiuri de materiale pentru garduri vii și proprietățile acestora

Multe materiale pot fi folosite pentru a construi un gard de separare:

 • lemn;
 • cărămidă;
 • plasă sau tije metalice;
 • beton;
 • carton ondulat și multe altele.

Un gard din lemn natural nu și-a pierdut popularitatea de-a lungul secolelor. În ciuda prețului ridicat pentru elementele structurale realizate din lemn de înaltă calitate, o astfel de gard viu va avea un aspect atractiv datorită naturalității sale. Puteți colecta plăci și bare în diferite moduri:

 • gard;
 • scară;
 • șindrilă din lemn;
 • tyn (împletitură);
 • palisadă;
 • planken.

Gard din scânduri de lemn Elemente orizontale din lemn în gard Gard combinat din lemn Gard din lemn pe mai multe niveluri Gard din lemn cu elemente decorative

Produsele moderne includ un compozit din lemn cu un polimer. Un astfel de gard va dura mai mult decât lemnul pur. În același timp, necesită mai puțină întreținere, nu se teme de schimbările de temperatură și de lumina soarelui. Aspectul acestui design nu este inferior analogilor din alte surse. În același timp, lemnul va necesita o îngrijire atentă de la proprietarul său: tratament cu un antiseptic, vopsire, lăcuire. Acest lucru se datorează rezistenței mai mici a materialului în comparație cu cărămida sau metalul..

Gard de lemn Gard neobișnuit cu aranjament diferit de scânduri Gard elegant pe site

Avantajele materialului sunt disponibilitatea și funcționalitatea acestuia. Dezavantajele includ fragilitatea și îngrijirea dificilă..

Un gard din cărămidă vă va permite să vă închideți maxim teritoriul de oaspeții neinvitați. Dacă ideea de proiectare vă permite să construiți o cetate în jurul sitului, atunci acest material va asigura cel mai bine siguranța obiectului.

Gard din lemn alb

Caracteristicile pozitive ale acestui design vor fi întreținerea simplă, care nu necesită investiții de bani și timp. Cărămida face posibilă construirea structurilor cu aspect diferit, făcând gardul original. Gardul construit din acest material va servi mulți ani. Caracteristicile negative includ costul ridicat și necesitatea de a pregăti o bază solidă..

Placa ondulată, aleasă ca material pentru fabricarea gardului, se caracterizează și printr-o serie de avantaje. Un număr mare de soiuri, clasificate după mărimea valului, culoare, textură, face posibilă alegerea opțiunii ideale. În plus, un astfel de gard este ușor de instalat și este relativ ieftin. În același timp, gardul poate servi mai mult de 30 de ani. Dezavantajele includ un aspect neprezentabil. Această problemă poate fi rezolvată prin combinarea plăcii ondulate cu materiale mai nobile..

Gard întunecat din lamele subțiri

Plăcile de beton ca gard vor oferi o protecție maximă împotriva pătrunderii celor din afară. Mai mult, apariția unor astfel de plăci va necesita o oarecare rafinare. Soiurile moderne – eurofences – au dobândit o oarecare atractivitate datorită adăugărilor la compoziția betonului, dar și-au pierdut semnificativ rezistența. Avantajele produsului includ un preț scăzut, instalare simplă și capacitatea de a-i oferi un aspect original. Durata utilizării unei astfel de structuri este limitată la o sută de ani. Caracteristicile negative includ necesitatea de a utiliza echipamente speciale pentru instalarea plăcilor.

Plasa metalică este un mijloc destul de fiabil de a proteja site-ul de străini. Barele acestui gard sunt cel mai adesea acoperite cu PVC. Durata de viață a unui astfel de produs va fi de până la 30 de ani. Printre avantaje se numără posibilitatea utilizării acestuia în apropierea plantelor de grădină din cauza lipsei de umbră groasă. În același timp, un astfel de ecran nu se poate proteja de ochii curioși..

Gard din lemn și plasă Gard metalic cu plasă

Există și alte tipuri de garduri metalice:

 • falsificat;
 • ajurat;
 • dintr-un profil metalic;
 • palisadă de tije metalice și altele.

Folosind metalul pentru a face un gard, puteți ajunge cu o adevărată operă de artă..

Gard întunecat de scândură Palisadă din elemente metalice Gard metalic neobișnuit Îmbinarea elementelor verticale și orizontale

O varietate de idei pentru decorarea unui site cu gard

Înainte de a alege un tip de gard, trebuie să vă amintiți că un gard înalt aruncă o umbră pe paturi. Dacă situl este locuit de plante cultivate, atunci acest efect le poate afecta extrem de negativ creșterea. Acest lucru nu se aplică structurilor deschise transparente din metal sau plasă cu lanț.

Pentru ca gardul să nu strice aspectul site-ului, ci să devină un frumos plus decorativ, ar trebui să folosești puțină imaginație sau să ceri ajutorul unui designer profesionist. Chiar și cel mai simplu gard din lemn poate deveni un decor pe site și mândria proprietarului..

Gard din lemn în grădină Gard de bambus Gard înalt din lemn Gard realizat din scânduri brute

Vopseaua colorată poate face minuni și poate face un gard luminos și vesel dintr-o palisadă plictisitoare. Unele produse reziduale, cum ar fi anvelopele vechi sau conservele, pot fi un plus decorativ la un astfel de gard. Un gard alb va adăuga eleganță site-ului. Atrage atenția și reîmprospătează mediul..

Gard de zăbrele albe Gard alb mic Gard vopsit alb Gard cu un wicket

Un gard cu componente verticale de diferite lungimi va arăta neobișnuit. Pentru ca gardul să nu pară surd, dar în același timp să se protejeze de ochii curioși, puteți combina elemente opace cu cele transparente. De exemplu, partea inferioară poate rămâne oarbă, iar partea superioară poate fi realizată din structuri deschise..

Pentru zonarea spațiului din cadrul site-ului, puteți utiliza un gard de zăbrele. Acest design va fi, de asemenea, o bază excelentă pentru țesături. «târâtor» plante.

Combinație de materiale de gard Gard realizat dintr-o combinație de materiale

Proiectarea unor foișoare și pergole implică îmbinarea cu un gard de pe site. Pentru ca structura rezultată să nu pară voluminoasă, o puteți vopsi în alb și puteți folosi plante alpiniste pentru decorare..

Gardurile în stil rustic sau rustic sunt perfecte pentru zonele verzi cât mai aproape de aspectul lor natural. Astfel de garduri nu vor face față complet funcțiilor de protecție, dar efectul decorativ va fi uimitor..

Gard simplu pe site Palisada satului Gard scăzut în stil rustic Gard decorativ pe site

O varietate de materiale și metode de asamblare a gardurilor permit proprietarilor lor să ofere site-ului exact aspectul și starea de spirit pe care proprietarul fermei dorea să le obțină. Cu puțin efort și imaginație, puteți obține în schimb o sursă de mândrie și o poftă de design peisagistic, care vor fi amintite mult timp de toți vizitatorii parcelei personale..