Frumusețe simplă: acoperiș plat

Rang «a cincea fațadă» sau «al cincilea perete» acoperișul a fost dat dintr-un motiv – acesta este unul dintre elementele fundamentale ale structurii. Sarcina funcțională pe această parte a structurii poate fi greu supraestimată. Protejează casa de manifestările naturale sub formă de precipitații, vânturi și soarele arzător, ajutând la menținerea microclimatului necesar vieții în interior..

Casă cu acoperiș plat și gazon Casă mare cu acoperiș plat

Pe lângă valoarea sa practică, acoperișul are și o funcție decorativă. Cu ajutorul acestuia, puteți da structurii un aspect finit sau puteți decora casa într-un mod neobișnuit. Acoperișul permite întregii structuri să mențină un anumit stil sau să-i dea forma dorită.

Casă cu două etaje, cu acoperiș plat Casă albă cu acoperiș plat

Acoperiș plat în proiectarea clădirii

Principalul lucru este împărțirea acoperișurilor în plat și înclinat. Al doilea tip a fost mai des întâlnit pentru o lungă perioadă de timp și a fost folosit cel mai des în construcțiile private. Dar tendința din ultimii ani ne permite să observăm cu încredere utilizarea din ce în ce mai frecventă a unui acoperiș plat ca element decorativ al unei clădiri. Mai mult, acest formular este o parte integrantă a stilului general de design..

Casă decorată cu lemn

Există mai multe avantaje distincte care disting un acoperiș plat de altele. Printre ei:

Pentru a face construcția unui acoperiș plat mai puțin costisitoare, suprafața sa mică permite. În plus, instalarea simplă nu va necesita costuri suplimentare pentru instalarea și întreținerea acestei părți a casei. De asemenea, este de remarcat faptul că întreținerea elementelor de încălzire tehnice (coș de fum) sau a sursei de alimentare (panouri solare, mori de vânt) este mult simplificată pe o suprafață plană..

Casă supraetajată cu acoperiș plat

Faptul că comunicațiile, ventilatoarele, unitățile de aer condiționat și multe alte lucruri pot fi plasate cu ușurință pe un astfel de acoperiș este, de asemenea, un bonus pentru proprietarul său. În același timp, fațada casei nu va arăta încărcată cu dispozitive care ar putea să nu se încadreze în ideea generală a designerului..

Siguranța unui astfel de acoperiș în timpul precipitațiilor abundente ridică îndoieli în rândul multora. Acestea sunt nerezonabile, deoarece, cu o instalare adecvată, este exclusă posibilitatea căderii blocurilor mari de zăpadă, ca în cazul acoperișurilor înclinate. De obicei, zăpada este pe acoperiș toată iarna, după care apa topită intră în jgheaburi..

Casă cu acoperiș plat și platformă de piatră Iluminarea strălucitoare a unei case cu acoperiș plat Casă albă cu două etaje

Parametrii calculați în mod competent vor oferi acoperișului capacitatea de încărcare necesară, eliminând riscul de prăbușire a structurii. Unele structuri plate permit chiar și instalarea unei piscine pe ea..

Această zonă suplimentară poate fi utilizată într-o varietate de moduri. Spațiul deschis poate fi transformat într-o terasă, grădină, zonă de sport și multe altele. Aici puteți amplasa o punte de observare sau echipa un colț confortabil cu mobilier din răchită și un baldachin.

Piscina la casa cu acoperis plat Casă cu ferestre panaram și acoperiș plat

În ciuda deschiderii acestei suprafețe, acoperișul este un loc retras. Prin urmare, puteți petrece timp acolo pentru orice activitate. Un mic dejun de familie sau o cină romantică înconjurată de copaci mici în căzi le va oferi tuturor multă plăcere..

Pe un acoperiș cu o suprafață plană, puteți utiliza elemente de design peisagistic. Cu fonduri suficiente, puteți crea o grădină care nu poate fi echipată cu o structură înclinată. Unii iubitori de natură organizează sere, paturi de flori și sere în această zonă utilă. Cu abordarea și designul potrivit, vă puteți oferi dvs. și familiei dvs. o recoltă pe tot parcursul anului de fructe și legume.

Structura acoperișului plat Construcție de acoperiș plat Acoperiș plat și ferestre panoramice în structură

În interiorul acestor camere, puteți utiliza tot felul de tehnici de proiectare. Ceea ce este pe acoperișul clădirii nu va interfera în niciun caz cu implementarea oricărei idei de proiectare în interiorul casei..

Puteți utiliza un acoperiș plat pentru clădiri proiectate în diferite stiluri. Mai presus de toate, o astfel de soluție de design se potrivește stilurilor moderne: hi-tech, minimalism. Puteți găsi un acoperiș plat ca element de finisare în construcția caselor cu rame..

Clădire cu elemente din lemn Casă și garaj cu acoperiș plat

Ce material poate fi folosit

Pentru un acoperiș plat, materialele pentru piese sau foi sunt cele mai potrivite. Principala proprietate a unui astfel de material este capacitatea de a crea un covor solid. Printre soiurile sale:

Aceste materiale, combinate cu izolație termică, șapă și plăci de miez, pot constitui baza pentru modele uimitoare în proiectele de punte de acoperiș plat..

Casă cu acoperiș plat lângă piscină

Casă cu acoperiș plat și stilul general al site-ului

Întrucât casele cu acoperiș plat sunt cele mai conforme cu tendințele stilistice moderne, liniile drepte și formele simple vor fi cel mai bun design pentru o astfel de structură. În același timp, nu există restricții clare privind alegerea elementelor de design peisagistic..

Elementele din piatră naturală și artificială, metal și plastic vor arăta organic lângă o astfel de structură. Terasa poate fi decorată cu terase sau scânduri naturale. O cale făcută din dale de forma corectă va sublinia severitatea contururilor clădirii..

Parcela cu gazon și casă cu acoperiș plat

Dacă există alte structuri pe site: o baie, un garaj, o cameră tehnică, atunci acestea trebuie menținute în același stil, atunci se va realiza armonia întregului ansamblu. Se potrivește perfect în imaginea generală a unui iaz sau piscină cu forma corectă. Corpurile de iluminat pot fi ascunse. Este mai bine să folosiți reflectoare montate direct pe pereții clădirilor, aleilor și ale altor structuri.

Iluminatul casei cu acoperiș plat

Nu ar trebui să instalați fântâni și felinare elaborate cu monograme în stilurile vechi de pe teritoriu. Acestea vor adăuga inconsecvență atmosferei generale. Dacă totuși acest element este utilizat, atunci paleta sa de culori ar trebui menținută în nuanțe neutre caracteristice stilului minimalist: alb, negru, bej, nisip. Elementele Chrome vor arăta grozav. Pot fi balustrade pentru scări, detalii ale băncilor, corpurilor de iluminat, mobilier de grădină și multe altele..

Pasarela de plăci până la casa cu acoperiș plat

Simplitatea structurilor de acoperiș plat va necesita proiectarea adecvată a întregului amplasament. În același timp, zborul imaginației designerului nu este mult limitat..