Fereastra de golf: un element arhitectural la serviciul proiectantului

Dintre elementele arhitecturale, vitrina merită o atenție considerabilă. La etapa de proiectare a clădirii, unii pereți sunt prevăzuți cu proeminențe care extind camera. Un astfel de perete proeminent cu deschideri de ferestre se numește fereastră. Originile acestui concept se află în arhitectura germană, iar cuvântul însuși înseamnă o margine în perete..

Clădire cu două etaje, cu ferestre de golf

Caracteristici practice ale ferestrei

Designul poate fi rotund sau cu mai multe fețe. Cel mai adesea, un astfel de element este inerent sufrageriei, dar alte camere pot fi decorate cu el..

Fereastra de golf are o sarcină practică și funcțională excelentă. În primul rând, acesta este un spațiu suplimentar pe care îl puteți aranja la discreția dvs. Cu suficient spațiu, puteți echipa o fereastră de golf în bucătărie sub formă de sufragerie. Și în camera comună, poate servi drept birou sau spațiu de lucru pentru un student. Iubitorii de plante își pot așeza aici toate animalele de companie, creând astfel o zonă verde proaspătă..

Structură neobișnuită cu fereastră Fereastra de pe fațada unei clădiri mici

Fereastra de golf este caracterizată de un număr mare de ferestre suplimentare, ceea ce înseamnă mai multă lumină și iluzia de spațiu. Vitraliile pot fi folosite în astfel de ferestre. Acest spațiu va fi alocat și va ocupa o poziție centrală în mediul general al camerei..

O soluție interesantă poate fi amplasarea unei dane într-o fereastră. Acest pas va fi competent din punct de vedere al economisirii spațiului, deoarece într-un astfel de design patul este separat de restul situației, eliberând o cantitate mare de spațiu liber. În plus, patul poate fi separat printr-o perdea și poate crea intimitatea necesară pentru dormit..

Conac cu fereastră Vitrina din primul nivel al clădirii

De asemenea, este înțelept să plasați o canapea aici. După ce ați eliberat cea mai mare parte a camerei de mobilier tapițat voluminos, îl puteți decora la discreția dvs. În același timp, canapeaua va fi amplasată în locul cel mai avantajos, deoarece lumina de la fereastră va cădea direct pe ea, ceea ce va permite să nu aprindeți iluminarea suplimentară în timpul zilei. O vedere asupra întregii camere se va deschide de pe canapea, ceea ce este deosebit de important atunci când sunt copii în casă.

Fereastra de golf dă stilul întregului interior. O astfel de cameră pare întotdeauna solemnă și își asumă o abordare specială a designului său..

Fereastra de golf minimalistă Vitrina de golf Fereastra mică de golf pe o fațadă de lemn

Fereastra de golf în amenajarea camerei

Deoarece fereastra de golf este cel mai adesea echipată cu un număr mare de ferestre, ar trebui să aveți grijă de designul lor. Puteți alege perdelele după gustul dvs., dar tijele pentru perdele ar trebui să fie speciale. De obicei, acestea sunt făcute la comandă exact după forma și dimensiunea unui anumit element arhitectural. Dacă opțiunea cu tije speciale pentru cortină nu pare potrivită, atunci puteți utiliza rulouri, care sunt instalate separat pe fiecare fereastră. Există multe varietăți de astfel de perdele. Prin același principiu, jaluzelele și jaluzelele romane sunt potrivite aici..

Iluminare strălucitoare a ferestrelor Ferestre panoramice în fereastră

Această zonă poate fi evidențiată cu culoarea finisajului utilizând tehnica de zonare spațială. Acest lucru vă va oferi efectul unei camere dintr-o cameră. Folosind mobilier care nu corespunde stilului general al camerei, o astfel de mișcare de design poate fi subliniată.

Vitrarea continuă sub formă de ferestre panoramice va oferi vizitatorilor un sentiment unic de unitate cu natura. Acest lucru este valabil mai ales dacă clădirea este situată în afara orașului sau dacă vederea din ferestrele sale vă permite să o admirați..

Vitrare panoramică a ferestrei Fereastra de golf cu două etaje Fereastra mare de golf

Deoarece funcția decorativă este primordială, diverse decorațiuni și sculpturi sunt binevenite în proiectarea unui astfel de spațiu. O mică fântână înconjurată de verdeață poate fi exact ceea ce lipsește după o zi grea de muncă..

Spațiul de la fereastră poate fi echipat pentru lectură sau doar relaxare. Este suficient să acoperiți un pervaz larg cu o saltea moale. Puteți sta confortabil pe el cu o carte sau tricotat. Nici nișele sub un astfel de pervaz nu ar trebui să fie goale. Glafurile articulate pot fi utilizate ca capace pentru cutiile adânci care pot conține lenjerie de pat și alte articole.

Clădire neobișnuită cu fereastră Element de fațadă elegant - fereastră

Pentru a spori efectul de extindere a spațiului, este necesar să decorați pereții ferestrei cu plăci oglindite. Vor reflecta lumina de la ferestre și se vor împrăștia prin cameră..

Mobilierul pentru proiectarea unui astfel de spațiu este cel mai bine făcut la comandă. Zona și forma vitrinei dictează propriile reguli pentru alegerea unei setări. Deci, de exemplu, este mai bine dacă există o canapea îngustă sau o bancă de-a lungul peretelui. Puteți folosi pernele, așezate pur și simplu pe pervazul ferestrei, pentru a crea locuri suplimentare în cazul oaspeților.

Fereastra din lemn pe fațada de piatră Fațade din lemn cu ferestre de golf

Adesea, mobilierul tapițat este instalat cu fața spre fereastră. Acest lucru vă va permite să vă detașați de ceea ce se întâmplă și să vă scufundați complet în gândurile voastre. În acest scop, scaunele moi cu funcție de inversare vor fi cea mai bună achiziție. Un astfel de lucru universal în interior va face posibilă retragerea cu vedere de la fereastră și, dacă este necesar, revenirea la companie pentru a continua conversația..

Casă cu ferestre Structură neobișnuită, decorată cu fereastră Fereastra rotundă de pe fațadă

Soluțiile de proiectare ar trebui să combine utilizarea funcțională a spațiului suplimentar cu componenta sa estetică. Nu este suficient doar să pui un scaun în mijlocul vitrinei și să petreci timp acolo privind în depărtare. Există mult mai multe oportunități în această piață care nu trebuie ratate..