Fântâni decorative în grădină

Prima asociere care apare cu o fântână este un simbol al luxului, abundenței și prosperității. Firește, el este accentul principal al întregului peisaj, centrul atenției, atrăgând privirile. Pe lângă funcția decorativă, fântâna are un efect foarte pozitiv asupra stării psiho-emoționale a unei persoane. La urma urmei, efectul pe care apa curentă și jeturile de cădere îl au asupra unei persoane sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri: acesta este atât calm, cât și liniște, și un mod minunat de a-ți pune gândurile în ordine. Puteți privi la nesfârșit atât la apă, cât și la foc, deoarece aceasta provine din tărâmul eternului – un proces care fascinează și atrage puternic cu influența sa pozitivă.

 • O fântână de grădină frumoasă este un accent al întregului peisaj

 • Fântâni curgătoare neobișnuit de spectaculoase pe teritoriul unei case de țară

 • Peisaj luxos cu o fântână în lumina reflectoarelor

 • Fântână mică în zona grădinii

 • Fântână sub formă de castron cu pietricele

 • O mică fântână care decorează zona grădinii

AnteriorUrmător123456

Fântâna de grădină – plăcere accesibilă

Astăzi, instalarea unei fântâni în grădină este destul de accesibilă tuturor, deoarece de acum înainte, această problemă nu necesită așezarea unui sistem complex de țevi, așa cum a fost înainte, și, prin urmare, plăcerea nu a fost ieftină și foarte supărătoare. Acum fântânile nu sunt conectate la un sistem centralizat de alimentare cu apă și sunt mult mai simplu de amenajat. Acum, pentru funcționarea lor, sunt necesare doar un rezervor de apă și o pompă electrică. Rezervorul poate fi un corp de apă natural sau artificial, cum ar fi un iaz sau o piscină. Apa deversată de fântână se întoarce în piscină, în legătură cu care trebuie să existe o lățime și o dimensiune corespunzătoare a rezervorului. În ceea ce privește dimensiunea fântânilor, practic nu există restricții și, dacă sunt, sunt limitate doar de capacitățile financiare ale proprietarului. Mai mult, se remarcă un fapt interesant – în mod ciudat, este mai ușor să îngrijești fântâna, care se află într-un rezervor mare. Necesită mai puțină curățare și reprezintă cea mai acceptabilă opțiune în ceea ce privește echilibrul ecologic al piscinei..

Tipuri de pompe de apă

Fântânile moderne sunt echipate cu două tipuri de pompe de apă:

 • scufundat – situat sub apă, în centrul piscinei, funcționarea sa se bazează pe principiul unei centrifuge, foarte fiabil, simplu și accesibil;

Tipul pompei scufundate

 • lucrul la suprafață – situat la marginea piscinei, utilizat în majoritatea cazurilor pentru cascade sau fântâni mari

Fântână cu pompă de apă de tip suprafață

Mini fântâni gata preparate

Dacă parcela dvs. de grădină are o suprafață destul de mică, dar în același timp există o mare dorință de a plasa o fântână în ea, atunci pentru astfel de cazuri există mini-fântâni speciale gata preparate, al căror sortiment este incredibil de mare, atât producători autohtoni și străini. Această opțiune este, de asemenea, foarte convenabilă, deoarece o astfel de fântână este deja echipată cu tot ce aveți nevoie: atât o pompă, cât și un rezervor. Și pentru ao instala, nu este nevoie să întindeți o nișă, tk. este situat chiar la nivelul solului. Tot ce vi se cere este doar să găsiți un loc potrivit, să furnizați energie electrică pentru funcționarea pompei electrice și să o umpleți cu apă. Modelul mișcării apei se modifică datorită duzelor și spray-urilor speciale. În funcție de ele, fântâna poate fie să urce maiestuos, fie să ia forma unei cupole, fie să creeze cercuri furioase de apă..

Soiuri de fântâni de grădină

Fântânile de grădină sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de forma pârâului și de forța presiunii apei. Fântânile sunt considerate clasice dacă au o sculptură în centrul compoziției (în acest sens, au și numele «sculptural»). De obicei, astfel de compoziții sunt situate în parcuri celebre. Fântânile care imită stropile de șampanie au jeturi saturate cu aer – o formă indispensabilă în cazul creării compozițiilor colorate. Există fântâni color-muzicale, care sunt controlate de automatisme. Aceasta este o vedere mai complexă cu software pentru forma și înălțimea jetului, precum și schema de culori. Aspectul romantic al fântânii este o imitație a unei surse, de exemplu, apa curge dintr-un ulcior sau sub forma unui vas debordant.

 • Fântâna de butoi care se revarsă cu apă

 • O fântână sub forma unui recipient cu apă, decorată cu flori frumoase

 • O fântână care simulează o sursă de apă

 • Fântână sub forma unui castron de pietriș debordat de apă

 • O fântână sub forma unui butoi de apă pe teritoriul sitului

 • O fântână care simulează o sursă de apă situată în centrul zonei de grădină

 • O mică fântână în formă de minge pe site

 • Fântână mică care decorează zona din fața casei

 • Fântână mică originală – imitația unei surse de apă

AnteriorUrmător123456789

Tipul de fântână avangardistă este atunci când se creează iluzia unui pârâu agățat în aer. Și acest efect se obține datorită fluxului de apă de-a lungul peretelui de sticlă..

Fântână de tip avangardist cu efect de curgere suspendată a apei

Fântânile cu fluxuri de peliculă subțire formează fluxuri largi de apă, pompe de apă și cascade de film.

Fântână formând o bandă largă subțire de apă

Unde este cel mai bun loc pentru a amplasa o fântână de grădină

Puteți așeza fântâna oriunde. Singurul lucru care nu trebuie făcut este să-l așezați lângă copaci. În caz contrar, apa se va înfunda constant cu frunze și alte resturi vegetale. De asemenea, există îngrijorarea că rădăcinile unui copac adult în timp pot crea deformări ale fundului rezervorului și pot perturba hidroizolația. Nu trebuie să plasați fântâna în lumina directă a soarelui – acest lucru provoacă înflorirea apei. Atunci când achiziționați o fântână de grădină, ar trebui să luați în considerare și locația băncilor, foișoarelor, canapelelor de grădină, șezlongurilor etc. este de dorit ca pulverizarea fântânii să nu ajungă la ele.

Și dacă credeți în tehnica feng shui și doriți ca energia bogăției, abundenței și prosperității să vină în viața voastră odată cu apariția fântânii, atunci locația fântânii dvs. nu ar trebui să fie în spatele casei, precum și a oricărui alt corp de apa.

Fântâna Feng Shui - în fața caseiFântâna situată în dreapta pragului burlacului, conform feng shui

Dacă proprietarii sunt un cuplu căsătorit, în acest caz, nu este categoric recomandat să amplasați fântâna în dreapta pragului, în timp ce o astfel de locație va ajuta foarte mult burlacii singuri în aranjarea vieții lor personale..