Fațada unei case private într-un stil modern – frumusețe laconică

Niciun proprietar nu ar argumenta că aspectul unei case este chipul proprietarilor săi. Impresia nu numai a poziției proprietarilor în societate, a preferințelor lor gustative, ci chiar a stilului și ritmului de viață depinde în mod direct de modul în care este realizată fațada clădirii, în ce paletă de culori și în ce direcție stilistică este decorată. Utilizarea stilisticii moderne pentru a decora exteriorul clădirii, pe de o parte, oferă proprietarilor casei o gamă destul de largă de opțiuni pentru alegerea materialelor de construcție și finisare, dar, pe de altă parte, impune anumite restricții pentru decorare fațada. Să încercăm împreună să înțelegem particularitățile stilului modern de decorare a fațadelor caselor private de tip urban și suburban.

Fațada casei în stil modern

Clădire originală

Caracteristici de stil

Stilistica modernă este un fel de amestec de împrumuturi din diverse curente stilistice, a căror apariție a precedat epoca actuală a proiectării locuințelor private. Minimalismul, hi-tech-ul, modernul și chiar industrialismul sunt amestecate în stilul modern. Nu degeaba stilul modern se numește minimalism confortabil..

Structură laconică

Frumusețe în simplitate

Printre cele mai izbitoare criterii de stil, există mai multe trăsături caracteristice ale performanței exteriorului clădirii:

 • forme simple și linii clare – geometria clădirilor moderne a fost ridicată la absolut;
 • cele mai mari spații (în măsura în care capacitățile financiare ale proprietarilor și dimensiunea terenurilor permit);
 • ferestre panoramice – numărul maxim posibil de suprafețe este realizat din sticlă, astfel încât amenajarea interioară a clădirilor este umplută cu lumina soarelui și apare în fața proprietarilor ca o locuință mai spațioasă decât este de fapt;
 • decor minimal de fațadă – doar componente practice, elemente arhitecturale exclusiv funcționale;
 • utilizarea materialelor de construcție și finisare ecologice – materii prime naturale sau imitația lor eficientă, sigure pentru oameni și mediu;
 • combinând diferite tipuri de materiale pentru a crea un finisaj interesant cu cele mai simple soluții de proiectare.

Combinații de materiale neobișnuite

Cu lumină de seară

Arhitectura originală

Dacă afirmați faptele seci despre conceptul de a crea un stil modern de design pentru exteriorul unei clădiri, puteți avea impresia că designul este prea laconic și chiar plictisitor. Dar stilul modern poate fi divers – utilizarea de soluții de design interesante, combinații de culori neobișnuite, combinatorie de materiale de diferite compoziții – toate acestea permit, chiar și în cadrul formelor stricte și decorului minimal, să creeze soluții arhitecturale originale și să le aranjeze cu o abordare individuală. Sperăm că selecția noastră impresionantă de proiecte de design modern de case private situate în diferite părți ale lumii vă va convinge de versatilitatea stilului modern de design exterior al clădirilor..

Placare de piatră

Combinatorie neobișnuită

Clădire în tonuri de gri

Finisarea unei case private moderne

Piața modernă a materialelor de finisare îi place pe proprietarii de case cu o varietate. Un proprietar de case cu orice dimensiune de portofel, o listă de cerințe tehnologice pentru material și preferințele gustului va putea găsi o opțiune potrivită pentru acoperirea fațadei. Dar, înainte de a trece la planificarea proiectării fațadei, trebuie să decideți dacă doriți să vă încadrați armonios în imaginea externă a străzii pe care este situată casa dvs. sau să acționați ca accent teritorial, surprinzând pe toți trecătorii. Același lucru este valabil și pentru apartamentele private situate în afara orașului – pentru unii este important să se amestece organic în peisajul local, pentru alții, prioritatea va fi vizibilitatea clădirii de la distanță, datorită dimensiunii sale remarcabile și designului colorat..

Decorarea fațadei casei

Structura întunecată

Carcasă laconică cu un etaj

Există multe modalități de a proiecta o fațadă într-un stil modern, dar următoarele opțiuni pot fi distinse de cele mai populare de astăzi:

 • fațade izolate;
 • finisarea clădirii cu cărămizi și clincher;
 • fațada de piatră (cel mai adesea material artificial);
 • utilizarea panourilor de fațadă.

Alb, gri și lemnos

Forme simple și linii curate

Clădire îngustă și înaltă

Este evident că fiecare dintre metodele de creare a decorului și, prin urmare, aspectul clădirii, are propriile sale caracteristici tehnologice și estetice. Opțiunile de finisare diferă prin aspect, caracteristici și cost. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre ele..

Soluții de design neobișnuite

Strict și concis

Fațade izolate

În acest moment, există două modalități principale de a crea o placare de fațadă și un strat de izolație exterior:

Fațadă albă și gri a clădirii

Stil modern

Fațade ventilate astăzi reprezintă una dintre cele mai populare zone în construcția și proiectarea caselor private. Avantajele acestor sisteme sunt capacitatea de utilizare în aproape orice condiții climatice, un nivel suficient de ridicat de protecție împotriva diferitelor influențe naturale și durabilitatea placării..

Fațade ventilate

Placare fațadă cu siding

Cu o gamă incredibil de largă de panouri de placare și panouri care pot fi utilizate pentru a crea stratul exterior al unei fațade de furnir, proprietarii de case pot realiza orice proiect de design, chiar și cel mai creativ, pentru a crea un exterior unic pentru casa lor..

Locuință modernă neobișnuită

Practic, concis și frumos

Principalele avantaje tehnologice și estetice ale fațadelor ventilate sunt asociate cu caracteristicile de proiectare ale acestui tip de sisteme. Un spațiu de aer rămâne între suprafața exterioară a pereților casei și materialul de acoperire, care poate fi realizat prin crearea unui cadru metalic pentru instalarea panourilor de finisare. Circulația aerului are loc prin acest spațiu aerian..

Locuință modernă cu două etaje

Clădire originală cu două etaje

Fațada originală pe două etaje

De la sine, tehnologia creării unui spațiu de aer între perete și finisaj contribuie deja la o creștere a caracteristicilor de izolare termică a materialelor. Dar, pe lângă aceasta, cel mai adesea suprafața exterioară a pereților este izolată cu vată minerală, ceea ce pentru condițiile climatice rusești se dovedește în cele mai multe cazuri a fi o decizie mai mult decât justificată..

Locuință modernă la amurg

Materiale moderne pentru decorare

Executarea întunecată a fațadei

Un alt avantaj al creării unor astfel de fațade este posibilitatea restaurării clădirilor vechi, dărăpănate. Puteți crea o casă modernă cu finisaje originale dintr-o casă veche pe care ați moștenit-o. Printre cele mai populare materiale în prezent pentru placarea exterioară a fațadelor ventilate în rândul cumpărătorilor ruși se numără următoarele:

 • plăci de gresie porțelanată;
 • vinil și sidin metalic;
 • piatră și plăci ceramice;
 • panouri din fibrociment;
 • panouri din aluminiu.

Intrarea principală a unei case moderne

Piatra si sticla

Structură scurtă, dar lungă

Sunt utilizate și alte materiale cu rezistență ridicată. Durabilitate și rezistență la diferite tipuri de influențe. Dar cel mai adesea, materialele sunt combinate pentru a crea o acoperire de perete dificil de practică și fiabilă, dar și o imagine originală, memorabilă a clădirii..

Design de fațadă non-banal

Clădire originală Combinații de culori armonioase

Finisare cu tencuială multistrat vă permite, de asemenea, să creați finisaje eficiente și atractive vizual pentru casele private moderne. Tehnica finisării unei clădiri cu tencuială vă permite, de asemenea, să creați un strat de izolație pentru gospodăriile moderne. Acest efect poate fi realizat cu ajutorul unei structuri stratificate: mai întâi, se montează un strat termoizolant pe suprafața pereților clădirii, apoi este acoperit cu o plasă armată și după aceea se aplică tencuiala.

Aspectul strict și laconic al casei

Ferestre panoramice mari

Acest tip de design de fațadă are, de asemenea, multe avantaje. Principalele avantaje pot fi atribuite în siguranță ușurinței de instalare a placării din ipsos. Chiar și proprietarul, care anterior nu avea experiență în crearea acestui tip de fațade, va putea face față sarcinii dacă are instrumentele necesare și cele mai simple abilități în manipularea acestora..

Placare de culoare închisă

Imagine ușoară a casei

Ca strat termoizolant în sistem pentru crearea fațadelor folosind tencuială umedă, pot fi utilizate diferite tipuri de materiale de izolare. De regulă, se utilizează plăci sau vată minerală sau spumă. Astfel de plăci termoizolante sunt montate cel mai adesea cu adeziv (un material izolant este pur și simplu lipit de suprafața exterioară a pereților). Plasa de armare, care urmează, asigură fiabilitatea și durabilitatea nu numai a stratului termoizolant, ci și a întregului sistem de placare a clădirii..

Finisarea pietrei artificiale

Suprafețe ușoare

În ceea ce privește tencuiala, aceasta este prezentată pe piața modernă a materialelor de finisare printr-o varietate de amestecuri diferite care vă permit să creați finisaje de diferite culori, texturi și calități tehnologice. Cele mai populare printre cumpărătorii ruși sunt următoarele tipuri de acest material de finisare:

 • tencuială minerală – realizate din componente ecologice (pe lângă ciment, apă și nisip, la amestec se adaugă diferiți plastifianți, care îmbunătățesc proprietățile tehnologice ale materialului și ale pigmenților care îi schimbă culoarea);
 • tencuială polimerică – material modern cu rezistență ridicată la orice fel de influențe ale mediului. Amestecurile nu își pierd aspectul original mult timp, nu se estompează la soare, nu reacționează la temperaturi scăzute;
 • tencuială de silicat – una dintre cele mai avansate metode de creare a unui strat protector la suprafață folosind amestecuri (rezistență ridicată la schimbările de temperatură și umiditatea aerului).

Pereți ușori și sticlă

Combinații texturate și de culori

Pe lângă instalarea unui cadru cu un strat de izolație termoizolant, există multe alte modalități de a crea o placare de fațadă. În ciuda apariției unor modalități noi și moderne de a crea protecție fiabilă pentru pereții unei case private, utilizarea materialelor naturale este întotdeauna în tendință – placarea pereților cu lemn sau piatră este una dintre cele mai scumpe modalități, dar aspectul clădirii compensează orice costuri prin sofisticarea sa.

Placare fațadă cu piatră

Zidărie

Paleta de culori fațadă

Folosim combinații contrastante

Pereții ușori, combinați cu rame întunecate ale ferestrelor și plăci de acoperiș întunecate contrastante, arată modern și elegant. Pe fundalul unui cer albastru senin și a unor spații verzi, astfel de combinații arată impresionant. Ca culori contrastante, puteți utiliza o combinație de alb, bej deschis și gri cu un model de lemn de culoare închisă, nuanțe de negru și maro închis.

Execuția alb-întunecată a fațadei

Gri și negru în designul fațadei

Lemn și negru Soluție neobișnuită

Panouri din lemn

Pereți albi, rame negre

Pereții albi ca zăpada și marginile întunecate ale ferestrelor mari

Soluții neobișnuite de contraste

Exterior contrastant

Exteriorul clădirii moderne

Accente luminoase pentru o fațadă modernă

Stilul modern venerează în nuanțe deschise, utilizarea diferitelor tonuri de gri, combinații de alb-negru contrastante. Dar nici accentele luminoase ale stilului modern nu sunt străine. Cea mai ușoară cale este de a crea o imagine non-trivială, memorabilă, folosind culori strălucitoare în elemente structurale mici – rame de ferestre mari, uși de intrare, sistem de scurgere a apei de ploaie.

Accente strălucitoare

Rame de ferestre luminoase pe fundal gri

Ușa din față luminoasă

Accent pe intrarea principală

Culorile luminoase pot fi folosite și pentru decorarea unor suprafețe ale casei – acoperișuri sau pereți de accent. Pentru a combina cu un ton colorat, trebuie să alegeți o culoare neutră – alb sau gri. Nimeni nu va rata o astfel de clădire și o va aminti mult timp. Într-o serie de clădiri similare, o fațadă luminoasă va ieși în evidență, decorând imaginea din jur.

Executarea colorată a fațadei

Detalii luminoase

Combinații de culori strălucitoare

Decor perete luminos

În armonie cu natura

Utilizarea nuanțelor naturale în proiectarea fațadei este crearea unei imagini de proprietate asupra locuințelor care se încadrează armonios în peisajul înconjurător. Cea mai ușoară cale este de a crea o integrare perfectă a clădirii în împrejurimi «imagine» – utilizarea materialelor naturale sau imitarea lor efectivă. O combinație de zidărie, suprafețe din lemn sau panouri în culori calde și naturale poate fi utilizată pentru a decora exteriorul clădirii..

Nuanțe naturale

Casă în culori pastelate

Casă privată în pădure

Clădiri albe ca zăpada

Albul este incredibil de popular nu numai pentru decorarea interioară a caselor și apartamentelor private, ci și pentru crearea fațadelor gospodăriilor private. Este deosebit de eficientă utilizarea albului, care reflectă perfect razele soarelui, în regiunile sudice, cu un climat cald. Pe fundalul cerului albastru și al plantelor verzi, clădirile albe ca zăpada arată uimitoare, solemne, dar în același timp ușoare.

Fațadă albă ca zăpada

Suprafețe de perete albe ca zăpada

Clădire modernă albă ca zăpada

Casă mică în culori albe

Utilizarea non-banală a albului

Exemple de soluții creative în cadrul stilisticii moderne

Stilul modern de decorare a fațadelor caselor private este multilateral și variat. Un gând de proiectare va găsi întotdeauna o modalitate de auto-exprimare, chiar și în cadrul conceptului existent. Vă aducem în atenție mai multe proiecte originale de design pentru gospodăriile private care atrag atenția cu una sau alta tehnică remarcabilă de soluții arhitecturale, constructive și de proiectare..

Neobișnuit

Design original

Structură neagră pe un fund nisipos

Casă privată pe piloti

Pereți de sticlă