Curtea modernă a unei case private: idei de amenajare

Proprietarii de case cu o casă privată în afara orașului cu un teren mare cu grădină pot fi invidiați numai. Dar există un număr considerabil de orășeni care locuiesc în case private și au o mică bucată de pământ lângă casele lor. Într-o astfel de situație, există o problemă acută de amenajare a unui spațiu mic într-un mod rațional, în beneficiul și beneficiul tuturor membrilor familiei..

Curtea din spate

Unii proprietari visează la grădini din curtea chineză, unii își doresc o zonă confortabilă de relaxare în aer liber, o zonă de luat masa sau un colț pentru grătar, iar unii ar prefera să aibă totul. Am adunat câteva idei interesante pentru amenajarea unei curți sau a unei curți în case private moderne, care vă vor ajuta să determinați prioritățile pentru organizarea spațiului din jurul casei și, poate, să vă inspire..

Zona moale

Amenajarea unei zone de luat masa în aer liber

Majoritatea proprietarilor de case preferă să poată lua prânzul sau cina în aer liber cu întreaga familie. Chiar și un spațiu mic în curtea din spate permite o masă spațioasă, cu scaune. Dar pentru a crea o atmosferă cu adevărat confortabilă și plăcută, este important să reflectăm legătura cu natura, în special în curtea orașului..

Zona de cină

Cele mai simple mobilier de exterior și o mică bucată de teren, căptușită cu plăci de piatră, devin parte a unei bucăți de paradis, dacă în jurul tău există o abundență de verdeață de tot felul de plante. Speciile de plante cățărătoare vor ajuta la crearea senzației de pereți verzi în jurul sitului într-un timp destul de scurt. Trebuie doar să distribuiți plantele pe site, în funcție de preferințele lor în ceea ce privește cantitatea de umiditate și lumina soarelui..

Zona de luat masa în aer liber

Materialul, culoarea și textura mobilierului de exterior se potrivesc în mod ideal cu gardul de lemn care închide amplasamentul. Există puține plante, dar creează o atmosferă plăcută cu o varietate de verdeață și flori..

Lemn și piatră

Plantele din căzi și paturi de flori mici pot reîmprospăta orice spațiu din curte, cu o predominanță a suprafețelor de piatră și beton.

În curtea unei grădini

Chiar și o zonă atât de mică din spatele casei poate fi transformată într-un loc confortabil pentru relaxare și mâncare, datorită viței de vie și florilor din căzi..

La amurg

Această zonă de luat masa în aer liber este adiacentă unui loc de odihnă, iar materialul pentru execuția mobilierului și a unui gard servește ca o grămadă excelentă – lemnul creează întotdeauna o senzație de confort, liniște și confort..

Printre betoane Mobilier din fier

Proprietarii de case aleg adesea oțelul inoxidabil ca material de mobilier de grădină. Acest lucru se datorează rezistenței sale la coroziune și ușurinței de întreținere. În plus, luciul de oțel arată excelent împotriva suprafețelor de beton sau piatră..

Masă în aer liber Iluminat din spate

Pentru mulți chiriași, amenajarea unei curți sau a unei curți este o modalitate de a-și arăta dragostea pentru minimalism..

Curte de lux

Și pentru unii, chiar și o mică bucată de pământ din spatele casei este un simbol al harului și farmecului. Fabricat cu mobilier din răchită cu perne de pluș și plante cu flori, acest loc luxos pentru relaxare și mâncare este o experiență incredibil de plăcută pe care nimeni nu vrea să părăsească o astfel de curte..

Iazuri mici în curtea unei case private

Utilizarea chiar și a unor iazuri sau fântâni foarte mici în amenajarea peisajului din curtea din spate aduce o atmosferă de liniște și relaxare în viața zgomotoasă a orașului..

Iazul mic

Un mic iaz chinezesc cu plăci de beton cu cărări care par să plutească pe suprafața apei va fi un decor minunat pentru curtea din spate.

Cu o cascadă

Rezervorul, sursa de apă la care imită o mică cascadă, se potrivește perfect în atmosfera vibrantă a acestei zone de recreere din curtea casei private a orașului. Atât mobilierul de răchită, cât și o vatră din fier forjat pentru foc adaugă grație și farmec special locului..

Stilul estic

Motivele orientale sunt resimțite literalmente în toate elementele acestui design de peisaj – în simplitate și concizie, în claritatea liniilor și monocrom, în simetrie și geometrie, în prezența apei, verdeață și elemente decorative luminoase.

Bazin mic

Amenajarea unui colț de grătar în curtea din spate

Unul dintre avantajele deținerii unei curți sau a unei curți mici este că proprietarii de case au posibilitatea de a-și folosi abilitățile de gătit la un șemineu deschis și de a devora marea natură..

Armonia în paletă

Această zonă de relaxare incredibil de armonioasă din curtea din spate este un exemplu excelent al modului în care fațada clădirii principale este reflectată în împrejurimi..

Cuptor cu piatra

Acest site are, probabil, tot ce aveți nevoie – un cuptor mare din piatră, o zonă de relaxare moale cu fotolii confortabile și o sală de mese spațioasă sub baldachin, concepută nu numai pentru membrii familiei, ci și pentru primirea oaspeților.

Minimalism Scaune luminoase Canapea

Plăci de piatră, lemn, gazon perfect și echipamente pentru grătar – greutatea este concisă, simplă și elegantă în același timp.

Organizarea unei zone de recreere în aer liber

De multe ori se întâmplă ca într-un spațiu mic din curtea din spate să nu existe absolut spațiu pentru a sparge o peluză sau a planta plante în pământ. Dar acesta nu este un motiv pentru a vă refuza posibilitatea de a vă relaxa și relaxa în aer liber înconjurat de verdeață. Există multe varietăți de plante care au suficient spațiu în căzi sau paturi mici în vrac. Ele pot fi plasate chiar într-un spațiu din curte din beton.

Perne strălucitoare Printre piatră și beton Masa rotunda Plantele minime Cu paturi cu cavaler

Adăugarea de pete luminoase la mobilier sau elemente de decor poate aduce o atmosferă de vacanță în aura din lemn sau din piatră de beton a unei curți mici.

Loc pentru doi Locuri de odihnă din răchită

Aceste destinații de vacanță pentru doi sunt capabili să ofere confort și o atmosferă relaxantă chiar și cu un minim de mobilier și vegetație..

Iată câteva exemple despre modul în care plantele pot fi folosite pentru a crea un perete verde viu care nu numai că va decora orice curte din spate, ci va servi și ca gard natural sau ca mod de zonare a spațiului dvs. lângă o casă privată..

Pereți verzi Peretele viu Gard viu

O abordare non-banală a amenajării unor terenuri mici

Nu numai interiorul caselor noastre, ci și amenajarea spațiului din apropierea casei poate deveni o reflectare a gustului și a preferințelor stilistice, a inovației și a ideilor unice, a gândirii creative și a abordărilor netradiționale ale celor mai frecvente lucruri. Iată câteva opțiuni inspiratoare pentru designul original al parcelor lângă case private.

Înconjurat de alb Farmec rafinat Simetrie Contrast Cuburi albe Colț confortabil pe stradă