Creativ pe patul de flori

Între dragoste, frumusețe și doamne, bărbații au stabilit de mult timp un trafic floral pavat cu trandafiri olandezi și compoziții florale strălucitoare. Botanicii și pierzătorii sunt la fel de încrezători în limbajul florilor și folosesc buchete pentru a-și exprima emoțiile personale. Vazele sunt mai puțin elocvente, dar farmecul lor accelerează și pulsul doamnelor cu aceeași forță. Și cât de dulce va inima o inimă dacă îi oferi un pat de flori multicolor! După ce ați devenit priceput în arta designului peisajului, îl puteți aranja singur și vă puteți uimi imaginația cu o frumusețe creată de om.

Culorile toamnei

Paturi de flori de piatră în peisaj

Este permisă transferarea unor tehnici din viață în organizarea patului de flori. Pentru a sublinia fragilitatea și eleganța culorilor, folosiți puterea și textura pietrelor. Armonia gingășiei și forței va fi asociată cu frumusețea alpină a munților și cu măreția lor naturală. Dacă poți manipula bolovani și pietre, pietricele și altele «fleac»se lasă pentru umplutura decorativă.

Grădină de flori modestă Stare de spirit de vară

O soluție simplă este de a închide primitiv patul de flori. Sunt potrivite gresii, pelete, marmură și alte tipuri. Doriți să adăugați un accent? Apoi, așezați-le compozițional, în funcție de dimensiune. Dacă superioritatea predominantă se află în spatele texturilor netede, acordați-le luminozitate – vopsea pentru a se potrivi cu culoarea nativă. În cazul unei culori restrânse a plantelor, faceți cadrul să contrasteze.

Perete de piatra

Preferați un monolit și o garanție în timp? Construiți o structură solidă pe mai multe niveluri. Va trebui să sapăm un șanț superficial în raport cu lățimea pietrelor. Adâncimea este căptușită cu polietilenă, betonată și pregătită pentru așezarea peretelui. Este permis să se facă fără o fundație, dar atunci peretele nu va depăși 60 cm.

Posibilitățile decorative ale cărămizii roșii sunt nelimitate. Este adevărat, este influențat de condițiile meteorologice, dar marginile frumoase din material solid arată uimitor. Omologul alb este mult mai puternic și, de asemenea, relevant pentru decorare. Este permisă ridicarea unui zid cu zidărie uscată sau fixarea unei structuri de cărămidă cu mortar.

Bordură de piatră Grădină cu flori strălucitoare

Cadrele adaugă integritate oricărei imagini. Impresia generală depinde de armonia decorului și compoziției. Pe gazon, patul de flori poate fi lăsat fără gard, deoarece pe fundalul luxuriant al ierbii, plantațiile sunt percepute ca o pânză într-un cadru. Pentru alte opțiuni de organizare, este mai bine să utilizați o bordură de bordură, chiar și în paturi de flori ridicate cu înălțimi diferite..

Tipurile de flori subdimensionate vor face față marginii. Acestea sunt gălbenele, nasturțium, iberis, allisum, stonecrop și un număr de plante perene. Dintre acestea, sunt așezate panglici neobișnuite, create pe jocul revărsărilor de nuanță. Gardurile din plastic cret sunt drăguțe, o plasă de gabion întinsă deasupra pietrelor mici face parte, de asemenea, din decor.

Idei de grădină de flori

Dacă te împiedici în mod constant de un butuc gros, este timpul să construiești un pat de flori creativ. Scoatem scoarța din bușteni și cu ferăstrăul cu lanț mergem de-a lungul liniilor opuse conturate. Realizăm câteva linii cruciforme adânci între tăieturile longitudinale și îndepărtăm mijlocul cu o dalta. În fântâna rezultată, întindem polietilenă, turnăm argilă expandată și sol. Rămâne să arunci semințe în pământ, iar desenul căptușit cu margarete va încânta cu frumusețe toată primăvara și vara.

Ideea unei anvelope auto este la fel de veche ca lumea, dar nu a înrăutățit-o. În plus, va face o pereche de lebede dacă păsările sunt tăiate după model. După ce le-ați pictat cu vopsea albă, le puteți planta într-o grădină de flori.

Buturugele și formele complicate din lemn de drift sunt perfecte pentru decorare. Paturile de flori unice sunt create folosind aceeași tehnologie ca și când se lucrează cu lemn «eviscerat» florile sunt plantate la mijloc. Cu cât formele naturale ale lemnului de drift sunt mai complexe, cu atât designul este mai interesant..

O barcă inutilă, o umbrelă veche, pantofi de damă sau cizme de cauciuc cu vârfuri înalte, cu plante plantate în ele, sunt gata să decoreze teritoriul într-un mod original.

Verde smarald Pat de flori longitudinal Sculptură de grădină

Am plantat eu singur un pat de flori, i-am dat bucurie iubitei

Paturile de flori din vaze largi de gips și containere mobile vor face să înflorească nu numai peluzele de pe site, ci și balconul. Acestea necesită mai multă atenție, dar îngrijirea este justificată de frumusețea mereu înflorită. Adăugați granule în sol pentru a reține umiditatea în sol, faceți o gaură pentru scurgerea și întreținerea va fi considerabil mai ușoară..

Este imposibil să nu rețineți farmecul patului de flori în ghivece. Compoziția este alcătuită din ghivece, care pot fi identice sau pot avea o combinație pestriță. Ele sunt combinate într-un singur ansamblu, adesea însoțit de elemente de arhitectură de grădină..

Structura metalică verticală, cu recipiente de flori suspendate, a devenit o tehnică alternativă de decorare a peisajului și lasă o impresie uimitoare..

Un deal cu flori libere, compozițiile care plutesc într-un iaz, decorarea elegantă în jurul unui trunchi de copac sau o versiune cu o fântână în centru vor fascina ochiul.

O grădină înaltă de flori rotunde va decora grădina cu demnitate. Este bun pentru sol sau podium, cu pietre înnobilante, cărămizi sau plante bulbice anuale în jur. Materialul care servește la încadrarea formei grădinii de flori este important, deoarece este conceput pentru a susține stilul de amenajare a peisajului. Un alt avantaj al patului de flori este că în interior este posibil să se creeze condiții și un microclimat pentru plantele care nu se adaptează bine solului și vremii – determinați «a băga în carantină».

Calea verde

Combinăm tipuri și configurații

Dacă sunteți confuz de locul în care este organizat patul de flori, mizați-vă pe gustul dvs. – acest lucru nu contează. Pot fi așezate oriunde în peluză sau zonă. Dar dacă doriți să construiți mai multe obiecte de flori, concentrați-vă pe medie, acoperindu-i suprafața cu un covor colorat și reducând saturația culorilor laterale.

Pat de flori pe gazon Paturi laterale de flori Paletă strălucitoare

Formele mici cu un diametru de aproximativ 2 metri sunt considerate cele mai convenabile. Este permisă organizarea mai multor analogi unul lângă altul, conectându-i într-o compoziție comună. Această tehnică va oferi ușurință de îngrijire și o percepție spațială diferită. Mai mult, configurațiile lor pot fi diferite: oval, pătrat sau cret.

Variante cu sculpturi de grădină și parc, adăugarea de paturi de flori cu figuri montate pe rame speciale sunt de asemenea interesante. Dacă doriți să exprimați demnitatea desenului, semănați solul cu plante subdimensionate. Munca laborioasă și fantezia modelului care se târăște pe pământ se vor răsplăti cu extaz estetic.

Calea spre casă

Paturile de flori cu mai multe niveluri încep să prindă rădăcini în proiectarea peisajului. Pe amplasament, acestea ocupă mai puțin spațiu, iar netezimea tranziției la etaj a structurii se datorează aspirației ascendente. Percepția structurii depinde de plantațiile de flori și de mărimea mugurilor deschiși. Inflorescențele mari ale nivelului inferior sunt înlocuite cu flori mai mici la etajele următoare, deși nu este interzis să se semene totul cu o singură specie. Monoclumba sunt bune și elegante în felul lor.

Frumusețe elegantă Inflorescențe monocrome Tristețe ușoară

Montați un butoi cu 4 recipiente fără fund, așezat vertical, sub compoziția cu niveluri. Daliile sunt plantate în partea superioară, în partea de jos – ceva din versiunile care iubesc umezeala. Tăvi de bloc convenabile, cu partea tăiată, realizate special pentru astfel de paturi de flori – au un jgheab pentru drenarea apei.

Frumusețe pe tot parcursul anului

În loc de flori, este permisă plantarea de coleus, cineraria și alte tipuri de floră. Organizarea unui pat de flori cu specii perene este complicată de selectarea înfloririi simultane la intervale. Plantele plantate definesc nu numai frumusețea sezonului cald, dar li se permite, de asemenea, să încânte ochii cu frunziș luxuriant și combinații interesante. Alegerea perenelor este mai laborioasă, dar și mai avantajoasă – rezultatul este izbitor prin natura și frumusețea sa organică. La întocmirea unor astfel de paturi de flori, trebuie luate în considerare identitatea speciei, coincidența programului de irigații și cerințele pentru amestecul de sol..

Gradina de flori din sat Consonanţă Versiune de decorare

Starea de spirit de primăvară va întări grădina de primăvară, primind prima căldură cu ghiocei înfloriți. Crocuri, kandyks, scyllas vor sprijini «pionieri» sezon, și cu un pic de lalele târzii, narcisele sau primule sunt gata să încânte ochii la nesfârșit. Înflorirea timpurie a plantelor bienale, cum ar fi panseluțele sau margaretele, va răsuna pentru uitați-mă, afine sau caprifoi. Și bordura tufișurilor lor joase va proteja împotriva rafalelor de vânt rece. Pentru a crea un obiect de înflorire constantă, plantați iris și lupin și vor înflori la începutul verii..

Culori naturale Pat de flori pătrat

În afara sezonului se va închide plantarea de toamnă – automate. Toamna este deosebit de generoasă cu culori, iar frunzele de periwinkle, buzulnik, accentul alb al crizantemelor și gălbenele strălucitoare arzând la soare vor ajuta să facă față albastrelor sezoniere. Designul unui pat de flori de toamnă presupune desemnarea corectă a culorilor tranzițiilor: de la nuanțe potrivite la o gamă contrastantă. În ciuda vremii nefavorabile, automat îi protejează frumusețea până la zăpadă și îngheț.

Nu uitați să fotografiați rezultatele creativității dvs. În serile reci, aceste poze vor încălzi sufletul, redând dragostea și energia pe care le-ați pus în grădina de flori..

Concis și elegant