Conifere în amenajarea peisajului

Atunci când proiectați o grădină ornamentală originală pe o locație de casă de țară, se acordă din ce în ce mai multă conifere și arbuști. Acest lucru se datorează faptului că veșnicele păstrează prospețimea și aspectul atractiv pe tot parcursul anului, oferind peisajului un aspect deosebit «poftă». Coroana acestor plante este ușor de tăiat și formează din ea diverse compoziții buclate. Pe lângă funcțiile decorative, coniferele au proprietăți de vindecare: umplu aerul cu o aromă specială și fitoncide.

În proiectarea peisajului, atunci când se utilizează plante veșnic verzi, este important să se ia în considerare creșterea lor, forma părții de foioase, paleta de culori pentru a evita monotonia site-ului. Coniferele și arbuștii adaugă noi nuanțe și culori peisajului, creează o atmosferă caldă, ușor fabuloasă și filosofică a unei grădini ornamentale.

Coroană sferică pe un fundal de apă

Coniferele sunt perfect combinate cu toate materialele de construcție de finisare, artificiale și naturale:

Baldachin Seara târziu Fațadă din lemn alb

Compoziții de grădină și parc

Varietatea formelor coroanei arborilor de conifere și a tipurilor de arbuști vă permite să creați compoziții originale de grădinărit peisagistic, unde puteți utiliza elemente naturale și artificiale de decor peisagistic. O sculptură, un mic iaz, bolovani sau un ciot vechi imens pe fundalul copacilor și arbuștilor veșnic verzi va crea un ansamblu original de parcuri și va sublinia sălbăticia naturală.

Sculptura unui urs

Compozițiile dintr-o piatră întunecată volumetrică arată foarte impresionante pe fundalul copacilor fragili, de exemplu, chiparos sau tuia obișnuit:

Foc în centru

Mini-parcuri de peisaj cu conifere

Cu ajutorul coniferelor dintr-o zonă mică de peisaj, puteți crea un mini-parc în stil englezesc sau francez. Pentru aceasta, este important să creați diverse forme geometrice de plante care să se combine armonios în peisaj. Formele sferice ale arbuștilor combinate cu formele conice sau coloane de chiparos sau tuia în designul peisajului vor crea atmosfera unui parc englez sau francez:

Parc englezesc Chiparoși, perete alb

Arbuștii cu flori, alternați cu plantații veșnic verzi, vor arăta foarte original, ceea ce va ajuta la păstrarea aspectului atractiv al sitului în diferite anotimpuri, chiar și atunci când inflorescențele și frunzele cad:

Tufișuri înflorite

O pădure în miniatură, în care coniferele se înțeleg bine cu plantele altor specii, este un alt mod extraordinar de proiectare a peisajului. În acest caz, este mai bine să plantați plante veșnic verzi în niveluri, alternând nuanțe deschise și întunecate de ace, coroane rotunjite și piramidale. Acest lucru va sublinia ritmul original al designului:

Mni-padure Pat de flori-pădure

Coniferele înalte (molid, zada, cedru) cu coroană răspânditoare creează o umbră bună. Prin urmare, dacă site-ul are o suprafață mică, este mai bine să le plantați lângă garduri:

A mâncat lângă gard viu

Multe soiuri de tuja și chiparos, datorită formei lor și coroanei destul de dense, pot funcționa ca gard viu:

Fotolii galbene Calea albă

sau servesc drept cadru pentru aleile parcului:

Aleea din grădină

Terase peisagistice

Dacă amplasamentul se află pe o pantă, cea mai practică și originală soluție ar fi proiectarea acestuia sub forma unei cascade de terase dispuse în trepte. La nivelul inferior, puteți așeza tufe de ienupăr sau pini pitici. Bucșele tăiate îngrijit în combinație cu alte plante vor fi un decor excelent pentru terase..

Pași Nivele cu bucșe în formă de bilă

Arbuștii târâtoare ai soiurilor de ienupăr acoperă solul (Wiltoni sau Repanda), care sunt intercalate cu alți arbuști de cățărat și țesut, dau impresia de tulburare artistică și revoltă a naturii. În același timp, ele servesc ca o bună întărire a pârtiilor:

Abundența de arbuști

Terasă cu veșnic verde

Pentru amenajarea unor terase confortabile – terase – puteți utiliza grădinărirea containerelor cu conifere. Acest tip de decor este foarte convenabil, practic și indispensabil pentru o zonă mică:

Masa rotunda

Terenurile situate pe mai multe niveluri de terase arată spectaculos. În acest exemplu de realizare, coniferele pot delimita aceste zone: la nivelul superior este cel mai bine să aranjați copaci înalți, iar pe cei inferiori – specii de tuja pitice sau arbuști târâtoare:

Scaune de biliard

Coniferele pot fi folosite ca element principal al peisajului sau ca adăugare originală la acesta. Este important să știm că toate coniferele nu tolerează umezeala stagnantă în sol, prin urmare, argila și solul greu trebuie amestecate cu nisip și completate cu un drenaj bun. De asemenea, veșnicele trebuie fertilizate cu tipuri speciale de fertilizare pentru astfel de plante. O îngrijire adecvată va asigura o viață lungă pentru conifere și un aspect atractiv pentru o grădină ornamentală..