Case în stil modern: imaginea unui vis

Imaginați-vă un studio de arhitectură și design. Clientul, care intenționează să-și construiască casa de vis pe parcela achiziționată, este în dialog cu un potențial designer.

Client: Aș dori să comand un proiect de casă în stil modern …

Și apoi discuția se dezvoltă în funcție de scenariul unei conversații între Pilot și Micul Prinț, unde cuvântul «miel» înlocuiește sintagma «stil modern»:

«- Te rog … desenează-mi un miel!

– A?..

– Desenați-mi un miel …

Și am desenat.

S-a uitat atent la desenul meu și a spus:

– Nu, mielul acesta este foarte firav. Desenați altul.

am desenat.

Noul meu prieten a zâmbit încet, îngăduitor.

„Poți vedea singur”, a spus el, „acesta nu este un miel. Acesta este un berbec mare. Are coarne …

L-am pictat din nou altfel.

Dar a refuzat și acest desen:

– Acesta este prea vechi. Am nevoie de un miel ca să trăiesc mult.

Apoi mi-am pierdut răbdarea – la urma urmei, a fost necesar să dezasamblați motorul cât mai curând posibil – și am răscolit o cutie.

Și i-a spus copilului:

– Iată o cutie. Și în el stă mielul tău.

Dar cât de surprins am fost când judecătorul meu strict a strigat brusc:

– De asta am nevoie!»

Antoine de Saint-ExuperyMICUL PRINT 

Există descrieri clare ale stilurilor arhitecturale cu indicarea trăsăturilor și caracteristicilor lor caracteristice – gotic, baroc, clasicism. Fiecare dintre ele reflectă epoca istorică prin intermediul artei arhitecturale. În ceea ce privește stilul modern, este mai corect să îl definești pur și simplu ca «tot ceea ce este în prezent în construcție» – de la case ecologice la castele feudale stilizate și conace de elită. «Stil modern» – aceasta este renașterea vechiului și inventarea de noi imagini artistice, abordări de înaltă tehnologie pentru construcții și cele care sunt denumite în mod obișnuit «bine uitat vechi». Toată această diversitate este unită de proprietăți comune – ergonomie și posibilitatea exprimării de sine (adică libertate și mijloace disponibile pentru formarea unui mediu de viață individual), simplificarea formelor (linii drepte paralele sau în zigzag) și o combinație de inovatoare (aerate) beton, sticlă călită) și materiale de construcție tradiționale (cărămidă, piatră, beton, lemn, metal).

Într-o măsură mai mare, acest lucru a fost exprimat în construcția de case private, vile și reședințe..

Și totuși, arhitectura secolului XXI se bazează în principal pe fundamentul ideilor stabilite în secolul trecut, când s-au dezvoltat multe tendințe și direcții care nu și-au pierdut atractivitatea și relevanța până în prezent. Fără să ne prefacem a fi complete, să ne oprim asupra unora dintre ele..

 • Principalul avantaj al unei reședințe de țară sofisticate este spațiul și confortul fiecărei camere, inclusiv a bucătăriei. Casa folosește încălzire / răcire geotermală, colectarea și utilizarea apei de ploaie. Datorită structurii speciale a acoperișului și a suprafeței vitrate mari, energia solară naturală este maximizată. De pe terasele deschise și prin ferestrele panoramice puteți admira frumoasele peisaje din jur.

 • O casă modernă pe două niveluri, cu suprafețe mari de geamuri, care vă permite să admirați frumusețea impresionantă a lacului, a malului stâncos și a pădurii de conifere. Clădirea este formată din două zone – deschisă (living cu bucătărie și sufragerie) și închisă (dormitor și bloc sanitar). Interiorul este îmbrăcat în lambriuri din lemn, iar exteriorul este îmbrăcat în siding metalic ondulat.

 • Această casă modernă se distinge prin planuri orizontale și verticale clare. Intrarea înaltă curge vizual în fereastră la al doilea nivel. Sticla și betonul sunt completate de panouri din lemn. Plantațiile – copaci, tufișuri și iarbă – o parte integrantă a designului principal, care înmoaie severitatea formelor geometrice.

 • Unitatea interiorului și a peisajului înconjurător cu piscina și grădina se realizează datorită pereților glazurați glazurați ai fațadei principale și a suprafeței podelei care se extinde dincolo de granițele casei. Proiectul unei case thailandeze poate fi adaptat la latitudinile noastre datorită orientării fațadei principale spre sud, ferestrelor cu geam termopan cu economie de energie și un sistem de izolare bine gândit.

 • O casă la țară deschisă, care constă dintr-un living cu un etaj cu acces la terasă și un bloc rezidențial cu două etaje. Finisaj exterior – siding metalic. Datorită suprafeței mari de geamuri, se creează impresia unei fuziuni complete a interiorului cu mediul înconjurător. Panorama pitorească face locuința mai scumpă și de elită.

 • Proiect de locuință minimalist din Noua Zeelandă cu un singur nivel pentru o familie cu 3 copii și un birou încorporat. Pereții glisanți vă permit să combinați interiorul și curtea într-un singur întreg.

 • (foto1) Casă minimalistă modernă, unde lumina naturală joacă rolul principal în sistemul de iluminare. Pentru construcția clădirii s-au folosit materiale de construcție locale – lemn, piatră.

 • (foto 2) Relieful înclinat al zonei a determinat aspectul exterior al clădirii – în trepte, pe trei niveluri.

 • O frumoasă casă minimalistă este integrată cu succes în peisajul pitoresc. Priorități arhitecturale – simplitatea și eficiența liniilor simple și a formelor geometrice.

 • Casa este în formă dreptunghiulară. Amenajarea interioară este deschisă. Tavanele înalte și ferestrele mari umple spațiul cu lumină naturală. Ușile glisante din sticlă combină mediul interior și exterior.

 • Acoperișurile plate și pereții oferă o panoramă de munte uluitoare, cu un defileu adânc.

 • Casă confortabilă cu două etaje, în stil modern, concepută pentru o familie mică cu copii, construită din lemn și beton gri. Oferă în același timp o impresie de ușurință și putere. Intrarea în casă este situată în centru. O parte din garaj se învecinează cu casa. Ușile de sticlă duc la o curte din spate cu o peluză luxoasă care este păstrată în stare perfectă. Zona din fața casei este acoperită cu gresie largă și este dotată cu o mică vatră, unde seara poți aprinde un foc și te poți relaxa în companie plăcută.

 • Vitrarea panoramică a fațadei principale transformă camera de zi într-un fel de terasă. Ferestrele cu geam termopan cu panouri de deschidere situate în partea inferioară aerisesc perfect aerul și mențin un schimb de căldură echilibrat. În plus, un astfel de design va atrage în special animalele de companie, care pot ieși la plimbare oricând și apoi se pot întoarce la casă fără piedici..

 • Casă modernă de lux, cu vedere uimitoare la dealuri și vale. Fațada este decorată cu tencuială tradițională albă și scânduri scumpe de cedru. Culoarea neagră a ramelor ferestrelor din exterior îndeplinește o funcție decorativă suplimentară, din interior face lumina naturală care intră vizual mai strălucitoare și mai intensă. Plantele exotice care înconjoară casa pe toate părțile fac parte integrantă din designul exterior general..

 • Eclecticismul elegant combină tendințele arhitecturale ale rusticului și modernului. Fațada este decorată cu panouri din lemn, metal și marmură. Casa este construită aproape pe un deal înalt, de la ferestrele panoramice se deschide o vedere frumoasă nerealistă și dă impresia că se ridică deasupra vârfurilor copacilor.

 • Casă modernă cu un etaj, cu patio. Ușile și ferestrele glisante participă la sistemul de ventilație și iluminare. Când sunt deschise, creează o unitate de spațiu intern și extern, decorat cu mijloace laconice de amenajare a peisajului..

 • Casă de oaspeți pe două niveluri, în stil modern. La parter există un garaj din beton pentru 4 mașini, la etaj sunt camere cu pereți geamizați care permit oaspeților să admire priveliștea unei curți bine întreținute.

 • Casă eco modernă cu panouri solare pe terasă. Un gard din lemn delimitează zona adiacentă clădirii și este în armonie cu decorarea fațadei, în care panourile alb-negru creează o impresie de rafinament și echilibru.

 • Casă privată într-o zonă urbană de elită. Cadrul de susținere este realizat din cărămizi. Deschiderile pentru pereți sunt umplute cu ferestre cu geam termopan. Terasă pe acoperiș cu vedere pitorească la împrejurimi. În decorarea interioară a tavanului și podelei, sunt folosite tipuri scumpe de lemn – cedru și nuc -. Există două garaje la subsol. O scară înaltă duce la zona de living. Zona din fața clădirii este pavată cu dale de pavaj care se potrivesc cu culoarea fațadei. O parte importantă a exteriorului este spațiile verzi atent selecționate, a căror frumusețe seara este accentuată prin intermediul iluminării decorative.

 • Influența tradițiilor arhitecturale japoneze este evidentă în designul acestei case moderne. Pereții largi de sticlă glisantă conectează camera de zi cu curtea, care are o vatră de piatră proiectată unic. Lumina naturală curge în cameră de la ferestrele panoramice înalte. Când soarele este deosebit de luminos, umbra este creată folosind un shoji de hârtie subțire de orez întinsă peste rame de lemn sau bambus..

 • În decorarea exteriorului unei case moderne cu un etaj, se folosesc materiale de construcție tradiționale – gresie, lemn, sticlă. Deosebit de frumoase sunt cărările largi din beton, formate din plăci pătrate mari înconjurate de o peluză subțire în jurul perimetrului..

 • Dealul abrupt definește designul unic al casei moderne. Pe partea de nord a intrării este o clădire modestă cu un etaj, pe partea de sud există o compoziție cu trei etaje, cu linii drepte verticale și orizontale dominante. Camerele au acces direct la terase. Cubul de sticlă proeminent de pe partea de est se deschide direct în pădurea de conifere. Betonul monolitic și sticla au servit ca materiale principale pentru construcție..

 • Fantezia clienților era să construiască o casă în stil tropical, pe care o iubeau atât de mult în timpul numeroaselor lor călătorii în ținuturi exotice. Garajul și biroul sunt separate de clădirea principală, iar acoperișul plat se extinde mult dincolo de fațadă și servește drept baldachin pentru terasa în aer liber. Materiale de construcție de bază – piatră, sticlă, lemn și bambus.

 • Casa spațioasă este construită din materiale ecologice – lemn, sticlă și piatră. Pardoselile lungi din lemn au o funcție portantă și decorativă. Casa are patru dormitoare cu băi individuale. Ferestrele oferă vedere panoramică la defileul maiestuos împădurit. Balcoanele și o terasă mare vă permit să petreceți mult timp în aer liber.

 • Conacul privat ecologic include o singură cameră de zi, bucătărie și zonă de luat masa, trei dormitoare și un garaj încorporat. Casa folosește încălzire solară, lumină naturală și ventilație cât mai mult posibil. Principalele materiale sunt lemnul, bambusul, sticla și piatra.

AnteriorUrmător12345678910111213141516171819202122232425

Modern

În ciuda faptului că numele stilului «modern» se traduce prin «modern», conținutul său este mai restrâns și mai specific. La începutul secolelor al XIX-lea și al XX-lea, arhitectul belgian Victor Horta a pus principalele caracteristici ale noului stil sub ideea armoniei funcției și esteticii. Formele arhitecturale sunt neobișnuite și asimetrice, decorate cu elemente decorative originale. Aspectul interior este plin de viraje, urcări și coborâri provocatoare, în timp ce exteriorul combină simplitatea liniilor drepte cu contururile netede și curbate. Un rol important pentru decorarea exteriorului îl joacă materialele scumpe cu față care interacționează între ele și sunt subordonate unei singure idei artistice – plăci ceramice, piatră, plăci, precum și elemente de amenajare a peisajului – grătaruri forjate, foișoare, dispozitive de iluminat.

Pentru o casă de țară, aceasta este încă o opțiune foarte populară, care vă permite să combinați ideile creative îndrăznețe ale autorului proiectului și dorințele individuale ale clientului..

Modern

Arhitectura organică

Printre numeroasele stiluri și interpretări, moștenirea lui Frank Lloyd Wright, unul dintre fondatorii «arhitectura organică». Conform conceptului de bază, mediul natural este o componentă importantă și integrală a formei arhitecturale a întregii structuri. Această teorie a găsit o expresie concretă în celebra creație a lui Wright «Casă deasupra cascadei», unde fluxul de apă și stâncă a devenit parte nu numai din exterior, ci și din spațiul interior. Elementele de decor din decorarea clădirii din interior și din exterior sunt complet excluse. Culorile sunt naturale, curate, luminoase. Amenajarea spațiului interior este împărțită în trei zone principale – bucătărie și sufragerie, dormitor și băi, o cameră comună centrală, conectată la mediul exterior printr-o podea care se extinde spre exterior și un perete de sticlă cu uși glisante.

Acum, pentru a construi o casă, încep cu alegerea unui site, al cărui cost este mai mare, cu atât peisajul înconjurător este mai pitoresc. Și din moment ce fiecare vedere panoramică este unică, propria casă va fi la fel de unică..

Minimalism

Stilul, ale cărui merite au fost revendicate de arhitecții remarcabili Walter Gropius, Mies van der Rohe, Le Corbusier. Printre admiratorii de astăzi ai minimalismului există oameni care prețuiesc spațiul, confortul, spațiul umplut cu aer și lumină. Claritate și concizie a formelor geometrice, monocrom și compoziții de nuanțe acromatice (alb, negru, gri) sau culori pastelate deschise – această frumusețe nobilă se bazează pe costuri financiare solide asociate cu cea mai înaltă calitate obligatorie a materialelor utilizate în lucrările de construcție și finisare.

Stil rustic (rustic)

S-a format sub influența tradițiilor scandinave, a cărei caracteristică este simplitatea accentuată a formelor expresive. Structura arată ca o casă țărănească veche, dar spațioasă, bine întreținută și confortabilă. Principalele materiale de construcție sunt lemnul și piatra.

Stil rustic (rustic)

High Tech

Stil «High Tech» destinat oamenilor care privesc spre viitor și care doresc deja să trăiască «casele inteligente», unde fiecare detaliu este funcțional și un nivel ridicat de confort este asigurat de circuite electronice, care controlează iluminatul, ventilația, încălzirea, sistemele de canalizare și asigură siguranța casei. În exterior, aspectul arhitectural al clădirii seamănă cu stilul minimalismului – o paletă de culori deschise, o cantitate mare de sticlă și suprafețe cromate strălucitoare. Aparatele de uz casnic, pe lângă scopul lor direct, îndeplinesc și o funcție decorativă. În construcții, sunt aduse în prim plan ideile de economisire a energiei și de autosuficiență energetică.

High Tech

Fachwerk

Stilul arhitectural medieval al fachwerk, care se caracterizează prin prezența unui cadru rigid de susținere a rafturilor, grinzilor și bretelelor, a reînviat în mod surprinzător într-o nouă calitate. Deschiderile dintre cadru erau umplute cu lut, resturi și tencuite. Particularitatea construcției clădirii este managementul vertical al construcției. Această metodă a fost luată ca bază într-o versiune modernă. Baza casei, ca și până acum, este un cadru din lemn, care îndeplinește o funcție portantă și decorativă. Umplutura este o fereastră cu termopan care economisește energie, care formează pereții casei și are o clasă înaltă de izolație termică. Vitrarea pe scară largă a fațadei extinde limitele casei – elimină limitele vizuale dintre interior și peisajul înconjurător. Grinzile nu sunt cusute – ele rămân vizibile în interior și exterior. Amenajare – un singur spațiu al bucătăriei, sufrageriei, sufrageriei fără pereți și pereți despărțitori. Zonele dormitorului și băilor rămân închise. În ciuda principiilor generale de construcție, fiecare proiect este unic, deoarece este creat în funcție de nevoile individuale ale clientului..

În fiecare an există un număr tot mai mare de oameni care își construiesc cu entuziasm și fericire case individuale după bunul plac, în loc să folosească proiecte standard, pot fi bine gândite și testate, dar totuși concepute pentru vânzări în masă..