Gard DIY

Omul este creat în așa fel încât să nu se simtă niciodată complet în siguranță. Există întotdeauna o mică portiță pentru minte, care așteaptă doar să desfășoare în ochii noștri diverse, uneori chiar îndrăznețe scenarii ale evenimentelor viitoare. Câteva ecouri ale trecutului. De fapt, un tigru cu dinți de sabie nu aleargă, nu-i așa? Aceasta înseamnă că nu există pericol. Dar este încă înfricoșător și fantezia este un dușman aici.

Strămoșii noștri nu au avut timp pentru astfel de conversații. În fiecare zi trebuiau să lupte pentru a supraviețui, pentru a căuta adăpost, medicamente și hrană. Uneori, viața unui întreg grup depindea de abilitățile celui principal, de o distribuție clară a puterii și de întărirea granițelor. Singura ascunzătoare era în peșterile reci. A cărui intrare a fost umplută cu materiale improvizate și pietre. De aici vine acest sentiment. Frica care prevalează asupra logicii.

Puțin mai târziu, când oamenii s-au răzgândit și au început să lucreze în lume, nu era nevoie să se comporte în acest fel. Era vorba, vorbire, scris, pictură. Oamenii au început să crească animale, să construiască cultură, să construiască case cu un gard de lemn din pădurea din apropiere, care a servit ca amintire că intrarea este doar pe bază de invitație, pentru a se dezvolta și a crede într-un viitor bun..

Diverse opțiuni pentru un gard din lemn:

Gardul de lemn este încă un simbol al “Ale mele” teritoriu, un mijloc de marcare a limitelor. Construcția sa nu este atât de dificilă pe cât pare. Tot ce aveți nevoie este material de construcție, un instrument, brațe drepte și abilități – elementele de bază, ca un alchimist.

Baza oricărui gard sunt:

  • stâlpi de lemn, cu diametrul de 80-100 mm;
  • bare cu o secțiune de 40×60 mm;
  • scânduri tivite.

Plăcile tivite formează baza – pânza gardului. Pânza poate fi de mai multe tipuri:

Clasicul este cel mai simplu design. Asamblare și instalare simplă. Stâlpii sunt preponderent din lemn sau oțel, țevi în formă, care sunt instalate într-o bază de beton la o adâncime de 1 până la 1,5 m;

Scară sau șiret – pânza, în comparație cu clasicele, este montată într-o poziție orizontală cu o ușoară suprapunere. Se dovedește un model în trepte. Un gard din lemn de șanț se dovedește a fi surd: fără goluri. Acest lucru are un efect foarte bun asupra izolației fonice, protejează împotriva ochilor curioși și a prafului. Marginile pânzei sunt atașate la stâlpi din țevi de profil din lemn sau oțel;

Crucea – structura de susținere este realizată din beton armat decorativ, cărămidă, piatră;

Șah – structura de susținere este făcută similară versiunii anterioare, dar pânza este realizată prin analogie cu o tablă de șah. Un mic spațiu este lăsat între celule. Pe lângă faptul că este atașată la structura de susținere, pânza este susținută de vene orizontale;

Rețea – țesătura gardului seamănă cu o rețea atunci când distanța dintre elemente este egală cu lungimea elementului în sine. Această versiune a unui gard din lemn este rareori folosită. Mai des în acest design, puteți găsi un gard sudat sau forjat. Pânza poate fi fie verticală cu înclinare, fie orizontală.

Unelte necesare pentru construirea unui gard din lemn:

  • a văzut;
  • ciocan;
  • topor;
  • extractor de unghii;
  • lopată;
  • cordon durabil, subțire;
  • bandă lungă de măsurare.

Este foarte important să efectuați prelucrarea preliminară înainte de instalarea stâlpilor de susținere din lemn: partea inferioară este impregnată cu bitum încălzit. Acest lucru va proteja arborele de putrezire și va crește durata de viață de 2-3 ori..

Să vedem un exemplu ilustrativ în videoclip

Pentru început, merită menționat colțurile cu ajutorul unor grinzi lungi bine ciocănite în pământ. O frânghie este trasă între barele de-a lungul cărora sunt introduse cârlige – mărci. Distanța dintre ele nu trebuie să depășească trei metri. După introducerea stâlpilor, este necesar să săpați găuri de sprijin cu o adâncime de cel puțin 50 cm. Dacă gardul este planificat să aibă o înălțime de aproximativ doi metri, atunci adâncimea ar trebui să fie de două ori mai mare, adică aproximativ 100 cm.

Ce fond de ten poate fi folosit?

Bandă. Este o bandă de beton armat de-a lungul întregului perimetru. Pentru a pune fundația benzii, o groapă este săpată cu o adâncime de 30 până la 150 cm. Nisipul umed este așezat în partea de jos a șanțului. Fitingurile sunt tricotate, iar cofrajul pentru fundație este instalat. Trebuie avut în vedere faptul că fundația va ieși ușor deasupra nivelului solului. După instalarea stâlpilor, totul se toarnă cu mortar la nivelul cofrajului.

Stolbovoy. Cu ajutorul unui burghiu de grădină, se sapă o gaură cu o adâncime de la unu până la un metru și jumătate. Diametrul găurii trebuie să fie cu 15-30 de centimetri mai mare decât diametrul stâlpului. Nisipul umed și piatra zdrobită sunt plasate în găurile săpate. După aceea, stâlpii sunt instalați și turnați cu un amestec de beton.

Betonul se întărește de la 3 la 7 zile. În funcție de condițiile meteorologice.

Instalarea grinzilor și pânzei

Traversele sunt partea principală a unui gard din lemn pe care este atașată pânza. Dacă stâlpii sunt din lemn, atunci grinzile sunt fixate cu cuie. Dacă metalul, atunci sunt atașate primele colțuri metalice și grinzile sunt deja așezate pe ele și fixate. Lăsați un spațiu între scânduri. Sub influența precipitațiilor, copacul se va umfla și, dacă nu există niciun decalaj, atunci gardul se va deformează pentru totdeauna. După instalarea plăcilor, suprafața este tratată cu ulei de in sau vopsea. Un gard din lemn necesită o întreținere constantă, altfel se deteriorează rapid, se întunecă, începe să putrezească și, în cele din urmă, se sfărâmă în fața ochilor noștri. Locul în care va sta gardul trebuie să fie curățat de vegetație și furnici. În fiecare an sau doi, stratul de protecție al gardului (lac sau vopsea) ar trebui reînnoit.