Verandă atașată casei – creăm un interior confortabil

Foarte des, proprietarii se gândesc la construirea unei verande adiacente unei case private de tip urban sau a proprietății unei case suburbane după construirea clădirii principale și chiar la crearea de decorațiuni interioare. Se pare că, fără o verandă, clădirea arată neterminată și o cameră comună spațioasă în care întreaga familie s-ar putea aduna la întâlnirile de seară lângă șemineu iarna sau conversațiile cu băuturi răcoritoare vara nu vor fi de prisos. Ușoară, spațioasă și atât de confortabilă – veranda poate fi o atingere finală și foarte strălucitoare în imaginea ta de a-ți crea propria casă.

Verandă atașată casei

Dacă veranda a fost planificată în etapa inițială a construcției, atunci nu vor exista probleme cu construcția sa – identitatea materialelor de construcție utilizate și stilul general de execuție vor crea un ansamblu unic și armonios. Dar chiar și atunci când adăugați o verandă unei clădiri existente, nu ar trebui să fie dificil să obțineți o structură echilibrată. Dacă vorbim despre o verandă de vară pentru petreceri de ceai de seară în familie, atunci o astfel de structură poate fi ridicată independent (dacă aveți unele abilități de construcție). Dar pentru construcția unei verande încălzite în afara sezonului de tip închis, va trebui să contactați un specialist.

Verandă spațioasă

Imagine ușoară

Poate apariția verandei să strice întreaga imagine a clădirii? Desigur, o astfel de întorsătură a evenimentelor este posibilă, dar numai dacă designul verandei este fundamental diferit de stilul de execuție al casei dvs. private. Pentru a evita astfel de situații, este necesar să întocmiți un proiect detaliat, să planificați materialele de construcție, metodele de finisare a fațadei. Și nu uitați să legalizați construcția în ITO.

Sufragerie-living cu șemineu

Lemn, metal și sticlă

Există mai multe opțiuni pentru amplasarea viitoarei structuri de verandă în raport cu punctele cardinale:

  • est – cu acest aranjament dimineața va fi soare și lumină pe verandă pentru un mic dejun plăcut, iar la prânz se va putea ascunde de soarele arzător;
  • sudic – dacă intenționați să creați o grădină de iarnă (seră) pe verandă, atunci acest aranjament ar fi ideal;
  • western – puteți urmări comanda stând pe un scaun confortabil pe propria verandă;
  • nordic – potrivit numai latitudinilor sudice ale țării noastre.

Interiorul unei mici verande

Mică verandă confortabilă

Dimensiunile verandei vor depinde de parametrii structurii principale. Și totuși, experții nu recomandă construirea spațiilor adiacente casei cu o lungime mai mare de 7-7,5 m și o lățime de 3-3,5 m. Pentru ca veranda dvs. să fie o structură solidă și să vă servească familia timp de mulți ani fără distorsiunile pereților și schimbările de podea, este necesar să se creeze o fundație suficient de adâncă. În mod ideal, adâncimea fundației verandei este comparabilă cu baza casei în sine..

Șemineu pe verandă

Vedere la piscina

Design de pardoseală luminos

Cea mai bună opțiune pentru crearea unui acoperiș verandă este o structură înclinată spre pantă, care vă va permite să nu vă gândiți la acumularea de umiditate (zăpadă), ceea ce înseamnă că va dura mult mai mult. Desigur, structura verandei implică utilizarea colosală a suprafețelor din sticlă – poate fi fie ferestre panoramice, fie pereți glisante din sticlă, ceea ce face mai ușoară transformarea verandei într-o terasă de vară cu acoperiș..

Verandă pe acoperiș

Pereți și acoperiș de sticlă

Cameră luminoasă, cu mobilier luminos

Verandă - vedere din stradă

Proiecte originale – executarea verandei

Principala caracteristică a structurii verandei este prezența unui număr mare de ferestre. O cameră luminoasă pare să fie mai mare decât dimensiunea sa, este spațioasă și confortabilă în același timp. Cu ajutorul unui acoperiș de sticlă, este posibil să se creeze o cameră aproape transparentă, inundată de lumina soarelui. Într-o astfel de cameră, puteți petrece întreaga zi fără a utiliza iluminare artificială..

Acoperiș boltit de sticlă

Abundența suprafețelor de sticlă

Sentimentul de a fi în natură

Design original

Când proiectați o verandă, puteți utiliza cele mai îndrăznețe dorințe care nu au putut fi realizate atunci când construiți clădirea principală. Structuri din sticlă, linii netede, combinații neașteptate de materiale de construcție și finisare, soluții originale de culoare – doar bugetul financiar pentru construcție poate fi o frână pentru realizările dvs..

Performanță neobișnuită

Construcție originală din lemn

Cort de sticlă

Dacă nu vă lipsește spațiul pentru construirea unei verande și doriți să obțineți nu doar o cameră spațioasă, ci și o cameră originală, creați un acoperiș boltit pentru clădire care imită structura unui cort. Un astfel de acoperiș poate fi din sticlă – în orice caz, structura arată solemnă, maiestuoasă și creează o atmosferă specială pentru decorarea interioară.

Acoperiș original cu coarde

Interior verandă – un caleidoscop de idei

Finisare

Fără să vrea, mulți dintre noi asociază veranda cu o structură din lemn. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece din lemn s-au construit cel mai adesea verandele de vară. Mai târziu, lemnul a fost combinat cu sticla pentru a obține un spațiu închis în afara sezonului. De aceea, lemnul este utilizat pe scară largă ca material de construcție și finisare în proiectele de design modern. Abundența suprafețelor de sticlă face posibilă ștergerea practic a graniței dintre decorul interior al verandei și peisajul exterior. La rândul său, finisajul din lemn aduce căldură naturală atmosferei camerei..

Copac peste tot

Utilizarea totală a lemnului

O altă modalitate de a nu te abate de la tradițiile de a folosi lemnul ca decor de verandă și în același timp de a crea o imagine ușoară și armonioasă a camerei este de a picta suprafețele în culori deschise. Panourile stivuite, plăcile de placare sau lamelele, vopsite în alb, vor fi o oportunitate excelentă de a crea o imagine ușoară, ușoară, aproape fără greutate a spațiului..

Imagine de lumină și lumină

Finisaj alb ca zăpada

Imagine ușoară a verandei

Pe un fundal alb ca zăpada

Dacă vorbim despre designul podelelor, atunci opiniile designerilor despre interiorul verandei diferă. Unii pledează pentru utilizarea continuă a materialelor de finisare care erau folosite în toate celelalte încăperi ale gospodăriei. Alții, cu toate acestea, oferă alternative mai practice. Dacă aveți copii care aleargă în verandă din grădină cu pantofi murdari sau animale de companie care fac același lucru, atunci laminatul de pe verandă poate dura cu greu de la spălarea interminabilă. O opțiune mai practică ar fi confruntarea cu plăci de gresie porțelanată sau utilizarea pietrei naturale. În plus, dacă veranda dvs. este echipată cu un șemineu, atunci finisarea spațiului din jurul ei cu piatra folosită pentru pardoseală va ajuta la crearea unei imagini holistice incredibil de armonioase a camerei..

Finisarea pietrei

Plăcile de piatră ca accent

Pardoseli cu faianță din piatră

Piatra si lemnul

Stil Provence

Plăcile ceramice ca podea verandă sunt cea mai bună opțiune pentru cei ale căror spații au acces la curtea din spate. Gresia porțelanată este ușor de întreținut, durabilă, durabilă și durabilă. Ca să nu mai vorbim că alegerea faianței este incredibil de largă – puteți achiziționa o imitație spectaculoasă a lemnului, a pietrei sau a oricărui alt material care vă place..

Ţiglă

Gresie portelanata pentru pardoseala

Mobilier

Atunci când alegeți mobilier pentru verandă, puteți merge în două moduri, prima opțiune este instalarea fotoliilor și canapelelor obișnuite pentru sufragerie, a doua modalitate este achiziționarea de mobilier de grădină, dar cu un nivel ridicat de confort. De exemplu, mobilierul din răchită de răchită (natural sau artificial) nu va aduce cu ușurință o notă de respectabilitate a unei vacanțe la țară în spațiul verandei sau poate deveni un punct culminant al interiorului. Scaunele moi și o mulțime de perne decorative vă vor face șederea în zona de relaxare a verandei confortabilă, plăcută și confortabilă..

Mobilier veranda din rachita

Mobilier din ratan

Interior verandă confortabil

Mobilier de grădină pe verandă

Mobilier original din răchită

Mobilier elegant

Când există un peisaj frumos în spatele ferestrelor mari panoramice ale verandei, când se pare că natura însăși este prezentă în cameră, vrei un cadru adecvat. Unde, indiferent cât de în aer liber, să faci un leagăn? Organizați un leagăn suspendat pe verandă și obțineți nu numai un loc confortabil pentru relaxare cu vedere la natură, ci și un interior original al camerei care poate deveni mândria întregii case

Balansoar de canapea suspendat

Chiar și într-un spațiu mic cu verandă, puteți organiza o zonă de relaxare confortabilă, cu o vedere minunată. O canapea compactă, scaune ușoare de grădină, un suport de masă mic sau un mini otoman și o zonă de relaxare sunt gata. Pentru ocaziile de primire a oaspeților, va fi posibil să folosiți scaune pliante cu spătar. Nu se poate obține mai puțin confort atunci când se utilizează mese glisante, care ocupă în mod normal un spațiu minim de verandă utilizabil.

Interior colorat

În tonuri de albastru

Verandă mică, dar luxoasă

Decor

Puteți folosi o varietate de tehnici pentru a decora spațiul verandei. Dacă în camerele principale ale casei dvs. nu ați putut aduce câteva idei la viață, atunci când decorați veranda, este timpul să vă dați frâu liber. Abajururi din răchită pentru lămpi de podea sau de masă, perne decorative realizate manual, o măsuță de cafea formată din paleți pentru construcții, un cuvertură de pat patchwork sau perdele cu franjuri – tot ceea ce nu ați îndrăznit să folosiți în interiorul principal poate deveni o parte organică a verandei proiecta. Dar chiar și în acest caz, regula «mai puțin este mai bine» va funcționa fără excepție. Chiar și o verandă spațioasă și luminoasă poate fi aglomerată cu o abundență de elemente decorative..

Verandă ușoară originală Living + sufragerie pe verandă

Mobilier clasic

Într-o zonă verandă luminoasă, cu o mulțime de suprafețe de sticlă, este posibil să aveți nevoie de draperii pentru ferestre. Totul depinde de locația verandei în raport cu punctele cardinale și de momentele cele mai populare pentru ca dvs. și familia dvs. să vizitați acest spațiu. Orice tip de jaluzel poate fi o opțiune excelentă pentru estomparea soarelui și pentru a crea o atmosferă mai confortabilă în cameră..

Decor pentru ferestre

În cazul unei verande dotate cu un acoperiș din sticlă, este posibilă și utilizarea jaluzelelor (cel mai adesea țesături) pentru a proteja camera de razele soarelui. Dar, în cazuri rare, este posibil să treceți cu produsele standard, în principal pentru draparea unor astfel de suprafețe de sticlă necesită croială individuală și prezența unor suporturi speciale pentru țesături care sunt echipate cu un acoperiș din sticlă.

Jaluzele din stofă

Draperii pentru ferestre și acoperișuri

În unele cazuri, tulul alb ca zăpada translucid devine un design eficient pentru ferestrele panoramice. Acesta este un draperie versatil care se încadrează armonios în aproape orice stil de decor interior..

Tul alb ca zăpada pentru verandă

Ce funcții poate îndeplini o verandă atașată casei?

Sufragerie

Una dintre cele mai populare opțiuni pentru amenajarea unei verande este decorarea unui living cu o zonă de relaxare. Fotolii tapițate confortabile, o canapea spațioasă, o măsuță de cafea sau un otoman între ele – pentru a organiza o zonă de relaxare pe verandă, pentru sufragerie sunt folosite piese de mobilier tradiționale. Depinde de dvs. dacă adăugați un televizor la această compoziție. Dar amenajarea unui șemineu funcțional este ideală pentru a crea o atmosferă confortabilă și confortabilă pe verandă. Lângă vatra aprinsă, puteți aduna întreaga familie într-o seară în timpul săptămânii pentru a discuta despre ziua trecută. Aici puteți primi oaspeți și în weekend și de sărbători..

Camera de zi în tonuri de alb și albastru

Spațiu de locuit pe verandă

În spațiul sufrageriei, situat pe verandă, poate fi alocat un loc pentru organizarea unui mic birou. La urma urmei, este atât de multă lumină aici – tot ce trebuie să faceți este să instalați un mic birou lângă una dintre ferestre, să alegeți un scaun care să se potrivească cu restul mobilierului camerei și să echipați zona de lucru cu o sursă locală de lumină artificială. pentru munca în întuneric..

Living și studiu pe verandă

Alb-zăpadă living-sufragerie-studiu

Cantină

Mâncarea într-o cameră cu o vedere excelentă a peisajului local este o plăcere specială. În plus, în multe case private, proprietarii preferă să folosească spațiul de bucătărie exclusiv pentru organizarea zonelor de lucru pentru gătit. În acest caz, prezența unei camere separate care poate fi folosită pentru mese de familie și petreceri cu oaspeții devine nu numai un segment funcțional important, ci și mândria deținerii unei case..

Sufragerie pe verandă

Într-o sală de mese albă ca zăpada

Sufragerie în spatele geamului

Ca și în clădirea clădirii principale a unei case private, pe verandă puteți găsi o combinație de zone de living și de luat masa. Chiar și într-o cameră mică, datorită utilizării unui plan deschis, este posibil să plasați în mod eficient segmente de diferite funcționalități și, în același timp, să păstrați un sentiment de spațiu și libertate. De regulă, în astfel de situații, zonarea are loc foarte condiționat, doar prin mobilarea fiecărui segment, uneori cu ajutorul corpurilor de iluminat și a covoarelor..

Sala de mese combinată cu camera de zi

Sufragerie-sufragerie cu mobilier luminos

Sala de mese cu o masă originală

Ce ar putea fi mai confortabil, mai confortabil și mai plăcut decât posibilitatea de a sta lângă șemineul de pe verandă, admirând priveliștile din jur și dansul focului în vatră? Doar perspectiva unei mese într-un cerc de șapte sau prieteni. Sala de mese și sufrageria, situate pe o verandă dotată cu șemineu, sunt mândria proprietății de locuințe suburbane.

Șemineu pe verandă cu zonă de relaxare și de luat masa

Vatră pe verandă

Verandă spațioasă, cu zonă de living și de luat masa

Gradina de iarna

Este dificil să vă imaginați orice alt loc într-o casă privată, cu excepția verandei, unde un număr mare de plante de interior ar putea fi plasate în același timp. Chiar și veranda situată în partea de nord a clădirii poate deveni o grădină de iarnă minunată (cu alegerea corectă a plantelor). Ei bine, cu locația sudică a clădirii, nu va fi deloc de ce să vă faceți griji. Abundența soarelui, posibilitatea aerisirii în timp util și chiar a fi practic în aer liber vor avea un efect benefic asupra dezvoltării animalelor dvs. de companie..

Grădină de iarnă pe verandă

Seră acasă

Verdeață luxoasă

Plante sub sticlă

Plante de interior pe o verandă de sticlă

Sală de jocuri

În zona verandei, puteți scoate acele segmente funcționale care nu și-au găsit loc în camerele clădirii principale. Pe verandă, puteți echipa o sală de muzică, atelier, mini-observator. Configurând o masă de biliard sau tenis, puteți organiza divertisment sănătos pentru întreaga familie și oaspeți. Desigur, nimeni nu a anulat prezența unei zone de relaxare – scaune și canapele confortabile, mese însoțitoare-suporturi sunt pur și simplu necesare în camera verandei pentru o odihnă bună.

Veranda și Observatorul

Veranda ca punte de observare

Verandă cu o masă de joc